BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 1. 13:10
  • Készítés helye (ország): Egyiptom
  • Készítés helye: Dahab, Islands
Korallvár ura

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. június 4. | 19:05 | mfunkp

Ááá, ez nagyon jó lett. Fantasztikus élmény lehetett. Tapasztalatból tudom, hogy nem annyira egyszerű vízalatti képeket készíteni, mint azt sokan gondolják.
Jó a kép szerkesztése, a horizont megválasztása, és jó helyen van a búvár is. Szépen látszik a víz hullámzása, a felülről érkező fény olyanná teszi, mint a normál képeken a felhők. A korall tömeg mesés, de olyan, mintha a közelben egy erősebb reflektor lett volna. Legalábbis nekem olyan. Egy kevés kontrasztot tettem volna rá. Viszont meglepően szép éles felvétel. Gratulálok! Üdv.

Volner Miklós válasza:
Reflektor ugyan nem volt, de sekély víz és erős napsütés igen. Köszönöm a véleményed!

Üdv!

Miki

2008. június 2. | 23:59 | divefoto

Szia!
Igen ebben egyetértünk .Abban viszont nem hogy nem akarok kommunikálni veled.Szó nincs erről.Mert akkor rád sem hederítenék.A kritikáról pedig annyit az én munkámban minden nap jelen van,csak nem mindegy hogyan.A pontozás árthat a józan itélőképességnek azonos kategóriában ügyködöknek.Szerintem.Üdv.

Volner Miklós válasza:
Azt viszont beláthatod, hogy egy kezdőnek az oldalon nem túl könnyű a pontozás keménységét elsőre eltalálnia, mivel a szabályzatban egyértelmű definíciók határozzák meg, hogy milyen hibák esetén, milyen pont jár. Azt már észrevettem, hogy a szabályzat elveinél jóval lágyszívűbben megy a pontozás, aminek nem látom értelmét, mert a pontok ezen a lapon kívül sehová nem számítanak. Amit kértetek, továbbra is be fogom tartani: nem pontozom a képeiteket. Remélem ez visszaállítja majd a lelki egyensúlyt és a képeitek megszokott pontértékeit. :)

adott pontszám: 4
2008. június 2. | 23:46 | radani

Szia.Nem igazán látom a témát ezen a fotón.Alul lehetett volna vágni,és a szinek sem az igaziak.A tenger kékségét hiányolom inkább szürkéskéknek látszik.Az sem lenne baj ha búvár kicsit feljebb lenne.Szép fényeket és jó merüléseket!

Volner Miklós válasza:
A búvár pozíciójával kapcsolatos megjegyzéseddel és a vágással magam is egyetértek.
A színekkel nem. Akkor elég rossz látótávolság volt, amihez képest az itt látható színek kifejezetten jobbak lettek, felfelé fotózva pedig a tenger soha nem lesz mély kék.

2008. június 2. | 20:21 | divefoto

Szia Miki!
Nem szép dolog kibeszélni a másikat a háta mögött.No de se baj.A pontozás nem lenne reális ugyanis ahhoz, ugyan olyan felszerelést kellene használnunk mind kettönknek.Sajnos nem tudok mit mondani erről a fotóról.Hogy hol több, hol kevesebb,itt kell vágni, ott kell vágni,Itt éles, ott éles,már nagyon unalmas.Jó ez a kép tetszik, de szerintem vannak neked ennél jobb képeid is .A cim jó ügyeses kitalálod őket szinkronba vannak a képpel.Te mit tudnál mondani erről a fotóról,ha az enyém lenne?Üdv.

Volner Miklós válasza:
Ugyanezt! :)
A vágások már másnak is szemet szúrtak, sőt feltöltés előtt még nekem is. Ha a korábbi kritikákra adott válaszaimat megnézed, láthatod, hogy céllal hagytam így, ami nem biztos, hogy jó döntés volt, ha ennyi mindenkinek szemet szúr. Köszönöm az értékelésed! Tényleg!

Nem beszéltelek ki benneteket a hátatok mögött, de mivel mindketten egyértelmű célzást tettetek rá, hogy nem szeretnétek velem direkt kommunikálni, így közvetett módon nyilvánítottam ki a véleményemet.
Azzal tökéletesen tisztában voltam, hogy habár Diver kollégával nem szerettetek belém, azért kíváncsian nézitek mit művelek itt a galériámban. :) Tudat alatt azért, ti is tudjátok, hogy azonos műfajú fotóstársaktól még a csípősebb kritika is sokkal jobban esik, mint a hozzá nem értők dícséretei. Azon túl. hogy jól esik, gondolom számotokra sem nyom túl sokat a latban a sok "Ó de gyönyörű a víz alatti világ! Köszönöm, hogy megmutattad! Csillagos 5ös!" megjegyzés.

Szép napo!

Üdv!

Miki

adott pontszám: 4,8
2008. június 2. | 10:12 | bende

Jópofa. :-) Tetszik a kompozíció. Tényleg olyan, mintha a búvár ülne a trónján a koral fölött. Nagyon szépek a színek is, ahogy nézem nem volt túl mélyen, így szépek a fények.
Talán egy kicsit lehetett volna szűkebbre vágni. Az alul lévő rész egy kicsit életlen. Ennek kivágásával talán jobban mutatna.

Volner Miklós válasza:
Köszi! Egyetértek! Torn-nak már írtam, hogy magam is szűkebbre vettem volna, de sajnáltam a buborékokat. :)
Úgy tűnik Torn, Te és jómagam maradtunk a vizesblokkból, hogy értékeljük egymást. Diver és Divefoto ugyanis olyan érzékenyek a kritikákra, hogy felkértek rá, többé ne pontozzam őket. :)Ahogy elnéztem, Te is hasonló észrevételekkel illetted a képeiket, mint én, és nálad se találtak túl jó fogadtatásra. :):):)
Tudnám, minek tesznek fel képeket, ha csak a pozitív kritika elfogadható számukra!
Szép fényeket!

Üdv!

Miki

2008. június 1. | 15:52 | Torn

A világos és mélykék közti határ csak most tűnt fel, hogy ránéztem a képre kicsiben, mert így sokkal kontúrosabb volt az eltérés. Ebben igazad van!
Képet teszek fel, amint tudok, de nekem nem utaltak ajándék krediteket, meg a nap értékelője sem voltam, így az egyenlőre kevés képem miatt lasabban gyűlnek a kreditek!

Volner Miklós válasza:
:)

adott pontszám: 4,5
2008. június 1. | 13:24 | Torn

Hello!

Jéé, vízi Vöcsök!
Hát tetszik, tetszik, de mégse.
Jó a cím; megint.
Ha felülről vágtál volna egy kicsit akkor a korall kontra víz arány 2/3-ad 1/3-ad lenne, ami szerintem szépen kihangsúlyozná, ha már úgy is ez a téma. Ráadásul barátunk is harmadolóban lenne.
Az eddigi képeidhez képest ez egy kicsit kopár, legalább is én úgy érzem!
Töltsél már fel egy csiguszt is!

Üdv

Volner Miklós válasza:
Hát ezen magam is sokat rágódtam, de nem akartam belevágni a buborékokba, és a kék felület osztottsága (felső csillogó, világos és alsó mélykék) a harmadoló egyenesnél szerintem jól ellensúlyozza a felezést. Vöcsköt valóban szívesebben látnám feljebb, de hát a bubik! :) A kopárság célirányos. Szeretem a letisztult képeket. Teszek majd fel csigát, de te meg tegyél már fel képet egyáltalán! :) Alig várom, hogy kivesézhesselek! :)