BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,68
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. március 18. 21:33
  • Készítés helye: Iszkaszentgyörgy
  • Készítés ideje : 2008-03-08
Pad

Jobb nevet nem találtam... Denio-nak ajánlom! Reméllem alkot véleményt a képről! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,6
2008. március 19. | 18:28 | glivia

Hangulatos fotó. Azon gondolkodtam, hogy ehetbne jobb a kompozíció, de arra jutottam, hogy sehogy :) Az árnyék nagyon feldobja a képed, és az más nézőpontból nem érvényesülhetne ennyire :) Esetleg egy picivel nagyobb látószög, hogy mindenhol több hely maradjon... Nem is tudom, ezt kívánná a szemem. De nagyon hangulatos, mind a témáját, mind a színvilágát tekintve.

gabszi válasza:
Köszönöm!
Örülök hogy tetszik;)

2008. március 19. | 15:36 | Denio

hahha :)
Nagyon köszönöm az ajánlást, most látom csak! Természetesen várom a további képeket is, lehet közös védjegy is. Majd összedobunk egy kiállítást max. :)
Üdv.

gabszi válasza:
oké ;)
A másik kis szimpatikus padot lefotózom neked, mert megigértem csak, ki kell találnom mivel dobhatnám fel mert körülötte beton van meg elötte egy bolt... majd ha jobb lesz az idő megyek fotozni;)

2008. március 19. | 10:57 | noly86

ha PSal foglalkozol, akkor legegyszerubb tapasztalnod az expoz. korrekciot, ha az image>adjustments>exposure menut megkeresed es az exposure-csuszkat -0.5re allitod... minuszos expo korrekciotol sotetedik a kep, ha meg plusszba korrigalsz akkor vilagosodik. tomoren es velosen elmeletbe is osszefoglalva, a zarido es rekesznyilas viszonya altal kapott fenymennyiseget tudod szabalyozni vele, 1/3-lepesekben, aprankent. nezzel meg egy par linket ezzel kapcsolatban, lehet tanulni belole, es erdemes is... szerintem. pl.: http://www.photonet.hu/arhiv/arhiv_003.html -remelem megengedik a modik, h beszurjam, jobb oldalt ott meg kattintgathatsz jo temak megbeszelesehez... udv.

gabszi válasza:
Köszönöm szépen! Meg fogom nézni a linket;)

adott pontszám: 4,8
2008. március 19. | 06:58 | survivorbiter

Tényleg egy pad van a képen, így akár jogos is lehet a cím. A kép konstrukciója ugyanakkor nemcsak a padról, hanem az árnyékáról szól. A választott rövid gyújtótávolság következtében a deszkák és árnyékaik adják azt az erővonal rendszert, amely kristálytiszta formaszerkezetet ad a képnek. A tisztasághoz nagyban hozzájárul az egyenletes füvezet, valamint a választott színvilág.
(A fűvel egy kicsit gond van, ami számomra az előbb említett tisztaságot zavarja: az a pici fehér csík, ami a bal felső sarkot áthúzza. Azt megpróbáltam volna eltüntetni onnan.)
A padon túl én a pihenés árnyékát látom bele ebbe a képbe.

gabszi válasza:
Örülök, hogy valaki még nállam is többet lát a képben, tényleg nagy szerepe van az árnyéknak! A sarokban a fehér csíkot énis csak most vettem észre hogy szoltál! Megnéztem az eredeti képen is! Az ott a kastélykert egy különlegeses része! Egy kétlépcsös köralakú mélyedés mintha egy kis medence lenne kb 1 m mély és olyan 6m es az áttméröje. (gondoltam érdekel)
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,4
2008. március 19. | 02:27 | noly86

hmm, majdnem 5os, szerkesztes-vagas tetszik es kicsiben vonzza a tekintetet a foto, egyszerusegevel ugy, mint szinvilagaval... egyeduli 0.6p minuszban azert, mert szerintem tul kontrasztos es fent a beeges fenyeget, tul eles, tul "modern" ehhez a regies hatashoz. es aki mar 5ost kap az a fotozas alaplenyeget, a fenymennyiseget es napszakot is kelloen megvalasztja, hacsak nem szubjektiv kepre szubjektiv 5os!:) na, ezzel azt akarom mondani, h a legmegfelelobb az esti orakban vagy korareggeliekben lett volna fenyviszony szempontjabol, mert meg nem tul eros a feny, nem tul erosek a kontrasztok, lagyabb lenne a fu, a pad.. habar.. ezt PS utomunkaval is ki lehetett volna dolgozni olyanabbra. egy kis lagyitas es egy kis kontraszt minuszba:) ja, es -0.5 expo korrekcio is elmenne talan... szerintem. pff, szoval ezert nem csillagos otos!:) eleresztettem rendesen a lovakat, ugye?:) grat, noly.

