BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,01
KATEGÓRIA: légifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 26. 15:59
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budaörs
  • Készítés ideje : 2008-05-13
Város felett

Leírás: kétszemélyes apró helikopterben, ajtók nélkül, nyakban két gép (digi, filmes) persze bekötve de gépből félig kilógva fotózva a másik helikoptert:) A szél recegteti az arcod lábad alatt a város ajánlom mindenkinek:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 24. | 08:21 | Aquila heliacA

egy ilyenre elmennék én is!

NZsuzsi válasza:
Jó is:)

adott pontszám: 4
2008. május 26. | 23:13 | kekszapu

Szia!
Tudom, hogy nagyon nehéz ilyen körülmények közt jó képet készíteni. Arról nem is beszélve, hogy az ember 2-szer is meggondolja magát, mikor nyomja meg a gombot, hisz a gépben csak 24 vagy 36 kocka lapul. :)
Szóval először is gratulálok a képhez, azonban találni benne hibát.
Kár, hogy a helikopter belelóg a házakba, javasoltam volna, hogy várd meg, amíg a légi jármű a horizont felé kerül, jót tett volna a képnek.
Az dícséretes, hogy a gép nem kifelé megy a képből, ezt a hibát sokszor el szokták követni.
Szóval nem rossz kép, jó képkivágással.
Remélem, hogy lesz lehetőséged máskor is kilógni a gépből, s kijavítani ezt az apró hibát. :)

NZsuzsi válasza:
köszönöm! Lesz és igyekszem is javitani:)

adott pontszám: 3,4
2008. május 26. | 23:06 | FuNS0f7

Nem is tudom, korrekt a leírás, de sajnos a kompozíció már kevésbé, zavaró a szemcsésség a felvételen, és a helikopter is nagyon a kép aljára szorult. Hiányzik számomra a dinamika, a kép teteje pedig túl üres. Talán a képminőség és a felvétel részletgazdagsága is lehetne jobb. Kicsit olyan elkattintott pillanat hatású, de azon kívül hogy légifotó semmi különlegeset nem látok benne, hiányzik valami plussz, amitől igazán egyedi lehetne.

NZsuzsi válasza:
a film szemcsés:)))) A kompozicion majd javitok

2008. május 26. | 22:57 | Serok

Még egy tanács: a gépek mozgása (rezgés, illetve egymáshoz viszonyított mozgásuk) miatt rövid záridővel kell fotózni. IS-el ellátott optikák előnyben. Jó a dia ide is, de mindenképp stabilizátoros optikát javaslok. Ami sokat segíthet itt is: megfelelő fények... bár a repülés időpontját nem te választod meg, tudom... de akkor is :)

NZsuzsi válasza:
igen itt nem a legoptimálisabb az idô:) a hosszú záridô itt a figyelmetlenségem eredménye (elfelejtettem beállitani az egyik gépem:))) annyira lefoglalt a repülés öröme, de ilyen szép rotorlapát köröket rövidzáridôvel meg nem produkálhatok. Szóval jó kis tanulság minden egyes repülés persze tanulok a hibákból és igy fejlôdök

adott pontszám: 4,7
2008. május 26. | 22:52 | éjkirálynője

hú, én már jártam odafenn egyszer, és tudom,h mlyen nehez ott fotozni, ugyh sztem nem rossz:)
ami megis a szemnek nem kellemes, h a varos kepe sem elvezheto,mert belelog a herrrcsi:) najo nem viccelek, tenyleg tul ures tole a teteje, a kep alja meg zsufolt kissé. de atérzem a hangulatodat :))) én nem mertem volna kilógni :D

NZsuzsi válasza:
:D köszi!

adott pontszám: 3
2008. május 26. | 19:25 | bogyofoto

Nem túl szerencsés a kattintás pillanata, a horizont és a helikopter egymáshoz való helyzete nagyon zavaró. A színek sincsenek rendben, de ez az analóg felvételnek + sikerületlen szkennelésnek tudható be.
Ilyesmit szerintem muszáj digivel fotózni, ott kattinthatsz bőségesen, nem kell spórolni, és majd otthon nyugodt körülmények között kiválaszthatod a legjobban sikerült képet, mert ez így sajnos nem jó. (Nem akarok 3-asnál rosszabb pontot adni....)
Bogyó

NZsuzsi válasza:
jaja hát majd még gyakorlok nagyon sokat hogy itt is sikerüljön a maximumot kihozni magamból. Ez volt a második alkalmam hogy légifotózhattam. Próbálgatomom a lehetőségeim:) tervezgetem a legközelebbi repülésnél mit fogok műásképp csinálni. Ehhez itt viszont jó ötleteket tanácsokat kapok. Ez a lényeg! Köszi
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2008. május 26. | 18:50 | Serok

Légifotózás előtt mindig érdemes a pilótával (pilótákkal) egyeztetni. Mondd el nekik, hogy mit szeretnél fotózni és hogyan, ők pedig úgy fognak repülni. Légifotó, különösen repülő légijármű fotója csak szerencsés helyzetben van meg a pilóta együttműködése nélkül.
Én akár vezetem a repülőt, akár csak fotózok, mindig egyeztetek. A fotósommal, akit viszek, vagy a pilótával, aki épp repül helyettem.

