BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,34
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 4. 19:32
  • Készítés helye (ország): Írország
  • Készítés helye: Rosslare
  • Készítés ideje : 2008-06-01
I/II/III++III\II+I

avagy; Elfeledett tetemek helye, kegyelettel lepermetezett gyeppel. Elhagyott temető Rosslare és Tagoat között félúton. Sajnos legyomirtózták, így már nem olyan szép zöld mint tavaj volt, de azért így is elég hatásos. (sőt így még van benne némi allegoria is) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2008. június 10. | 21:14 | Tomcsek

Szia!
Nagyon jó meglátás, és a színek is szépek, csak egy apró dolog zavar. Az illesztések ha halványan is de sötéten elütnek az égen az ég többi kékjétől és így becsíkozododott a kép. Amúgy tetszik :)

Üdv,
Tomcsek

noyoo válasza:
ez így van sajnos.
köszi
a következő már eggyel jobb lett (asszem') :D

adott pontszám: 5
2008. június 7. | 09:14 | b.kranicz

Szia!
Nagyon jó kis panoráma fotót készítettél. A legjobban az tetszik benne, hogy csak a középen lévő sírokra került fény. Ezen kívül az ég és a felhők is jól sikerültek. A keret is egy kicsit jobbá teszi a képet.
Gratulálok.
Üdvözlettel:Boti

noyoo válasza:
köszönöm

adott pontszám: 5
2008. június 6. | 16:00 | álomlakó

A középre szerkesztett horizont nem zavaró, tetszik a szintén középre szerkesztett fényfolt a sírcsoporttal.
Tetszik az oldalról képet keretező fák bekomponálása.

noyoo válasza:
köszönöm. Örülök, hogy az illesztési hibáktól eltekintettél. :)

adott pontszám: 4,9
2008. június 5. | 16:33 | keri

Hangulatos panoráma kép. Szerintem jó az a sárgás fű, a sírokkal, jobban illik az elhagyatottsághoz és a temető sötétjéhez, persze lehet hogy zöld fűvel is szép lenne.
Jó fényviszonyok voltak a fotózáskor, ez tovább sejtelmességet ad hozzá. Furcsa, de a panoráma ellenére jónak érzem a kép szerkezetét, nem tünik feleslegesnek a két sötét széle, sőt kifejetten kell oda.

Amiért picit vonok az, hogy szemetszúrt a képhatárnál a nagylátószög vignyettálása. Ezt lehetett volna kompenzálni pontosabban is.

Szép fényeket!

noyoo válasza:
Nagyon köszönöm.
Az illesztéseket nagyon bánom már. A vignettálást előbb kompenzálnom kellett volna és csak aztán összefűzni.
Remélem lesz még jobb is. :)

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 15:32 | Rikocu

Ha a szép zöld fű már nincs is meg attól még szépek a színek. Az árnyalatok megadják a kép misztikumát és az hogy a központi részre némi napfény esik szerintem fantasztikus. Biztos sokat dolgoztál vele viszont így is halványan látszanak a képek összeilesztési vonalai. Ennek ellenére jó kép.
Gratulálok hozzá!

noyoo válasza:
köszi
Az illesztésre nincs mentségem, észre kellett volna venni. :(

2008. június 4. | 23:35 | csiszerlaszlo

Ja, amúgy igaz, a fotózást nem ma kezdtem, ezt a gépet pl. 1 hónapja vettem, amióta komolyan foglakozom a fotózással :)

noyoo válasza:
akkor bizony jól választottál. Általában profik szokták használni, úgyhogy ha nem akarsz kemény értékeléseket hazudj be egy kompaktot :DD

2008. június 4. | 22:42 | hegyiember

Javaslom az Autopano Pro című progit illesztéshez.Az nem csinál ilyet...:)

noyoo válasza:
ok utánanézek (bár a PS sem mindíg csinálja, de az igazság az, hogy a 18-55 Nikkor hajlamos besötétedni a széleken és szerintem ezért van nehéz dolga a PS-nek)
üdv
AN

2008. június 4. | 21:55 | csiszerlaszlo

Bocs, tök off lesz, nem a képről szól, de már nem tudtam reagálni ott értékelésedre: szóval. először is a haj, pontos j. Amúgy meg...szóval..nemtom...elfogadom, hogy így értékelted, ellenben nem feltétlen érzem, hogy az általad értékelt képem valóban az elfogadható, unalmas, tucatfotó kategóriába tartozik. Nem tudom, valóban szükséges-e pontozni, vagy el lehet menni néha pontérétékelés nélkül egy kép mellett, bántás és őszinte véleményt fenntartva. Ha szétnézek ezen az oldalon, azért rájövök, hogy ez a képem biz' nem 2-es értékű. Őszintén remélem, hogy nem csak a dupla kredit miatt adtál rá pontos értékelést.

