BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 18. 14:49
  • forrás: papírkép
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Tatabánya
Csökkentés

Nem vagyok slacus, de azért gondoltam felrakok egy polaroidot, nehogy kivesszünk;)... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. június 20. | 19:09 | facsavar

Meg kell hogy kövessem magamat!
Valóban nem ismerem sem a típust sem a polaroid technikát. Az igazat megvallva a polaroid képek számomra ezidáig az olcsó amerikai krimik kellékei voltak, de ez természetesen az én szegénységi bizonyítványom. Biztos izgalmas lehet a fotózás ezen ága is, és egyébként nagyra tartom azokat az embereket, akik hagyomány tiszteletből vagy kreativitásuk kibontakoztatásaként a kommersz techikáktól és képi világtól elhatárolják magukat. Az értékelést követően megnéztem a többi képedet is, és meg kellett állapítsam, izgalmas személyiség lehetsz. Bár ennyi képből nehéz teljesértékű következtetést levonni, de láthatóan van stílusod és nem törekszel a középszerűségre. A felszerelésed sem hétköznapi, valószínüleg van még egy-két olyan berendezésed ami láttán csökkene a tudásomban tátongó hiátus.
Ellenben bocsájsd meg nekem, de ennél a képednél továbbra is fentartom a kompozícióra vonatkozóan leírtakat.
Üdv: Csaba
U.I:Azt külön nagyra tartom, hogy sokakkal szemben nem csinálsz önérzeti kérdést a képedet ért kritikából.

Katjusa válasza:
Nos, a véleménynyilvánítás joga mindenkié, de a különbözőségé is;))...ha van kedved, kicsit olvasgass utána a polaroidnak, szerintem érhetnek még meglepetések. A "fotomult" oldalán a dolog magyarországi történetéről is olvashatsz röviden, szerencsére ilyesmivel is dicsekedhetünk a nagy amerikai nevek mellett, mint Warhol és Ansel Adams:)!
Én meg azt tartom nagyra, hogy sokakkal ellentétben, akik csak úgy megszokásból lehúzzák a polaroidot, nem hagytad ennyiben a dolgot, és vetted a fáradtságot, hogy még egyszer írj. Köszi:)

adott pontszám: 2
2008. június 20. | 09:17 | facsavar

Szia!
Tekinettel a képrögzítő eszköz mibenlétére, a kép technikai értékelését nem tartanám ildomosnak. (Azért zárójelben megjegyezném, hogy ha igazán érdekel a fényképezés, ezzel a géppel eléggé korlátoltak a lehetőségeid, tehát érdemes lenne beszerezni legalább egy okosabb kompaktot.)
A kompozíciót ellenben, ha megengeded kritizálnám. Én igazából a témaválasztást sem teljesen értem. Nem látom benne azt a pluszt ami a te világlátásodat és mondanivalódat egyértelművé tenné. Nekem olyan ez a kép mint valamilyen üzemi fotó, amivel az épületben keletkezett károkat kell a tulajdonos megbízásából rögzíteni. Nincs olyan kompozíciós vezérelv ami vezetné illetve vonzaná a szemem. A képen sem a szabályszerűséget sem az attól való tudatos eltérést, formabontást nem vélem felfedezni.
Bocsánat a pontszámért, de szerintem ennél tudsz jobb képet is csinálni.
További jó kísérletezgetést és szép fényeket!

Katjusa válasza:
Köszi, hogy ilyen részletesen foglalkoztál a képemmel, ezért megy is a 'hasznos'. Más kérdés, hogy a polaroid technikájában teljesen járatlan vagy, ezért gondolod, hogy egy kompakt gép okosabb, mint egy sx 70 (ami ott kezdődik, hogy tükörreflexes, ellentétben ugye a legtöbb "okos" kompakttal;))...)
Ez egy stílus, egyfajta hozzáállás, ami lehet hozzád nem áll közel, de attól még ilyen. Neked is jó kísérletezgetést!

2008. június 20. | 09:14 | almitra

Lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan, a "tetszenek a polaroid képek" alatt azt értettem, hogy tetszik az a színvilág és különös hangulat, ami ott van minden polaroidon magából az eszközből és anyagból adódóan. És ennek következtében igenis sok minden "értelmet nyer", ami egy közönséges digit géppel nem lenne semmilyen.
Látom a képet, és már kezd tetszeni egyébként, vicces a lefelé csorgás-hullás és a felfelé törekvés megjelenítése.
Sinus függvény :D:D:D

Katjusa válasza:
Aham, így már értem a dolgot.
Bár a polaroidban az a vicces, hogy szinte minden filmnek más a színvilága, valahol persze fel lehet ismerni, de egy 669-es filmet azért biztosan nem kevernél össze egy 600-assal, ugye;)?
Amit szeretek az egyébként nagyjából azon az úton jár, amerre te is elindultál fent gondolatban. Vannak "tárgyak", jelenségek körülöttünk, akik megszemélyesülnek, és önálló életre kelnek. Helyzetükből adódóan emberi tulajdonságokat tükrözhetnek: szégyenlősek, agresszívak, bájosak, csúnyák, vadak, szertlenek, vagy épp együttműködőek. Óriási változatosság, ami felfedezésre vár. Ez a világ itten körülöttünk;))...

