BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,35
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 19. 17:58
  • érzékenység: iso100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Tóközpuszta
  • Készítés ideje : 2007-08-20
Equus

Vád alá helyeztek egy 17 éves fiatalembert aki megvakított 6 lovat - erről szól az azonos című színdarab. Nekem ez volt a fejemben, végülis lovak szemei, semmi más. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. február 1. | 23:13 | SugallaT

Ó, köszönöm a plussz kreditet, jól jött! :)
Várom az újabb verziót!

Egyébként a többiek értékelésében sokszor szerepelt hibaként, hogy nem elég kontrasztos - ez sztem nem baj. Ha úgy nézzük a fotókat, mint "dokumentum-fotókat", akkor a szürke árnyalat jelezheti az emlékezést is, a szürke valóságot is, egy történetet, ami már lezárult, és még sok más kicsit közhelyes dolgot is, ezt most fölösleges jobban kiveséznem. Én nem látom hibának, illik hozzá, szomorú téma.
Mindent bele, nagyon jó dolog (kép) sülhet ki belőle!

Atti63 válasza:
Köszönöm a bíztatást, szép képeket:Atti

adott pontszám: 4,5
2008. január 31. | 22:02 | SugallaT

Szia!
A fotó alapötlete nagyon jó. Tetszik a mozaikos megoldás, mert remek hatást lehet vele elérni. Az itteni összeállításhoz is tökéletes választás.
A ff fotókhoz a fehér színű keret jó, kissé rideggé és komllyá teszi a 6 kiragadott részletet. Ugyanakkor van benne valami éteri tisztaság is: az állat ártatlansága (mert ugye a lovak megvakítása volt a témád).
Ami nem tetszik, az az, hogy hogy a lefényképezett lószemek kissé bágyadtak, de akár szomorkásnak is mondhatni őket - ez is beleillik a sorozatba, a téma miatt. Talán hatásosabb lett volna azonban valami élénkebb pillanatot is elkapni, akár egy riadtat, amin látszik a szem fehér része is, ezzel is felidézve a szörnyű tettet.
A másik az, hogy legalább az egyik képen kicsivel közelebbről is bemutatnám a ló szemét.
Egy picivel változatosabb képet mutatna talán így a portré.
A 6 fotót pedig ha jól látom, valamilyen keret veszi körbe, ha jobban megnézi az ember, nem mindig mutat olyan jól, kissé olyan, mintha a negatív/egy másik kép széle lenne ott, pl. alsó középső fotónál. Nyilván erre azért volt szükség, hogy ne olvadjon egybe a fehér háttérrel, de lehet, hogy valami más megoldás jobb lett volna, például akár egy inkább hangsúlyosabb és egyértelműbb keret. De ebben nem vagyok biztos, nyilván kipróbáltad többféleképpen, és itt látni kell, mi milyen eredményt hoz.
Mindezeket leszámítva mégis megfog az összeállításod, jó az ötlet és a kivitelezés. Jó a négyzet alak a fotóknak, és jó szögekből fotóztál. Érdekes, elgondolkodtató összeállítás - és ez volt a célod. Az említett kisebb problémák ellenére tehát nagyon tetszik!

Atti63 válasza:
Köszönöm az alapos értékelést. Még javítani fogok a képen, a napokban is készítettem néhány lovas képet. Nagyon mozognak és nehéz a szemeket közelről élesen lefotózni.
Szia:Attila
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2008. január 24. | 19:46 | eva.makkai

Ez igen! Ha az emberek magukon kívül másra is figyelnének sok ilyen különleges fotó készülhetne. Látszik hogy ez az alkotó nem csak a szemével látja a világtalan-világot.
Minden elismerésem,

Atti63 válasza:
Köszönöm szépen Éva.

2008. január 22. | 22:11 | homesz

Nagyon szépen köszönöm a kreditet. Még sose kaptam értékelésért. :)

Üdv: homesz
És kiváncsian várom az újabb verziót, ha elkészült.

Atti63 válasza:
további jó értékeléseket Atti

2008. január 21. | 19:52 | Via

vagy mégse? hiszen attól még..
Nekem különben fel sem tűnt, hogy van 2 egyforma, cseppet sem zavar..

Atti63 válasza:
Valahogy a ritmus miatt sikerült ilyenre.
Köszönöm szavaid,szép képeket:Atti

2008. január 21. | 19:50 | Via

Nahát ezt nem olvastam el az előbb figyelmesen, hogy _6_ lovat ! No így az én szép koncepciómnak annyi!

Atti63 válasza:
Erre csak én gondoltam, különben én sem ragaszkodtam túl mereven a saját koncepciómhoz.

adott pontszám: 5
2008. január 21. | 19:47 | Via

Megindító.. Gondolkodtam, hogy miért.. /merthogy különben ha "csak" "tetszik" levonják a kreditemet:-) lehet hogy /így aztán/ erőltetett amit kisütöttem: "fájdalom szedi szét eszemet" J.A. vagyis a rettenetes dolgok szétszedik, széttörik az egész-et.
(Még az is eszembejut, hogy a ló -vagy bárki más- ilyen esetben összevissza dobálhatta a fejét védekezésből..)

Atti63 válasza:
Kedves Via ne haragudj hogy ilyen sokáig hagytalak magadban beszélgetni örülök, hogy gondolatokat indítottak el a képeim.

adott pontszám: 4,6
2008. január 21. | 16:01 | ruprechjudit

A darabot nem ismerem, de minden kép tetszik külön-külön. Szép, beszédes szemek, jó képkivágásban, szép tónusokkal. Viszont ha már 6 kiskép, nem raktam volna be 2-2 ugyanolyat, szerintem nem igazán jó, és nem értem a célját.