MIndazonáltal: a modell a feleségem. Amit leírtál, abban volt némi személyeskedés. Tudod, vannak emberek, akiket nehéz fotózni. Nem címlapra készült fotó, hogy ki kelljen retusálni a ráncokat. Egy portré, ami a valóságot szándékozza visszaadni. Úgy, ahogy van. Soha nem szoktam belenyúlni a bőrbe, hacsak nincs valami kiriívó hiba, maszat rajta.

Amit leírsz, nem az én világom. Egy szubjektív véleményt halhattam tőled, ami nem a technikáról szól. Ez esetben ismétlem, ott van a pont nélküliség.

noyoo válasza:
igen a hajat írtam a válaszomban az előbb nálad, majd ott elolvasod gondolom. Elég szégyenletes. Nincs rá mentségem.
Egyáltalán nem akartam személyeskedni. Amit írtam az kizárólag a technikáról főként a kompozíciós technikáról szólt (mert egyéb tekintetben nem volt gondom a képpel ezt le is írtam.)Úgy éreztem alapvetően elhibázott képet találtam, ami nemhogy kiemelné a modell szépségét, de inkább elfedi még inkább elferdíti azt. A stílusomban nem tudom mit találtál sértőnek, semmiképpen nem állt szándékomban megbántani akár téged, akár a modellt, igyekeztem részletesen és elfogulatlanul véleményezni. Ha mégis bántóan fogalmaztam kérlek, fogadd bocsánatkérésemet. Nem volt szándékos. A pontozás a masinádnak szólt főleg, azt hiszem aki ilyen gépet használ az nem ma kezdte a fotózást, ezért nem aggódtam, hogy esetleg érzékenyen érint, hisz' nyilván hozzá vagy szokva a kritikához.
Amikor véleményeztem a képet szerintem még az első egy-két oldalon volt, nem tudom, hogy jár-e érte dupla kredit, de ha komolyabban belegondolsz egy kreditvadász nem fog ennyit írni a képről, csak hogy hizlalja az egyenlegét.
Azért írtam mert úgy éreztem, tudok segíteni azzal, ha rámutatok a hibákra, hiszen ezért van ez az oldal. Én is kapok negatív kritikát, de az egyetlen dolog amit elvárok ha lehúznak, hogy értékeljenek alaposan és részletesen, hogy tanuljak belőle. Különben semmi értelme ide tölteni. (Jó példa ez a panoráma, rengeteget tanultam a hozzászólásokból)
Biztos vagyok benne, hogy még sok-sok képet fogsz készíteni a feleségedről és lesz köztük nagyon sok jó és néhány kevésbé jó is. Ha a jókat teszed fel jókat fogok írni, ha a "nemjókat" akkor "nemjókat" max nem adok pontot a jövőben.
Örülök, hogy civilizált módon rendeztük a nézeteltérésünket és további sok örömöt és szép fényeket kívánok a fotózáshoz Neked.
Üdv
Antal Norbert
ps: ha itt is lesz helllyessírájsi hiba, akkor törlöm a Word-öt a gépemről :)

adott pontszám: 5
2008. június 4. | 21:32 | Don berthy

eme kegyhely, melyett eme remekkel szemek elé teszel! a francba nem sikerült, jött az az é :D nah mind1 :) szóval kellően temetős hangulatos bizar és mégis szép! megérte a munkát :) és nem utolsó sorban a panoráma illesztés is hibátlan! grat!

B.

noyoo válasza:
szemem nem lehet nedvesebb e percben :)
sajnos az illesztés nem hibátlan. Sokaknak szembetűbő volt ami nekem nem. Ez van, majd legközelebb.

