BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,09
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. február 15. 17:40
És mindenki boldog...

Kiváncsi vagyok ti mit láttok benne. A beállítással vannak problémák, de hát nem értem rá egész nap. sajnos... ps: nem nyúltam hozzá, csak épp kisebbre vettem a felbontást ps-ban 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. március 27. | 01:16 | SilentSound

Hű, ez morbid... De tényleg olyan,mintha mosolyogna... Brrr....

2004. április 1. | 13:09 | Heatchliff

elég durva, de jó

2004. február 24. | 22:18 | Juzihejzakyoa Hzeajvke

hiaba nem keri, meg kell torolni... ez alapveto kornyezetmernoki etika. bizony

adott pontszám: 5
2004. február 20. | 20:31 | Juzihejzakyoa Hzeajvke

Leo! legalabb az orrat megtorolhetted volna...

coolabi válasza:
Nem mondta hogy kérne pzs-t. Segítenél, hogy ki van a login mögött?(te ezek szerint tudod én ki vagyok. vagy azon kevesek közé tartozol akik így hívnak, vagy csak egyértelműsítettél ) megnéztem a többi képedet, de abból sem tudtam kitalálni ki vagy. ja és köszi az osztályzást.

adott pontszám: 3
2004. február 19. | 18:19 | nagyszemuhangya

sokadszor terek vissza ehhez a kephez, mert szeretnem ertekelni, de nehez. Az a jo foto - mondjak - ami az emberben erzelmeket indit, amit csak nezel, nezel, es valamire gondolsz. Ez azok kozul valo, ez ketsegtelen. Abban is igazad van, hogy a disznoolesben - amig nem kinozzak az allatot - nincs semmi elitelendo, alapesetben nem szenved kevesebbet, mint par ora autokazas utan az elektrosokktol - talan fajdalmasabb, de osszesegeben rovidebb is igy...
Mint egyszeru kepet ertekelve, a vagast es a piros fakosagat latom javitando hibanak: a balogo masik es a levagott foedeny illetve ful azt hiszem meg a nagy surges forgasban is lett volna lehetoseged figyelni.

coolabi válasza:
Köszi a tech. kritikát. A piros egyébként azért ilyen fakó, mert (mint a tapasztalt disznóvágók tudják) ez a fej vízben ázik. Víz+alvadó vér ilyesmi színt ad, Főként ha nincs verőfényes megvilágítás... A széle tényleg zavaró, igazad van.

adott pontszám: 3
2004. február 17. | 18:04 | magellaner

Jó kis vérfürdő.

coolabi válasza:
nem egészen annak szántam

adott pontszám: 5
2004. február 17. | 00:36 | Cse

Nem otos, de negynel nem is rosszabb. Az emberek nagy resze varosi, soha nem latott disznoolest. En is csak parszor, sajnos... Elgondolkodtato, van akit nagyon. :)

coolabi válasza:
Köszi az 5-öt. Egyébként én is városi vagyok (BP) de valahogy néha sikerül kijutnom. (elég ritkán). Szerintem nem szabad a városi létet és a már-már túlzott érzékenységet összekeverni.

2004. február 16. | 21:35 | slipknotbaba

Ne haragudj az 1-es miatt, kicsit felhúztam magamat a vér és szegény állatot látván!Bocsánatkéréssel tartozom. Az egyes igy utólag súlyos volt (+ normáisan Vetted a dolgot) ezért most már 3-ast adnék!
Szép napot!:)

coolabi válasza:
Köszi! Az 1 valahol jogos. (értékelésre amúgy sem lehet haragudni, az valakinek a véleménye arról, amiről kikértem a véleményét) Kb mindenkinek az első reakciójára voltam/vagyok kiváncsi. Ez egy ilyen provokálós kép...Szép napot neked is!

