BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,14
KATEGÓRIA: vízalatti fotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 11. 16:08
  • érzékenység: ISO-200
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 1/30
  • Készítés helye (ország): Egyiptom
  • Készítés helye: Dahab
  • Készítés ideje : 2008-03-28
Kékpettyes

Első képem! Várom az építő hozzászólásokat! Üdv 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. május 14. | 22:22 | Volner Miklós

Szép rája Tomikám! :) Sajnos nem fordítottam rájuk eddig elég figyelmet, így nekem sincs jobb. Kritikák: nagyjából egyetértek az előttem szólókkal: a vaku kissé mögé lőtt, ezért az eleje eléggé bekékült. A szöget pedig úgy választottam volna meg, hogy az a szép farok se legyen lenyesve.

Torn válasza:
Koszi, hogy irtal es orulok, hogy tetszik:D
Koszontelek az oldalon!

adott pontszám: 4
2008. május 1. | 23:26 | GaMo

Első képnek nem rossz. Azonban több teret kellett volna hagyni bal oldalt. A fehéregyensúly se egyenletes, ráadásul a kép alján rossz, ami vízalatti vakus képeknél, elég szokatlan.
Üdv.: GaMo

Torn válasza:
Koszonom az ertekelest, a teret mar tudom, de nem ertem mire gondoltal a feheregyensullyal, hiszen ha vakuzom nem hasznalok wb-t. Olvasd el a tobbi ertekelest es kiderulnek majd a keszitesi korulmenyek.

Udv.

adott pontszám: 4
2008. április 16. | 19:53 | divefoto

Szia!
Először is nagy öröm egy új vízalatti fotóst köszönteni az oldalon.Dahab redkivül alkalmas hely a fotózásra én is rendszeresen járok oda.Pár mondat a képről remélem nem veszed rossz néven ha felhívom a figyelmed néhány hibára..Az iso 200-at én még sohasem használtam vízalatti fotózáshoz inkább az 50 és a 100 a jó választás.A rekesz sem igazán jó beállítás jelen esetben f9 vagy f11 el kicsit sötétebb élesebb szinesebb képet kaptál volna .Nagyon sok helyen be van égve a kép.A jobb oldalon kissé nagy helyet hagytál és a farka is lemaradt ami igazán nem is lenne probléma ha a rája átlóba lenne.A pozicióval is van kicsi probléma kicsit lentebbről kellett volna löni.Úgy látom mozgásban volt az állat amikor löttél és pont balra..A kép alsó harmadát nem villantotta meg a vakud ezért maradt zöld ez a rész. Gondolom külsö vakut nem használtál.Ennek hiányában normális fények mellett inkább a kézi WB-ot érdemesebb használni igy természetesebbek a színek.A szembe vakuzás nagyon nem ajánlatos a vízalatti fotózásban.Két vaku kell lehetöleg a vaku teljesítményének figyelembevételével minél messzebb egymástól,és kicsit hátrébb a gép vonalától.Sajnos ez nen olcsó mulatság nem akarok a zsebedbe turkálni.Javaslom 850-nél nagyobb képet / a hosszú oldalon / ne rakjál fel.Remélem nem sértő amit irtam .Nagyon jó vízalatti fotózást és szép képeket kívánok.Üdv.

Torn válasza:
Hello!

Köszönöm a tanácsokat. Ez volt az első alkalom, hogy "normális géppel" tudtam fotózni. Igen a rája pont mozgásban volt, ezért nem lett olyan jó a komponálás. Az ISO-t még próbálgattam, hogy milyen a képek közti különbség. Normális esetben én is WB-t használok, de mielőtt megmozdult volna egy üregben ült, ezért kellett a vaku. Sajnos külsö vakum még nincs az majd a következő fázis (amugy sajnos tényleg rágább a rendszer, mint a gép meg a tok együtt)

Köszönöm a tanácsokat!
Üdv

adott pontszám: 4
2008. április 13. | 21:15 | TOK

hello!
Mivel az első fotód ezért külön grat!
Szóval picit több helyet kelett volna hagyni a rája elejénél, hogy a haladást szemléltesd.
Picit kilóg a hátulja, ezt sem baj ha belekombinálod az átlós elhelyezésbe.
Az élőlényeket kb ugyanazon magasságból, vagy picit alulról szoktuk fotózni.
Ha elegendő fény van odalent, akkor kézzel állitunk WB (white balance)-t, hogy élethűbbek legyenek a színek.
Ebben az esetben a vaku inkább a kép felső 2/3-t villantotta, íg az alja teljesen szintelen.
Grat

Torn válasza:
Hello! Köszönöm az értékelést.

