BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,2
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 7. 09:19
Megtérés

Csak hogy folytatódjon a sorozat...  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. június 6. | 13:12 | donatus

azért kerestem a "művészetet", mivel gondolom, nem csak egyszerűen sétálgatva kattintottál egyet, vagyis ez egy megrendezett, beállított kép, ez világos.
értékelés előtt nem láthattam mások mit írtak, de Vezu is hasonlóképpen fejezte ki, amit én is gondolok a képről.
Nem értettem én se, mit keres a lány keze hátul? inkább a falra tettem volna, ökölbe szorítva (mondjuk mintha ütné a falat), és akkor a bal lábát kicsit felhúzva behajlítva térdben talán megoldotta volna a szoknya alól kivillanás-problémáját. de ha csak simán összekulcsolja kezeit a feje fölött, úgy borul a keresztre, már az is sokat sejtet (szerintem).
a megtérés még nem alapvetően következik a látottakból, inkább a kiszolgáltatottság utáni fájdalom, vagy a meggyónást követő bűnhődést idézi, valami ehhez kapcsolódó címet adtam volna neki.
na most hagyom abba, mert olyan gigászi magasságokban szárnyal a fantáziám, hogy leszédülök a székről, és beverem a fejem...
de hát utólag okos az ember.
ami a helyet ( a falat), a keresztet, modellt illeti, nekem nagyon teccik, a színek is nagyon beleillenek a hangulatba.
megértésed köszönöm.
a legjobbakat!
donatus

ningbo válasza:
Látod-látod, beindult a fantáziád, a "mozi" a fejedben. Nincs is a képnek más feladata, csak hogy ezt kiváltsa. Ez már elég.
Nem hiszem, hogy ebbe a képbe be kellene magyarázni az egyház gyalázását, vagy bármi demagóg idétlenséget. Mindenkibe belerögzült (ha hívő lélek - ha nem) - Isten káromlása bűn. Aki néha el-el kanyarint egy kacifántos káromkodást, az biztosan nem tenne ilyet templomban - bármelyik társadalmi réteghez tartozik is.
A téma és annak feldolgozása szerintem napjainkban is helytálló, sőt ennek egyre nagyobb a térnyerése. Napról napra többen kerülnek a perifériára - napról napra egyre többen fordulnak a hit felé - legyen az keresztény vagy muzulmán.

Ha a pedofil papok témakörében alkotna valaki egy képet, sokakban ellenérzést váltana ki. Pedig ha a Pápa elismeri a probléma létezését és megoldásra váró feladatnak tekinti, akkor ennek van alapja. Ha beszélünk róla, ha nem.

Mellesleg jegyezném meg, hogy a keresztes háborúk jogosságáról, a boszorkányüldözésről is lehetne vitatkozni, de ezt nyílván az áldozatok szemszögéből is meg kellene vizsgálni.

Szóval szerintem egy ilyen témájú kép értékeléséhez először meg kell érteni a kép mondandóját. Viszont ahhoz is fel kell nőni. Nem hiszem, hogy az a normális, ha minden fogadott információt negatívan állítunk be. Szerintem a képi világ megjelenítése van annyira figyelemfelkeltő, hogy alapos szemlélődésre késztessen. Ha valaki ezt helyből elutasítja - azért nem a kép a felelős.

Köszönöm figyelmed.

Üdv

2008. május 29. | 00:48 | donatus

én egy nem túl hívő lélek vagyok (direkt nem ateista), de nekem nem illik össze a két dolog, vagy nem így (lehet másnál kiverné a biztosítékot, de én nem vagyok "szívbajos")
lehet, hogy bennem a hiba, vagy nem értem mi ebben a művészet, de kicsit obszcénnak találom a képet, a címe egyáltalán nem teccik.
de ez csupán különvélemény (nem sértésnek szántam, bocs!)

ningbo válasza:
Semmi baj, ez nézőpont kérdése.

Miért keresel benne művészetet a szó hagyományos értelmében?

Próbád meg a másik oldalról nézni.

Üdv

2008. május 28. | 23:51 | Vezu

Kedves ningbo!
Örülök, hogy nem veszed sértésnek. Sajna az a tapasztalatom, hogy az építő jellegű kritikákra sokan sértődött válaszokat adnak. (Az ő bajuk) Persze az értelmetlen fkázó értékelések néha tényleg sértőek.
Szerintem a lány ruhája önmagában tükrözi az életvitelének milyenségét. Nincs szükség arra, hogy felemelje a szoknyáját (habár szép feneke van:) ). Szerintem itt érvényesülne a kevesebb többet mond "törvénye". Én ezt érzem túlzásnak. Ez egy olyan kép lenne, aminek a dekódolása már némi gondolkodást és intelligenciát kíván, úgyhogy szerintem meg kell hagyni a gondolkodó embereknek azt az élményt, hogy saját maguk jöjjenek rá a kép történetére. Nem szabad túl egyértelműen előadni a dolgot. Egy hasonlattal élve, el lehet valakit küldeni a pcsába csúnya szavakkal is és szépen "irodalmian" körülírva is. Melyik az elegánsabb? (bocs, lehet, hogy rossz példa, de így éjszaka ez jutott az eszembe).
Szóval azért szánok annyi időt arra, hogy irogassak neked, mert a szándékod és technikai tudásod szerintem megvan és látok benne fantáziát, de szeretnélek rávezetni, hogy ugyanezt elegánsabban is elő lehet adni.
Ajánlom figyelmedbe Bettina Rheims és a Pierre et Gilles páros képeit. Nem hasonlítani akarom a te munkáidhoz, de talán tudsz meríteni a munkásságukból, mert egy hasonló úton járnak.
Üdvözlettel: Vezu

ningbo válasza:
Köszi, nem ismerem a párost, de meg fogom keresni a képeiket.

