BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,12
HRG
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 15. 19:29
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Mili :)
Kompozíció sállal, gombokkal és egy mosollyal

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. március 10. | 23:23 | nologo32

ja, én is portrézom sokat :) ilyet még nemigen csináltam, ebben én is a hagyományos utat járom, de másban (tudatos alexpo, tudatosan vállalt, vagy véletlen hibák tömkelegével készült képek, a hibák erénnyé kovácsolása, ilyenek) én is eltérek a konvencióktól. nézz be, ha gondolod, szívesen látlak, ha van egy-egy jó gondolatod :)

HRG válasza:
benézek :)

2008. március 10. | 23:19 | nologo32

sajnálom, hogy kíváncsi voltam, így már nem tudom pontozni :( de azt hiszem, hogy akik sorban a szemet hiányolják, illetve "nem értem"-mel kezdik, még csak kezdők a képértelmezésben, a képlátásban. vagy nagyon konzervatívak. egyértelmű dolgokhoz ragaszkodnak, adott esetben nem látják, hogy játék is a képkészítés, bármi is az eszkööz, ceruza, vagy fotógép. továbbá nem jut eszükbe, hogy egy portré nem csak a képen ábrázoltról szól, hanem arról (is), aki készítette.és a bemagolt szabályokhoz, a mankókhoz ragaszkodva nem ismerik fel, hogy egy portré nem feltétlenül csak akkor mond valamit az alanyáról, ha teljes arccal szerepel. az esztétikumról nem is szólok... szerintem ez abszolút poén, bátorítlak, ne igazodj a közízléshez, még ha látszólag sokan is szajkózzák ugyanazt. ez több mindent jelenthet: 1. az oldal átlagos ízlésű, az önkifejezés sokféleségérőll nem tudó, ahhoz nem értőkkel van tele. 2. fenti állítás nem igaz, de kikaptál egy peches szériát, amikor túlnyomórészt ilyenek nézték meg a képedet. 3. olyan bírálók jöttek szembe, akik nem értik, nem fogadják el a provokálást, mert egy képben csak a konvencionális esztétikai mércéknek való megfelelést várják el. szóval semmi baj, minden redben, ez a kép nagyon faja, poénos és visszafogott modorban (!) provokatív, a hagyományos portrézást is kifigurázó. csak hogy megszólaljon még egy hang az értetlenkedők tömegében :)

HRG válasza:
Nagyon köszönöm! :)
Az ilyen értékelések miatt töltöttem fel.

2008. február 18. | 23:09 | bruce11

Mentségemre, én voltam az első értékelő, persze nem pontoztam, kíváncsi voltam mások véleményére is! Az első hozzászólásomat én poénnak, nem bántásnak szántam; és persze tudom minden kép mögött egy ember áll! Amit igenis tiszteletben kell tartani! Mégegyszer gratulálok a képhez, bátorság, és még sok-sok minden kell egy ilyen, nem átlagos fotó feltöltéséhez! Üdv :)

HRG válasza:
Bocs, csak a sok rossz értékelés után már nem volt erőm nevetni :)
köszi

2008. február 18. | 20:19 | DomTom

Szia!
Sokat nézegetem a képet. Egyre jobban tetszik, sajnos már nem tudok több pontot adni. Nem az baj, hogy nem látom a szemeket, hanem azt érzem, hogy csak a vágáson múlik ez. Pl. ha látnék egy kalap karimát, esernyő szélét vagy valami hasonlót, szerintem nem lenne ez az érzés.
Bocsi, hogy lepontoztalak, szerencsére úgy is kicsi a súlyom a pontozásnál! Egyébként sok képed nagyon tetszik!
Üdv!

HRG válasza:
Semmi gond! :)
lehet, hoigy igazad van a vágással kapcsolatban. Nekem így is tetszik, de lehet ez csak én vagyok :)
Köszi!

