BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,81
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 7. 00:27
  • érzékenység: Ilford100
  • forrás: negatív
  • objektív: Secor C 50/4,5
Önfeláldozás

Fekete-fehér kép! Kézzel festve... Lehetne dig.ill, abszurd, életkép, divat, akármi, de a sorozat többi tagja már az aktban van. Kérlek ne piszkálj a kategóriával. Aki vallási áhitatból készül lehúzni, gondoljon a szabad akarat szentségére és kerülje el :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,9
2008. május 22. | 15:01 | bajkp

Boris Vallejo festményei jutottak eszembe.
Egy kicsit zavaró a fű zöldje, a hátsó "oszlop" körül mintha nem lenne tökéletes a szinezés.
Kicsit képregényes. De a téma és a hangulata is tetszik. Gratulálok a sorozatodhoz.

mutty.hu válasza:
köszi. sokhelyen nem tökéletes a szinezés, hosszas pepecsmunkával meg lehetne csinálni tökéletesre,d e akkor túl steril lenne, így látszik rajta a szabadkezi munka, szerintem ez így kifejező, de lehet hogy csak azért mert meg nem rétett vagyok még nem vagyok művész :)

adott pontszám: 5
2008. május 17. | 18:53 | Volner Miklós

Akárhogy is csináltad, rettentő izgalmas kép! A színekről az animációs fantasy filmek jutnak az eszembe, amitől rögtön misztikus hangulat tört rám. A környezet, az oltár és a felhasznált eszközök tovább gerjesztik ezt az érzést. (Amúgy hol készült?). A modell és a póz is telitalálat, bár nem önfeláldozásra, hanem szakrális álozatra emlékeztet. Megpróbáltam belesni a kép szélei mögé, hátha meglátom a kába lány felé közelítő hidegvérű, csuhás alakot. :) Sokáig nézegettem, ügyes alkotás! Köszönöm!

mutty.hu válasza:
A csuhás alakot már más is hiányolta, de ha eszedbe jut, lényegében ottvan.

A kép eredetileg fekete-fehér (Ilford negatv), és a digitális (szines) képek, plusz a fantáziám és az "ahogy esik úgy puffan" elv kombinált alkalmazásával elkezdtem kiszinezni. Ugyanez a szitu digivel kicsit kevésbé letisztult lett, sok a zavaró elem, pitypangok, nem ennyire kiugró szinek, kevesebb "vér", stb :)

2008. május 11. | 22:41 | rajli

Jézusom már megint Te! Vedd úgy, mintha nem is írtam volna!
Üdv: Laci
Ui: Legalább nem pontoztam!

mutty.hu válasza:
Szinezett FF kép, Mamiya. Fel is ismerhetnél akár, ha figyelnél.

2008. május 11. | 22:38 | rajli

Ha nem lett volna egy nézetteltérésünk a modellel kapcsolatban (amelyre nem tettem egyetlen negatív megjegyzést sem), most is nem tetszésemet fejezném ki. Nem akarok nézeteltélrést, de a hölgy test színe és combja nem túl szerencsés! Remélem nem haragítom magamra! Ezekről nem Ő, hanem a fotós tehet!
Jó fényeket: Laci

mutty.hu válasza:
Bezony, merthogy nem is akart a szín valóságos lenni. Kézzel festett.

adott pontszám: 5
2008. május 9. | 15:58 | leyka

Egy kis vér meg egy csuklyás hiányzik aképről, hogy teljes legyen a története, így csak egy szoft giccs lett, de ez nagyon kell anépnek, mert nagy a hiány meztelen nőkből az oldalon.Grat a hiánypótlásértí!!

mutty.hu válasza:
óóóriási a hiány. A csuklyás tényleg kőne talán, mondjuk tarthatna előadást széttárt karokkal, vérrel teli kupával és csöpögő tőrrel a másik szikla mögött állva :)

2008. május 7. | 15:17 | Osztya

Egy jól exponált alapod volt, a szinezés meg már csak ráadás, a fények így jók, de az alja nekem khiányzik sajna, még mindíg!

mutty.hu válasza:
igen, az a figyelmetlenségem... Arra koncentráltam hogy az ég megfelelő mennyiségben legyen benne, és "elmászott" a kép alja.

