BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,74
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 7. 17:36
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2007-06-21
A Tiszánál

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. augusztus 15. | 01:05 | saxonnor

Szepek a szinek, meg tetszik, a koronak alkotta V forma, de amugy nekem kicsit kaoszosnak tunik, olyan legyen benne minden egy kicsit erzesem van... zavar tovabba, hogy a bal felso sarok ures, a jobb also sarokban meg nincs meg a fak teljes tukorkepe - bar lehet, akkor meg masnak a hianya zavarna :)

adott pontszám: 3
2008. február 13. | 22:26 | Gabesz923

Így nem az igazi ez a fotó. A kompozíció azt a hatást kelti amit egy jó fotónál kell középre irányítja a tekintetet, ezesetben nagyonerősen, szinte berántja a szemünket a kép középpontjába, de középen nincs semmi extra csak egy kusza fa. gondolom automata módban volt a géped és a víztükörre mérte a fényt, mert a tükröződés, szép részletes, de a téma erősen túlexponállt. a vágás elég meggondolatlan, fölül a belógó sötét ágak sokat rontanak az összhatáson. ami pozitív az a színvilág. Egy fekvő elrendezés, kicsit alacsonyabb perspetívával, nálam 5ös képet eredményezne.

adott pontszám: 3,5
2008. február 9. | 17:01 | FuNS0f7

A helyszín élőben bizonyára gyönyörű. Ez nem is kérdés. A kompozíció azonban nem lett ennyire ütős. A lombok miatt elég sok az árnyékos, alexpós rész, a kép bal felső sarkában zavaróak a belógó ágak és talán a kép részletgazdagsága is lehetne jobb valamivel, illetve változatosabb égbolttal /felhők, fények, stb./ még szebb látványt nyújtana.

Műköröm válasza:
Lehet, de hát, nem voltak felhők, ez volt.. Az utólag rákerülő felhőket pedig nem igazán szeretem!
Azt, hogy lehetne részletgazdagabb, hogy érted?
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3
2008. február 9. | 10:28 | jimbi1

szerintem nem rossz az elképzelés.
A kép sem rossz viszont én több mindent másképp csináltam volna. Elsősorban egy picit alulexpósnak érzem ezért ezt a dolgot korrigálnám
majd talán máshova fókuszáltam volna szerintem a háttér sokkal izgalmasabb oda kellett volna fókuszálni
és talán néhány lépést tettem volna balra is hogy ott az a fa teljesen bekerüljön a képbe

adott pontszám: 3
2008. február 8. | 15:02 | Matt_1979

Szia! Szép helyet és évszakot választottál a kép elkészítéséhez, de sajnos van pár zavaró dolog a komopzícióban. A kép két széle nagyon sötétre sikeredett, és a vágással is problémák vannak. Állhattál volna közelebb a témához (ha lehetséges), vagy esetleg leggugolva elkerülhetted volna, hogy a kép bal felső részébe belógó gally ne zavarja meg az összhangot, valamint akkor a víztükörből és a fák tükörképéből is több látszódott volna. Plusz egy egyszerű keret sokat dobott volna rajta. Szép napot! Üdv, Máté

2008. február 8. | 09:49 | Benya88

Szerintem az a mi kimászik, h ez nem jellegzetes rész!Ahogy elképzelem a partvonalat az egséz ilyen lehet, és itt a fákat meg bokrotkat mindet igy megcsonkitottad, ami nem lenne baj ha az elótrében lenne vmi dominánsabb téma!Ennyi...

adott pontszám: 3
2008. február 8. | 02:04 | S.Zsolt

Nem tudom... Nézegetem a képet, de nem tetszik. Az rendben, hogy szép a tükröződés, és nem középre helyezted a tükörtengelyt (pedig lehet, hogy most szerencsésebb lett volna, mert legalább egy érdekes szimmetria jellemezné a képet), de több tudatosságot nem látok. Nehéz hozzászokni ahhoz, hogy a keresőt, ill. LCD-t nézve minden egyes apró részletre odafigyeljünk, hisz nem csak a tükröződésből áll ez a kép, hanem van rajta egy fakó, majdnem kiégett ég, és néhány nagyon zavaró, belógó faág. Figyelj oda mindenre, és meglátod, sokkal jobban meg leszel elégedve a végeredménnyel! (Bár gondolom ezzel is meg voltál elégedve, de hidd el fantasztikus úgy ránézni egy képre, hogy minden egyes részletről tudod, hogy miért kell ott lennie, ahol van. :-)

