BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,71
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 4. 22:02
  • érzékenység: iso 200
  • fókusztávolság: 17 mm
  • objektív: sigma 17-70
  • rekeszérték: f/9
  • zársebesség: 1/250 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Egy nap , vége

Uraim , ismét egy nappal kevesebb jut fotózásra ! És még egy kép amiből temérdek van de mindegyik más és más !remélem nagyon nem fogtok bántani érte  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,2
2008. május 4. | 17:09 | gabormarcali2

sztem nem rossz a kép, de nemis a legjobb, jó tudom nekem még ilyenem sincs és addíg nem mondok semmit, amíg nem készítek ennél jobbat, de sztem ha egy fél órával előbb csinálod, amikor még a nap feljebb van , akkor jobban csillogna a vízen, és a fotó is jobban tetszene. hát talán legközelebb..sok sikert!

további szép képeket! az elgondolás tetszik!

üdv:gabormarcali2

joskarozi válasza:
Szia ! köszönöm az értékelést ! Csináltam olyat is de polár hiányában az nagyon be csillog , szinte bárhogy helyeztem el a napkorongot ! Üdv !

2008. április 22. | 16:46 | szalayanna

Nagyon szívesen! Én még új vagyok itt, de én is rögtön megszerettem...és kíváncsi vagyok, hogy majd a képeimre milyen pontokat fognak adni, és milyen eredményt fogok elérni!!! Tényleg jó honlap! És remélem sok mindent fogok tanulni... bár már eddig is tanultam csupán más képeinek az értékeléseiből! : )

joskarozi válasza:
Köszi hogy írtál, sok sikert, és soha ne vedd rossz néven a kritikát Üdv.

adott pontszám: 5
2008. április 19. | 11:24 | szalayanna

Szép kép...jó a hozzá írott szöveg!!! Az ég gyönyörű, a színek is és szerintem ennek a képnek ez kölcsönöz hangulatot! Bár szerintem a túlpart egy kissé messze van, a fákat, tornyokat nem teljesen lehet kivanni...de jó hogy feketék mind! Aztén ez a fa itt az előtérben! Zavaró lehet, hogy nincs benne az egész, mondjuk én jobban közelítettem volna, és a fát teljesen kihagytam volna a játékből...de ez mindenkinél más, biztos megvolt ennek is a oka! A kép bal szélén kiemelkedő két fa egymás mellett a kép szélével nem egészen párhuzamos, a kép másik szélén pedig a magányos, fő fa a másik irányba dől! nekem ez így egy kicsit kontra! Nem tudom, de a hatás nagyon különleges, egyedi...Megérte! Mindenképpen ötös! Csak gratulálni tudok! És további jó fényeket!

joskarozi válasza:
Köszönöm az értékelésed, és azt hogy ennek ellenére 5 pontot adtál ! Ezt szeretem itt a honlapon, minden képről sok minden nézőpontot lehet írni, és ebből tanul , fejlődik az ember !

adott pontszám: 3,5
2008. április 6. | 17:29 | fairytale33

Jök a színek talán a színhőmérsékleten lehetett volna egy kicsit állítani de nem lényeges...
Ami viszont szerintem ront méghozzá elég sokat az a belelógó fa
Lehet hogy direkt van így fényképezve de nemkem speciel nem jön be...
Ennek ellenér az összkép egész jó de nekem ez egy súlyos hibának hat amit beletettélAvíz tükröződése egészen a helyén van de szerintem egy percel korábban kellett volna aképet lekapni amikor még egy picit fennt volt a nap-szubjektív
további jó fényeket! :D

joskarozi válasza:
Szia ! van korábbi kép is de a szembe, lemenő nap elvitte a színeket ! Hát igen a fa kérdés ?! de az előző véleményező épp ezt találta benne jónak, de azért jó hogy Neked is tetszik benne valami ! Köszönöm értékelésed !