Üdv

2008. május 26. | 17:33 | Vezu

Üdv.
Úgy gondolom, hogy egy fotográfia szerves része a téma. Remélem egy Munkácsy képen sem az ecsetvonásokat szoktad elemezni.
Pontosan értem, hogy mit szerettél volna kifejezni a képpel. Ezt értékelem is. Szép és nemes gondolat, de mint írtam ez ingoványos terület, nagyon meg kell gondolnod, hogy mi hogy van a képen. Az összes apró momentumot. Nehogy félreértsék.
Szerintem ha egy nő háttal állva felhúzza a szoknyáját, az semmiképpen sem megbánást, megtérést fejez ki, hanem inkább kihívást, felhívást. És itt nem a szoknyájukat felhúzó, háttal álló nőkkel van problémám :)
Ja és ne haragudj, nem sértegetni akartalak, csak jószándékú, építő kritika volt részemről.
Szép fényeket!

ningbo válasza:
Nem sértettél meg.

Véleményem szerint itt a képi világ megkívánja az egyértelmű kifejezést-utalást a megtérő életmódjára. Ha egy "átlagnő" tér a hit világába, az nem kiemelkedő téma, de ha egy parázna életvitelű fordul a hit segítségéhez életmódja megváltoztatásához, az már elgondolkoztató.

Hogyan jelenítenéd meg ezt másként?

Várom ötleteidet.

adott pontszám: 1,5
2008. május 25. | 16:35 | Vezu

Üdv.
Azt hiszem erre mondják, hogy hatásvadász. Mellesleg a cím sem passzol. Aki megtért, az a keresztre borulva nem húzza fel a szoknyáját.
Szerintem a vallási jelképekkel való játszadozásnál csínján kell bánni a témával. Erős és mély mondanivaló kell ahhoz, hogy az ember ilyet csinálhasson. Van rá pár jó példa a fotótörténelemben. Ez sajna szerintem nem lett az.
Ne haragudj, hogy így lehúztam, de ez nekem tényleg necces.

ningbo válasza:
Sajnos a témát értékelted, nem a fotót. Annak ellenére, hogy nem érted mit akar kifejezni - ez neked csak játszadozás a vallási jelképekkel. Nekem nem az.

Köszönöm, hogy megnézted.
Üdv

2008. május 23. | 08:27 | jaxer

Szia! Megtévesztettél!!! Majdnem... :) Tudod egy másik F...p-re gondolok hasonlít az akt képek terén a stílusotok. Gondolom (tudom) ez nem lehet a véletlen műve. De azért vannak finom eltérések és emiatt nem voltam biztos, ki is az alkotó ezért "csaltam" és megnéztem ki az alkotó... :) Még nem olvastam a többiek véleményét, de gondolom az alacsony pontszám a kissé provokatív témaválasztásodnak köszönhető, hiszen a technikával nincs baj. Szerintem nekem tetszik, amit csinálsz (csináltok). Azt azért viszont nem értem, ha valakinek nem az miért nézi meg egyáltalán.
Üdv: András

ningbo válasza:
Egyetértek. Egész nap a gép előtt ülhetnék és írogathatnék azon képek alá, amelyek nem nyerik meg a tetszésemet. De ha más megnézem, akkor igyekszem értelmezni a látottakat. Ráadásul ennek a képnek pozitív mondandója van.

Nem is töltöttem volna fel, ha nem passzol bele egy tőlem független sorozatba. Ezt is inkább azért, hogy érzékeltessem az érdeklődőkkel, egy adott helyszín más fotós szemmel mennyi lehetőséget és változatot kínál. Még olyan áron is, hogy bevállaltam a rosszabb pontszámot, de biztos vagyok benne, hogy sokaknak hasznos a sorozat és a látásmód tanulmányozása.

Köszönöm véleményed.

Üdv

adott pontszám: 4
2008. május 16. | 18:29 | Mátékaa

Szia! megláttam a képet és csak lestem. Ami nagyon tetszik az a színvilág és a szerkesztettség. Ami viszont nem az a kicsit szűkre való vágás. A kereszt fejrésze kimaradt. Ezzel együtt nagyon tetszik!

ningbo válasza:
Köszönöm figyelmed, örülök hogy tetszik.
Üdv

adott pontszám: 3
2008. május 11. | 20:05 | Thanaszisz

Ebből a témából annyi jót ki lehetett volna hozni, hogy picit sajnálom, hogy csak "így" elkattintottad. FF-ben nagyobb kontraszttal és világosabban szebb lenne, de én biztosan teljesen más szögből fotóztam volna. A kép tetején zavaró a sötét folt.

ningbo válasza:
Ennek semmi értelme sincs, kb olyan, mintha azt válaszolnám: Ebből a billentyűzetből annyi jót ki lehetett volna hozni, hogy picit sajnálom, hogy csak "így" lepötyögted...

Hogy Te hogyan csinálnád, milyen szögből - az már egy másik kép, azt be kellene mutatni, a lehetőség adott - élj vele.

Üdv

2008. május 9. | 21:01 | istvanbrhm

nem tudom mi a jó ebben az állandó "keresztalattmeztelennő" mániáddal...

nem vagyok rajta kiakadva, csak unalmas, meg kicsit beteges sztem, de ha neked ez a jó...

ningbo válasza:
Hmmm...
Az első képem a téma feldolgozását illetően - gondolom nem nekem akartad írni...

Betegesnek nem tartom, viszont kifejezetten hasznosnak, ha egy adott helyszín, modell és kellékek segítségével a saját kreativitásunkat használva vizuális megjelenítésre alkalmassá tesszük gondolatainkat.

Van iki külön - külön fényképezné őket, vagy csak nézné, más mit hoz ki belőle. Nem vagyunk egyformák.

