BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,33
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 20. 18:54
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 38
  • rekeszérték: 3.2
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés helye (ország): Franciaország
  • Készítés helye: Lille
  • Készítés ideje : 2008-02-07
Már itt a tavasz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. július 15. | 07:38 | titusz

gyönyörűek a színek és fények. a sárszemek (?) még élőbbé teszik a képet.

crashy válasza:
köszi a véleményt, örülök, hogy tetszik :)

adott pontszám: 4
2008. február 24. | 20:58 | ptes

Ezt a képet alulpontozták, igaz vannak benne "hibák", de sokkal érzékenyebb meglátás ez annál, mint amennyi pontok kaptál rá. Alapvetően szépen helyeztet el a krókuszokat a képen, a fény is megfelelő, szerintem a kép egyetlen jelentős problémája a horizont elhelyezése. Ebben az esetben sokkal kisebb mélységgel operálva amennyire csak lehet elmostam volna a hátteret, így a horizontvonal nem ilyen feltűnően a témádon menne keresztül.
Üdv: fl

crashy válasza:
Húúú, hát nagyon köszönöm! :) Örülök, hogy tetszett a képem! :)

2008. február 24. | 16:12 | Farkas

Szivesen. De egy fehér papír, vászondarab, vagy akár egy darab alufólia is megteszi. Az is ver vissza fényt.
ha nincs beépített vakud. ha meg van, akkor arra meg kell tenni egy darab fehér műanyaglapot, vagy valamit, diffuzornak. Egész szépen lehet így használni a gép beépített vakuját is.

crashy válasza:
köszi, majd próbálkozom! :)))))

adott pontszám: 3
2008. február 23. | 23:50 | kolomija

Azt kell mondjam, hogy ez nem egyébb, mint egy kattintás...
Valójában nem értem, hogy miért ezt a hátteret választottad, nem világos, hogy mi benne a koncepció, mit akartál megmutatni... Ha a tavasz bemutatása és ezáltal a virág bemutatása a cél, mint ahogy arra a címmel utalsz a háttér igen rosszul megválasztott... semmi köze a virághoz, csak elvonja a tekintetet...
Látom 3,2es rekeszel fényképeztél, mégsem sikerült leválasztani a főtémát jól a háttértől... Ezt nem tudod másképp megtenni, mint előtét lencse alkalmazásával, mert fontos egy ilyen virágfotónál, hogy a virágra tudjunk koncentrálni, hogy a háttér és az előtér kellő képpen homályos legyen, hogy a szem a főtémára tudjon koncentrálni, ne kalandozzon el onnan...
Amit még hibának érzek az a fényviszonyok rossz megválasztása...
Mindenképpen kellene adott esetben deríteni, mert a túlságosan egyoldalú fény miatt túl nagyok a kontrasztok, a fehér részek túl világosak, szinte már kiégtek, az árnyékos részek meg, teljes sötétségbe burkolóznak...
Szóval vagy egy tükörrel, vagy egy fólia darabbl esetleg a gép beépített vakűjával a sötöt részekre egy kis fényt kellett volna varázsolni, hogy kellemesebb fényviszonyokat teremtsünk...

A környezet és a fények nem voltak a legmegfelelőbbek és ezeket a hátrányokat nem sikerült kiküszöbölnöd... szerintem

crashy válasza:
Ne haragudj, tudom, hogy én vagyok az új fotozz-on, de ezt a véleményt mégsem tudom elfogadni. A többiek valahogy tudták értékelni a képem hangulatát, de te az egészre azt mondod, hogy hibás koncepció. Vannak a véleményedben hasznos dolgok, de tájékoztatásul közölném, hogy tudom, hogy a gépnek nem kéne számítani, de amikor tanácsot adsz, akkor azért picit vedd figyelembe a lehetőségeimet... A kiégés-beégés pedig számomra olyan vélemény-nyilvánítás, hogy akartál még valami lehúzót írni, és ezt láttad meg. Ne haragudj, de ez nem hasznos számomra. Másoktól is kaptam hármast, amit hasznosnak értékeltem, úgyhogy nem az adott pontszámodnak szól ez a válasz!