2008. június 19. | 20:45 | tracker

Tulajdonképpen kezdhetném azzal is hogy jó a képed kompozíciója és tetszik a polaroid nyújtotta hangulat, de ebben a képben mégsem ez hanem a mondanivalód volt az ami megfogott. Nagyon jól mutatod be a a mai világ problémáit, a fal felső részének a színe kitűnően utal arra hogy sokunknak mennyire szürke életünk van ebben az egyébként meglehetősen színes világban. Tudom hogy az eredetileg lepusztult falat te csempézted ki sárgára hogy utaljál arra mennyire eluralkodott a mai világban az irígység. Úgy vélem azonban hogy némi hiba maradt a munkád során mert nem mindenhol sikerült lecsmpézned teljesen. Bár azt is el tudom képzelni hogy ezt is tudatosan alakítottad ki, ezzel is utalva arra hogy ezen a világon semmi sem lehet tökéletes. Tetszik az is hogy tudatosan matematikai formákat alkalmaztál a csempézésből kihagyott részeknél, a bal oldal exponenciális a jobb oldal pedig 0 és pí közti szinus függvényt formál. Pont ez gondolkoztatott el hogy a matematikának és a logikának mekkora szerepe van a mindennapjainkban. Végül pedig elmondanám hogy tetszik az apokaliptikus jövőkép amit sugall a képed azzal hogy egyetlen állat vagy ember sincs rajta. Tökéletes összképet alkottál a világunkról. Mondom, technikailag, kompozíció szempontjából és hangulatilag is jó lenne, de mndezek eltörpülnek a tudatosan átadott mondanivaló mellett. Márpedig köztudott, hogy mondanivaló nélkül nem is működhetne a kép. :D:D:D

Katjusa válasza:
Mondanivaló forever:D:D:D!!!
(most többet nem tudok mondani...)

2008. június 19. | 18:07 | almitra

Nem tudom... Tetszik, mert tetszenek a polaroid képek, de most ezt így elnézve felmerül a kérdés: akkor most BÁRMIT lefotózhatnék polaroiddal, és akkor az már jó? Elképzelem, mekkora egyes lenne ez a kép ugyanígy, bármilyen másik géppel fotózva. Így van feelingje, de mása nincs. Persze az is valami, sőt, több, mint ami rengeteg más képnek van.

Katjusa válasza:
ühüm. sztem ez nem bármi. Ez egy épület, néhány furi dologgal az oldalán, néhány csoport, néhány forma és szín kompozíció.
Vagy csak nem ugyanazt a képet látjuk;)..
Másrészt: annyi ember fotóz annyi különböző dolgot polaroiddal. Nem is értem, hogy mondhatsz olyat, hogy "tetszik, mert tetszenek a polaroid képek". Sztem aludj még a polaroidokra néhányat, találd meg a saját stílusodat, ami tényleg tetszik neked, nem csak azért, "mert polaroid"...

adott pontszám: 3
2008. június 19. | 17:08 | raczkevi

Érdekes kép,de nekem nem elég éles.Gondolom be van scannelve mint polaroid,de akkor sem jön át a valódi mondanivalója,ne haragudj.A kép eleje picit túlexponált,a hátsó falból ki lehetett volna hozni sokkal többet-persze egy jó gép is segített volna ebben.A meglátás jó,ezért 3-as.szép fényeket!