Ma, most már ennek tükrében máshogy lőném meg, de ezért tanul a tinó sokáig és a hibáiból

Azért nem kell neked magyaráznom hogy egy Ilford 100-as FF filmet mennyire kell pontosan exponálni hogy bármire képes legyél belőle utómunkával :)
Még egy gagyi kis fénymérővel is képes voltam rá :)

2008. május 7. | 11:44 | damcigpa

Mutty nem akarok kötözködni, de én is egy kicsit úgy érzem, hogy ezek a képek már kezdenek áteni a lerágott csont kategóriába. szerintem ha más készítette volna ezeket a képeket már szóltál volna hogy unod. tényleg nem piszkálni akarlak, de látom, ez másnak is eszébe jutott....

mutty.hu válasza:
igazad van

2008. május 7. | 11:26 | moTmeN

azzal egyetertek, hogy profinal nem lehetne szerencsere fogni az ilyesmit, hiszen a profinak van eleg segitoje, meg felszerelese, de gondolom Ti nem 4-5 kW-os fennyel, meg hazfalnyi deritovaszonnal mentetek ki fotozni... :) annyit esetleg szamon lehet kerni, hogy abban a napszakban mentetek oda, amikor a nap pont a hatteret vilagitotta meg, de gondolom ez szervezes kerdese, esetleg a zavaro turistak jelenlete...

mutty.hu válasza:
Nem is láttuk előtte a helyszínt soha, csak modnták hogy jó, úgyhogy nem tudtunk tervezni. Túristák meg majdnem félbeszakították egyszer, szerencsére a hely nincs rajta a GPS-em térképén se, kevesen ismerik.

adott pontszám: 5
2008. május 7. | 11:18 | moTmeN

lehetne mondani, hogy kicsit uncsi tucat (vagy fel tucat, mar nem is tudom, mennyi a fotosorozat kepszama) keresztes, gotikus akt, de ...

szoval eleddig ez a legjobb az osszes kozul. nagyon finom akt, szep kompozicioval. talan a Nap allasa nem volt annyira szerencses, jobb lett volna, ha nem a hatteret, hanem az eloteret vilagitja diffuzan, de ehhez mar kell a szerencsefaktor, ami nem fotoesztetikai kompetencia.

Kafa kepeket fotozol, ha eppen azzal vagy elfoglalva. :)

mutty.hu válasza:
Egyvalamivel nem értek csak egyet, és az pont az, hogy a fény szerencse. Egy iylen megrendezett képnél ELVILEG nem szerencse, gyakorlatilag meg mégis. Ahhoz hogy egy amatőrnek minden klappoljon eg yiylen képhez, modell, időjárás, helyszín, szabadidő, kellékek, technika, sajna tényleg nem elég a tervezés.

Egy profin viszont valóban számon lehetne kérni. Nekem ez egyébként most tetszik így, egy idő után befelhősödött, tompább féynek voltak, akkor valahogy nem volt emg a sava-borsa.

adott pontszám: 4,9
2008. május 7. | 10:24 | Osztya

Azt gondolom tudom kinek a sorozatából látok egy fotót. Ha nem akkor sincs baj, mert ez a fotó tetszik. Itt finoman bántál a fényekkel, kellően leválik a képről a modell, a mondanivaló. Áldozatnak gondolom erre utalhat a vér csurgása, egy apró dolog ami nekem kevés, az oltár alja, valahogy látni szeretném, ezzel volna egy a kép. Kellemes a modell vörös hajzuhataga, kellően átadja az elképzelést. Szóval azt gondolom érdemes volt a viágítást átgondolni. :)

mutty.hu válasza:
A világítást átgondolta az Ilford 100 és a fantáziám. Ugyanaz, ugyanott, fekete-fehérre, középformátummal. Utána kiszineztem, a saját izlésem szerint, "mesének" vagy minek. Így nem volt gondom az arany derítéssel, a sötét kereszztel, a kétféle színű gyertyával, a zavaró virágokkal, meg a túltextúrált fallal. :)

2008. május 7. | 10:20 | roxor

...itt már működött a függőón :))
milyen progival festetted? ugye nem puszta kézzel? :)

mutty.hu válasza:
was für ein függőón?
:)

Rendes egér hiányában laptop touchpaddal (csóró :)) szineztem a Vályogtégla nevű cég Fényképbolt elnevezésű programjával.

2008. május 7. | 09:49 | efi

humor nem volt benne, felreerted.

mutty.hu válasza:
iylenkor szokták írni hogy irígy vagy

adott pontszám: 4
2008. május 7. | 09:42 | efi

a szerkesztese kivalo. igen jol egyben van a kep, kiegyensulyozott, feny es arnyek, vilagos-sotet vonatkozasaban.
az utomunka csapnivalo. lathatolag nem volt turelmed vegigbogaraszni a radirozast, igy mind a felhokben, mint a ko mogott a ff layer ott maradt.
ha mutty lennek, most 2 pontot adnek, hogy feltuno legyen es mas is eszrevegye.
de nem vagyok mutty es annyira nem rossz.

szep fenyeket

mutty.hu válasza:
Hahahahaaaa.
Jujjdedó
nagyon poénos
akasztod a hóhért
húdevicces
jájj...
nemár
fetrengek a röhögéstőla földön
csikar a hasam.
vagy fáj
hahaha
jújjj...