adott pontszám: 4
2004. február 16. | 12:41 | mifene

Én szeretem a disznóvágásokat. Jó oldalra kell születni. (Bár inkább lennék házimacska nálam - illetve a múlt héti műtétje óta mégsenem. :-)
A képnél csak a kilógó fül és a belógó edény zavar.
Szépen sikerült, érdemes lett volna egy kicsit többet foglalkozni a nézőpont megkeresésével.
Maga a kép nagyon jó, gratula.

coolabi válasza:
Igen az edény és a fül többeknek szemet szúrt, és tényleg zavaró. Majd legközelebb talán jobb lesz.
köszi az értékelést!

adott pontszám: 5
2004. február 16. | 08:37 | zsenyaf

1. Kiskoromban öltünk disznót. Nem tudtam, mit csinálok, de ez nem ment fel a tett alól.

2. Egyetemista koromban a kollégiumi Dezső bulin én voltam az, aki a karajt kicsontozta. Erős absztrakcióval élve, a nyers hús tökéletes zsírtalanítása volt a feladat. Ez sem mentség.
3. Évek óta nem eszem disznóhúst, legfeljebb töltött vagy székelykáposztában (bár mostanában inkább pulyka, csirke)
4. Köszönet Százbolhának a történetekért.
5. Kóbor állatokat etetünk, rengeteg macskát akik húst esznek a konzervben és a száraztápban. De mentettünk már kutyát is, nem egyet...
6. Együtt sírunk az Animal Planet történetein és együtt örülünk annak, hogy az Illatos úti telepet a média a szájára vette (talán több esélyük van azoknak a szerencsétlen állatoknak)
7. Köszönet neked a képért, mert igenis van értelme provokálni a közönséget, jelen esetben ez is csak az összetartást erősíti.
8. Hasonló, bár nem ilyen durva témában <a href="http://index.hu/tech/digicam/fotozz/fotot_megmutat?Foto_ID=5571"><b>"Halálraítéltek"</b></a>

Bocs, ha zavaros voltam...
Jár az öt pont

coolabi válasza:
Lehet hogy brutális de ezt jelenti "csúcsragadozónak" lenni. Ilyet csinál az oroszlán is.
köszi az 5-öt
ui: megnéztem a halálraítéltet Valami hasonló, véleményt nem írtam, ahhoz még kicsi vagyok itt

adott pontszám: 1
2004. február 16. | 02:57 | slipknotbaba

Én nagyon nem vagyok boldog. Értem a cinizmust a képedben , de sajnálok minden állatot aki igy végzi. És még egy tálba is belekerül a feje!Ez tudom hogy nem a kép minöségével kapcsolatos. Szóval bocs hogy ennyire leosztályoztam!!

coolabi válasza:
Furcsa, de köszi az 1-et. Kíváncsi voltam ki hogyan nézi ezt a képet. Te így. Annak örülök, hogy sokan megnézték, nekem ez elég még akkor is ha ennyi 1-est régóta nem kaptam.

adott pontszám: 5
2004. február 15. | 23:19 | 2Darsin

Ha a képet nézem érzem a vér szagát, hallom a halál utáni csöndet. Látok egy nyugodt, szinte boldog röfipofát egy vértől mocskos tálban és értem a címet! Remélem aki levágta úgy éli életét,hogy ő is boldog lehessen, mert a röfi már megtette amit megtehet. Ahogy Lin Csi, csan buddhista mester mondaná: ő már megfizette a szeder árát.

coolabi válasza:
Azt hiszem sejtem mire gondolsz. A vég része az életnek, és hát így is be lehet fejezni.
Köszi az 5-öt

adott pontszám: 5
2004. február 15. | 22:02 | _chela

Bocs mindenkitől, aki nem így gondolja, nem vagyok állatkínző, gyűlölöm a disznóöléseket, de erre ötöst kell adjak. Nem tudom miért, a cím annyira abszurddá teszi az egész vállakozást, hogy muszáj. De azért inkább ne csinálj több ilyet, jó?

coolabi válasza:
köszi az 5-öt, megígérem legközelebb kevésbé morbid képet rakok majd fel. Bevallom érdekelt hogy a többiek hogy állnak hozzá egy ilyen képhez. Sajnos technikai tanácsot kevesen adtatok, a téma mindenkit jobban megfogott/megosztott. Ilyen is van. Legközelebb visszafogom magam...

