BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,95
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 14. 21:20
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balaton - Széplak
  • Készítés ideje : 2007-07-07
Ellentétek összhangja

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2008. május 13. | 20:47 | gabormarcali2

üdv! ezt a képet mindenképpen elöbb kellet volna elkkészítened, sztem amikor még a nap feljebb volt, de annyira, hogy már vörösen izzott, ha nem volt ilyen akkor bocsi, de sztem itt annyira kicsi, hogy szinte nemnagyon tudom élvbezni és a kép nagyon sötét lett. további sok sikert! lessz ez még jobb is. nekem roszabb képem is van, ahhoz képest nagyon jó. nos remélem nem haragsziol, énsem szeretek ám alacsony pontot adni, de most nemtudok többet adni sajna.

üdv:gabor.

adott pontszám: 3
2008. április 16. | 17:39 | hp16

hy
ez nagyon alulexponált lett és ferde is az egész.
a naplemente szép lenne,de nem sikerült jól ábrázolni,igaz ezzel a géppel nehéz is

jazzman válasza:
köszönöm, hát igen a hp az hp. :)

2008. április 15. | 13:20 | Diver

Szia !
Most nem értelek ! Milyen technikai részre gondolsz ? A dőlésre ? Vagy mire ?
Tudod az is a baj, hogy igazán témátlan a képed. Nincs semmi olyan rajta ami megfogná a ránéző szemét. Sötét kövek, víz és egy eltünt nap. Ez így nem sok. Csak javaslom, hogy nézd meg a kategóriát, hogy milyen képeket látsz benne és akkor szerintem érted majd mire gondolok.
Szép fényeket !
Üdv' István

jazzman válasza:
Igen értem mire gondolsz. csak nekem ez az egyik képem. ahogy montad nincs témája. én úgy mondanám hogy sok témája van, nem tudom így értetted e. de mégis azért adtam a címet is a képnek mert szerintem valamiféle különös nyugalmat áraszt minden hibája ellenére.a technikát úgy értettem, hogy számomra van fotó és van kép és a kettő nekem nem ugyanaz. köszönöm a véleményed! Jó fényeket!

adott pontszám: 2
2008. április 15. | 06:12 | Diver

Szia ! Remélem nem haragszol meg ezért a kritikáért, de ez a képed úgyérzem egy kezdeti próbálkozás lehet és sajnos nem lett jó. Nagyon dől balra ezenkívül szinte középen van a horizont amit nem igazán / vagy csak nagyon ritkán és tudatosan / teszönk középre, ráadásul a kép témája nem is tudom itt m lehetett ? Két nagy kő a szélen egy erősen lemenő nap fényében. Úgyérzem egy próbálkozás, de ez így kerülendő út, mert olyan zavaros a kép.
Már bocsánat !
További szép fényeket !
Üdv' István

jazzman válasza:
Köszönöm! természetesen elfogadom a kritikát, de nem örülök, hogy a legtöbben főleg a technikai részévl foglalkoznak, ami tényleg nem a legjobb. Minden jót!

adott pontszám: 3
2008. április 15. | 02:11 | technicLEGO

Jó próbálkozás. Ami nekem eszembejut: Alacsony a kép kontrasztja. A fókusz nem sikerült a legjobban, vagy a háttérre fókuszáltam volna vagy a vízből kiemelkedő kövekre, most a fotón igazából nincs is tűéles rész (vagy csak a monitoromon nem látszik!:). A horizont kicsit lejt balra, ez zavaró, és a magasságga is szinte középre esik, ez is kissé unalmasítja a képet, amit a kép jobb-bal oldali szimetriája is növel a bal oldali követ én lehagytam volna és inkább a jobb oldaliból hagytam volna nagyobb sötét foltot, így a naplemente is jobban eltávolodna a kép közepétől. Hát kb ennyi jutott eszembe
Üdv és további jó fotózást! :)

jazzman válasza:
Köszönöm szépen! igyekszem! Mindn jót!

adott pontszám: 4
2008. április 14. | 23:52 | tiger1977

ejjha pedig kifejezetten jó lenne...
egyrészt alexpós - utólag lehetett volna rajt javítani, másrész dől a horizont...
jók a kő sziluettek...talán a bal oldali ki is maradhatott volna...
kis utómunkával egész jó kis képet ki lehet csiholni belőle...
Üdv,
Tiger

jazzman válasza:
Nagyon köszönöm! legalább valaki látja azt, amit én is láttam! Minden jót! jó fényeket!

adott pontszám: 2
2008. április 14. | 22:44 | geri1986

Szia!

