BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,84
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 9. 08:47
  • érzékenység: ISO 100
  • rekeszérték: 2,8
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Győr - Sopron között
  • Készítés ideje : 2006-04-04
Majd ha megérkezünk...

Ha van jobb címetek akkor szívesen várok javaslatokat. A bicikliszállító kocsiban utaztunk, aztán ez sült ki belőle... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2008. április 16. | 19:00 | Kole

Nagyon tetszik átjön belőle a kép mondani valója de még jobb lenne ha a kép csak egyharmadát tőltené ki az arc.

armchair válasza:
Van benne valami... Köszi :-)

adott pontszám: 3
2008. április 16. | 08:19 | sammy12

Szerintem jó az alapötlet, de jobb lenne a kép ha mozgó vagy legalább jobban mozgó vonatból lenne a fotó... a háttérben a másik vonat nem kellene, szerintem helyette jobban mutatott volna egy száguldó tájkép.. Talán a vonatablak kezdődhetne a jobb alsó sarokban is, akkor tán a napsugarakból is látszódna több.. Máskülönben mint mondtam, jó az ötlet!

armchair válasza:
A vonat mozgott, csak én nem gndoltam erre... A tájképes megoldás nekem nem szimpatikus, olyanból kicsit sokat láttam már, ez a vasutas környezet jhobban bejön. Köszi

adott pontszám: 4
2008. április 11. | 12:13 | Torn

Hello!

Szerintem jó a szerkesztés, de a fehér háttér beégett. A jobb sarka meg nekem túl sötét. Esetleg deríthettél volna.

Üdv

armchair válasza:
Igen, javasolták már és jogos a derítés... Köszönöm az értékelést

adott pontszám: 4
2008. április 9. | 17:01 | P_Gyöngyvér

A meglátás nagyon tetszik!
A beállítás kicsit olyasmi, mintha rab lenne a srác, lehet, hogy egy kicsit erre utaló cím még jobb lenne.
A kompozícióhoz:
Szerintem jobb lett bolna, ha egy kicsit magasabbról tudod fényképezni, mert alig látszik a fotóalanyod tekintete, pedig kellően távolbarévedő... :)
A másik a derítést lett volna jó valahogy megoldani, vagy minimális vakuval (bár közelről ez opiszok nehéz), vagy esetleg utólag egy csöppet világosítani a srác arcán.
Mindenesetre amit és ahogy megörökítettél, az nagyon tetszik!
Gratulálok!

armchair válasza:
Köszönöm, örülök hogy valakinek bejön :-) A derítés jogos (azóta olyan gépem van, amivel meg is lehet csinálni :-) viszont a monitorommal lehet h gáz van (vagy mindenki máséval :-) mert nekem ok az arca... Köszönöm
barni

adott pontszám: 4
2008. április 9. | 16:00 | mk81

Egy kicsit tul kozelrol fenykepezted a sracot es bal oldalrol keveset hagytal. Utobbi nem a Te hibad, hisz a geped teljesitmenye ennyit engedett.
Ebbol a perspektivabol mondjuk egy fekvo kepet tobb hellyel bal oldalt hagyva, jobban eltudnam kepzelni. Igy teret adva a tajnak is. Ezaltal nagyobb szerepet kapva es hangulatosabb lenne. Ehhez persze egy 10mm-es gyujtotavolsagu objektivre lenne szukseged. Ettol eltekintve nagyon tetszik a keped! Jo meglatas nehany szerkesztesi hibaval tarkitva.
Keret nagyon hianyozik hozza, mert azzal meg hangulatosabba valna a fotod! Plusz, egy kis kontraszt, egy kis szaturalas es maris kivalo fotova valna!
De valahogy negyesnel rosszabbat nem tudok ra adni, mert dijazom (a hibak ellenere is) ha valaki ilyen kreativ!

armchair válasza:
Köszönöm az értékelésed, a fekvő képen még nem gondolkoztam, viszont miután feltettem a képek fogtam a fejem, mert nem dobtam rá keretet... Köszönöm az értékelést
Barni

adott pontszám: 4,4
2008. április 9. | 13:07 | Kovex1

Szia
Néha az ökörködésből is születhetnek jó dolgok. Ez egy ilyen pillanat volt. A képkivágás jól sikerült. Tetszik, hogy a távolba mereng a képen látható fiatalember és nem a kamerába néz. Kár, hogy az ég egy kicsit beégett a nagy fény-árnyék különbség miatt. Talán kicsivel szűkebb rekesszel kilehett volna küszöbölni. Próbáld meg fekete-fehéré alakítani, vagy sepiává, mert szerintem sokkal kifejezőbb lenne. Ha egy kicsit hosszabb záridővel fotózol és egy kicsit nagyobb iso-val, akkor a sínek szépen elmosottak lettek volna, mozgás hatást keltenek, ezáltal még dinamikusabb lett volna a kép. Ilyenkor a kezed meg kell próbálni megtámasztani egy stabil ponton.Bárha egy ilyet lehet csinálni egy mozgó vonaton. Legközelebb lehet ilyenekkel is próbálkozni. Ehez a képhez egy kicsit izgalmasabb cím illene. Sajnos hirtelen nem jut eszembe semmi. Gratulálok. További szép képeket.