2004. február 15. | 20:51 | Százbolha

Látom ez a greenpeace dolog komoly intézmény lehet.

De az én eü. papiromon nem az Ő nevük szerepelt.
Talán egy másik lakmusz papíron....

Én erre emlékszem: www_greenpace_org
----------------------------------------

Közben gondolkodtam, és még egy humánus megoldás eszembe jutott.

Állatkínzás, növénykinzás és önkannibalizmus nélkül is lehet magas tápértékű ételhez jutni.

Nem kell mást tenni, mint állatok amúgy veszendőbe menő testnedveit fogyasztani. Esetleg rovarnyállal kevert virágporral izesítve.

Ez nem más mint a mézzel kevert tej.

coolabi válasza:
a greenpace-t azt hiszem meglátogatom, mert érdekel kinek van akkora önkritikája, hogy egy eü papíron hirdesse magát.

szerinted nem lenne unalmas minden nap tejes mézet enni illetve inni. És hol marad a gasztronómiai élvezet? Inkább vitatkozom, de nem szeretném ezt az amúgy zseniális ételt fogyasztani minden nap.

adott pontszám: 5
2004. február 15. | 20:44 | lpi13

A disznó fejét nézve felmerül bennem a gondolat, hogy magától pusztult el és nem pedig végeztek vele.:)) Olyan nyugodt szinte boldog képet vág (ritka pillanat). A képen lehetne javítani, de ilyen fotónál szerintem nem a technikai részletek a fontosak, egyébként ennél a képnél nagyából rendbe van minden, A téma és a kép kifejező mivolta tökéj. Sok ellen véleményre számíthatsz gratula.

coolabi válasza:
Természetesen kikértük a véleményét, aláírta a beleegyező nyilatkozatot, miután a folyamat minden egyes lépéséről tájékoztattuk :-) Ja és természetesen nem is tudom hogyan történhetett az eset (van kép a folyamatról, de az tényleg durva és csak elszántaknak küldeném el max mailen, innen egy éltre kiutálnának) Talán annak örül, hogy még sosem fürödhetett egyedül egy kád (na jó lavór) vízben :-) Mint már lejebb írtam, sajnos tudom hogy vannak a képnek komoly hibái, de ez így sikerült, nem is akartam ezt eltakarni semmi utólagos edittel. Köszönöm a grat.ot és az 5-öst.

2004. február 15. | 20:05 | Százbolha

<i>"Én is utálom az állatkínzást, de ítéljük el a növénykínzókat is"</i>

Válasz a szerzőnek:

Én nem itéltem el senkit.
Ez csak egy helyzet jelentés volt a central pályaudvarról.

Most pedig husos tésztát fogok enni, hogy a bűneim kiteljesedjenek a búzamagokkal szemben is.
----------------

Egyetlen megoldást látok:
Klónoztasd le magad és vetemedj önkannibalizmusra.
Esetleg bízz abban, hogy legközelebb kék moszatként reinkarnálódsz.

------
Még valami az eszembe jutott.
Tavalyelött jártam az olaszoknál.
Hazafelé vettem egy 3 rétegű eü. papírt.
Ez volt ráírva: GREENPACE.