2008. június 4. | 20:23 | Speer

Két vonal szembetünőbb az igaz de engem nem zavar meg nem érdekel, hiszen ha a hatás megvan miért foglalkoznék a technikai kivitellel?
üdv

noyoo válasza:
Köszönöm nagyvonalúságodat. :)
A leghervasztóbb az, hogy még így bélyegméretben is látszik az illesztés.
:)) vagyis :((

adott pontszám: 4,8
2008. június 4. | 20:14 | Vezu

Üdv.
Jó kis panoráma :)
Jó keretet ad a képnek a két szélén lévő bokor. Remekül lezárják az oldalra meglóduló tekintetet :)
Szép a fénynyaláb is a kép közepe táján. Az alja kicsit fakó, de lehet, hogy csak a monitorom miatt. Nem vészes.
Ami miatt viszont sajna nem ötös, az az, hogy két helyen látszik a panoráma illesztése. A fényfolttól balra és a fényfolt jobb felén függőleges sötétebb csík van. Ha kijavítod, akkor ötös :)
Gratula.

noyoo válasza:
igen sajna.
mögötte a rosseb mosmá' :)

2008. június 4. | 20:12 | Speer

Amugy a photoshop-ban az automate/photomerge/automate funkcio hibátlanul összeilleszti igaz kell hozzá proci meg ram bőven a müvelethez de nagyon pöpec. (cs3)

noyoo válasza:
Azzal csináltam. És a nagy bizalomból ez lett. (nem néztem meg tüzetesen a végén) Mondjuk nincs mentségem, mert mindenkinek kiszurta a szemét szinte, csak nekem nem.
Új nekem még ez a panoráma biznic. :)

adott pontszám: 5
2008. június 4. | 20:10 | Speer

Ezigen! Gyönyörű panorámát raktál össze. Tetszik megközelités, a felhők mesések krémessé varázsolják az amugy kemény hangulatú helyet, a sirkövekre vetülő napfény pedig melegséget visz a képbe. szubjektiv de nekem ez tuti más évszakban és ködben még jobban leejtené az állam:)
üdv

noyoo válasza:
Köszönöm.
És külön köszönöm, hogy az elcseszett illesztéseket nem vetted észre... ;)

adott pontszám: 3
2008. június 4. | 20:02 | suzy_the_butcher

érdekes hely lehet!
én a helyedben nem mutattam volna ennyit a környezetből! nem annyira látványos és a figyelmet is elvonja a sírkövekről!

noyoo válasza:
Hentes létedre ilyen apróságokra is odafigyelsz? ;)
Nem értünk egyet. A képpel vannak (jelentős) problémák, de szerintem nem azok amiket felsoroltál.

adott pontszám: 4,3
2008. június 4. | 19:58 | Espíritu

Szia!
Szerintem a fotó maga nagyon szép, nagyon hangulatos... szépek a fények és az is, amit látunk.
De az összeillesztés nem lett jó.
Csúnya sávok vannak az összeillesztéseknél... ahogy nézem ez 5 képből van összerakva, nem? Mert a sávok alapján annyinak tűnik.
A másik dolog pedig figyelj arra, hogy amikor utólag élesíted, akkor a fekete keretnél egy kis fehér sáv alakul ki a keret és kép találkozásánál...
Szóval szép, de azért van pár hiba, ami azért belerondít.

noyoo válasza:
Nagyon köszönöm. Hasznos volt. De igazán szólhattál volna előtte :D

2008. június 4. | 19:46 | Shariff

Szia! inkább pont nélül írok, nem akarom lehúzni.. nagyon nagyban lett feltöltve.. A középső képnek látszódnak a "körvonalai" ami nagy hiba... :(
A bal felső sarokban az égbolt színe nagyon eltér a többitől.
Amúgy látványos fotó lenne..

üdv.:Shariff

noyoo válasza:
most már én is látom. előbb kellett volna szólnod :)

adott pontszám: 3,5
2008. június 4. | 19:42 | bazsitoo2

Szia!
Hát nagyon nagy kér ezért a képért. Nagyon szép fények voltak és a téma is tetszik. viszont a panorámát nem sikerült szépen megcsinálni, a közepén nagyon látszik két erős csík az égen, ahol összeillesztetted. Erre jobban oda kellene figyelni!
Bazsi

noyoo válasza:
Kutyafája tényleg látszik.
Mérnemszóltál előbb, amikor még nem raktam fel?! :)