gabszi válasza:
OOOooo...
A kép 16 és 17 óra között készült valamikor.
Sajnos ahhoz, hogy a képenek ilyen színei legyenek kicsit be kellettégetni:s de nagy százalékban szép, és ugye nincs eredmény áldozat nélkül:D
Izgalmasat irtál van bent egy olyan kifejezés amit már olvastam több értékelésben de mégsem tudom mit jelent! Légyszives röviden irj mégegyet amiben ezeket tudatosíttod bennem! pl: -0,5 expo korrekció mit takar és miben lett volna más tölle a kép? Megértésedet köszönöm, kezdő vagyok!
Köszönöm, hogy értékeltél!

adott pontszám: 4,8
2008. március 18. | 22:23 | WILLYLONG

Jó a szerkesztés teccetős szinvilág!!!
Kicsit túlhúztad a kép tetejét, vonza a szemet a fehér folt.Egyébként ügyes munka.
Gratuálok!
Ervin

gabszi válasza:
Köszönöm szépen;)

adott pontszám: 4,5
2008. március 18. | 22:19 | Denio

Egy picit alulra helyezted a padot, érdemesebb lett volna ott több helyet hagyni és talán egy kicsit a jobb oldalon is szűkre vágtad.
A kép amúgy nagyon tetszik, a színekkel nem vagyok 100% kibékülve, az én szememnek egy kicsit intenzív, de persze nem lett rossz. Ezzel a képpel még lehetett volna játszani (az utómunkát illetően). Még, még padot :)
Üdv.

gabszi válasza:
Szerbusz
Nagyon kiváncsi voltam a véleményedre! És köszönöm, hogy írtál! Nagy elismerés, hogy iyen jó pontot kaptam tőled ebben a témában! Az elhelyezésre majd figyelek, utólag nem vágtam rata semmit :D Utomunka meg majd más képeknél lesz komolyabb is csak tanuljam meg használni a PS t :D A pad a te védjegyed, én majd talállok magamnak mást :D Hüttőszekrény meg a tűzcsap már foglalt:D De megígérem ha látok ilyen szimpatikus kis ülöalkalmatosságot akkor lefotózom neked! Sőt tudok is egyet :D:D Holnap lehet elsétállok arra! ;)

adott pontszám: 4,4
2008. március 18. | 22:05 | molnigee

Tetszetős kép, jót tett neki a szépia.
A kompozíció és a vágás viszont jobb is lehetne. Alul szűknek érzem, és hiába van a baloldalt az árnyék, valahogy mégis üresnek hat, mert a pad jobban vonza a figyelmemet.

gabszi válasza:
A padon van a lényeg:D Az árnyék csak szép kiegészíttése annak és így alkotnak a képben összhangot! Tetszett hogy a 1m es padnak kb 3 mes árnyéka van:D
Köszönöm az étékelést;)

adott pontszám: 4,2
2008. március 18. | 21:55 | BTheBalance

Nagyszerű vágás,remek kép...
Jó időben jó helyen lenni...
Gondolom késő délután készülhetett...
Bár semmi extra, "csak egy pad" mégis jó nézni =)
A kis felbontás miatt nem tudom pontosan kivenni, hova élesítettél,és talán egy nagyobb rekesz is elfért volna, de sebaj, így jó ez...
A keret felesleges ehez a képhez szerintem, bár nem vesz le az értékéből.
További jó fényeket
B.

gabszi válasza:
Köszönöm szépen! A fókusszal nem nagyon vacakoltam tette ahova tette:D inkább probáltam izlésessen elhelyezni, mert egy ilyen egyszerű témánál szinte minden azon mullik! Eredetiben nem voltak jók a színek, addig vacakoltam vele amit ez lett:D Egyépként szerencsére nagyban is élles a pad:D