adott pontszám: 5
2008. április 6. | 11:46 | Bálint39

Hello! A színek nagyon jók lettek! A narancs és a kék nagyon jó párosítás, és hogy a fát nem vágtad ki, az direkt tetszik, anélkül egy kicsit unalmas lenne a kép! A két madárcsapat is tetszik benne a bal oldalon, az is dob a kép hangulatán!

joskarozi válasza:
Köszönöm szépen az 5-öst ! Sajnos kevesen látták igy pedig nekem is így tetszik ! De hát nem vagyunk egyformák !

adott pontszám: 4
2008. április 5. | 15:53 | Zsolti73

Szép helyen fotóztál és jó időben. Tetszenek a felhők, és az ég színei, és egy kis sötétítéssel még szebb színeket tudnál előcsalogatni. Jónak tartom, hogy beszerkesztetted a fát; nagyon jól mutat a sziluettje a háttér előtt. Az elhelyezése viszont nem teljesen jó így. Túlságosan a szélen van, sőt még bele is vágtál. Egy kis hely mindenképpen hiányzik mellette jobb oldalon, illetve alul is.
Szép fényeket!
Zsolti

joskarozi válasza:
Köszönöm értékelésed ! Igen ha nem lett volna olyan mellette ami nem oda való , meg ha jobban figyelek !!! A színes szép égbolt elvitte a figyelmem !

adott pontszám: 3,7
2008. április 5. | 14:13 | pecci_

Erdekes. Szep naplemente. Sajnos mar surolja a giccs hatarat, de a fa valamien szinten megmenti. Tetszik a harmadolas, viszont a fa tul a szelen van, ugy kellett volna fotozzad h az egessz benne legyen a kepben, ne vagjal le belolle.
Amulrol kiretusaltam volna a foldreszt.
Tovabbi szep naplementeket:P
Udv.

joskarozi válasza:
Köszönöm értékelésed ! igen túl szélen van a fa, de valami mellette volt !

adott pontszám: 4
2008. április 5. | 13:53 | bazsitoo2

Szia!
A színek tetszenek és a horizont elhelyezése is jó véleményem szerint.
Ami viszont nem tetszik, hogy nagyon kívülre helyezted a fát és még bele sem fért a képbe. Mindenképpen jó előtér a képnek ilyenkor egy fa, de akkor szépen harmadolóba kellett volna helyezni. Véleményem szerint, azért az átlagnál jobb a kép!

Bazsi

joskarozi válasza:
Szia ! Köszönöm hogy írtál , a fából csak pár cm-ter hiányzik és közvetlen mellette olyan dolog volt ami abszolut nem lett volna oda való !

adott pontszám: 3,8
2008. április 5. | 13:44 | 012345

Szia! Isten ments, hogy bántsalak a kép miatt! Csak annyit, hogy talán szerencsés lenne az égből levágni egy csíkot. Továbbá az alján belógó fűcsomó sem szerencsés, valamint a madárrajt is ki lehetne venni belőle. Ha a bodzabokor teljesen bent lenne, jobban mutatna. A bal oldalából is le lehetne csippenteni. Szerintem...

joskarozi válasza:
Köszönöm az értékelést ! Igen ez is lehetne egy néző pont !

adott pontszám: 4
2008. április 5. | 10:58 | Peet13

Szépek a színek,jól eltalált a horizont!
Tökéletes kép lenne,csak én a fát kihagytam volna.
Nekem sehogy sem fér bele,zavaróan hat,elvonja a figyelmet a lényegről.
De ha mindenképpen benne akartad hagyni akkor jobb lett volna távolabb meni,és egy kicsit jobbra fordítani a látószöget!
üdv

joskarozi válasza:
Köszönöm értékelésed, valóban a szinek és a nap eltünése a lényeg de ez el vitte a figyelmem a szerkesztésről !