2008. február 17. | 17:45 | irolvasok

Hú de bonyolult kép :)
Természetesen pofonegyszerű: nézzük a tekintet vezetésének vonalát, amely balról a zippzárnál kezdődik, lefut, a galléron folytatódik, a varrásnál a száj íve felé mutat és egy kiegyensúlyoztott mosolyban végződik, ez a három fő vektor határozza meg a szemlélődés irányát, ráadásul az orr vonalaival bezárólag visszajutunk a kiindulási pontig. Mindezeket kiegészíti a kabát, a sál és a tekintet háromosztatúsága is. A komplementer színeket nem néztem meg, de éppen elég harmonikus színekben játszik a fotó, hogy ezt feltételezhessem. Egy mimikából ezt kihozni szerintem egyáltalán nem középszerű megoldás, sőt mi több, elegáns és letisztult a végeredmény. De biztos nem értek hozzá, látva az értékelők többségének véleményét :)

HRG válasza:
Na hát mindent elmondtál, amit ábrázolni akartam vele :)
Nagyon köszönöm! :)
tényleg

adott pontszám: 5
2008. február 17. | 14:13 | slacus

nem tudom mi a baj ezzel a fotóval?!
vannak itt sokkal rosszabb képek ötös átlaggal...
na mindegy!
nekem speciel tetszik!
szépen öleli körbe a négyzetes vágás a kompozíciót!nem szorítja össze csak úgy finoman összetartja!:)
a karakteres arcrészlet és a pirosra festett száj pedig adnak a fotónak egyfajta bájt és személyiséget mégha a szemeket nem is láthatjuk!
a sál pedig szint visz bele és szinte érzem én is ahogy a nyakamhoz simul a finom pamut....
sztem jókis fotó ez csak jobban meg kell nézni nem pedig átsiklani felettte és elhamarkodottan véleményt alkotni!

HRG válasza:
:)
köszi laci

adott pontszám: 3,2
2008. február 17. | 11:06 | DomTom

Szia!
Merész ötlet egy ílyen portré! Nekem sajnos nem jön be. Nem hiszem hogy a modell szeme nem érdekes. Viccesen mondhatnám "szemtelenség" egy ilyen fotó! A modellből egy szép szájat azért láthatunk.
Cím javaslatom a képre egyben kritika: Burda kötött sál.
Ne haragudj az őszinteségemért!
Üdv!

HRG válasza:
Köszi
a cím jó, de nem csak a sálról szól :)

2008. február 16. | 21:52 | bruce11

Na csak azért, mert hogy azért mégsem úgy van az, hogy emberke kreditet hajkurásszon mások hátán(!) ; de képed mit feltöltöttél azért sok emberben kérdőjeles maradt! Mint negatív kép, és mint másképp látó,érző gondolkozó, konvenciókra mit sem, fittyet sem; hát már ezésrt is: úgy gondolnám talán elgondolkoztatott, ahogy látom nem csak engem, s pont azért mert látom érdeklődést, meg nem is kellene neked igazából magyarázkodni! Üdv :) ha ezt érted, akkor örülök, ha nem(?) mentségemre; én nem pontoztam le, és agyaltam rajta rendesen: én feltenném a kép felső-második részét is! Így már sorozatban senki sem aggódna oly lelkesen fotód láttán! Üdv :) én feltenném a tetejétis! Mégegyszer grat a képhez!

HRG válasza:
Sajnálom, az előbb elég bunkó votl a válasz :)
A képnek nincs folytatása, így lőttem, nem utólagos a vágás.
Ajánlom irolvasok értékelését, abban minden benen van, amit ábrázolni akar.
Mégegyszer: sajnálom.

2008. február 16. | 20:50 | divefoto

Szia!
Látom nehezen viselet a kritikát.Mindenki ugyan azt látja a képeden,azért ez elgondolkodtató.Ha megsértettelek élnézést kérek nem állt szándékomban.Üdv.

HRG válasza:
Nem mondanám, hogy rosszul viselem a kritikát. Ha építő jellegű akkor nagyonis szívesen veszem.
Szerintem egyszerűen páran túl földhözragadtak. És nem akarok senkit megsérteni, de a legtöbb értékelő nem foglalkozik hasonló képekkel vagy még nagyon kezdő.
És akinek a véleménye számít és kimagaslóan jó képei vannak annak tetszett a kép.
A címadással, meg a kategóriával való értékelés meg teljesen fotozz sajátosság és szerintem hülyeség.
Ennyi.
Az építő kritika meg jöhet.

adott pontszám: 5
2008. február 16. | 12:02 | Altnőder

szuperjó!
mind a szerkesztés, mind a színek, mind a tónusok, mind a minden...:)
az a száj, meg a rúzsa :)))
grat!

