BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,87
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 30. 19:19
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Sárospatak
  • Készítés ideje : 2005-06-02
Sárospataki vár

A városhatárban sétálgatva, meglátva az égben rejlő lehetőségeket lett megörökítve. Sajnos nem volt nálam a tükrös gépem, így kompaktal készült. A minőségbéli romlás ennek köszönhető. Ha lehet, ezt ne rójáttok fel hibának. Köszönöm! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. június 7. | 18:23 | bfb92

Szia! A körülményekhez képest szerintem tökéletes lett a kép, ezért sem vontam le pontot. Nagyon szép akép, a fények a színek. A keretezés tökéletes, és az égboltban akkora nyomás van, hogy nem is zavaró a mérete. Gratulálok Bence

Vajdy válasza:
Köszönöm az értékelést, és a kommentet!

Szép fényeket!
Vajdy

adott pontszám: 5
2008. június 1. | 18:48 | Bobi

Nem igazán venném észre hogy kompaktal készült. Nagyon szép természeti kép, az égbolt mesés. A szerkesztésed nekem tetszik, pont jó az arány az ég, és föld között. A keretbe talán a fehér nem kellene...
Szép fényeket!
Üdv.

Vajdy válasza:
Köszönöm, hogy értékeltél!

Szép fényeket!
Vajdy

adott pontszám: 5
2008. május 31. | 11:00 | Cpt

A technikai minőség számomra mindíg másodlagos a fotó hangulatához, meséjéhez és tartalmához képest. Így ezek miatt a képed számomra tényleg kép - több mint fotó.

Vajdy válasza:
Köszönöm az elismerő szavakat! =) Ez már csak azért is felemelő érzés, mert a számomra egyik legkedvesebb helyen készült a fotó.

Szép fényeket!
Vajdy =)

adott pontszám: 5
2008. május 31. | 09:01 | Geni

Ez a fotó,nagyon húz a giccs irányába.Ellenben,én ezt nem rónám fel hibának,mert nagyon szép.Hangulatában hatásos,színeiben gyönyörű kép.Giccsesség ide,vagy oda,részemről ez a fotó 5 pontot ér.

Grat.!

Vajdy válasza:
Köszönöm, hogy értékeltél! Azt hiszem legközelebb nem ért kicsit visszavennem a szaturációból.

Szép fényeket!
Vajdy

adott pontszám: 5
2008. május 31. | 07:26 | h.rom

Én úgy érzem, a kompakt gép lehetőségeihez mérten nagyon jól sikerült ez a kép. A táj és főleg a vár az ellenfény ellenére sem bukott be, s a felhők is szép részletgazdagok, a fényviszonyai látványosak. Az élesség is megfelelő. A nap környezete viszont jól kégett, de azt hiszem ez szükséges kompromisszum volt a többihez képest. Ha állványról készült volna, egy több expós HDR-t megérte volna készíteni belőle. Ez így 1 kockából így is igen jól sikerült.

Vajdy válasza:
A kiégéssel még utómunkában sem tudtam mit kezdeni, és valóban jó lett volna egy HDR készítése... Kicsit sajnálom is, hogy nem volt rá lehetőségem.

Köszönöm, hogy értékeltél!
Szép fényeket!

Vajdy

adott pontszám: 4
2008. május 31. | 00:59 | drszatommi

Szia!
Nyilván az értékelés a képnek szól, nem a körülményeknek.....
Szóval remek hangulat, látszik jó a szemed és értesz is ahhoz amit csinálsz...., jó szerkesztés, majdnem jók színek...

Ja, és kompakttal is lehet képeket csinálni......, akár még úgy is, hogy nem dől indokolatlanul a vár....
Szóval jó a kép, kicsit a kommentedből kiindulva sok amit gondolsz...., de ez nem számít....
Grat

Vajdy válasza:
Kedves Kollega!

Már jó ideje nem szállok be a szubjektív vélemények között zajló vitába, mert az esetek nagy részében nem lehet zöld ágra vergődni az adott témában. Épp ezért nagyon kisarkosítva a fotók világában két vélemény van:
a.) Tetszik
b.) Nem tetszik

Ám egy bizonyos szintig, vagyis inkább egy szinten túl (sajnos, és ez leginkább csak marketing és a cégeg ropfit termelése miatt) "technikai sportot" csinálnak a fotózásból. Nyilván, kompromisszumok kötése szükséges akár a kompakt, akár a brids, akár a dslr beszerzéséhez. Semmi bajom nincs a kompaktokkal, sőt próbálok mosmár mindig magamnál tartani egyet, mert nem hát csak nem 2 kiló... Viszont soha nem lesz olyan minőségű a fotója, mint egy tükrös gépnek és ezt (egy számomra tetszetős képnél) sajnálom. És ezt ki kell sajnos kötni a kép kommentjébe, hogy (tisztelet a kivételnek, és tapasztaltaknak) ne kössenek a bele.
Végül pedig, hogy a tényeknél maradjak, nyugodtan próbáld ki, hogy letöltöd a fotómat innen, és egy képfeldolgozó szoftverben tegyél rá egy segédhálót. Meglátod, hogy nem dől... =)

A színek, a vágás, a keret, és minden egyéb pedig már izlés függő, hogy kinek mennyire tetszik.

Kicsit hosszúra nyúlt a válasz, de ennek most szükségét éreztem.

Mindezektől függetlenül szép fényeket kívánok, és köszönöm, hogy értékeltél!

Vajdy

adott pontszám: 4,5
2008. május 30. | 22:53 | harminchat

Szia! Meglepő micsoda képet rögzítettél.Az ég aljának aranyló sárgaságához képest hatalmas kontraszt az a vészjósló fekete alakzat, ami fent kirajzolódik. Bár gondolom utólag fel lett erősítve ez a hatás, szívesen megnéztem volna élőben is, félelmetesen hangulatos.
Annak ellenére, hogy a felhő vészterhessége a kép tetején ölt igazán erős jelleget, szerintem a felső harmad nélkül is elég érdekes lenne a fotó.
A képminőség a körülményekhez képest egész kimagasló, jó ötlet volt magaddal vinned a kis kompaktot.
Szép fényeket!

Vajdy válasza:
Köszönöm, hogy értékeltél, és örülök, hogy tetszik a kép! Mindössze egyetlen szűrőt alkalmaztam utólag a fotón. Ha jól emlékszem, nem sokkal a fotó elkészülte után el is áztam.

Szép fényeket!
Vajdy