adott pontszám: 3,5
2008. április 5. | 10:34 | álomlakó

Nem szabad, hogy úgy érezzed, hogy egy negatív kritika a személyedet bántja, csak a haladásodat szolgálhatja, és nemcsak a fotózásban...
A színátmenetes égbolt a madarakkal, felhőkkel szép látvány, mégis ez így kevés az egyedi fotóhoz.
A kompozíció sántít több ponton is, az egyik a jobboldali fa elhelyezése, kiszorult a képszélre, és milyen kár az érdekes ágformák miatt is, külön fotótéma lehetne!
Másrészt az alsó részen vagy legyen több a partszakaszból, vagy semmi.
A madarakkal sem volt szerencséd, túl távoliak, nem érvényesülnek eléggé, a balszélen úszó valami ( kacsa?) is kiszorult a szélére, a fát leszámítva, mivel a túlpart is jellegtelen, üres a kép.
Nem Téged bántalak, de ez annyira nem egy jólsikerült fotó.

joskarozi válasza:
Köszönöm, már az első mondatodból is tanul az ember. Igen sajnos a szín átmenet elvette a szerkesztésről a figyelmemet, meg is kaptam mindenkitől ! Bár több képet is készítettem, más fajta nézőpontból ! De valahogy ezt találtam a legjobbnak , ezek szerint tévesen. A baráti kritika pedig mindig jól jön !

adott pontszám: 3
2008. április 5. | 09:53 | Yoachim

Te magad írod, hogy "És még egy kép amiből temérdek van" idáig rendben van sajnos ez így igaz... "mindegyik más és más" ezzel ellenben nem értek egyet. Sajnos ezek a képek nagyon is hasonlóak. Véleményem szerint egy kis kreativitással lehet beltenni egy kis pluszt amitől már kiugrik egy pillanat alatt a sorból. Az én látásmódom szerint minden képre kell egy téma, vagy különleges meglátás, vonalvezetés. A naplementénél a vonalvezetéssel ritkán a elé komponált témával azomban szinte bármikor próbálkozhatunk. A képeden az előnyös, hogy próbálkoztál ezzel, hiszen egy fasziluettet, helyeztél a képre. Ez rendben is van, de szerintem azzal hogy a szerencsétlen cserjét teljesen a kép szélére szerkesztetted, sőt még vágtál is belőlle estlegessé vált az egész kép. A cserjét beljebb kellett volna szerintem szerkeszteni, hogy jobb oldalon mellett legyen még hely. Én ezt úgy oldottam volna hogy a kamerával fordultam volna annyit jobbra, hogy a fa harmadba kerüljön. Mi történt volna ettől a nappal. A nap szintén harmadba került volna bal oldalon. Hmmm megvan minden oldalról a harmadolás, sőt a kompozíciód egyensúlya sem billen mint jelen estben, mert a nap abban a kompozícióban ellensúlyozza a jobb oldali cserjét. Vízszintesen megvagyunk. Nézzük függőlegessen mi a helyzet. Tájképnél ritkán előnyös ha egy fát növényt mutatsz és annak nincs meg a kapcsolata a földel. Persze sok helyzet van amikor lényeghez nem tartozik ez hozzá legfőképpen mikor szűkebb vágásokkal próbálkozunk, de ez egyben mutatja meg nekünk a helyszínt így itt kicsit lejebb kellett volna billenteni a kamerát, úgy hogy a part pici sávban belekerüljön. Ami még előnytelen, hogy a horizont sötét sávja kettévágja a cserjét, de ezt nem tudtad elkerülni úgy hogy megmaradjon a vízen a tükröződés, ezért jelen helyzetben ez talán nem is hiba csak egy állapot. A tükröződés a színek rendben vannak. Szerintem tudatos kép, de még javítandó.

joskarozi válasza:
Szia ! Először is tisztelet, és köszönet Neked a "hatalmas" reakcióra! Ahogy írod biztosan lehet minde képbe bele tenni, egy kis plusszt, hogy egyedi legyen ! Szerintem ez már akkor benne van, amikor, és ahogyan elkészíted. Biztosan tudod Te saját magad is, soha nem fogsz tudni egyforma képet csinálni, természetesen nem a PS-ről beszélek. Most pedig a mentségeim a rossz szerkesztésre !Igen nekem is sántított már ikor felraktam, de valahogy itthon (mindenki szerint) ezen legszebbek a színek ,mert ebben a pillanatban (Időben)lehetett,tükröződés mentesen exponálni és természetesen csináltam olyat is, amit kívántatok sokan , és tudom lehet szűrőket, meg jobb gépet venni is,de nekem még a kritikáitokból kell fejlődnöm ! Igérem tanulok ! Szi ! remélem megkapod a választ !