Üdv

2008. május 9. | 14:34 | galaktikushercegno

Hát kifejthetem, persze. Valami olyasmi sztorit képzeltem mögé, hogy a rosszéletű lány (amit persze jó életnek hitt eddig, mert férfiak, meg szex, meg felelőtlenség, meg léha kalandok), rájött, hogy bizony az érmének két oldala van, és anélkül, hogy ilyen spirituális fejtegetésekbe folynék, egyszerűen rájött, hogy a boldogság nem feltétlenül a night klubokban van. És választott egy másik utat, jelen esetben az egyházat, de választhatta volna hogy Zambiába megy önkéntesnek, vagy bármi mást.

Na de hogy miért írtam, hogy szájbarágós az üzenet... Ha egy olyan képről van szó, ami nem csak esztétikai élmény, hanem mondanivalója van, mint ez, én azt szeretem, ha egy kicsit meg kell mozgatni az intellektusomat (khm) :) ahhoz, hogy megértsem. Ha nem ennyire egyértelmű, hogy nesztek, itt egy prostituált, ezt onnan tudni, hogy kilátszik a feneke, és űberszexi harisnyát hord, és most megtért, ezt pedig onnan tudni, hogy egy keresztre hajol bűnbánóan. (Most olyan frappáns lenne hozni egy példát, ahol ellenkezőleg működik, de egy sem jut eszembe... Igyekszem pótolni.)

És pont emiatt nem tudom, egyáltalán miért került szóba az egyházellenesség itt a hozzászólások között. Én nem vagyok az egyház nagy híve (egyház nem egyenlő vallás), de ez a kép olyan szembetűnően (hogy úgy mondjam szájbarágósan) az egyház mellett van, hogy nem is értem, miért nem böki ki mindenkinek a szemét. Mért lenne ez gúnyolás? Rosszlányok nem térhetnek meg? Ehh...

Na remélem, valamelyest összefüggően sikerült válaszolnom, nehéz ilyen kevés karakterben...

ningbo válasza:
Igen, összefüggően és azt hiszem a képet más oldalról megközelítőknek is érdekes értelmezést vázoltál fel.

Mint látod - neked szájbarágós, sokaknak viszont gondot okoz az értelmezése.

Köszönöm részletes elemzésed - azok nevében is, akiknek talán ennek hatására változik hozzáállásuk a témát enyhébben/drasztikusabban megközelítő képek irányában.

Értékelésem szerint (nekem) az egyik leghasznosabb hozzászólás a kép alatt találhatók között.

Mégegyszer köszönöm!

Üdv

2008. május 8. | 20:00 | draculea

Köszönöm szépen, hogy az elsők közt vagyok, akiknek válaszoltál!
Mivel olvastam az összes hozzászólást, kiváncsi voltam, hogy némelyikre mit válaszoltál... (! ).... ezért néztem most vissza a fotóhoz, és látom, hogy még nincsenek válaszok. :-)
Akkor majd visszanézek mondjuk holnap is:-))

ningbo válasza:
Igyekszem, még van hátra 26. Bocsi, de ennyi a leütésem/perc. Örülök, hogy érdekes témát sikerült felvetnem, elég széleskörű eszmecsere van kialakulóban :-)

2008. május 8. | 19:02 | Atesz66

Nekem bejön a kép. A mondani valója is. A fanyalgók pedig csak fanyalogjanak :)

ningbo válasza:
Örömmel veszem.

Köszönöm hozzászólásod.

Üdv

adott pontszám: 1
2008. május 8. | 17:36 | noly86

szerintem ez a tema nem idevalo, ez szelsoseges... a foto onmagaban fotos szemmel tobbet er ugyan, de akkor sem 5os, inkabb ugy 3,5korul adnek ra, hagyhattad volna tagabbra es a kereszt felso vizszintes szarat a bal sarokbol inditva...
nem tudom kinek all ossze a kep a fejeben a keresztrol es a kurvakat idezo oltozetrol kombinalva... hmm, hmm, szerintem egy magangaleriaban megmutatva biztosan talalsz vallasgunyolo, ateista rajongokat...
es egy tipp, h az osszhang meglegyen: a keresztet kovetkezoben forditsd fejjel lefele!;)
udv.

ningbo válasza:
Most 3,5 vagy 1?

Szerintem hibásan értelmezted. Ez nem vallásgúnyolás, hanem a hit érvényesülése. Kár félremagyarázni a dolgokat, mégha ez most divat is mostanában.

Köszönöm figyelmed.

Üdv

2008. május 8. | 12:00 | galaktikushercegno

(Hehe... megnéztem. Az Őőőrület c. fotód meg az egyik kedvenc képem a fotózzon. :) Megesik.)

ningbo válasza:
Ennek örülök.

Üdv

adott pontszám: 3
2008. május 8. | 11:43 | galaktikushercegno

Nekem ez egy kicsit hatásvadász... Fotóilag persze teljesen rendben, szép kép, szép lány
szép fenékkel :), szép színek, csak a mondanivaló egy kicsit szájbarágós. Anélkül is lehetne érteni, hogy ennyire direkten kilátszódik a feneke. Szerintem sokat segítene pl ha sokkal természetesebb pózban állna a modell, és nem lenne ennyire nyíltan kimondva, hogy ez bizony egy rosszéletű lány, hanem csak apróbb jelekből lehetne sejteni...

Hú, nem tudtam megállni, hogy ne kotyogjak bele... Most meg akkor megnézem a többi képed... :)

Üdv:
E.

ningbo válasza:
"csak a mondanivaló egy kicsit szájbarágós" - szeretném ha kifejtenéd, Te hogyan értelmezted. Szerintem sokan nem is látják mi van a képen.

Köszönöm véleményed.

