BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1,81
KATEGÓRIA: csillagászat/égbolt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 10. 23:28
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Borsod: Boldva - Sajóecseg
Sunset

Mivel nagyon kezdő vagyok ezért ez még telefonnal van de majd később szeretnék egy komolyabb gépet :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 1
2008. május 11. | 08:28 | Aerendil

háát, nem szeretnélek mebántani, de ez rettenető gyenge, különböző naplamemtéket rengetegen lefotóztak már, igy ha már felteszel ide egy naplementés képet, akkor azzal szemben elég nagy az elvárás, hogy vmi újat vagy ugyanazt de szépen, élethűen tudja megmutatni, ez a fotó sajnos az elégséges szintet sem üti meg.
Az ég nem szép, semmi különleges, talaj, és a fák szinte részlettelenül sötétek, a minőség csapnivaló enyhén dől stb, stb, a mobiltelefonos fotózásnak nem vagyok hive, partyfotózásra, poénkodásra, vagy maximum életképek, elkapott pillanatok megörökítésére alkalmas, de komolyabb tájképek ( naplementék) késztése esetén messze nem verenyezhet a - még csak nem is komolyabb- fotógépekkel
nem mondom hogy igy tovább, de semmiképpen se vegye el a kedved ez a pont/ értékelés, további jó képeket, és ha érdekel a fotózás érdemes ezt ennél kicsit komolyabb géppel művelni
Aerendil

2008. május 11. | 02:53 | emkorec

Szia!

Feltételezem h még fiatal vagy, Mivel mások már jól lehúzták ezt a képet, így én nem kívánom megtenni, igaz tényleg nem egy nagy szám. De a próbálkozás dícséretes, mindenki elkezdi valahol.

Egy-két tipp a kezdéshez:
1. lehetőségeidhez mérten szerezz be egy bridge kamerát (ez az ami már nem zsebre vágható méretű de még nem is tükörreflexes. Használtan sztem 20-30 ezerért kapsz már egy Fujit...ezek egész jók és nem drágák). A bridge-eken meg tudod tanulni az alapokat (én is itt tartok) mert teljesen manuálisra lehet állítani őket, ha akarod.

2. Szerezz be egy-két fotós könyvet, mely az alapokról szól. Legyen benne technikai rész a gépek működéséről (blende, záridő, mélységélesség, szűrők, gyújtótávolság, miegymás), a fényekről (fehéregyensúly, színkompozíció stb) és nem utolsó sorban a kompozíciós szabályokról, alapfogásokról (úgymint harmadolás, keretezés, tájkép, portré, természetfotózás, mozgás megörökítése stb. stb.). Anno én két könyvet kerítettem magamnak a kezdéshez, az egyik Joe Hedgecoe - Fotózás nyaralóknak utazóknak (ebben a legtöbb alapfogást bemutatja rövid de érthető formában) és a Csináld Magad sorozat Digitális fotózás könyvét, amiben technikai alapokat lehetett elsajátítani. Előbbi már régi, digit gépekről éppen csak szó esik benne, és lehet már nem találod meg, max antikváriumban, de ahogy láttam van most is egy hasonló a könyvespolcokon. De mindegy, van még ezer fajta könyv, válassz bátran.

3. Látogasd gyakran ezt az oldalt és nézegesd a képeket, olvasd el a kommenteket. Rengeteget lehet tanulni a profiktól és a haladó amatőröktől egyaránt.

4. Interneten is találsz alap dolgokat, mondjuk úgy h a fent leírt könyvek kivonatát. Kezdetnek ez sem rossz.

5. További kitartó próbálkozást kívánok! Szép fényeket! :)

2008. május 11. | 02:13 | Superhamster

Huh telóval készült fotót szerintem nem érdemes feltölteni. A minőség alacsony szinten van. Kinagyítva láttam szép nagy pixeleket is.
Meg hát eléggé sok ilyen témájú fotó létezik.

