BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,95
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2008. július 15. 00:29
 • érzékenység: ISO100
 • fókusztávolság: 93mm eq.
 • objektív: Helios 44-2 58mm/f2
 • rekeszérték: f8?
 • zársebesség: 1/320
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Budapest
 • Készítés ideje : 2008-06-21
Vonalak

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. augusztus 12. | 21:47 | ecchphoto

Nagyon rendben van ez a színkavalkád, mindez tükröződő formában. Olyan mint két réteg egymás felett. Egy viszonylag egyszerű téma, remek meglátása. Nap mint nap sok ilyennel találkozik az ember, és nem is figyel fel rá. Ilyen szépen rajzol ez az obi? Mert hétvégén egy Zenit-E-n láttam ilyet sógoromnál, és készülök felrakni K100D-re, mert van hozzá M42 adapter. Portrézni megnézem :)

S.Zsolt válasza:
Nagyon köszi!

(Amúgy ez az obi tényleg egy Isten :-)

adott pontszám: 3
2008. július 17. | 16:06 | Katjusa

Ha megdöglenék se tudnám megmondani, hogy hányadik 45 fokos szögben megdöntött tükröződős fotó ez itt, amit látok. Nagyon preckós, ügyeltél a részletekre, nehogy valami állat belekössön, hogy nem pont ott ér ki a sarokba, meg minden, de hidd el: a jó kép nem ettől válik jóvá. Ez a kép precíz, de ennél semmiképpen nem több, és ez azért sajnálatos, mert kis ambícióval és kreatív gondolkodással, nem pedig a 45 fokos sémák másolásával az is lehetett volna (lévén: nem rossz a téma, és a tükröződéssel is lehetne játszadozni).

S.Zsolt válasza:
Szia!

Rég találkoztunk :-)

Nem azért futtattam mindent a sarokba, mert meg akarok felelni a közízlésnek, hanem azért, mert így tetszett. Csak egy kis geometriai játszadozás az egész... Ez sokaknak tetszik, de van akinek nem. Nem szeretném azt csinálni, amit nagyon sokan csinálnak itt is, és máshol is, hogy erőltetik azt, hogy eltérjenek a szabályoktól, így az eredmény sok-sok elrontott fotó lesz (majd megmondják a frankót: a hangulat a fontos! Persze, de szerintem azért az arányok is.). A szabályoktól egy idő után el lehet térni, de szerintem nem szabad erőltetni. A másik problémám az értékeléseddel kapcsolatban, hogy úgy érzem, rám akarod erőltetni az elképzeléseidet. Nem tudom hallottál-e Menyhárt Tamásról. Rajzolgat, eszméletlen jól, spontán. Besöpört egy rakás díjat... A Jútyúb-on (kedvenc videomegosztónkon :-) található róla egy filmfelvétel, amiből kiderül róla, hogy egy büdös paraszt, és nem teljesen százas... Persze sokan azt mondják, hogy mindenben igaza van, amit ott mond, és hogy csak abba őrült bele, hogy nem él meg normálisan a munkáiból. Viszont ha belegondolok abba, hogy ha én lennék a milliomos, akinek ebben a stílusban el akarja adni a képeit, lehet, hogy én is elhajtanám, mert szálljon le a magaslóról, és adjon az embereknek ugyanannyi tiszteletet, amennyit Ő is elvár tőlük. (csak hangosan gondolkodtam... :-) Volt ennek a jóembernek egy beszólása, miszerint Ő rájött a művészet lényegére, és azt mondja, hogy amikor az ember már erőlködik valamin, az már nem művészet. Ezzel azt állítja, hogy csak a spontenaitás az "igazi művészet"... Nagyon sokan szeretik ezt a műfajt, én is csípek egy két spontán attrakciót, voltam tavaj a Szentendrei Performance fesztiválon, és volt egy-két előadás ami számomra is nagy élmény volt, de egyik sem változtatta meg a nézeteimet, egyik sem gondolkodtatott el, én (és szerintem még rajtam kívül nagyon sokan) nem vagyok oda a hirtelen jött, és hirtelen megvalósított ötletekért, még akkor sem, ha nagyon eredeti. Jobban szeretem a precíz, átgondolt dolgokat, ezek jobban megmozgatnak. Kedvenc együttesem a Pink Floyd, egyik kedvenc filmrendezőm Stanley Kubrick. A két említett névre jellemző az átgondoltság, és a precizitás. Több esetet is tudok, amikor ez az együttes, és ez a rendező nagyon sokat erőlködött egy-egy művén, mire azt mondták, hogy most már jó... Engem ez fog meg, ezek a művek foglalkoztatnak, én is e-szerint gondolkozom amikor fotózom. Remélem érted mit akartam ezzel mondani. Nem vagyunk egyformák, és ezt tolerálni kell. Elfogadom a véleményed, mert őszinte, meg abban biztos vagyok, hogy a Te szemszögedből biztos igazad van. Csak arra kérlek, ha egy fényképet értékelsz próbálj kissé elvonatkoztatni, és végiggondolni, mit is akart az illető kihozni ebből az egészből, mert annyi féle felfogás van arról, hogy mi is az a művészet, ahány ember van a világon... Azt még leszögezném, hogy én semmiképp nem tartom magam "művész"-nek, de ha valakinek tetszik az amit csinálok, annak örülök, ha nem akkor ez van, elfogadom.