Üdv

2008. május 8. | 00:40 | kulcsarati

Szia. A képről csak annyit, hogy nem az igazi. Pláne Tőled nem ezt a minőséget szoktuk meg. De valahogy azt gondolom, hogy nem igazán a technikai kivitelezésre tetted a hangsúlyt. Minden amit erről írtak(vágás, póz, wb, stb.) talán igaz is. Ennyit a képről. Nézzük ami mögötte van.
Nem volt jó érzés végigolvasni a véleményeket. Először is azért mert sokan nem képesek átgondoltan pontozni, hanem csípőből tüzelve, indulatból rányomják az egyest mindenféle dogmákra hivatkozva. Sokan még vallás és hit között sem tudnak különbséget tenni a tisztelt közönségből. Pedig óriási a szakadék a kettő közt hála az egyháznak. Aminek a jelképe a kereszt. Nem a hité! Az egyházé. Persze van akinek a hite miatt lóg a kereszt a nyakában és az rendben is volna.
Hogy egy feslett nő áll a kereszt előtt? Mi ezzel a baj? Kérdezném azoktól akik egymás vallásának tiszteletben tartására hivatkozva osztják az egyest, hogy Isten színe előtt nem egyformák vagyunk??? Végül is a vallásuk ezt tanítja ha jól tudom. Akkor ők miben HISZNEK? A vallásban? Ugyan már...
A keresztre bárki rádőlhet megbánást tanúsítva. Legyen az feslett nő, vagy akárki más. Isten színe előtt egyformák vagyunk. Az az igazi tisztelet, ha egy ilyen kép láttán nem megsértődünk hanem elfogadjuk, hogy az alkotó így lát valamit, amit nem is biztos, hogy értünk.
Tiszteletem mindenkinek
QQ

ningbo válasza:
Örülök eszmefuttatásodnak és ennek ismertetésének. Sajnos ezek a stílusú képek nem a női szépségről szólnak, lényegesen nagyobb figyelmet követelnek és valljuk be - az értelmezéséhez is fel kell nőni. Tudom, hogy nem a tradicionális akt kategóriájába tartozik, bár a fétis még az akthoz áll közelebb, de itt gyüjtőnévvel illetik a kategóriát amit sokan a klasszikus aktfotográfiával azonosítanak. valójában a sorozat helyszíne miatt töltöttem fel, egy tanulmányként a komolyabb érdeklődők felé - más szemmel, más témát azonos helyszínen ki hogyan dolgoz fel.

Technikai kivitelezés? Volt vele munka bőven míg ilyen lett. Hasonlítsd össze a falat a sorozat többi képével, vesd össze, hogyan érvényesül jobban a kereszt, figyeld meg a kellékek jelentőségét. Aki ebben a világban mozog, annak mond valamit - aki nem, az csak a képet látja - sokak értelmezésében az egyház gyalázását. Pedig éppen az egyház volt az aki megpróbálta felkarolni a lecsúszott embereket, de ettől függetlenül szerintem pozitívum ha egy züllött életű gonosz nő (fekete) önszántából a megvilágosodás felé a hitet hívja segítségül.

Köszönöm véleményed.

Üdv

adott pontszám: 4
2008. május 7. | 19:25 | ovarnet

Picit kékesnek látom a képet, mintha a wb nem lett volna teljesen jó. Eenkívűl a színek nem igazán élnek az egész olyan fakó.
Kár, hogy a keresztbe belevágtál. Ezenkívűl a nekitámaszkodást is belevéve a kép nekem kicsit unalmas, erőltetett. A nagy kereszt alatt a lány elvész. Jobb lenne, ha vagy a lány lenne magasabban, vagy a kereszt lejjebb.

ningbo válasza:
Hát én fakónak nem mondanám, nálam inkább kontrasztos. Érdekes a megjegyzésed, mert most kalibráltam a monitoromat spyderrel, és azota többen is megjegyezték. Nem hiszem, hogy a spyderrel lenne a baj, de kiderül a nyomdai minőség és színvilág mennyivel lesz tökéletesebb

Köszönöm véleményed.

Üdv

2008. május 7. | 16:44 | locman

Mégegyszer. A képpel az a legnagyobb problémám, hogy nem őszinte és a botrányosra havaz. Persze, az őszintétlenségből is lehet "ideológiákat" gyártani, de megéri a technikai tudást így eladni?

ningbo válasza:
A mozdulatot nem tartom mesterkéltnek, a mondandót pedig nem tartom botrányosnak. Sajnos a probléma valós - és az egyház szerepe is tény, mert az biztos, hogy az állam nem foglalkozik a perifériára szorult emberek kényszercselekedeteivel.

Láttál már olyan prostit, aki a szakmát szórakozásból és nem kényszerből űzi? Találkoztál már olyan nővel aki a munkahelye megtartása érdekében "túlórázott" a főnökével? A hatalom gyakorlásával egyidőben kialakul az azzal való visszaélés lehetősége - ez a világon napi probléma, csak nem beszélünk róla, mint sok más egyébről sem. Gondolod, a szenvedő alanyoknak nem okoz lelki problémát ezen atrocitások átélése? Szerinted hányan fordulnak a hit felé kapaszkodót keresve?

Nem kell itt ideológiákat keresni, csak nyitott szemmel járni. Amíg égnek a lámpák, nem sokra becsüljük, de ahogy sötétben maradunk - egyre jobban értékeljük szemünk világát.

Megéri-e a technikai tudást így eladni?

Megéri-e ilyen hosszan válaszolni? Ha jobban megnézed a képet, megérted a közölni kívánt mondandót és annak indíttatását - igen. Mert talán legközelebb más szemmel nézed a hasonló képeket és meggyőződésem, hogy a hasznodra válik.

Köszönöm, hogy foglalkoztál vele.