adott pontszám: 4
2008. február 21. | 16:05 | bogyoka

Szia! Nem rossz ez az elképzelés, nekem a háttér kicsit túl éles, meg az is jól esne a szemnek ha a nagyobb virágon nem lenne az a kis fekete izé (bár ez csak szőrszálhasogatás), és ezek mellett is van valami a kép hangulatában, ami nagyon nagyon megnyerő, ez nekem egy négyest jelent. Hajrá!:D:D:D

crashy válasza:
Köszönöm a véleményt, örülök, hogy átérzed a hangulatot! :)

adott pontszám: 3,8
2008. február 21. | 13:54 | ovarnet

A szép témát megláttad, de nem mutatod be ilyen szépen. Pedig jó fényeid voltak. Kezdem a háttérrel. Egy ilyen fotóra bizony az autók nem kellenek. Aztán a bal alsó sarokból induló fűszál is felesleges. A téma kicist jobb oldalon van. A másik gond, hogy a fű nagyon benövi a virágokat. Érdemes egy kis tereprendezést tartani fotózás elött.

crashy válasza:
Köszi az értékelést! Igazából van egy másik képem is ugyanerről a virágról egy másik nézőpontból, de azért választottam ezt, mert tetszett, hogy a virág szintjéről készült a fotó, mert szerintem ilyet nem sokat látni. De a háttér tényleg zavaró helyenként.

adott pontszám: 3
2008. február 21. | 12:38 | Farkas

Azt hiszem, egy rétet szerettél volna megmutatni, ami tele van sárga sáfránnyal, előtérben egy pár virággal.
Legalábbis erre következtetek abból amit látok.
Többet ért volna, ha csak ezt a két virágot mutattad volna be, egy sokkal szűkebb vágással, hogy a háttér ne zavarjon bele a képbe, ami nagyon sokat ront. Elég lett volna csak a fehér virág megmutatása nagyobb nagyítás mellett. Ráadásul a levelek az árnyékba elvesznek, mindenféleképen kelett volna egy derítés.

crashy válasza:
Köszi szépen a véleményt! A háttérrel kapcsolatban valószínűleg igazad van, azon korrigálnom kell. Deríteni nem tudok rendesen ezzel a géppel, bárhogy próbálkozom, nem alkalmas a vakuja rá..:S De majd ha veszek egy fényképezőgépet, akkor majd hasznos lesz a derítős tanácsod is. :)

adott pontszám: 3,8
2008. február 21. | 09:22 | survivorbiter

Próbálom elképzelni a kép készítésének körülményeit, hogy meg tudjam érteni: miért ezt a képet választottad.
A színekről nincs mit mondani: géped tette a dolgát, ugyanakkor nagyon jó a megvilágítás is. Az is pozitívumként értékelendő, hogy géped lejutott a virágok szintjére -- és itt fog el a kétely: vajon lehasaltál a virághoz, vagy csak letetted a földre?
Ugyanis a sáfrány nem ebből a szögből "mutat". A beporzását végző rovarokat sem innen várja. Így csak színeiben gyönyörködhetünk, de magát a virágot nem látjuk. Ha 15 centivel feljebb emeled és megdöntöd a géped
1. belelátunk a virágba, újabb színekkel gyarapodhatunk és a szirmok belső árnyéka is hozhat meglepetést;
2. eltűnik a fasor, amelynek a kép témájának közvetítésében semmi funkciója nincs;
3. eltűnik az autósor, amelynek csillogása kifejezetten zavaró és felesleges a képen.
Félek, hogy már nem tudsz visszamenni erre a sáfránymezőre, hogy a fotót korrigáld, de talán itthon is nyílnak a kertben a tavaszi virágok ...

crashy válasza:
Köszi a véleményt! Ki fogom próbálni a felsőbb nézőpontot is, de amikor a képet készítettem, kifejezetten ez volt a célom, hogy a gép a virág szintjén legyen. Nem feltétlen a sáfrányt akartam bemutatni vele.

adott pontszám: 3,5
2008. február 20. | 22:27 | harminchat

Szia! Kedves tavaszi virágcsendélet. A szerkesztése is tetszik, nagyon jó helyről inditod a nézőpontot, de a háttér teljesen tönkreteszi a látványt. Sajnos nemcsak a kuszaságával vonja el a figyelmet, de a világos kék égbolt és zöld mező keresztbefutó találkozása szinte kettévágja a virágot. Mivel a kompaktok sajátosságaihoz tartozik a nagy mélységélesség, ajánlatos ilyenkor valami sötét tárgyal kitakarni a hátteret. Itt esetleg fentebbről fotózva a mező egész kellemes háttér lett volna.Sajnos a fények is elég erősek, a fehér szirmok néhol teljesen részlettelenné válnak. Máshol viszont hangulatosak a becsillanások. Homogén háttérrel és visszafogottabb világítással igazán harmonikus lenne a fotó.
Sok sikert és szép fényeket az idei tavasz virágaihoz!