Mi a fenét jelenthet ez???

coolabi válasza:
Az elítélést csak úgy általában mondtam.. Leginkább azokra gondolva, akik (talán teljesen jogos) kritikájukkal egyszerűen száműznék ezt a képet a fotozz-ról. Egyébként jó étvágyat a húsos tésztához. Jelzem ez a csirkéknek sem volt egy jó nap, ha tésztáról van szó. :-)
kannibalizmus? nekem azt hiszem elég ez az 1 élet, isten örizz' egy reinkarnációtól. a vallásba inkább most nem mennék bele, még ha egy kékmoszat lét kecsegtető lehetőségéről is van szó!
WC papír. Ez most azt jelenti hogy a GREENPEACE (ha jól sejtem csak elírás volt a greenpace) csak arra jó, hogy egyszer használd? SzVSz nem maga a disznóvágás/állatölés az elítélendő, "csupán" a felesleges kínzás. Egyébként a greenpeace-ről van elég komoly véleményem amit egy topikban szívesen megvitatnék bárkivel.

adott pontszám: 5
2004. február 15. | 19:30 | Százbolha

Ennek a fotónak a cím ad igazi értelmet.
Bár az is elgondolkodtató, hogyha híg célklalében egy céklafej úszna, akkor mit gondolnánk róla.
Így fotóként többet ér.

------
néhány dolog eszembe jut a képről, de elöbb le kell szögezzem, hogy szeretem a rántot húst.
Elfogadom, hogy húsevő is vagyok, de nem szívesen mennék el egy disznóvágásra.
Se egy csirkefeldolgozóba.

#1:
Embernek lenni:

Egy régi vizióm, hogy egy olyan világban ébredek, ahol a dolgok kifordultak.
A disznók tartják az embereket.
Ólban, ganéban. A húsukért.
Eljön a nap. Nem vagyunk buták, tudjuk már a készülődésből mi fog következni. A disznók nagy tüzet raknak, fenik a késeket.
Az ólban nem vagyunk sokan, de nem tudjuk ki lesz a következő.
Reménykedem, hogy nem én. Reménykedem, hogy nem a családom.
A hajnal hidege múlik, de szivünkben a rettegés nem.
Két nagyobb kan jön az ólhoz. Kedélyesen beszélgetnek, nincs semmi fenyegető a viselkedésükben.
Nem válogatnak, egyenesen rám néznek mikor az ajtót kinyitják.
Megértem, hogy nincs menekvés. Gyorsan odaszolók a feleségemnek:
- Vidd hátra a gyerekeket. Ne lássák!
A félelem megbénít, nincs már időm, megragadnak és húznak kifelé.
Nem kapálódzók, nem üvöltök és nem visítok, ne hallják a gyerekek. Kicsi szívük könnyebben elfelejtsen.
De ettől még fontosabb, hogy ezek a disznók megértsék: ember vagyok.

-----------------------------
#2:
Érzéstelenítés nélkül:

Réges régen voltam katona is.
Rossz helyen, kemény helyen.

Szokni kellett.
Történt egyszer, hogy a laktanya disznóihoz állatorvos érkezett.
herélni.
Kellett a segítség, de kizárólag városi fiúkat vittek a feladatra.
Fél napig tartott a móka.
És félnapig a mosdás meg a ruhacsere.
Persze röhögtünk a sztorikon, hogy a fiúkat a ganéban vonszalta a kan, meghogy elfutott, meghogy fellökte.
Meghogy volt aki hányt.
Jót röhögtünk, de a fiúk közül többen napokig nem tudtak aludni.
Talán túl erős volt a fantáziájuk és ha lehunyták szemüket maguk elött látták a félelemtől kidülledt disznószemeket, halották a visítást, és ágyékukban éreztek a kés hideg pengéjét.

--------
#3:
A pálca:
Nagyapámnak egyszerű, de kalandos élete volt.
Néhány évig mészárszéken dolgozott.
Igen erős ember volt, 6-8 bőrt is elbírt a vállán.
Mesélte, hogy akkoriban az álatokat hogy ölték le.
Csak a pátásokkal dolgozott.
Volt egy kicsi szerszáma, olyan lyukas cső féle.
Ezzel lukat ütöttek a marha fején. Az állat megrezdült de különösebben nem viaskodott.
Ekkor a lukon egy fémpálcával benyúltak és megkavarták az agyát.
Ezt mondta: "megkavartam".
Az állat lábai keresztbe álltak és hang nélkül összeeset.
Azt is mondta, hogy disznókat nem akart ölni.
Azt nem mondta miért nem.
Azt is mondta mindenhol ott volt a vér szaga.
De az emberek megszokták.