adott pontszám: 3,9
2008. április 5. | 08:58 | ovarnet

Kellemes naplemente látható a képen, amit a fa elhelyezése kissé elront.
Egyrészt nagyon a kép szélére került, másrészt ki is lóg a képből, és alul is hiányzik.
Célszerűbb lett volna a harmadolópontba helyezni.

joskarozi válasza:
Szia ! sajnos a fákkal, pontosabban az elhelyezésükkel mindig gondjaim vannak , állandóan rossz helyen vannak ! köszönöm értékelésed ! Üdv !

adott pontszám: 3,7
2008. április 5. | 08:56 | Lacy

Személyesen kedvelem ezeket témákat, ez is tetszik. De sajnos elég komoly hibák csúsztak be. Nem sikerult a kompozició. Fa nagyon a szélen van, a Nap sincs jó helyen igy majdnem kozépen. És nagyon hiányzik az alsó partszakasz. Én balról vágnék a képből. Ettől fuggetlenul azért van kellemes hangulata a képnek, de megprobálnám újra lefenyképezni.

joskarozi válasza:
Köszönöm értékelésed, fogok rátok hallgatva,újra és újra megpróbálni !

adott pontszám: 4
2008. április 5. | 01:11 | Flash

Szia!
Nagyon tetszenek a színek, a vágással viszont elég nagy problémák vannak... szerintem...
Kár volt levágni a jobb oldalon lévő fa szélét, illetve a partról belógó füvek rontják a fotó összképét.
De hangulatos kis fotó lett ez :)!
Gratulálok, szép fényeket kívánok!

joskarozi válasza:
Szia ! igen sajnos a színvilág miatt nem figyeltem eléggé a vágásra, pontossabban ez így nem igaz, inkább az ottani lehetőségek voltak szerényebbek ! Köszönöm hogy értékeltél ! üdv !

adott pontszám: 4,4
2008. április 4. | 23:24 | tiger1977

hát ja...van pár ilyen..jók a színek, rossz a vágás...ha otthagyod a fát akkor legyen benne teljesen...amúgy jó...apró hibákkal...talán a felhő is sok(k)...meg egyébként a fa túl kinnt van...keret is dobna rajt...ennyi
Tiger

joskarozi válasza:
Szia ! Igen sajnos el vette a színkavalkád az eszemet , főleg arra koncentráltam !

adott pontszám: 5
2008. április 4. | 23:08 | raro

Gyönyörű naplemente. Nagyon jó az előtérben a kis fa. Sajnos mind ennek ellenére a téma már kezd "közhellyé" válni. De akkor is szép. Gratulálok.

joskarozi válasza:
Köszönöm szépen az értékelést, főleg az 5-öst, mert kellett a jó kedvhez ! De még igy is romlik az átlagom ! szükség van kritikusokra is !

adott pontszám: 3,8
2008. április 4. | 22:32 | K.Geri

SZia!
Egy kicsit pesszimista megközelítés, hogy egyel kevesebb. Én inkább azt mondanám, ma is jót lehett fotózni. Ez szimpatikusabb.
A téma valóban elcsépelt, mint sok másik téma is. De mindenki elkészíti a sajátját.
A kompozíció nem tetszik. A fa nagyon a sarokban van, kiszorul, alul zavaróak a belógó ágak, fűcsomók. Egy picit nagyban raktad fel.
További szép fényeket, üdv: G.

joskarozi válasza:
Szia igazad lehet jobb lett volna kissebben felrakni , dehát ezért van a közepes méretű megtekintés ! igazából a nap eltűnése a fő téma , és a kellékek szerintem kellenek hozzá ! köszi hogy irtál ! üdv !