BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,66
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 15. 20:42
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés helye: Pillersee
Téli séta

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2008. január 17. | 19:17 | .adam

Szia. A kép legnagyobb hibája, hogy ez nem tájkép, hanem inkább családi vagy utazási kép. Szerintem - legalábbis ilyen formában - egy tájképpel nem összeegyeztethető a havas téli képen szereplő piros kabátos alak. Ezen kívül a képnek nem igazán van témája (az embert leszámítva). A kanyargó patokot felhasználva egy álló formátummal és egy jobb kompozícióval kiválló képet készíthettél volna. Ezen kívül a fenyő erdő csak egy nagy sötét területként jelenik meg, elvesznek a részletei.

adott pontszám: 3
2008. január 16. | 21:45 | K.Geri

Szia! Tájképnek egy kicsit kevés szerintem, de a kategóriával ne foglalkozzunk. Szokták mondani, minden képre kell valami piros. Az itt megvan. Tudatosan a harmadolóba szerkesztve. Viszont a bemutatott táj, háttér nem annyira dekoratív, érdekes, hogy ilyen kcsibien szerepeljen az ember. Nem szükséges, hogy léptéket adjon a méreteknek. Inkább egy jó emlékképnek tartom a képet, ami a külső szemlélőben nem fog gondolatokat ébreszteni.
Havat fotózni nehéz, egy kicsit kékes is lett a kép, illetve 1/3-2/3 túlexpót elbírna a kép még. Ezt még PS-el utólag meg lehet oldani.
A kompozíció kicsiat jobb nehéz, jó lenne ha a hegyvonulatot az ember alakkal ellensúlyozod.
További szép fényeket, üdv. G.

chiligreen válasza:
Köszi a kritikát! Utólag már én is látom - na meg persze az értékelésekből is tanulva - kicsit máshogy kellett volna komponálnom. Esetleg jobban nézne ki, ha az alany mondjuk a híd másik oldalán állva inkább felfelé nézne a hegyre. Minden jót!

adott pontszám: 3,6
2008. január 16. | 19:13 | Doowy

szia! a minőség nem a legjobb, de látom a gépből adódóan. A megszerkesztettség nagyon tetszik, a hátsó erdősor íve nagyon jó, és a híd is pont a megfelelő helyen és szögben van, szépen harmadolva a képet. Nagyon elvesznek a részletek. A színek lehetnének kicsit ékénkebbek (a piros kabáton kívül), élőbbek.
Viszont a mondanivalója nekem nem jön át sehogy sem...ha a címet is nézem pláne, mivel áll az alany. További jó fotózást!!
üdv,
Doowy

chiligreen válasza:
Szia
Igazad van a címemmel kapcsolatban. Elkapkodtam. Köszi az értékelést!

adott pontszám: 4
2008. január 16. | 12:59 | ovarnet

Alapjában véve nem rossz a kép, de lehetne rajta finomítani. Jó lenne, ha a hegy is a sarokba futna ki, mint a patak. Érdemesebb lett volna nagyobb méretben feltenni, mert így apró. Ami viszont zavaró, de nem a te hibád, hogy a gép átfogása miatt a fenyves sajnos sötét és részlettelen lett.

chiligreen válasza:
Köszönöm az értékelést mindenkinek! Amiket írtatok sokat jelentenek nekem, mert valamennyi kritikából tanulok valamit és remélem fejlődöm.

adott pontszám: 4,3
2008. január 16. | 09:10 | c0y0te

Kézi expó, kézi wb - mind dícséretes, maximálisat kipréselted a kis gépből egy ilyen nagyon kontrasztos témánál. Egy kis shadows-highlights segített volna a sötét részek világosításánál. Ez nem gond, a nagyobb az, hogy szerintem balról szűk a fotó, arra folytatódik az ösvény és kezdődik egy domb, mintha nem lenne lezárva a téma. Egyébként üde színfolt a tájban a piros dzseki, jó, hogy bennehagytad-belekomponáltad.

adott pontszám: 3,5
2008. január 16. | 07:23 | newgam

Nekem úgy tűnik, hogy szemezgettél a képeid között és ezt találtad alkalmasnak a publikálásra.
Mondottam "úgy tűnik" és ez annak szól, hogy a statikus, beállított (értsd: átgondolható pillanat) ellenére nincs egyensúlyban a kép.
A szereplő piros ruházata és maga az ember jelenléte mutajta, hogy a gyönyörű tájon készült fényképen mire figyeljünk még.
Az álló lány rikító ruházata ellenére kissé elvegyül a zavaros sötét háttérben.
Sokkal jobb lenne ha a kis híd bal oldalára irányítod, ahol a háttér a fehér hó.
Ezáltal a képed is jobban kiegyensúlyozott lenne.
Így sajna, nem jön át teljes mértékben a hangulat és ez is erősíti, hogy (inkább) az emlékalbumban van a helye ...
Belső használatra.
Üdv!

2008. január 16. | 07:08 | Diver

Szia ! Gondolom, hogy Te is mint szerintem itt mindenki szereti, ha értékelik, véleményezik. Valamiért ez a kép kimaradt sokaknak. Talán azért, mert valahogy itt keveredik a tájkép és a családi emlékkép kategória. Jól látszik, hogy valaki van a hídon, nyílván ismerősöd, mert ott áll, feléd néz, tehát direkt Őt komponáltad a képbe és nem egy vadidegent. A képeden szerintem nem tudtad eldönteni mi is a lényeg illetve túl sok minden volt ott amit szerintem le akartál fotózni, de így összességében semmi nem lett igazán a kép témája. Van egy szép patak egy híddal, van egy hegyvonulat egy völggyel, havas rész alúl, kopasz fák felül és ugye az ismerősöd. Ez így sok. Erre szokták azt mondani, hogy a kevesebb több lett volna. A képednek jót tett volna szerintem ha egy hosszúkás /akár függőlegesen akár vízszintesen / kivágással dolgozol. Mert ez majdnem négyzet, de mégsem.A patak és a rajta átívelő híd aminek kellett volan a hely nekem ezt sugározzák. Szerintem próbálj legközelebb kevesebbet mutattatni az több lesz.
Csak bízom benne, hogy tudtam hasznosakat írni Neked !
További jó fotózást, szép fényeket és én várom a képeid !
Üdv' István