HRG válasza:
Köszi Altnőder :)
te vagy az egyetlen

adott pontszám: 3,7
2008. február 16. | 11:09 | komizoli

Érdekes fotó, de valahogy az hiányzik róla, ami egy portréban a legszebb: az emberi szem! Szerintem egy portré fotó legfontosabb eleme ez. Hisz a szem az, amiben olvsani lehet és ami sok mindent elárul a fotózott alanyról. A tekintete, a nézése... Az általad fotózott hölgynek a szája nem mond így túl sokat. Nagyon hiányolom a képből a szemkontaktust, azért pontoztam ennyire le. Ne haragudj, de ez a véleményem.

HRG válasza:
Rendben.

adott pontszám: 3
2008. február 16. | 09:15 | ovarnet

Elég szerencsétlen így a vágás, hogy levágtad a szemeket. Ha még a homlokba vágsz bele, akkor annak lehet szerepe, de szemnélkül egy portré nem sokat ér. A sála és a kabátja sajnos nem helyetesíti a szemet. Jobb oldalon a kis fű szerintem zavaró.

HRG válasza:
A portré kategória nem tudom, miért hordozná magában a szemek kötelező ott létét, de úgy látom itt mindenki így gondolja.

adott pontszám: 3,6
2008. február 15. | 23:15 | nikep

szia. nem látom, hogy a kép pontosan mit ábrázolna, mi a téma. sajnos ebben a cím sem segít nekünk, pedig sok esetben lendít az is a dolgon. mivel nem egyértelmű a kép, azért nem tudjuk, hogy a hideget, a száját, vagy netán egy szép sálat akartál bemutatni. a sálból hiányzik a hideghez nem elég egyértelmű, a szájhoz meg nem vágnám ketté a fejet. szóval, alapvetően én azt mondom, válassz konkrétan témát, és úgy fotózz, hogy azt akarod bemutatni. nem pedig a fotóhoz témát, címet keresni... üdv, jó fotózást.

HRG válasza:
Nem értem az összefüggést az értékelés első és második része között, hogy jön ide a téma, és milyen utólagos címkeresésről beszélsz?
Nem értem.

adott pontszám: 3
2008. február 15. | 22:41 | divefoto

Szia!
Probálom megfejteni a képet de sajnos kevés sikerrel.Talán a cím segítene kicsit de az sincs.Így nem marad más mint a látvány értékelése.Az viszont nem valami lenyűgöző.Egy ketté vágott fejet látok és egy tarka barka sálat.Maga a fotó jó csak mi értelme mit akarsz mondani? Érdekelne.Előre is elnézést kérek a tudatlanságomért.Várom a választ mert ez így semmi!

HRG válasza:
A cím másodlagos dolog, nem tartozik a képhez szervesen. Nem látom sok szükségét ennél a képnél.
Hogy mit akarok vele mondani? Te mit akarsz a "vízalatti portré"-dal mondani?
Egyszerűen nem konvencionális módon akartam készíteni, aztán, hogy ki mennyire földhözragadt, és ki akar kreditet szerezni az már más kéréds

adott pontszám: 2,8
2008. február 15. | 22:25 | radani

Szia.ne haragudj de nem értem a képet.Se cím se semmi amiről következtetni lehetne. egy félbe vágott fejet látok és egy sálat semmi mást bocs,de ez nagyon kevés!

HRG válasza:
A cím másodlagos dolog, nem tartozik a képhez szervesen. Nem látom sok szükségét ennél a képnél.
A te képed is "nagyon kevés" a galériádban...

2008. február 15. | 19:38 | bruce11

Körözött személyről van szó? Jobb lett volna akkor már teljes arcot mutatni, szemet kitakarni! Biztosan van valami a kép hátterébe, ha portréba tetted (?) ! Talányos az biztos Üdv :)

HRG válasza:
.