BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 11. 22:56
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Bakony
  • Készítés ideje : 2008-05-11
Hmm, de finom!

Lehet hogy egy kicsit gyenge makróhoz a gépem, de talán jó véleményeket kapok.... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. március 31. | 00:07 | kicsibaby

igen egy kicsit valóban lehet h gyenge de attól még nekem nagyon tetszik :)kihoztad belőle a maxot hiszen, ez a lnyeg.:)

baluu. válasza:
Köszönöm!

2008. május 12. | 19:00 | erz

Nagyon szépen köszönöm a kreditet!

baluu. válasza:
Köszönöm a segítséget!

adott pontszám: 3
2008. május 12. | 15:58 | zölseges

Szia!
Sok helyen elegett.A darazs bal szarnya nem olyan eles,ez egy kicsit rontja az osszhatast.
Valamilyen keret dobott volna a kepen es egy kis sotetites sem artott volna.
Alapjaban veve jo tema,jo pillanat.
Grat!

baluu. válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3,5
2008. május 12. | 12:06 | roxor

Gyenge géppel is lehet jo fotokat....ez kicsit tulexponált lett, az árnyék is zavaro. Utomunkára is több figyelmet kell szentelni...zajszurés, élesség, stb.
Itt a jo idö, érdemes probalkozni.
Udv.

baluu. válasza:
Hali! Egyet értek! Láttam már nagyon szép képeket egy egyszerű 1,3Mp-s telefonon is. Remélem a következő jobb lesz.

adott pontszám: 4
2008. május 12. | 11:04 | Denio

Nagyon szép kép lett. Megfelelő az élesség és egy ritka szép rovart kaptál lencsevégre, ami külön dícséret! A virág kissé kiégett, ezt egy ilyen vadállat közelében nehéz lett volna tompítani. Sajnos kijön a gép hiányossága, hisz az egész kép túlzottan zajos. Kompozíció szempontjából azt tudom ajánlani, hogy felesleges részleteket ne nagyon jeleníts meg! A zöld háttér szép, ha van jelentősége, de itt elvonja a figyelmet. Ha háttérül is a virág szolgálna, sokkal egységesebb képet alkotna az egész. Egy lépés jobbra és kész is!
Az utómunka elvétve hiányzik - talán a zajtalanítás segített volna, persze kisebb részletveszteség ellenében.
Semmiképp nem értek egyet a kép átlagával, nekem ez a hibák miatt négyes.
Így tovább!

baluu. válasza:
Köszönöm szépen. Igyekszem, talán lesz jobb is majd. Sajnos a gép keretei közt kell mozognom, egyenlőre nem tudok beruházni egy komolyabbra. Ha lesz rá alkalmam, megprónálom újra elcsípni. Hali

adott pontszám: 3,3
2008. május 12. | 10:53 | murypeti

Szia! Én azzal kezdeném, hogy nekem egy kellemes napfémyes délutánt idéz fel a képed. Van itt sokféle szín, észrevett jó pillanat. De azt hiszem talán ez okozza a hibákat is: a túl erős napfény beégést eredményez a virágokon és a rovaron. Aztán a túl sok szín: pl. nagyon zavaró a hátsó zöld sáv, érdemes lett volna jobbra menni egy kicsit a géppel, akkor homogénebb a háttér, mivel a zöld úgy kimaradna.
Szóval jó, látszik a próbálkozás, szerintem ha tudod, próbáld meg újra.
További szép fényeket, Péter

baluu. válasza:
Köszi! Ha visszajön a darázs és megint pózolni fog, akkor megpróbálom megint :) Sajnos ehhez a témához egy kicsit kevés a gépem, de azért igyekszem. Remélem a következő jobb lesz.