Üdv

2008. május 7. | 16:37 | madeleine

Most mindenki ilyen képeket csinál?
Egy dekoraív enyhén öltözött hölgy s a kereszt.
provokatív számomra.

ningbo válasza:
Nem mindenki, csak a témával kicsit megszállottabban foglalkozó érdeklődők.

Igen, provokatív, figyelemfelkeltő. Nézd meg és értelmezd - a kérdés az, hogy hogyan értelmezed.

Üdv

2008. május 7. | 15:19 | draculea

Nem olyan rossz ötlet ez, egyáltalán. Szerintem a témája alapján lehet úgy értelmezni, hogy ez a hölgy egy afféle XXI. századi MáriaMagdolna . Véleményem szerint csak a helyszín nem jó a témához.A kereszt nagyon magasan van, így az egész téma nagyon szét lett húzva a fotón. Fent a kereszt, lent a hölgy... szóval ennyire nem kellene távol esnie a két elemnek egymástól, véleményem szerint. Eltudnám képzelni egy olyan kereszttel ezt a témát, amin egy szobor Jézus van, és annak a lábához "borúl" a hölgyemény....
Persze akkor a mélyen vallálosak mégjobban tiltakoznának....valamennyire én is vallásos vagyok, mégsem háborítnak fel az ilyen jellegü fotók, ezért nem tudom igazán megérteni az ilyen véleményeket,de természetsen mindenkiét tiszteletben tartom. Végülis miért ne térhetne meg egy ilyen hölgy?Éppen a mélyen vallásoknak kell tudniuk a legjobban, hogy volt már erre példa.... Persze tudom, manapság már a Mária- magdolna téma is annyira át van írva, hogy lassan már nem is az volt, "ami", hanem egyenesen vallási vezetőként titulálják.De ezt most hagyjuk!
lSzóval nekem a témával nincs bajom, csak a kivitelezéssel. Ezért nem is pontoztam inkább, mert nem akarok beállni a "lehúzható, húzzúk hát le!" szintjére.
További jó próbálkozást, ha úgy gondolod, hogy ezzel a témával érdemes!

ningbo válasza:
Jó helyen keresed az értelmezést. Ha valaki nagyon mélyre kerül - a hit nagy segítség. Itt nem biztos, hogy Jézus szerepét erősíteném, inkább csak a hit jelentőségét. A kapaszkodót. Számomra a kereszt ebben az esetben a segítséget nyiltan felvállaló egyházat jellemzi felekezeti hovatartozás nélkül.

A vágással kapcsolatban: készült olyan is, de mint mutty.hu és meglesz sorozatánál láthatod, ez a fal csak egy részlete a templomnak, ma már csak rom. Nagyobb vágással láthatóvá válik az égbolt egy része - nekem borítja az egyensúlyt. Továbbá több látszik a modellből - még kihívóbb a póz, és a távolság miatt jelentőségét veszti a konkrét téma, csökkennek az arányok.

Régóta foglalkozom a témával, ezt most inkább tanulmánynak töltöttem fel, mivel megleszék sorozata azonos helyszinen készült - de a téma más.

Örülök hogy elgondolkoztál és gyakorlatilag helyesen értelmezted a képet.

Köszönöm figyelmed és véleményed.

Üdv

2008. május 7. | 14:29 | sitselea

Nem hinném, hogy egy hunyót is rosszul mímenlő, felfedett hátsójú hölgy, mégha kereszthez támaszkodik is, a megtéréssel kapcsolatba hozható lenne...
Mivel a szabályzat súlyosan bünteti a kultúrálatlan szóhasználatot és a személyeskedést, és a moderatúra meglehetősen személyre szabottan értelmezi ezeket a kérdéseket, így elállok a bővebb kifejtéstől... :(

ningbo válasza:
Sajnálom. Talán próbáld meg indulatoktól mentesen elemezni és értelmezni a képet. Talán az alábbi diskurzus is segít benne.

Üdv

2008. május 7. | 14:24 | agent2.0

:) borítékoltam.
a

ningbo válasza:
Igazad volt, de vállaltam. Tudtam, hogy megosztja a közvéleményt, viszont nem gondoltam 3-as átlag fölé. De talán összességében a kialakult eszmefuttatásokat elemezve hasznosnak is nevezhetném - még azon az áron is, hogy rontom az átlagomat.

Üdv

2008. május 7. | 13:54 | lori_atya

mutty:
jo otlet ;)
csatlakozom.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

ningbo válasza:
Köszönöm szépen!

Folytassuk?

Ha elkészülünk az "Énekek éneke" téma feldolgozásával - szerintem az több fotós megvalósításában érdekes színfoltja lehet az oldalnak.

Üdv

adott pontszám: 3
2008. május 7. | 13:47 | locman

Csak azért, hogy folytatódjon... nem érdemes folytatni. Értem is meg nem is! A motívomok alapján egy képnek címet kell adni. De ég és föld a két motívum. Már megbocsájts, de azért mert egy csupasz fenekű "maca" a keresztnek támaszkodik, az még nem megtérés, még a kép alapján sem! Finomabban: itt meglódult a fantáziád! Takart ruházattal még elhiszem, hogy nem volt ideje átöltözni a modellnek. Lehet botrányt kavarni, de szerintem az önmérséklet sokszor hasznosabb.

ningbo válasza:
Elfogadom véleményed, de nem tartom hasznosnak. Sajnálom, hogy csak egy csupasz fenekű macát látsz a képen.

Szerintem nézd meg alaposabban és próbáld újraértelmezni. Talán segít benne az alábbi eszmecsere is.

Üdv

adott pontszám: 3
2008. május 7. | 12:57 | pappito

technikailag nagyon jó, de fotóként nekem kicsit erőltetett. nem igazán jön át, hogy a kereszt-e a téma (levágtad a tetejét) vagy a hölgy, aki viszont nagyon mesterkéltnek érződik.
Hosszan nézve, nagyban, a sötét kereszt és a világos bőrű hölgy kontrasztja jó (sötét-világos, jó-rossz), de ez nem esik le a képről igazán.