Atti63 válasza:
Köszönöm Judit. Az ok prózai: a különböző képektől szétesett az egész kép így meg valamennyire összeállt. Hasonló jellegű képeket kéne beraknom, de ahhoz még fényképeznem kellene. A hatos számhoz meg tartanom kellene magam.

adott pontszám: 5
2008. január 20. | 11:52 | KiforditottFiú

Évekkel ezelött voltam a Műcsarnokban egy kiállitáson. Ahol szokásszerint kortárs művészek teljes körű installációját nyomatták akkor. Volt ott egy női kiállitó. Akinek a művei a lovakról szoltak. Igen érdekes volt. Látni lehetett ott ezen belül videot, újság hírdetéseket és még festmény is volt. A dolog lényege, hogy a lovak megfoghatatlan lények. És a szemükben valami furcsa csillogás látható. E ragyogás fényében volt minden művön a lovak szeme úgy megcsinálva, hogy érdekes ragyogást lehessen felfedezni bennük. Azóta is nagy hatással van rám az akkor ott látott művészet. Valahogy erröl is az jut eszembe. És asszem sikerült is megfognod a lényeget. A A hatos elrendezés is tetszik. ÉS bejön az is hogy ff. Asszem eltudnám képzelni egy falon, szép keretben. Persze hiányzik a ragyogás, de az az én hibám....

Atti63 válasza:
Köszönöm soraid,én szomorúságot, szabadság utáni vágyat,büszkeséget látok a szemekben.
Sok szabad zabolátlan vágtát kívánok :Atti

adott pontszám: 4
2008. január 20. | 00:28 | homesz

Szia.

Az ötlet nagyon jó. A kép is első ránézésre, de hanyag munka érződik róla. Ha már 6 szerencsétlen ló vesztette el a szeme világát, akkor itt is legyen 6 ló. Hat különböző, ne pedig csak 4. Az alsó sarkokban lévő képek teljesen egyformák, a felső sarkokban lévők között fel tudok fedezni némi különbséget, de szinte ugyanaz a két kép.

Szóval jó ez a kép, vagyis jó lenne, ha újraszerkesztenéd.

Egyébként még mindig az IBS-ben játszák a darabot? Már régóta meg akarom nézni...

ja és mégvalami, nem "Eqqus" hanem "Equus"

Üdv

Atti63 válasza:
Elég sok képet készítettem, de valahogy nem illettek össze ezért választottam a képismétlést. A koncepció itt van a fejemben, ha sikerül még megfelelő képet készíteni az ismétlődőket lecserélem és a hanyag munkát is javítom. Köszönöm a segítséget.
u.i.:
A színházat nem tudom, a film DVD lemezen hozzáférhető ha mégsem játszanák. A címmel kapcsolatban köszönöm a kiigazítást, természetesen igazad van.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,9
2008. január 19. | 20:50 | lanctalpas

Szia
Az ötlet jó, nekem tetszene is, de kár, hogy nem a lovak szemére fokuszáltál, így pont a lényeg nem jön át szerintem, mert a lovaknak nagyon kifejező és értlemes tekintetük van!
Tudom állatot nehéz fotózni, de érdemes lett volna kivárni, amikor aló rád néz. Az FF jó választás, élesség is rendben bár lehetne kicsit kontrasztosabb.

Atti63 válasza:
Igen nagyon mozogtak, egy idő után meg ott is hagytak. Lehetne még finomítani a megvalósításon. Köszönöm a tanácsaidat.

adott pontszám: 3,8
2008. január 19. | 19:00 | NZsuzsi

Talán az utolsó kettô nem kellene amúgy jó ötlet. Lehet h elfogult is vagyok mert nagyon szeretem a lovakat:) A kivitelezésben azért akadnak hibát túlexpós a képek némelyike de ez javitható ps-ben a expozició-gamma csúszkával és egy kis kontraszt (csak óvatosan) sem ártana még nekik. A szûk bátor vágás is tetszik. Dolgozz még egy kicsit rajta jó lesz ez!

Atti63 válasza:
Köszönöm a véleményt és a segítő szavakat:Atti

adott pontszám: 3
2008. január 19. | 19:00 | stich

Oké, hogy lovak szemei, de végül is egyik sem látszik igazán. Pedig nagyon jókat lehet makrózni, és nincs két egyforma, mikor belenéznek az objektívba. Hát még, ha a táj is tükröződik bennük! A fekete-fehér konvertáláson is lehetne javítani szerintem, eléggé szürkére sikeredett. Több helyen még így is kiégettnek látszik. Menj közelebb bátran, nagyon szép a szemük! Sok türelmet a fotózásukhoz! :-)

Atti63 válasza:
Köszönöm a véleményed, mostanában kezdtem el foglalkozni a Fekete fehér fényképekkel. A konvertálás tényleg javítandó. Szép képeket:Atti

2008. január 19. | 18:17 | panant

hát a válogatás és az utómunka is csapnivaló! ne haragudj de két egyforma képet minek kell egy válogatáson berakni! Azonkívül a körülvágás is elég gyengén sikerült! Szerintem csináld újra max 3 képből!

Atti63 válasza:
A válogatás az tudatos volt, a 6 kép az ugye a címhez tartozik. A technikán van mit csiszolnom, egy vázlatnak azért gondolom megteszi.
Köszönöm az értékelést.