adott pontszám: 1,9
2008. május 10. | 23:56 | zsolólovag

Kedves Kezdő fotós,
Nehogy kedvedet szegje a fotózáshoz a kissé lehúzó étékelésem.
Látunk egy naplementét és látunk egy naplementét. De naplemente is ezerféle lehet, mint a hangulatunk. Biztos, hogy rendkívül szép volt ott lenni. Ide viszont nem süt be az a jó hangulat. Sőt. Egy igen rossz minőségű képe ez. és ez nem a technikának szól elsősorban, Bár tény hogy egy nem árt egy jó masina sem.
Alul csak egy fekete masszát látok. Ennek a 90 %-a felesleges. Az ég sem tűnik rendkívülinek, inkább amolyan semmilyennek, mert sem nem süt a nap elégg, se nincsen eléggé sejtelmes hangulata.
Kérlek, hogy nehogy feladd a próbálkozást, mert a Dalai Láma azt mondja, hogy: Hét kudarc hét próbálkozást jelent. Te ellőtted az elsőt... :)
Üdv! zs

-Tomy- válasza:
löszi a kommentárt :) végülis \" a puding próbája az evés\" :)

adott pontszám: 2
2008. május 10. | 23:52 | hegyiember

Nos,az értékelésnél figyelembe kell venni,miel készült a kép.Nyilván egy telefontól nem lehet elvárni olyan részletgazdagságot,mint egy professzionális tükörreflexes géptől.Ezért a minőségi hiányosságokra nem térnék ki.
Na...
Hatalmas méretben töltötted fel a képet.
Az ideális nagyjából 800-900 pixel hosszabbik oldalhosszúságú kép,a fekvő formátumban.
A legnagyobb hiba az unalmas témaválasztás.Jó,persze a naplemente sohasem unalmas,mindig más és más,de a naplementéről készült fotó,ha nem tartalmaz az eseményen kívül valami érdekeset,vagy nem olyan extrán különlegesek a színei,felhői stb.,akkor hamar unalmassá válik.
Ez a kép is ebben a hibában szenved.Ez a naplemente nem volt különleges ahhoz,hogy egymaga elvigye a hátán a fotót.
Az előtér nagy sötötsége teljesen felesleges,simán levágható az alsó harmad,de attól tartok,sajnos nem érdemes foglalkozni vele.
Azt hiszem,kimeríti az unalmas tucatfotó fogalmát.Sajnálom.
Sokat kell fotzni,sokat kell jó képeket nézegetni és akkor biztos a fejlődés.
Sok sikert a majdani géphez,és szép fényeket!

-Tomy- válasza:
nagyon szépen köszönöm a biztatást :) remélem igy lesz :) atanácsodat neked is megfogadom

adott pontszám: 2
2008. május 10. | 23:46 | efi

elore is elnezesedet kerem, de ezen a kepen nem az a baj, hogy telefonnal keszult, hanem az utomunka teljes hianya.
ott kezdenem, hogy nagyon nagy meretben toltotted fel a kepet. emiatt az atlag felhasznalo nem lathatja egybe. a nagy meret miattt, erosebb tomoritest kellett hasznalnod. a kepet mindenesetben at kell meretezni.
kicsit sok a sotet eloter a kepen, nem erdemes az also harmadnal tobbet mutatni a sotet eloterbol.
gondnak erzem, hogy a kepen nincsenek igazan nagy tonuskulonbsegek, kicsit kontraszttalan az egesz es a szinek is bagyadtabbak a szuksegesnel.
a digitalis fenykepezes velejaroja az utomunka, nem szabad lebecsulni, nagyon fontos resze a kepalkotasnak. igy, a legjobb professzionalis geppel is csak tucatot lehet kesziteni. a masik dolog, hogy tudni kell, hogy mi egy telefonos kamera korlatja, nem szabad tulvallalni. ami nem megy, azt ne eroltesd.
meg biztos lesz alkalmad, szep fenyeket hozza.

-Tomy- válasza:
nagyon köszönöm a véleményedet tényleg nagyon kezdő vagyok a 16 éves fejemmel :) de szeretném ezt nem csak igy elkapott pillanatok képéböl űzni hanem kicsit komolyabban is gondolni :) nagyon köszönöm a tanácsodat megfogadom :)

adott pontszám: 5
2008. május 10. | 23:38 | lenlev

Szia!
Nagyon tetszik a kép! Szépek a szinek! Tetszik a hely! Gratula! Sok hasonlót! Csak így tovább! Bíztatásul 5.