Amire figyelni kell, hogy ne kezdjenek el produkálni. Csak tartson irányt, magasságot, nem kell túl közel menniük egymáshoz, pláne helikopterrel. Ha két nagyon gyakorlott pilótád van, akiknek van kötelék gyakorlata, akkor azt mondom, OK, de amúgy nem érdemes kísérletezniük egy fotó kedvéért.

NZsuzsi válasza:
Szerencsére két nagyon gyakorlott pilóta apa és fia és beszélgettünk is rádión csak én vagyok még rutintalan:)légifotós de remélem nem sokáig. Új még ez a terület van még mit kitapasztalni de valahogy mindenki elkezdte:) köszönöm a tanácsokat sokat segit!

adott pontszám: 4
2008. május 26. | 17:53 | jube

Nem érezni a képen a minőséget, értem a szituációt, meg a szkennelés, stb., mégis furcsa pl. a nagy propeller felett az a sáv, mintha a felhőt lehúzná, az is szerencsésebb lenne, ha a háttér az ég lenne, és a város a gép alá kerül, balra szűkebb vágás is elég volna sztem. A fotó elkészítéséhez viszont grat!

NZsuzsi válasza:
köszi! Igyekszem minden infót tanácsot begyüjteni

adott pontszám: 4
2008. május 26. | 17:33 | Sotto Voce

Meg kellett volna telefonálni a másik pilótának, hogy nem lesz jó a kép, ha a horizont elvágja a gépét.
Nem a legszerencsésebb a pozíció, jobban mutatna, ha az égben látnánk, alatta a várossal.

NZsuzsi válasza:
köszi a tanácsot!

adott pontszám: 3
2008. május 26. | 17:04 | Serok

Szia,

Érdekes helyzetben fotóztál, de... ha már fotózni mentetek és levett ajtókkal repültetek, akkor a pilótával egyeztetve ennél sokkal jobb szögből is fotózhattál volna. Egy kicsit a másik gép alá süllyedve a horizont fölé "emelhetted" volna a gépet és így, megszabadulva a háttér zavaró hatásától, tisztább képet készíthettél volna. A másik ilyen javaslatom, hogy érdemes mellette, vagy méginkább kicsit a fotózott gép előtt repülve fényképezni. Sokkal élvezhetőbb képet kapsz. A gép hátsója sokkal kevésbé látványos, mint az eleje a benne ülőkkel... Kicsit talán távol is voltatok egymástól, legalábbis a kép minősége arra enged következtetni, hogy vágtál a nagy képből (de lehet, hogy rosszul látom).

Üdv,

Serok

NZsuzsi válasza:
NEm, nem vágtam a film szemcséi zavarhatnak:) Igazad van a pozicióval kapcsolatban legközelebb javitok a helyzeten:) Már megterveztem a fejemben a következő képeket:)

adott pontszám: 3
2008. május 26. | 16:44 | dzsanyi

Hát mit mondjak. Nekem nem igazán jön be a kép. A tucat fotóktól a téma választása különbözteti meg. Talán jobb lett volna, ha ellőről és kicsit fentebbről sikerül lekapni a gépet. Ennek több előnye is lenne:
- a borús, párás idő kevésbé látszódik
- nagyobb rálátás lenne a városra és ami a fő a helikopter pilóta fülkéjére is
Sorry, de most nem a készítés nehézségét kell figyelembe venni, hanem az elkészült képet.

NZsuzsi válasza:
ok köszi mindig van mit tanulni:)

adott pontszám: 5
2008. május 26. | 16:19 | slacus

:)
egyszer én is voltam ilyenen bár én repülővel mentem nem helikopterrel...de mindenképpen nagy élmény volt...egyfolytában fotóztam szinte az egész repülést a keresőn keresztül néztem végig:)
nagyon jó kis légifotó lett ez sztem....benne van az alád terülő város (külön jó hogy zöld terület is és nem csak paneldzsungel) és ott a másik helikopter is....és akkor a szép fakó szinekről ne is beszéljek!
a keret viszont nagyon ronda!:D

NZsuzsi válasza:
OK kretcsere:))! köszi!