adott pontszám: 3
2008. május 12. | 10:09 | tabularasa

Szia!
Nagyon rossz a kép minősége, valószínűleg nagyon sokat vágtál az eredeti képből, emellett borzasztó zajos is. Nem tett neki jót az erős fény sem, én ilyenkor árnyékolni szoktam valamivel, legtöbbször magammal :). A háttér is elég tolakodó lett, sajnos ezen nem is tudtál volna ps nélkül változtatni a kis kompakt nagy mélységéllessége miatt. Szerintem keress olyan témát, ami jobban megfelel a géped képességeinek, vagy vegyél rá kiegészítőket (makró előtétek).
Üdv: Gyula

baluu. válasza:
Köszi! Többen is írták a zajt, a kiégést. Sajnos ennyit tud a gépem. De azért igyekszem még csiszolni egy kicsit, hátha jobb lesz..

adott pontszám: 3
2008. május 12. | 10:02 | csiszerlaszlo

Szia...igen :) Igazad vna. Valamikor én is próbáltam makro képeket cisnálni kompakt gépemmel, de mivel láttam, hogy nem az igazi, inkább nem foglalkoztam vele, majd ha lesz megfelelő technika hozzá, talán folytatom.

A kép minősége csapnivaló sajnos. Baromi zajos lett, pixeles. Valószínüleg vagy a digitális zoom, vagy pedig a nagyméretű képből való kivágás lehet ennek az oka. Ezen kívül sajnos nagyon sok virág és a rovar teste is kiégett, ez köszönhető a túl erős fényeknek -valószínű, nem a legjobb napszakot választottad- valmaint a túl hozzsú záridőnek. A rekeszelés gondolom automata, ez szintén a kompakt hátránya, ha komolyabban akarsz a témával foglalkozni, erre bizony áldozni kell.

Érdemesebb lett volna picit arréb menni, rendezői jobb felé lépni, hogy ne lógjon be a képbe annyira kontrasztos sötét folt, ha már virág, akkor csak az legyen rajta. EZ bizony javítandó...

baluu. válasza:
Köszönöm. Sajnos bizony a gép miatt be vagyok határolva, de azért igyekszem kihozni belőle mindazt amit ki lehet...

adott pontszám: 3,5
2008. május 12. | 09:02 | Phoser

Gondolom a nagy kivágás miatt kicsit szétesett a kép. Sok a színzaj és pixeles is. Háttér változatossága is zavarja az ember tekintetét.
Amilyen pici a géped, viszont annyira meglepő, hogy ilyen jellegű fotót készítesz! És ezt most pozitívumként értékelem! Idővel és ha van rá lehetőséged ruházz be valami bridge gépbe, mert biztos vagyok benne, hogy szép fotókat tudnál készíteni! További szép fényeket! Üdv:
Zsolt

baluu. válasza:
Köszönöm. Remélem összejön egy komolyabb gép is egyszer. Szerintem akár egy mezei telefonnal is lehet akár szép, kreatív képet fotózni, bár ott bizony a képminőségben vannak egész komoly kompromisszumok. Sajnos nekem is gyengécske a gépem durvább képekhez, de azért így is igyekszem kihozni belőle a maximumot. Hali!

adott pontszám: 2,5
2008. május 12. | 08:45 | h.rom

Az élesség rendben van, nagyon is.
De ugyebár a napsütés. Sok helyütt kiégések láthatók a virágon. Ilyen körülmények között, amikor egyszerűen nem lehet egy képet jól kiexponálni az erősen kontrasztos, nagy fény-árnyék különbségekkel bíró téma esetén, talán durvának hangzik ha azt írom, hogy érdemesebb hagyni az egészet. Olyan helyet kell keresni ahol szórt fények vannak, jellemzően árnyékos helyeken. A méhek, darazsak ott is döngenek.
A másik az egész képen megfigyelhető, igen jelentős színzaj. Ez egyrészt lehet a rossz tömörítés miatt, eleve kicsit nagyban raktad fel, s ehhez képest nagyon össze nyomtad a jpg-t, alig 181k, a 300k-s határ ellenére. Másrészt lehet a kompakt auto ISO beállítása miatt, bár ekkora fénymennyiségnél nem értem mi szükség lehetett volna ISO 100-nál magasabb értékre. Egy erős utólagos zajszűrés sokat segíthetett volna rajta.
Szóval amit én hibának látok: az egyediség hiánya, rossz expozíciós körülmények és rossz képminőség. Kompakttal is lehet jobbat alkotni, csak nagy odafigyelést igényel.
Sajnálom.