crashy válasza:
Köszönöm szépen a véleményt! Igen, a nézőpontot többen is megjegyeztétek, úgyhogy valószínű lesz még egy-két köröm a virágoskert felé. :)

adott pontszám: 4
2008. február 20. | 22:26 | fejes.istvan

A kompaktok nagy előnye a brutális mélységélesség. Különleges látvány a sárga virágos mező az előtérbe jól belekomponált fehér sáfránnyal. Sokkal izgalmasabb látvány jön így létre, mintha csak egy virágra koncentrálnánk.
Ugyancsak a mélységélesség miatt kell különös figyelmet kell fordítani a távoli háttérre is.
A csillogó autók? bódék? egyebek épp a fehér virággal egy vonalban nagyon nincsenek jó helyen. Nem tudom, volt-e lehetőség más irányba tekintve komponálni, hogy ne legyenek a képben...

crashy válasza:
Köszi szépen a véleményt! Mindenképp próbálkozom még a virág fotózásával!

adott pontszám: 4
2008. február 20. | 22:01 | Denio

Szépek a fények, valóban a tavaszt idézik számomra. A mélységélesség nagyon jól eltalált (szerény véleményem szerint). Amiért csak 4 pontot adtam:

1. Ugyan itt a természetesség a domináns, mégis zavarja a szemem a föld a viráglevélen.
2. A kép bal oldalán nagy az üresség és sokat bámultam azt a részt, ami szerintem elveszi a témáról a figyelmet. Talán egy kicsit lentebb raktam volna az apparátust, hogy inkább felfelé nézzen, mint lefelé. Ezzel a kék ég színei is nagyobb hangsúlyt kaptak volna és a gyep hiányosságai se lennének feltűnőek.

crashy válasza:
Köszi szépen, hogy véleményezted a fotóm! Már kaptam egy hasonló tanácsot, úgyhogy mindenképp kipróbálom az alsóbb nézőpontot! :)

adott pontszám: 3,5
2008. február 20. | 21:59 | kiscsicsak

Nagyon szép fények! Igazán megkapó hangulató fotó! Nem tökéletes ez tény. Amit javasolni tudnék az a perspektíva módosítása lenne: A háttér ebből a szögből nagyon zavaró. Pláne az élesen elhatárolódó kék éggel és a fákkal. Simán fotózhattad volna jobban felülről, hogy a háttérben csak a fű és a talaj látszódjon. A virágon megcsillanó kellemes, naplementei fények akkor is megmaradtak volna, de egy nagy, zavaró tényezőtől megszabadultál volna!

kisCsicsák

crashy válasza:
Köszönöm a véleményt, ki fogom próbálni ezt a nézőpontot is!

adott pontszám: 3,5
2008. február 20. | 20:45 | vesz

Szia! Nagyon zavaró a kép felső részén lévő háttér. A fő témát nem emeli ki. Viszont látom, hogy a harmadolási technikát alkalmaztad. Jó fotózást !

crashy válasza:
Köszi a véleményt! Bár a másik fotómra sem adtak sokkal több pontot, azért fenntartom, hogy nem vagyok harmadolási-pont mániás... ;)

adott pontszám: 3
2008. február 20. | 20:24 | ultramarin9

Végre tavasz :) Jól esik a képed vidámsága így télútón, de technikailag hagy még kívánnivalót sztem. Kompozíciósan bájos lett, tetszik az alacsony nézőpont. A fények viszont kicsit erősek, ettől kontrasztosabb a kép, mint jólesne a szemnek. Sajnos a géped ennél a rekesznél sem igazán mossa el a hátteret, ilyenkor megoldás lehet esetleg egy még alacsonyabb nézőpont, hogy a fák szolgáljanak hátterül. Mintha az élesség sem lenne tökéletesen jó helyen.

crashy válasza:
Köszi a véleményt, ki fogom próbálni, amit írtál!