---------------
#4:
A pultnál:
Egy bevásárló központban álltam.
A húsos pultnál. Általában csak szeletelt, vagy araszni kolbászt veszek.
De itt láttam egy piramis szerűen feltekert kolbászt.
Hihetetlen hosszú volt. És a látszott rajta, hogy bélből van a külseje.
Néhol úgy fodrozódott is, mintha perisztaltikálna.
Akkor erre gondoltam:
- Az egyik legcsúfabb halál lenne ha saját beleinkbe töltve végeznénk.

----------------

Nem jó ez a kép.
Nem szeretem. A kolbászt szeretem.

coolabi válasza:
Elgondolkodtató a 4 rövid történet amit írtál. De vajon a (hogy maradjunk a példánál) a céklának milyen amikor eljön az idő. Egy spenót vajon szereti ha leszedjük?? , csak nem tud visítani. Én is utálom az állatkínzást, de ítéljük el a növénykínzókat is! köszi az 5-öt, ígérem legközelebb (ha lesz ilyen) egy szelídebb, kevésbé megosztó képpek jövök

adott pontszám: 3
2004. február 15. | 18:42 | Hor_Csa

Hát nem tett rám túl nagy hatást! És legalább az egész edény lenne benne, mert így még a malac füle is kilóg!

coolabi válasza:
a kapkodás ugye... hmm. A hatás pedig sajnálom hogy elmaradt.

adott pontszám: 3
2004. február 15. | 18:32 | csla

Egyetértek édesanyátokkal (;-)), de a fotót még javítandónak érzem, a többiek által elmondottak szerint.

coolabi válasza:
majd igyekszem.

adott pontszám: 4
2004. február 15. | 18:25 | édesanyátok

Biztos, hogy a bemutatkozó képek közé szántad?:))))))
Egyébként már láttam ilyen képet, másokat is 'megihlet" egy disznófej, amely véres lében ázik!
Nem tudnám értékelni a képet, csak azért írtam, hogy esetleg pakold át egy másik kategóriába, pl. "életképek":)))
De tudod, mit?
Farsang és disznóölés időszaka van...miért ne próbáljam meg elemezni a fotót:))
Tehát kezdjük a témaválasztással.
A disznóölés nagyon érdekes és nem mindennapos képi világa brutális asszociációkra késztethet bennünket.
Gondoljunk csak arra az elkeseredett viaskodásra, ami az állat lefogásával jár, a perzselésre, ahogy a magatehetetlen testet körbenyaldossák a lángok, a bontófa kíméletlen függőlegesére...RÉMES!
De hát csak bájos és humánus tárgya lehet egy fotónak?
Bár én szívesebben nézegetek olyan képeket, amelyek tartalma kevésbé véres, nem tagadhatom, hogy a rántott karaj nem jöhetett volna létre az itt ábrázolt pillanat nélkül...vagyis egy képmutató valaki vagyok:)))

A kép színvilágát természetesen a vérvörös uralja, melyet keretbe foglal a fehér, kissé lepattogzott zománcú edény drámaian fekete pereme!
Valószínűleg időhiány miatt nem jól komponált a kép.
("Mennyé' má odébb avval a géppel...itt lábatlankodsz, mikor a forr már az üstben a víz...sose végzünk...")
Lássuk be, ilyen körülmények között még egy erős idegzetű fotós is elfelejti az aranymetszést, meg a színhőmérsékletet!
Én ezt látom benne:)))))
Jó étvágyat a disznótoroshoz!

