BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,94
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 7. 16:25
  • Készítés helye: Székesfehérvár
  • Készítés ideje : 2008-04-07
Országalma

Egy újjabb székesfehérvári fotó úgy ahogy én látom :D A képnek utólagossan lett elmosva a háttere, nem profi munka de a fényképezömmel lehetetlen megcsinálni. Várom az értékeléseket! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. augusztus 1. | 09:17 | tom65

Az első ami megfogott a képen, hogy jók a színek, meg az hogy a geometria picit fura. Ez az alma balra dőléséből adódik. Ha már úgyis belenyúltál akkor ezt lehetett volna javítani. Meg sokan írták már, hogy az elmosás sem az igazi, szerintem se túl realisztikus és a fa és az alma találkozásánál ráadásul eléggé látszik, hogy nem természetes úton lett elmosott. Összeségében viszont jó hangulatú színes kis kép.

ToM

gabszi válasza:
Szerbusz
Köszönöm az értékelésedet;) Azóta már áttodlgoztam ezt a képet sokkal jobbra csak ugy gondoltam nem teszem fel ;)

Üdv
Gabszi

2008. július 6. | 11:52 | KiforditottFiú

Jó lett!

gabszi válasza:
Köszi ;)

adott pontszám: 4
2008. június 10. | 12:37 | Zsolti73

Valóban eléggé látszik az utólagos elmosás. Véleményem szerint nem is lett volna rá szükség, mert amúgy jó fotó. Tetszik a négyzetes vágás, a téma elhelyezés a képen, a háttérben a színes napernyők. A szökőkútba félig belógó kisfiú pedig még egy kis pluszt ad a képhez. Akár életkép is lehetne.
Szép fényeket!
Zsolti

gabszi válasza:
Köszönöm szépen. Örülök hogy tetszik ;)

adott pontszám: 3,8
2008. június 7. | 22:29 | harminchat

Szia! Hát inkább túristás, elkapott pillanat hatású lett a kép, valahogy a kisfiún nagyobb hangsúly van mint a műemléken.
Igy utólag okoskodva érdemes lett volna kicsit jobbra lépve az oroszlán mögötti napernyőt takarásba tenni és akkor a fa sötét hátteréből jobban kirajzolódna a szobor, a kereszt felett pedig talán nem egy háztető kezdődne.
Az utólagos életlenités a fa lombjánál nagyon észrevehető. Ajánlanám, hogy használj legalább gyorsmaszkot, ha nem akarsz sokat pepecselni, egy nagyobb ecsettel átrajzolva ennél sokkal pontosabb eredményt érhetsz el.
Egyébként egész jó lett a kép, tetszik, hogy a napos részt már nem vetted bele az előtérbe.
További jó fotózást!

gabszi válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed! Idövel majd belatanulok a ps be. Levágtam a kép tetejét mert nagyon kiégtek a házak falai és így még egész türhető. Ja és tényleg inkább elkapott pillanat :D de szerintem nagyon jó pillanat.

2008. június 7. | 19:43 | tabularasa

Szia!
Kicsit mintha ferde lenne az almád.
Üdv: Gyula

gabszi válasza:
Köszönöm, jóllátod :D

adott pontszám: 3,8
2008. június 7. | 18:18 | fudzsiko

Így ebben a formában számomra inkább ront a képen ez a "nem profi elmosás", mint hogy javítana. A háttér alapból túl tarka, nem igazán érvényesül a fő téma. Pontosan nem tudom, milyen fókusztávolsággal fotóztál, de ha messziről zoomolsz és tág rekeszt állítasz be, azért valamit használ.

gabszi válasza:
Köszönöm az értékelést. Sajnos ezzel a géppel lehetetlen! 12X es zoom nál a minimális érték F3.5 lessz és ha 15-20 cm er nél nagyobb tárgyat akarok fotózni akkor akármien közel vagy távol van aháttér nem mossa el :( probálkoztam otthon vele mert szeretnék portrét csinálni és ott fontos az elmosás. Csak sajnos nem jött össze:( A háttér tényleg tull tarka.

adott pontszám: 4,5
2008. június 7. | 17:34 | Alcy

Aranyos kep, szerencse, hogy a gyereken elen szinu ruhak vannak, igy egybol arra iranyul a figyelem.
Szepen ki lett exponalva, szerkesztesileg is jo, szvsz nagyon kar volt a hatteret elmosni, vagy legalabbis ilyen mertekben. Nagyon nem realisztikus igy a latvany.

grat,
Alcy

gabszi válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed! Örülök, hogy tetszik a képem. Nem tudtam eldönteni hogy mossam vagy nemossam. És mivel a másik hasonló képemnél az volt a gond hogy tull részletes a háttér gondoltam mosom :) csak még nem értek a ps hez elégé :(

adott pontszám: 4
2008. június 7. | 17:08 | ssscsaba

Személy szerint úgy vélem hogy ha nem mosod el a hátteret akkor az jobb lett volna. Mellesleg nem is sikerült túl jól, mivel az országalma bal felső szélénél nincs elmosva, pl. Lehet hogy enyhén színteleníteni jobb lett volna.
A kép maga kicsit kettős érzéseket vált ki az emberből, mert ugye egyrészt ott az országalma, de mégis úgy tűnik mintha a szökőkúttal játszó kisgyerek lenne a főtéma. Olyan kicsit sok ez egy képre, talán jobb lett volna választani hogy melyiket is akarod igazán. Persze lehet hogy ez csak az én véleményem..

gabszi válasza:
Szerettem volna megmutatni ezzel és a golyó című képemmel, hogy mit lát egy székesfehérvári ezekből az építményekből aki nap mint nap arra jár. És szerintem a játszó gyerekek szerves részei ennek az emlékmünek Ezért készítettem így a képet.
Köszönöm szépen az értékelésed! Örülök hogy tetszik:)

adott pontszám: 3,8
2008. június 7. | 17:01 | murypeti

Szia! Végül is szerintem nem lett rossz az utólagos munka, sőt. Viszont - ne haragudj - nekem valahogy nem áll össze a kép. Túl sok minden van rajta. Országalma, de mögötte ott sorakoznak a napernyők, ill. egy kisfiú épp belehasal a kútba. Ha az országalma a lényeg, arról sajna ezer más dolog elvonja a figyelmet. És mintha még dőlne is egy kissé a fiú felé. Nehogy ráessen :-)
Szóval ne haragudj, de én túl sok ingert kaptam egyszerre.
További szép fényeket, Péter

gabszi válasza:
Szerbusz Péter
Sajnos igazad van abban, hogy a háttér zavaró lett :( és sajnost tényleg dől a kép :D Azt hogy mért van ott a kisfiú is ssscsabának leírtam. Kérlek olvasd el, és utánna tisztán fogod látni ;)
Köszönöm szépen az értkékelésed!
Üdv
Gabszi

adott pontszám: 3
2008. június 7. | 16:45 | suzy_the_butcher

nagyon zavaró a képen a háttér, az utómunkánál jobban oda kéne figyelned! az országalma körül éles részek maradtak! PSben a magnetic lasso tool ilyen helyzeteknél segítségedre lehet!
szépiában jobban el tudnám képzelni a képet, mert a napernyők hiába vannak elmosva, a színek rikítanak és elvonják a figyelmet az előtérről!
a kompozíció tetszik, csak kicsit balra dől!
ha utómunkákra jobban figyelnél egész jó kép lenne!

gabszi válasza:
Köszönöm szépen az értékelést. Jól látod a dolgokat! Shepiára nem is gondoltam. Ps et sajnos nem ismerem eléggé.
Hasnoló véleményeket várok a többiektől is ;)