Szóval a teljes story, hogy egy kis üregben volt, ezért használtam vakut (sajnos külső vakum még nincsen), amúgy én is WB-t használok. Éppen ebből az üregből moccant kifele, ezért nem tudtam több helyet elé komponálni és ezért maradt le a farka.

Köszi mégegyszer.

2008. április 11. | 20:48 | Diver

Szia ! Örülök, hogy egy újabb búvárfotós jött az oldalra ! :)
Üdv' itt !
A képedről : Jó a témád, de úgy érzem ő az kiből kevesebb is elég lenne. / ugyan még eddig nem tettem, de ha gondolod feltöltök egy rájás képem ! /.
Szóval ezt azért írtam, mert így kicsit balos lett a képed. A rája szemei a kép bal harmadolójára esnek és ezáltal teljesen úgy tűnik, mintha bal oldalon lenne a fő téma. Ezért a szemünk is folyton oda húz. Nem ismerem a géped, de sejtésem szerint egy kompakt gép lehet és csak sejtem, hogy a saját vakujával deritetted a képet ami látszik az alsó felén, mert az egy árnyalattal sötétebb.
Nekem is volt kompaktom és én is kűzdöttem ezzel a gonddal, míg fel nem raktam rá egy szinkronvakut. Az sokat segitett. Nem mindent, de sokat !
Szóval nem lenne rossz ez a kép, ha a rája a jobb oldalról indúlna és úgy elötte több tér lenne, hisz arra úszik, tehát a több tér arra kell, illetve a vaku problémád megoldódna és egyforma lenne a kép deritése mindenhol. Így az alján lévő kékes beütés a kevés fénynek köszönhető.
Mégegyszer üdv az oldalon és remélem még látunk Tőled sok vízalatti képet !
Nem pontozom a képed, mert így elsőre szerintem így korrekt.
Üdv' István

Torn válasza:
Köszönöm az üdvözletet és az értékelést. A külső vaku beszerzése folyamatban de többe kerül a rendszer mindennel együtt, mint maga a gép és a tok. Igen tudom kevés a tér, de pont arra mozdult. Ha lesz kreditem töltök fel másik rájásat is, hátha jobb.

Mégegyszer köszönöm!

adott pontszám: 4,8
2008. április 11. | 20:31 | Flash

Szia!
Első képnek nagyon jó lesz ez ;)!
Talán kicsit nagyban tetted fel a képet, ezért a -0,1 pont, illetve a második pontlevonás azért jár, mert a rája farka kilóg a képről :(... Ez így előnytelen, kár volt félbevágni :)...
A színek tetszenek, a kompozíció is tetszik, szép vízalatti fotó lett ez ;)!
Gratulálok, sok szép pillanatot itt az oldalon, és szép fényeket!

Torn válasza:
Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy tetszik. A farka sajnos nem fért bele, mert egy üregben csücsült (ami a képen nem látszik). Mégegyszer kössz!

Üdv

adott pontszám: 4,5
2008. április 11. | 19:13 | ovarnet

Nem rossz, éles és dinamikus illetve helyes a kép expója is.
Viszont mivel a bal alsó sarok felé halad a hal, ezért a haladás iránya elött kellene több üres hely.

Torn válasza:
Köszönöm, hogy írtál. Hát igen, pontosan azért nem sikerült több helyet komponálni, mert arra mozdult:D

adott pontszám: 4,5
2008. április 11. | 17:03 | roxor

Tetszik a kép. Kissé zavaró a krom. aberráció...de hát víz alatt gondolom más törvények uralkodnak, nehezebb fotózni. Kis kontraszt és élesség még ráfért volna.
Üdv.

Torn válasza:
Köszönöm a tanácsokat, örülök, hogy tetszik. Igen, vízalatt kicsit macerásabb. Több kontrasztot már nem akartam.

Üdv.