Sztem lemaradt róla a nap, (ami az ellentét lenne?) :) Engem eléggé zavar a 2 szikla is az oldalán. És egy hangyányit balra lejt :)

További jó munkát

jazzman válasza:
Szia! az ellentétet én a sima vizet megtörő sziklákra értettem, de ha napot nézzük akkor tényleg lemaradt!:) én a két sziklából max a bal oldalit hagynám el, mint azt már az egyik kolléga javasolta.a lejtés sztem annyira nem zavaró de valóban van. Köszönöm a véleményed!Jó fényeket!

adott pontszám: 2,4
2008. április 14. | 22:44 | Navarot

Szia!
Sajnos ez a fotó sok hibával küszködik. Kompozícis szempontból: A horizont ferde, az előtér (hullámokig, tükröződésig) fölösleges. Az ég unalmas, abból is lehetne egy kicsit vágni. Technikailag: A fotó elég gyenge minőségű (zaj), egy kis utólagos zajszűréssel próbálkozhattál volna, valószínüleg a tömörítés is gondolkat okoz, kicsit kisebb képméret is élvezhető lett volna, és a tömörítés is kevesebb lehetne ekkor. Úgy érzem, a kép fő motívuma a lemenő nap, és környezete nem éles, ellnetétbe a bebukott sziklákkal. A sziklák bebuktak, az egész kép alulexponált. A színek is lehetnének élénkebbek.
A képből többet lehetne kihozni (bár a hibák nagy rézét inkább csak az újrafotózás oldaná meg). Mivel ez egy gyakori, ebből adódóan kissé elcsépelt "jelenet", kicsit érdekesebb szemszögből is megmutathattad volna. Csak egy tipp: nem ismerem a terepviszonyokat azon a parton, de talán érdekesebb nézőpontot kaphatnél a képen látható jobb oldali szikláról.
Egy apróság: A lemenő nap, mint az egyetlen színfolt, odavonzza a tekintetet, tehát a kép talán legjellemzőbb pontja. Erdekes, hogy nem középen van, és nem is pl. az egyik harmadolónál, ezt egy érdekességnek tartom, ami itt nem negatívum.

jazzman válasza:
Köszönöm a tanácsokat! hát igen vannak hibái, de éppen azért akartam felrakni hogy tanuljak belőle! tanultam is! Minden jót!

2008. április 14. | 22:41 | Yoachim

Bal akart lenni az a jobb. :D
Csak kétbalkezem van.

2008. április 14. | 22:38 | ecsibi

Nahááát. :-)

adott pontszám: 3,5
2008. április 14. | 22:38 | ecsibi

Nagyon szép, nyugalmas, sima pillanatot kaptál el, de a fotó minősége sok kívánnivalót hagy maga után.
Először is: ferde. Balra lejt a horizont, ezt können ki lehet javítani egy pár fokos forgatással.
A kép alja és teteje felesleges. Meg lehene vágni alaposan, kicsit panorámás formátumra, mondjuk egy-egy negyedet vagy ötödöt levágva alulról is, felülről is.
És ráereszteni egy zajszűrőt, mondjuk NeatImage-t. Az égen látszik, hogy zajos.
És aztán talán még lehene emelni egy kis szaturációt és kontrasztot, de ez nem tudom, mit tenne vele, így ez csak feltételes javaslat.
A hangulata viszont nagyon tetszik.
De ez csak az én véleményem.

jazzman válasza:
Köszönöm! sokban egyet értek. a vágástól szerintem lehet hogy vesztene hangulatából, de kipróbálom! Minden jót!

adott pontszám: 3
2008. április 14. | 22:35 | K.Geri

Szia! Az tetszik a képen, hogy alsó nézőpontot választottál. SZerintem nem volt rossz döntés. Viszont maga a kompozíció mégsem tökéletes. A két oldalon lévő sötét köves rész zavaró, illetve maga a fő téma, ami a horizonton van, nagyon eltörpül. Figyelembe véve azt, hogy a képet kis kompakt géppel készítetted, a zajosságot nem rónám fel súlyos hibának, de a végeredmény számít igazán, így e melett sem lehet elmenni szó nélkül.
Ha már sziluettek, akkor valami markánsabb, eredetibb megoldást kellett volna választanod, ami elég érdekes ahhoz, hogy megragadja a nézőt.
Sajnálom, ez így nekem annyira nem jön át. Tudatos, de van rajta még javítani.
További szép fényeket, üdv: G.

jazzman válasza:
Köszönöm szépen! mióta a kép készült már jobban beleástam magam, de az biztos hogy van még mit tanulnom! Jó fényeket! Minden jót!

adott pontszám: 3
2008. április 14. | 22:30 | Yoachim

Érdekes a nézőpont szépen kivezetik a szemet a kövek. Lehet érdemes lett volna kicsit felülről lőni, hogy az ív jobban kirajzolódjon. Személy szerint a jobb oldali követ kihagytam volna mert elveszti vele a kép a ritmusát. Érdemes lett volna a színteket hejre tenni, ne legyen ennyire alulexpós, és kisebben feltenni, mert a kis gép hibái nagyon kijönnek rajta.

jazzman válasza:
Köszönöm a jó tanácsokat! sokat tanultam a véleményedből!
Igyekezni fogok!Minden jót!

adott pontszám: 2
2008. április 14. | 22:09 | harmincas

Sajnos ez pont a kettes kategória definíciója... az egyik fő fotós szabály, amit csak nyomós okkal szabad megszegni, hogy a horizont ne középen legyen. A sok amorf szikla csak zavaró, nem szép, és a kép nem is éles. Sajnálom. De ilyen képet mindegyikünk csinál... lesz még jobb is.

jazzman válasza:
Hát én nem szoktam szabályok szerint fotóni, de elfogadom. egyébként a kép papí fomán 30x45 ben éles! minden jót!