armchair válasza:
Igen, bár a beégés engem nem zavar, ezt és a hosszú záridőt mások is mondták. Jogos. Én imádom az FF-et, deennél pont nem gondoltam rá, de ami késik...
Köszönöm az értékelést :-)

adott pontszám: 2,9
2008. április 9. | 13:03 | V.F.

Külső szemlélőnek nem ad át sok érzést és nem közvetít sok mondanivalót ez a kép. Talán az lehet az oka, amit te is leírsz, hogy „ökörködtünk”. Az arc nem fejez ki semmit. A vonat, ha ment volna egy hosszabb záridővel érdekesebb kép, kerekedhetett volna belőle. Nagyon nyersnek tűnik a kép, egy kis utólagos szín, szint, kontrasztállítás rá fért volna. Üdv.

armchair válasza:
Szerintem külső szemlélőnek is ad át érzést (lásd az első értékelőt), a hosszabb záridő jogos, színn kontrasztállítás megvolt.

adott pontszám: 3
2008. április 9. | 12:46 | liptga

Több hiba is van a képen. Torzított az optika. Látszik a vonat vonalán a hordó torzítás. Utómunkával ez javítható. A nap beégett a képbe, ami szintén zavaró. A hangulat átjön a képen, bár inkább elkapott pillanat mint protré szerintem. Legközelebb inkább a másik oldalról fényképezd, és ne nappal szembe. A nap miatt van az is, hogy az arc egyes részei alulexponáltak, mert a gép fénymérését megzavarta az erős fény. Ha meg direkt ellenfényes a fotó, akkor meg javaslom a spot vagy a középre sújozott fénymérést, és akkor az arc eléggé fényes volna. Nem tudom melyiket tudja a géped. Vagy a kompozíció rögzítés is jó lehet erre a célra (lenyomod féli úgy hogy a nap nincs benne, aztán újrakomponálod a képet, és aztán lenyomod teljesen).
További szép képeket!

armchair válasza:
Nekem tetszik hogy torzít az optika, de ízlések és pofonok. Köszönöm a tanácsokat, a kategóriát módosítottam is.

adott pontszám: 4
2008. április 9. | 12:02 | Zsoci

Szia!

Ezt a képet a helyedben mindenképpen megnézném FF-ben, mert úgy mutatna igazán!
A bal felső rész kiégéséért nagy kár, de gondolom randa, borús idő lehett.
Amit viszont mindeképpen másképpen csinálnék,
hogy a címedet is jobban erősítse, az az,
hogy szűkebb rekesszel, és így kicsit hosszabb záridővel kattintanám,
amitől meglenne az elsuhanó táj érzése.
Molyan a kép, mintha egy álló vonaton készült volna...

Grat, további szép fényeket/árnyakat!
Üdv: a Zs!

armchair válasza:
Jogos, mindenképpen jobb lett volna hosszabb záridővel, szűkebb blendével... Az FF-et meg kipróbálom, oszt meglátjuk mi lészen belőle. Köszi :-)

adott pontszám: 4
2008. április 9. | 09:47 | isvanka

Szia,

tetszik a képed. Rengeteget utaztam én is vonattal - talán egy kicsit túlságosan sokat is - és számtalanszor "bá-bá-bá-multam, hogy fut a táj".
Szerintem sokan leszünk így, akiknek ezért fog tetszeni a képed - sokminden eszébejut az embernek ilyenkor.

A képről: a szerksztése tetszik, jó helyen vágtad el. A színei nem tetszenek -bár jellemzően sötét, borúsak, az őszi vonatozáshoz mérten - szerintem sokkal jobb lett volna fekete-fehérben - de ez szubjektív.

gratulálok

armchair válasza:
Köszönöm, ki fogom próbálni ff-ben is. Ez a kép GYSEV vonalon készült ami szerencsére gyorsabb és valamivel tisztább is. A régi szép vonatos idők, azért hiányoznak kicsit, de azért nem minden része :-)