Katjusa válasza:
úristen, ez a mondanivaló itt úgy látszik mindenkinek a vesszőparipája. Az sx 70 az egyik legjobb polaroid kamera, sok ismert művész használta, valszínűleg nem véletlenül;)...de minek is magyarázom ezt, amikor nem vetted a fáradtságot, hogy utána nézz??

adott pontszám: 5
2008. június 19. | 16:54 | bruce11

- képzelem, hol az átlaga....a képnek!
Pedig nagyon is kellenek az ilyen jellegű fotók is; mert polaroid, mert jók a színek, mert nem sorozatgyártás, mert szépek a színek, mert jó nézni, mert.............na!
grt

Katjusa válasza:
NA!
Köszi;D

adott pontszám: 2
2008. június 19. | 15:13 | czapkat

szia! hát csak azért nem kellett volna felrakni, hogy ne vesszetek ki... :) vagy inkább olyat kellett volna, aminek van egy kicsivel több mondanivalója. nálam ez a kép nem nyerő, a színvilága sem, az életlensége sem, meg hát ugye a mondanivaló nem nagyon jön át. sorry

Katjusa válasza:
én elvagyok mondanivaló nélkül is.
És ahogy látom, neked sincs sok értelmes mondanivalód;))Hacsak nem az, hogy: "mondanivaló":D:D:D

2008. június 19. | 08:10 | 7fejusarkany

hát ezt nem értem....

Katjusa válasza:
nem is kell érteni:)

2008. június 18. | 23:31 | ken_da_hayadra

a nevére nem emlékszem...
egy néni volt, meg egy másik. egyenruhában. nénóskocsival.
lekattintottak, utána mondták - hogy ez biza négyezer!
hhu - mondtam magamban. elismertem, tényleg hatvanhárommal "száguldoztam"...

azóta lassan megyek tatabányán, ha arra járok...

;)))

szia:)

Katjusa válasza:
Jahh, az csak Ilonka néni volt, a 12-ből:))...néha rendőrösdit játszanak a szomszédasszonnyal, egy kis nyugdíjkiegészítés rájuk is fér;D...de azért csak óvatosan:P
Üdv!

2008. június 18. | 23:06 | harminchat

Szia! Ez a fotó nekem nem igazán... de a többi képeid között láttam több kiváló darabot is.
Tényleg alig van polaroid kép, küldenék kreditet, nehogy kivesszen ez a műfaj. :)
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Katjusa válasza:
hú. hát ehhez hasonlatos önzetlenséggel baromi ritkán találkoztam eddig ezen az oldalon:O...nem tetszik, mégis jutalmazol. Ez igen:)! Kicsit skizofrén állapot ez nekem, de megköszönöm szépen, hajrá szolidaritás, meg minden;D!

2008. június 18. | 22:19 | ken_da_hayadra

azóta résen vagyok tatabányán!
sok a lesifotós és mint mondtam, drágán fotóznak! ráadásul a képet sem adják oda...
(hiába van megmosva a hajam...)

:)

Katjusa válasza:
ki volt az nevezett drága fotós, talán tudok vele beszélni, hogy csökkentse már az árait?

adott pontszám: 5
2008. június 18. | 19:13 | nasztya

igen hiányzik az oldalról az egyedi, igényes fotó, már eléggé unom az átlagos témájú és megvalósítású képeket, ellenben ezzel amiből pedig lehetne több. ipari hangulat, letisztult kompozíció, szép színekkel. szóval nagyon tetszik.

Katjusa válasza:
köszi nasztya:)) Az igazság az, hogy ez egy vicces cirkuláris folyamat, önmagát generálja és ez jó is lehetne, de asszem nem vagyunk elegen hozzá. Pedig ha több lenne, többet lehetne értékelni, ezáltal több képet lehetne felrakni. Így viszont néha-néha felnéz az ember ide, keresi-kutatja az érdek/mes képeket, hogy szimpatizálhasson végre, és ha egy ideig nem talál semmit, elmegy a kedve is tőle:((...és a kreditek száma nem és nem növekszik. Igen, magamról beszéltem;D

2008. június 18. | 15:28 | KiforditottFiú

Előfordul, hogy az ember úgy bántja meg a másikat, hogy nem akarja. És azt hiszem kicsit több türelem kell a másikhoz. Több mint egy kép megalkotásához. Ehhez a jó képhez is biztosan kellett. Nekem mindenével együtt tetszik. Talán az egyik legszebb volt vágó-híd.

Katjusa válasza:
Köszi:))) Néha nekem is elszakad a cérna;)...

2008. június 18. | 15:12 | ken_da_hayadra

én sem vagyok slacus, de azért gondoltam ezt elmondom, hogy tatabányán nagyon drágák a képek. tavaly előtt négyezerért kellett vennem egyet... mondjuk az még nem is volt olyan drága...

Katjusa válasza:
hát, ez a kép kb annyiba került, mint egy sampon a Drogerie Marktban;)..

2008. június 18. | 15:11 | moTmeN

hu, miket fogsz erre a kepre kapni...

(egyebkent most en sem tudom teljesen megemeszteni a kompoziciot, de meg ragom magam rajta)

Katjusa válasza:
hú, nem leszek meglepve ha miket fogok kapni;D...rágódj csak, az erősíti a szem-fogakat:D:D!