HAsogass inkább szőrszálakat.

adott pontszám: 5
2008. május 7. | 09:16 | Denio

nem vagyok ortodox mániákus, de egy dologban nem értek veled egyet, attól függetlenül, hogy szép a kép. Egy jelet, szimbólumot nem használhatsz fel úgy, hogy annak nincs értelme. Ha a képeden szerepel, akkor ahhoz társít mindenki, nem kérheted meg a nézelődőket, hogy hát bocs a vörös csillagért, ne kössétek már a kommunizmushoz légyszi!!!
Van oka, amiért ott van. Vallási áhítatnak ehhez semmi köze, belőlem nem szól ilyen, de mit ábrázol ez a kép? Egy hölgyet, aki feláldozza magát? Miért? Az már fanatizmus!!!
Szép munka, de erre figyelj!

mutty.hu válasza:
oké, figyelek

adott pontszám: 5
2008. május 7. | 09:16 | ningbo

Tetszik a kompozíció, érdekes az utómunka kivitelezése. Technikailag szépen meg lett csinálva - de szerintem a kép felső része a kék éggel ellentétes a képen látható teliholdas hatással - oda egy esti csillagos eget tennék - vagy legalábbis a mostanit sötétíteném. De ez egyéni ízlés kérdése. A falon lévő kereszt megjelenítése is misztikus - éjféli - hatást kelt. A gyertyák (tartók) is ezt erősítik meg bennem. Számomra ellentétesek, de ez belefér az alkotói szabadságba.

Az utómunka jól sikerült - szinte festői hatású, illik a témához. Talán ebben segítségedre is voltam? :)

Örülök, hogy más szemmel tekintesz erre az alkotói világra. Meggyőződésem, hogy változott a megítélésed és közelebb kerül gondolatvilágunk a téma és annak megvalósítása tekintetében.

A képhez nagy grat, az általam felsoroltak talán segítenek a továbblépésben.

Üdv

mutty.hu válasza:
köszi. Ehhet most nem kellett a "kis technikai segítséged", a film "elvitte a hátán", a szineket meg úgy próbáltam összeválogatni, hogy a sokszor emlegetett arany derítólapos hibát "kiüsse".

adott pontszám: 5
2008. május 7. | 09:07 | elchicoq

nekem ez tetszik legjobban a sorozatból eddig. szuper az elrendezés és az egész jelent nagyon ütős lett. a színekért meg külön gartula, mert hibátlan munka. egyszer elárulhatnád, hgy csinálod.
gratula!!!

mutty.hu válasza:
elárulnám ha nem lenne "hulla" stádiumban a cikkpublikálásos rész. Még az előző 3 hetes cikk se került le mint "új"...

2008. május 7. | 06:53 | meglesz

Ez nagyonjó!!!
Látod megint az van hogy az én változatom teljesen más lett stílusilag, pedig ugyanazt fotóztuk :)

Lyth-nek is tetszik!!

mutty.hu válasza:
Tegnap (ma) fél egyig "egyerésztem" a szineket, de akkor megérte

adott pontszám: 5
2008. május 7. | 06:52 | filep

Jol àtgondolt tèma jo kivitelezès. Ami nekem tul sok.. megint a gyertya.. ajob also gyertya sok ès picit zavar hogy takarja a kar ès test jo beàllitàsàt.

üdv
filep

mutty.hu válasza:
Köszi, számit a véleményed. Most már én is gyertya nélkül csinálnám, de nem voltam elég körültekintő.

adott pontszám: 4
2008. május 7. | 06:04 | pappito

nekem nem áll össze a mondandód, de a kép maga mégis megfogja a szemem.

mutty.hu válasza:
nem kell mindig mondandó :)

adott pontszám: 5
2008. május 7. | 01:15 | jackiejr

Ez jó! Mind szerkesztés-, mind színek szempontjából nagyon tetszetős lett. Kicsit olyan mint egy régi mesekönyv-illusztráció. A kézben tartott véres tőr talán kicsit elveszik a háttérben, legalábbis én először nem vettem észre. A keresztes-aktos sorozatból sztem ez lett a legjobb. Granulálok!

üdv. jj

mutty.hu válasza:
köszönöm. Jajaj. A tőrön gondolkodtam, kcisit neki is szaladtam hogy legyen kiemelve, de nem sikerült ahogy gondoltam. Sötét tónusai voltak, tényleg könynen elvész a kő közt.