baluu. válasza:
Köszi! Igyekszem javítni.

adott pontszám: 3
2008. május 12. | 08:18 | erz

A makró kategóriában nagyon fontos a kép technikai kivitelezése. Ha az nem tökéletes akkor a kép élvezhetetlen. Sajnos ennek a képnek az esetében is a technikai kivitelezéssel vannak bajok. Ahogy eredetiben megnéztem, az első dolog, ami a szemembe ötlött, hogy nagyon zajos a kép. A második dolog, hogy sok a kiégett rész a nem megfelelő fényviszonyok miatt, sok a markáns, zavaró árnyék. Sajnos a mélységélességgel is bajok vannak, mert a főtéma nem elég éles, a háttér és a környezet meg túl részletes, nem elég elmosott, nagyon elvonja a figyelmet a főtémáról. A nézőpont sem a legjobb, vagyis nem jó csak így felülről telibe fotózni egy rovart vagy virágot.
Mindezen hibák a gép és a fotós hibájából vannak és javíthatóak. Ami a legkönnyebben javítható lett volna, az a nézőpont: szemből vagy oldalról jobb lett volna. A fényviszonyok is jobbak pl. naplemente előtt vagy napfelkelte után, de ha már a déli órákban fotóztál, akkor enyhe árnyék kellett volna, a direkt tűző napsütés egyáltalán nem jó. A zajosság ilyen kompakt gépek esetén sajnos nem javítható könnyen, minden esetre 100-as ISO fölé nem jó menni. A mélységélesség sem könnyen javítható mert a kompaktoknál nagy a mélységélesség, és sajnos nem elég éles, ahol az kéne legyen. Ezen egy makróelőtéttel lehetne javítani, vagy vannak más megoldások is pl 50mm-es optikát lehet helyezni a kompakt obija elé, de erről inkább kolomija nevű felhasználó tudna értékes infókat adni. Minden esetre ajánlom, hogy nézd meg a fotóit, elképesztő, hogy milyen gyönyörű makrókat készít egyszerű kompakttal(Nikon coolpix). Egyébként a háttér is jobb lenne, ha más szemszögből fotóztad volna, pl. oldalról vagy szemből, mert akkor sokkal távolabb lenne és könnyebb lett volna elmosni.
Amit jól oldottál meg, az az átlós szerkesztés.

baluu. válasza:
Köszönöm szépen. Igyekszem megfogadni tanácsaidat!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2008. május 11. | 23:28 | kicsigacas

Mivel kezdő vagyok és a gépet sem ismerem annyira, sok mindent nem tudok a képhez fűzni!A színek szépek és szépen ki van emelve a gyüjtögető is, talán a zaj ami egy kicsit magasnak tűnik nekem!

baluu. válasza:
Köszi. Igyekszem majd javítani, bár ez inkább a gép sajnos...

adott pontszám: 3
2008. május 11. | 23:25 | kissendre

4 cm makro módban és 5 megapixel azért elég, de túl sok nagyítást nem bir el.Jobb lenne inkább félig szemből fényképezve..Ezenkívül túl erős a napsütés.Vagy árnékolni kell,vagy a korai ,illetve kései órákban fotózni,mert így a kép egyes részei kiégnek és sok a zavaró becsillanás.Sajnos zajos is a kép.http://www.digiretus.hu/ Innen tölhetsz le igyen zajsűrő és egyéb hasznos programot is.Bocs de így gondolom.További jó fotózást.

baluu. válasza:
Köszi! Igyekszem javítani rajt!

2008. május 11. | 23:09 | tiger1977

hát nem akarlak elkeseríteni de ez nem sok jóval kecsegtet...
nagyon sok helyen kiégett, rendkívül zajos, élesség, részletek hiánya, előnytelen póz felülről....
inkább pont nélkül, nem akarok kezdőlökést adni...
Üdv,
Tiger

baluu. válasza:
Köszi igyekeszem majd javítani..