Kreatív gondolat, de dolgoz még rajta, ha van rá lehetőség. (perspektíva? vágás? nem tudom)

ningbo válasza:
Hát szerintem mindkettő. Mindkettőből hiányzik, arányosan.

Köszi

2008. május 7. | 12:49 | Dotspot

Számomra teljes mértékben átjön a mondanivaló a modell beállásának köszönhetően, viszont kár, hogy nem volt nagyobb tér, hogy ne legyen kompozícióhibás a kép.

Akárhogy is, az "ezt nektek, villantok még egyet, de már csak testileg vagyok itt" tökéletes ábrázolását látom, és ehhez nélkülözhetetlen a feszület. Isten mindent megbocsát, ha a bűnt bűnbánás követi.

ningbo válasza:
Valóban, én is sajnálom. Ha lett volna tökéletes háttér, akkor nagylátóval csináltam volna - de akkor benne lett volna rengeteg zavaró elem. Jobb így.

Az általad felvázolt értelmezés is elfogadható, hiszen erre is utalhat a kép, de valójában nem ez volt a szándékom.

Köszönöm véleményed.

Üdv

2008. május 7. | 12:49 | mutty.hu

lori_atya

Ha ez az oldal képviseli a magyar netes-fotós kultúrát, akkor bizony szerintem az iylen képeket és próbálkozásokat be kell vállalni, már csak azért is, mert azok vagyunk felelősek egy kicsit a többiekért, akik merjük másképp gondolni.

éppen ezért a kínkeservvel "összeharácsolt" kreditjeimből ha már voltam oylan meggondolatlan és nem támogattame gy ötössel a kép alkotóját, átutalok neki egyet
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

ningbo válasza:
Köszönöm szépen, megtisztelsz a kredittel is és hozzáállásoddal is.

Üdv

2008. május 7. | 12:23 | lori_atya

bocsi h beleszolok az eddigi par ertekelesbe, de nem ertek egyet veled, Cpt.
a kep egyaltalan nem tiszteletlen.

szerintem a kep eppen hogy a vallasos megkozelitesnek egyik nagyon fontos mozzanatat kapta el, megpedig azt, amikor az ember egyszerre csak raebred arra mennyire el van veszve, es olyankor mindegy hogy mibe volt addig oltozve, akkor egyetlen dologra vagyik, arra hogy bunbocsnatot nyerjen, es ezen esetben megolelje a szamara oly kedvesse valt keresztet.

DanielRamboo:
"vagy ha már egyszer egy ilyen képet csinálsz, legalább a tartalommal ellensúlyozd ezt a hibát..."
szerintem van tartalom a kepben, meghozza eleg mely. ha nem latod ezt, akkor csak egy meztelen hatsot latsz a kepen.
mondjuk 19 evesen en sem latnek tobbet.

ningbo:
szerintem az ilyen kepeket ne az akt kategoriaba tedd, hanem az egyebbe, mert itt a nepeket befolyasolja a kategoriavalasztas sokkal jobban mint ahogy kellene.

udv mindenkinek, bocsi h beszoltam, nem szemelysekedni akartam, csak azert ez megsem tucatfoto... kerulendo meg ugysem.

ningbo válasza:
Örülök, hogy megerősítesz a közölni kívánt tartalmat illetően.

Valójában nem akartam feltölteni, inkább a "szakmai" érdeklődők kedvéért töltöttem fel, milyen különbséget lehet kihozni ugyanabból a helyszínből, ahol az előző sorozat készült. Ezért az akt kategória.

Ismerve a közvéleményt nem számítottam 3-nál jobb átlagra, de ez még nem süllyesztené az átlagom 3,6 alá. Szerintem a kép nyomán kialakult eszmecsere megéri ezt a veszteséget, mindenki hasznára válik.

Számomra nem kerülendő út, elég sok képet készítettem erre az alapra helyezve. Az előző apácás képemet (Dilemma) is sokan elítélték - ami akkor meglepett, pont a hívő ismerőseim gratuláltak hozzá. Az "Erőleves a léleknek" c. képem az oldalon kevés számú (de számomra fontos) érdeklődést váltott ki, de pár kiállításra bekerült a szakmai zsűri szerint. Alapvető hiba az emberekben a témával szembeni ellenállás, pedig semmi tiszteletlen szándékom nincs vele, nagyon is valós problémákat feszeget. Hogy nincs vizuálisan kiugró élménye - igaz, nem arra készült.

2008. május 7. | 12:20 | mutty.hu

Gondoltam hogy van egy pont aminél kiakasztjuk őket, Almitra értékeléséért viszont talán megérte feltenni.

ningbo válasza:
Almitra - talán hosszas vitáink hatására - kezd a kép mögé is látni. Ennek örülök. Viszont nagyobb eredménynek azt tartom, hogy szélsőséges vélemények alakultak ki és ez talán elgondolkoztatja a véleményezőket - pro és kontra - ki mit lát a képben és hogyan értelmezi azt.

adott pontszám: 5
2008. május 7. | 12:04 | meglesz

Nekem maga a szerkesztés és a színvilág tetszik a képben. A helyszín ismerős :)

Grat!

ningbo válasza:
Csak a helyszín miatt töltöttem fel - többnyire nektek. Talán itt jól érzékelhető az adott helyszín más megjelenítése és ezzel a kép hangulatára gyakorolt hatása.

Ismered már a játékunkat: ismeretlen helyszín, más modell, ismeretlen kellékek és ruhák. Lopi meglepetése volt. Adott két órát utazással együtt - a maradék időben tervezd meg, állítsd be és készíts sorozatot.

