BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 25. 16:15
  • érzékenység: 800
  • fókusztávolság: 27 mm
  • objektív: 18-55 Nikkor
  • rekeszérték: 3,5
  • zársebesség: 1/25
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Cegléd
Puszi tesónak!

Első találkozás a testvérrel. Üvegen keresztül fotózva! Öröm mindannyiunk arcán, nem komponáltam semmit, a momentumot akartam rögzíteni. Mama fogja ölben a nagyobb unokát, anya örvend, bár gyengélkedik, nővér háttérben marad! Gyenge fényviszonyok: így is 800-as ISO. 1600-at már nem akartam. Bemozdulás, hát 1/25-nél sajnos ez megtörtént. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,5
2008. február 7. | 00:33 | pircsi

Egy emlékezetes pillanat a család életében, a szereplők számára különösen értékes. Nem megismételhető, nem megrendezett fotó- ahogy a szerző is említi- de van néhány zavaró dolog...A babát tartó személy kitakarhatta volna talán a háttérből jövő nagyon erős fényforrást, ezáltal ő is jobban látszana. Engem zavar, hogy csak a fél arca látszik, hiszen tagja a teamnek!!! A mama és a nagytesó szemkontaktusa jó lenne, de itt gond a mama arcának életlensége. A pici baba egy másik síkban helyezkedik el, mintha kimaradna a történetből... Ez egy olyan helyzet amikor nehéz mindent összehangolni. Kár érte.

job1 válasza:
Igen, az összehangolás... remélem a harmadiknál már nem így lesz:)
Az a fránya nővér, mindenki őt emlegeti. Legközelebb megkérem, legyen a fotó része ő is:) Nos, ha őt egyébként középre vesze, jobban tükröződik az ajtó üvege. És komolyan mondom, csak ebből a szögből fértem be a géppel.

2008. január 27. | 19:30 | Fotodbotond

Hasonló az előbbihez. Élességprobléma, de itt főleg az anyuka bemozdulása miatt. Üres részt ki kellett volna töltened, mondjuk egy picit jobbra lépsz, hogy az újszülöttet prezentáló korházi alkalmazott is benne legyen, ha már ott van.
Szerintem örülj a kedves pillanatnak, ha a baba otthon lesz, majd kísérletezhetsz bőven, persze vaku nélkül (tudod, a pupillareflex).
További sikeres fényképezést, sok meghitt pillanatot.
Üdv.Botond

job1 válasza:
Az itthoni képek hamarosan készülnek. Mostanság nem voltak jó fényviszonyok szobáinkban, de amint lesz, irány a NIKON.
Köszönöm a tanácsokat!

2008. január 26. | 08:39 | Gotti27

Kicsit talán igazságtalan voltam, vagy pontozás nélkül kellett volna irnom, ugyanis nekem is csak hasonló minőségű korházas képeim vannak a gyerekeimről...
Talán csinálhatnának a kórházakban egy "fotozz"-szobát, ahol az apukák, (mert ugye az anyukák mással vannak elfoglalv) kiélhetnék hajlamaikat :))
Üdv Gotti

job1 válasza:
Ha jól meggondolom, ebben a korházban az aula alkalmas lenne, fotós-sarokra abból a szempontból, hogy jó nagy ablakai vannak, árad befefel a fény. De itt az üvegajtón keresztüli fotózás, hát ez nagyon nem alkalmas művészi alkotásra:) És ráadásul ezen a délutánon olyan jó borongós idő volt még az aula felé is.
Ne törődj a pontozással. Kicsit én is elfogult voltam, hogy ép ezeket a fotókat töltöttem fel, de a játékossága a "modelleimnek" megfogott, úgy gondoltam, ilyen még úgysem volt a fotozz-on, ígyhát fel a netre:)

adott pontszám: 3,8
2008. január 25. | 18:15 | DénesPapa

na ez már egy lépéssel feljebb van, de a párod életlensége elég zavaró... (amúgy tisztában vagyok, milyen húzós ilyen pillanatban bármilyen értékelhető fotót készíteni...meg ugye remeg a kezünk :)
de ez egy közérthető fotó, ari közjátékkal.
üdv
d

job1 válasza:
Köszönöm, hogy ezt is megnézted:)
Jó fényeket!

adott pontszám: 3,8
2008. január 25. | 17:17 | Gotti27

Édes kép, nagyon rossz viszonyok között...Kevés fény a folyosón, szemből viszont ablak :( ... kár érte...
Azér picit jobbról exponáltam volna,h a szemkontatus még megmaradjon, eltűnt volna a jobb oldalon belógó fej és a szülésznő öröme sem lenne kettévágva...
Grat a babához, üdv Gotti

job1 válasza:
Köszönöm elsősorban az értékelésed. Őszintén, már az első fiam születésekor is megjártam. Hihetetlen rossz fotót sikerült csak készítenem róla, üvegen keresztül. Úgy megtört a fény az üvegen, hogy a fiam kezébe hirtelen Dartvéder lézerkardja lapult. Alig tudtam valamit visszakreálni a fiam újjaiból:)
Ahogy írod: rossz viszonyok közt készülő fotó, azért is voltam szájbarágós a kommentnél, hogy azért ne huzzák le nagyon a képet: kevés időre mutatják meg ablaküvegen keresztül a babát, és a hely nem fotózásra van berendezve. Sorbanállás van szinte a várakozó hozzátartozók részéről, mi is alig tudtunk odaférni, és ilyenkor nem nagyon van idő beállásra. Megjelennek, mama kapja unokát ölbe, anya csak mosolyogni tud a gyengélkedés végett, ápolónővér már únja az egészet, ezért nem kerül a fotóra, az apuka meg gyorsan kattint, hogy otthonról még tudja csodálgatni a második büszkeségét:)
Jó fényeket!

2008. január 25. | 17:05 | agent2.0

Itt meg a háttérben lévő gyerek mint mellékszereplő jelenik meg. A játék a fontos a képen.

Egyébként gratulálok.
a

job1 válasza:
Az biztos: 17 hónapus a nagyobbik, 1 hónapja minden este puszit küld az édesanyjának lefekvés előtt. Most a tesónak küldte, és ezt szinte magától. Ez maga egy játék, akárcsak az élet:)
Megtisztelsz a véleményeddel!

adott pontszám: 3,9
2008. január 25. | 16:21 | bazsitoo2

Ez már sokkal kifejezőbb! Itt sokkal több gesztus, mimika kerül láthatóvá.
Sajnos az anyuka bemozdult és van egy fél áplónőnk is ... :)
Hátul kiégett, de tudom, vagyis gondolom, hogy ebben a pillanatban ezek eszedben sem jutottak!

job1 válasza:
A folyosón gyenge fényviszonyok voltak, 1 napos gyermeket meg nem szabad szembevakuzni. A háttérben folyosó-ablak, azt nézhetjük akár "menyország-kapunak", és akkor rendjén:) Egyébként meg csak sötétítő segíthetett volna. Ápolónő nem része a képnek. Anyuka meg, hát hosszú záridővel mertem csak fotózni, ISO emelése esetén túlzottan zajos marad a kép.