Műköröm válasza:
Igazad van, meg voltam elégedve (eddig) ezzel a képpel is. NEm mentegetőzés képpen írom, de egy csónakból nem olyan könnyű, s (lehet, hogy ez felháborodást kelt), de nem volt tudatos a képszerkesztés. Ott voltam, szép volt, lefényképeztem, és itthon a gépen is szépnek láttam. Majd idén nyáron, egy jobb géppel, "fotóstudattal", újra megpróbálom, s remélem akkor majd úgy kezdődik, "Nem tudom.. Nézegetem a képet, s tetszik...! :-) Köszönöm az értkelést!

adott pontszám: 3
2008. február 7. | 23:21 | Benya88

Szija!NNagyon jó helyszín, szép színek, tükröződés téma!Szerkeztésben szerintem van egykét hiba!Valahogy jobb lett volna kiragadni egy olyan részletet a mi nem mászik ki a képből.A tülröződés is jó lenne ha egészben benne lenne a képben!Emelett ami még zavaró az a bal meg jobb felső sarokbna belogó faágak!Azokat megpróbáltam volna valahogy kihagyni!Szóval sztem jó meglátsá h itt azér érdemes fotózni, de ebből lehettett volna egy kiegyensúlyozottabb egyedibb kép!

Műköröm válasza:
Mi az ami kimászik?

adott pontszám: 4,5
2008. február 7. | 20:15 | UrsusMaior

Nagyon szép a fotó is, a hely is. Nem tudom, miért van olyan érzésem, hogy balra dől a kép, lehet csak kényszerképzet. A belógó száraz faágakért kár. Összességében nagyon tetszik!

adott pontszám: 4
2008. február 7. | 19:22 | gzolcsii

Szia

Az alapötlet nagoyntetszik, a megvalósításban viszont vannak hibák.

A víz tükröződése káprázatos, gyönyörű. Viszont szerintem a színek maguk nem elég teltek. És az ég...Beégett (lehet nem én mondom elsőnek), és ez nagyon elrontja az egészet. A tekintet megakad a világos folton, és elvonja magáról a képről a figyelmet.

Nagy kár érte.

Üdv:ZoLi

Műköröm válasza:
Köszönöm, szerintem is fakó az ég.. Majd legközelebb! :-)

adott pontszám: 4
2008. február 7. | 18:43 | erőslacc

Azt hiszem a gépedből kihoztad a maximumot, sőt talán még egy picit "többet is". Mégis azt kell mondjam ahhoz, hogy példaértékű legyen picit több dolog kellene szerintem. Nagyon szépek a fények, és nagyon szép a táj is, csak sajnos az égbolt fakó ciános színe sokat ront a hangulaton. Ha benézel a példaértékű tájképek közé, láthatod, hogy a mély tónusok dominálnak. Tudom erre a gépre nem szerelhetsz szűrőt, meg különböző kiegészítőket, de utólag egy vignette, vagy valamilyen effekt, esetleg színegyensúly, sötétítés, látványosabbá tehetné. A másik dolog a kompozíció, a felső ág véleményem szerint már nem kellene, csak zavarja a csendet a nyugalmat. Szerintem egy picit balra dől az egész, ezért elforgatnám jobbra egy-két fokot, bár lehet, hogy nincs dőlése, mégis a baloldali dőlő fatörzs picit billenti az egész képet. Tudom, hogy hasonló színek voltak élőben, mégis pici alexpó kellett volna, esetleg egy más fehéregyensúllyal intenzívebbek lehetnének a színek is. Nagyon szép táj, jó észrevétel, biztos nagy élmény volt élőben is, tetszik a részlet amit kiválasztottál, a perspektíva is érdekes, mintha egy csónakból néznénk, de vannak apróbb hibák szerintem amiket lehetne utólag korrigálni. További jó fotózást.

Műköröm válasza:
Köszönöm a részletes értékelést! Ha lenne, adnék rá kreditet, és valóban egy csónakból készült.

adott pontszám: 4
2008. február 7. | 18:42 | ovarnet

Érdemes lett volna szűkebbre venni a kompoziciót. Az eget nyugodtan elhagyhattad volna, mert a színe nem szép, de a víztűkröt érdemes lett volna teljese egészében megmutatni, mert szép.