Köszönöm véleményed, örülök hogy tetszik.
Üdv

adott pontszám: 3
2008. május 7. | 11:47 | zolverine

en nagyon szeretem a noi fenekeket, es ez nagyon szep, csak nem latom ertelmet h az egyik kezevel a keresztnek doljon, a masikkal meg a szoknyajat tartja h latszodjon a popoja, meg talan meg benne kene legyen a kereszt teteje is es akkor mar a no labai is. amugy a tema nagyon tetszik. hajra!

ningbo válasza:
:)
Nézz a kép mögé is, a popó csak egy képi elem...

Üdv

adott pontszám: 1
2008. május 7. | 11:39 | Cpt

A megtéréshez az erkölcsi átgondolás is hozzátartozik, aminek ellentéte az öltözet a modelen (aki gyönyörű egyébként). Mindazonáltal én úgy gondolom, hogy tartsuk tiszteletben egymás vallását és lelkét, így nagyon tiszteletlen és sértő szerintem, polgárpukkasztásnak sem megfelelő jelképrendszer...
Egyéni személyes véleményem, a bántás minden szándéka nélkül! Az adott érték nem a kép minőségére, hanem annak tartalmára értendő, mint hibás megközelítés.

ningbo válasza:
Nem értek egyet veled, de elfogadom véleményedet. Nem akarom magam ísmételni, kérlek olvasd el válaszaimat - szerintem egyértelmű, hogy van a témának egy másik megközelítése is, nem csak a tiszteletlenség.

Köszönöm figyelmed, üdv

2008. május 7. | 11:39 | mutty.hu

basszus, azért a 2,02 is durva...

Hihetetlen

ningbo válasza:
Milyen érdekes a fotográfia. A berögződött reflexiók, minden ami az egyházzal és a ledérséggel kapcsolatos - az elítélendő...

adott pontszám: 1
2008. május 7. | 11:38 | DanielRamboo

ne is haragudj, szerintem ez elég erős. nem tudom, hogy mennyire vagy vallásos, de ha nem is vagy az, figyelembe vehetnéd, hogy a feszület nem az a kategória, ami egy akt hátteréül szolgálhat. lehet, hogy neked ez nem számít semmit... vagy ha már egyszer egy ilyen képet csinálsz, legalább a tartalommal ellensúlyozd ezt a hibát...

ningbo válasza:
Nem haragszom, szerintem félre értelmezted.

"a feszület nem az a kategória, ami egy akt hátteréül szolgálhat" - ebben tévedsz. Amire gondolsz az a pornográfia. Meztelenül születünk és meztelenül leszünk porrá.

Szerintem megfelelő tartalommal bír a kép - ez inkább értelmezés kérdése. De semmi esetre sem jó ha ezt indulat vezérli.

Üdv

2008. május 7. | 11:33 | efi

az alkotoban tevedtem, de a kep akkor sem jo.

ningbo válasza:
Nekem tetszik.

2008. május 7. | 11:32 | efi

hasgatom még kicsit azt a szőrszálat. ferde, jobbra borul a kép, enyhe kicsuszás és fényhiányos.
az aranylap derites kicsit a vallon erzodik, de drámai események drámaibb fény/árnyék játékot kívánna.
ilyenformában a cím sem jön, a képet uralja a jobbalso sarokban a kivillanó női fenék, de nincs igazán ellenpont.

csak a folytatás kedvéért ne tedd.
2
csak azért pont nélkül, mert nem szeretném, ha bármi személyeset vélnél az értékelésemben felfedezni.

ilyen képekért például egyáltalán nem vagyok irigy.

ningbo válasza:
Hát aranylapos derítés az nem volt, a fényhiányt is vitatom. Nekem a popsi ellensúlyozására megfelelő a kereszt vízszintes bal oldala.

Valóban kicsiben ferde, nagyban nem vettem észre. Nincs vágva, ekkorára komponáltam.

Köszönöm véleményed.
Üdv

adott pontszám: 2
2008. május 7. | 11:06 | Flora

Ne haragudj, de ez elég ízléstelen lett. Ne érts félre nem a téma miatt, de ezt sokkal művészibben kellett volna megvalósítani ahoz,hogy jól mutasson. El tudnám képzelni fekete fehérben sötétedéskor, szórt fénynél, vagy valami hasonló. Esetleg más modellel, aki természetesebben "zülött". Így viszont egy olyan fotó, amire nem esik jól ránézni. Számomra hiteltelen és túlzottan erőltetett is, ahogy a lány teljes dominacuccban, belőtt hajjal ráborul a keresztre. Maga az ötlet amúgy jó lett volna. Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel!

ningbo válasza:
Ha ízléstelennek tartod, az nem a kép hibája. Nem hiszem, hogy a téma, amit a kép feszeget ízlésvilágfüggő lenne, inkább tény - akkor is, ha nem beszélünk róla.
Véleményed nem bántó, de a javasolt módosításokkal nem értek egyet, - azt neked kell úgy megcsinálnod.

Véleményed nem hasznos, de elfogadom hogy minél több képet tölts fel. De javaslom olvasd át a véleményeket és a válaszokat. meggyőződésem hogy tanulságos lesz.

Üdv

2008. május 7. | 10:26 | lori_atya

szia!
nagyon sokatmondo kep lett, egyetlen dolog amit nem ertek, a bal kez tartasa. emiatt ugy tunik nekem mintha pozba vagta volna magat a modell, es nem sugarozza azt a lelkiallapotot szamomra, amit a cim sugall.
masfelol a szinvilag nagyon el van talalva a hideg arnyalatokkal, es az oltozet/poz mind a helyzet spontaneitasara utal szamomra, azt kuldi le mint uzenet, hogy a "megtere" hirtelen kovetkezett be, valaminek a kovetkezteben.
kb. ezek a gondolatok formalodtak meg bennem a kep latta.
en megadom ra virtualisan a 4.8 pontot a keztartas miatt.
a harmas azert eleg durva szerintem, annal sokkal jobb.

udv, loriatya

ningbo válasza:
Köszönöm. Örülök hogy nem felületesen nézted a képet.