Köszönöm az őszinte véleményed!

Üdv!

Zsolt

adott pontszám: 5
2008. július 16. | 14:25 | fodbal

Ez nagyon jóóóó! Remekül megragadott "hétkönapi" téma. Akár az absztrakt kategóriába is beférne. Kiválóan szerkesztetted: négyzetes vágás + az átló. Talán egy minimális kontrasztot, vagy telítettséget adnék rá. Kár, hogy kevesen értékelik.
Grat!
Üdv.: fodbal

S.Zsolt válasza:
+kontraszt, telítés már így is van bőven, nem akartam, hogy műanyag legyen...

Örülök, hogy tetszik. :-)

Köszönöm!

2008. július 15. | 14:44 | egboltsapkaju

...pedíg az sem hártány arra törekedni....További jó fotózást !
:o)))

S.Zsolt válasza:
Jaja, de annyi mindent kitaláltak már, hogy nehéz újat alkotni. Én úgy gondolom, hogy kár egy jó helyzetet kihagyni csak azért, mert nem korszakalkotó... :-)

adott pontszám: 4,5
2008. július 15. | 14:15 | egboltsapkaju

Érdekes módon kiragadott részlete egy tucatlakótelep tucattömbházának...
(-nem oly rég tán hasonló kaliberű kép szerepelt már ezen az oldalon). Az ötlet, mint újdonság, tehát nem "ütős" ....ezért a -0,5 pont.
(Az a kép nem ezzel a géppel készült, tehát nem valószínű, hogy a Tied).
Ami azonban tetszik ebben a fotóban, az a téma feldolgozása, a színek harmonizációja, az egyszerű vonalak kihangsúlyozása.-Lám mit lehet kihozni egy szürke háztömbből.
Jónak tartom az elforgatást, a kerettel.
Egyszerű és frappáns -ennyi.

S.Zsolt válasza:
Igazából nem is az újdonság létrehozása volt a cél... :-)

Köszi, hogy írtál!

adott pontszám: 5
2008. július 15. | 09:55 | erőslacc

Szép és érdekes részletet találtál, tetszik a négyzetes szerkesztés, absztrakt is lehetne. Szépeka színek, jó az élesség, úgyhogy érdekes foto, gratulálok.

S.Zsolt válasza:
Gondolkoztam, hogy az absztraktba tegyem-e, de úgy mások lennének az elvárások... Őszintén szólva, szerintem mint absztrakt nem igazán állná meg a helyét.

A négyzetes szerkesztésről meg annyit, hogy egy haverom javasolta, és bár nem sok köze van a fotózáshoz, mégis kipróbáltam, és láss csodát igaza lett. :-)


Köszönöm szépen, hogy értékelted!