Még szerencse, hogy évente csak egyszer szokott disznót ölni az átlagos magyar fotós:))

coolabi válasza:
köszi, ez jópofa volt. Mingyá' átrakom egy másik kategóriába, talán ott jobb lesz.. be kell látni amit írtál, hogy így kezdődik a rántotthús, fasírt és egyéb fínomságok készítése

adott pontszám: 1
2004. február 15. | 18:20 | SubMarine

sajnalom de ez lelki világ kérdése , az élesség jo , a foto minőség jo.de a mondani valo??????
az hol marad?

coolabi válasza:
nem egy vegetáriánus kép :-)

adott pontszám: 1
2004. február 15. | 18:20 | szg8

1 (gyenge, kerülendő, hibás út)

coolabi válasza:
lehet...

adott pontszám: 3
2004. február 15. | 18:18 | r.balaton

az ötlet és semmi más

coolabi válasza:
köszi, úgy látszik valaki legalább azt értékeli

adott pontszám: 3
2004. február 15. | 18:10 | k_epgp

Vegyes erzeseket kelto kep. Elsore borzalmas, masodikra hibakat talalok benne, de sajnos addig nem jutok el, hogy jo legyen. Erosen javitando, foleg a kornyezet, nezopont, vagas stb. Szoval szinte minden. Azert kapsz 3-at, mert eszedbe jutott megorokiteni :)

coolabi válasza:
köszi a véleményezést, sok tanulnivaló van még. A téma szerintem pont azért jó mert nagyon megoszt, és szinte mindenkinek van vélemény róla

adott pontszám: 2
2004. február 15. | 18:10 | Tutajos007

Figyelemreméltó, hogy rövid idő alatt több mint 100-an nézték meg. (Sokszorosa a többinek) - kell az embereknek a vér....hm A Képről: Nincs jól megkomponálva, több oldalon is levágtál belőle..meg az a másik vödör....nem kéne. Amiért mégis 2-est adok az az mert én is lefotóztam volna az biztos!!!

coolabi válasza:
köszi, legközelebb egy finomabb témánál majd jobban odafigyelek

adott pontszám: 1
2004. február 15. | 18:07 | Julcsi001

Jézusom, te ezt komolyan gondolod?????? szegény!

coolabi válasza:
sajnos ilyen a világ. Csak ezt nem tudja aki csak a hentesig megy.. Köszi az értékelést, még ha 1 is!

adott pontszám: 5
2004. február 15. | 18:04 | fesztival

Szerintem talalo a kep!
Csak sajnos kar hogy a bal fulebol hiamyzik egy kicsi.
De maga kep kornyezete nagyon eletszeru, mert tenyleg ilyen egy jo disznovagas.

coolabi válasza:
igen a bal füle nekem is hiányzik, de nem volt időm újrafotózni
köszi az 5-öt

adott pontszám: 1
2004. február 15. | 18:02 | hajnilka

...
kerulendo,hibas ut

coolabi válasza:
hmm. biztosan igazad van, de szerencsére nem vagyunk egyformák
köszi a kritikát

adott pontszám: 4
2004. február 15. | 17:57 | Balagee

Érdekes kép :) Ez nem a disznó napja volt az biztos, mindenesetre nem hétköznapi látvány, rulz :) Néha kell ilyen kép is :)

coolabi válasza:
nekem valahogy akkor ott megtetszett ez a "mosolygós" fej
köszi

adott pontszám: 4
2004. február 15. | 17:54 | boojum

Nem a hét képe, de egyátalán nem borzalmas - legfeljebb a disznóknak...:)))

coolabi válasza:
köszi, végre nem teljes a csőd

adott pontszám: 1
2004. február 15. | 17:49 | LisztesA

Egyet értek az előttem szólóval. Borzalmas!!!

coolabi válasza:
ilyen a világ

adott pontszám: 1
2004. február 15. | 17:48 | versanus

Bocs, de ez 1-esnél is rosszabb nálam. Kompozíció semmi, technikailag is gagyi, illetve a látvány szerintem nem elfogadott. Remélem, hogy nem fogják ezentúl ilyen képek elárasztani a fotozz.hu-t.

coolabi válasza:
köszi, h egyűltalán írtál és nem csak adtál egy 1-et