Gondoltál már bele, hogy hány nő fogadja meg magának a világon minden percben: Istenem, ez lesz az utolsó...

A kéztartásra várom javaslatodat - nem tudom miért, de nekem ez volt a természetes.

Köszönöm figyelmed és véleményed.

Üdv

2008. május 7. | 10:01 | mutty.hu

Húha, most gondban vagyok.

"nekünk" szántad a képet,a helyszin azonos, de tudom hogy a mienk is több sebből vérzik (hehe) viszont erről nekem előbb jut eszembe a "bújócska" vagy az hogy valami "extrém természetfilmben" mindjárt besétál jobbról "Long Jack" a nomen est omen néger vendégszinész hiányos öltözetben, mint a megtért örömlány aki authentikus munkaöltözetben megy a templomba, egyenesen a "főnöknek" bevallani hosszadalmas bűnlajtromát.

Bocsi, csak monologizálok, egyébként legalább akkora "egyházzal packázós" cumó mint a mienk, teljesen más hangulattal

ningbo válasza:
Valóban nektek szántam, de abszolut nem az egyházzal packázó - inkább a hit jelentőségét kiemelő témájú képnek. Tudom, hogy sok ember nem tudja hová tenni, így fel sem töltöttem volna ha nem lett volna a sorozatotok és a helyszín nem lett volna azonos. Ez is egy sorozat egyik képe, témáját tekintve különbözik a tiétektől - viszont egy adott helyszín több téma megvalósítására más szemmel más modellel - az egyik legjobb tanulmány.

Köszönöm véleményed.
Üdv

adott pontszám: 3
2008. május 7. | 10:01 | roxor

...hatásvadász fotónak tartom, egy felénk meredő hátsó fertállyal, az akt valahol másról szól. Témád nagyon a kép szélére szorult, az utómunkával is feületes voltál, a keresztet függőlegesen a kép széléhez igazíthattad volna...
Üdv.

ningbo válasza:
Sajnálom hogy így értelmezed, olvasd el a már leírt válaszaimat. Ne haragudj, nem akarom ismételni.

Az akt gyüjtőfogalom, melyen belül sok irányzat létezik. Te a klasszikus akttal azonosítod, és valóban, ez nem az.

Üdv

2008. május 7. | 09:49 | almitra

Hú, ez most megragadott, sokat fogok írni.
Ha komolyan vesszük a címet, akkor a kép kicsit abszurd: ha valaki ilyen ruhában hirtelen megtér egy kereszt láttán, akkor az első dolga az, hogy elszégyelli magát, és betakarja a testét. VISZONT ha ezt megtenné, akkor máris nem lenne olyan érdekes a kép...
Mert így ott feszül az ellentét a kereszt és a fenék között, ami tulajdonképpen csak látszólagos ellentét, valójában mindkettő csak az, ami: a kereszt az éghez tartozó minőség (ezért nem baj, hogy felfelé kilóg a képből), a nő, a test, a hús pedig a föld elemhez tartozik, lefelé húz. Asszonyunk még erősen vacillál, nem adja magát oda egészen, hiszen hol a bal keze? Az még a testé. Illetve... ja értem, azzal a kezével fogja a fátylat, hogy látsszon a feneke... ez a tény mégjobban megerősíti a nő ambivalenciáját. Fejjel ráborul a keresztre, de az alteste azért még pucsít egyet felénk. Mindenképpen egy elgondolkodtató kép, ennyit a "mondanivalóról", és még egy kicsit írok a kivitelezésről: azt hiszem, jobban alámentem volna a nőnek. Lejjebbről fotóztam volna. Nehéz megfogalmaznom, hogy miért, de úgy érzem, érzékenyebben is meg lehetett volna fogni a témát. Mivel sejtem ki a szerző, nem pontozom, de nem is nyomtam ki, hogy ne befolyásoljon a fotós kiléte.

ningbo válasza:
"ha valaki ilyen ruhában hirtelen megtér egy kereszt láttán," - miért hirtelen? Miből következtetsz a hirtelenségre?

"elszégyelli magát, és betakarja a testét. VISZONT ha ezt megtenné, akkor máris nem lenne olyan érdekes a kép..." -

Ha a valóságot nézem az életben, biztosan igazad van. De ha a képi világot, akkor mi jellemezné jobban a züllött életvitelt? Ez nem a kép érdekessége hanem egyik mondandója, ami elengedhetetlenül szükséges a kép értelmezéséhez. Teljesen más értelmet nyerne "normális" öltözékben.

Felhívnám még a figyelmed a fekete ruhára, ami egyértelműen a gonosz, a rossz oldal jellemzője.

Valójában tény az is, hogy a lecsúszott, lelki terhekkel élő emberek keresik a kapaszkodót. Sok embernek volt a hit ereje segítsége a felemelkedésnek. A börtönben, száműzetésben, de még az utolsó órákat élők is visszatérnek az egyházhoz.
Az értelmezésben jó helyen keresed az általam közölni kívánt mondandót.

Köszönöm részletes véleményed.
Üdv

2008. május 7. | 09:23 | Denio

a narancsbőr mindig is probléma a hölgyeknek. Kissé dől a kép, lemaradt a kereszt teteje és megint bocs, de ezt most nem értékelem. Ez túllépi azokat a határokat, amik a számomra értékelhető kategóriát képviselik.

ningbo válasza:
Te tudod.

Azért köszönöm véleményed.

Üdv