BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,75
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 9. 13:17
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kecskemét, kispiac
  • Készítés ideje : 2005-10-15
A cukros néni

(limót is árul meg kerek rágót) nem magyarázom a képet :) meg lett tiltva :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. január 11. | 01:01 | tnp

szerintem ne magyarázd ezt a képet, nem kell. aki kötözködik, tegye, bizonyára természetéből fakadóan vagy kreditért teszi :-)
fotód jó ahogy van.
gratulálok
5*
u.i. a mosolya igazán üt...

zenyit válasza:
örülök, hogy ezt mondod :)

2008. január 10. | 10:54 | telfast

két hármas leszek idén, anya a hatoskettesével a néni által csak hurkákra emlékezne...hurkákra a kézfején, amit egy fakanál s-ütött pirosra mert a hiányban cukrot szórt a zsíroskenyérre - fene a gusztusát...most már mindenen mosolygunk mert vannak ezek a dolgok
vannak,
képek amikkel betalálsz
ezekért a csomópontokért édesedik a minden
gyapotleány (derégmondtam)

zenyit válasza:
ha édes a minden, az minden képp jó!
és nekem meg még jóbb.. pedig már a bizonyíték sincs fent ezen a helyen, gyapotleányságomra :)
de akinek kell, az tudja miről van itt szó ;)

adott pontszám: 3,8
2008. január 10. | 09:52 | attila.bosarkany

Üdv. A szemüvegcsillanás nekem nem tetszik, és a kép jobb felső oldalán látható homályos folt sem. És elgondolkoztam azon is, hogy ha a hölgyet nem középre helyezed, az ablak széle adott volna keretet a képnek. Ellenben a fekete-fehér negatív szemcsézettsége és a sok kacat tényleg jellegzetes hangulatot ad a fotódnak.

zenyit válasza:
köszönöm bősárkányi, hogy megértetted amit a megj.ben írtam! üdv!

2008. január 10. | 09:42 | telfast

nem tudom miért csodálkozol
a kép mögé látás nem tízpontos vizsgafeladat hanem talán adottság
asszem én sem látok mögé mert nem látoma nénit a képen kizúdul az agyamból milljónyi íz meg formaözön
az ugrálós csibék szürke lendkerekes egerekkel kergetőznek akutyaházas perselyből
előmászó citromos kajla tábla elöl aki épp mirelite eszkimós málnakrémet majszol meg ott vannak a szalmatalpúak! moncsicsinek álcázva hakapeszimakit népszerűségben lenyomva állandóan az enyém akar lenni pedig a kuckóból kalocsaimiki kutyusa olyan békésen szusszan egyet ha vége a csepű-lapú-gongyolának és a medvecukortól ragadó kezemmel márka meggytől megfogott piros számban ico filctollkupakot rágcsálva kimegyek az erkélyre hogy a hetedikről leereszett homokozós vödörből kivegyem a kissék alig használt donáldrágó illatú radírját melyért teszek bele cserébe a levél mellé két maoam cukorkát ami friss import és be kell oszatni mert a nagynéni jövő nyárig nem jön megint

a néni cukros nekem meg már diabetikus impressziókat nyom a fejembe a jelen

mit nem értesz?
limót az utolsó kristályig kienni, na látod, az már maga a művészet §:)

zenyit válasza:
igaz, igaz..
de azért én örülök az adottságaidnak, tudod? megihletett. körbeihlettük egymást akkor, lehet. köszi, már érzek ízeket újra. pedig nekem nehéz mer dohányzom és azt gondolom felnőttem, pedig még valahol bújkálnak csiklandós dolgok. de látod, épp csak így. feketefehérben. emlékként. de azért én örülök az adottságaidnak, lehet ízlelni őket, és belül-látni. köszi, de nagyon!

2008. január 10. | 09:06 | Altnőder

:D

zenyit válasza:
heló :)

2008. január 10. | 09:05 | Altnőder

:)) ari, hangulatos kép!

zenyit válasza:
köszi :)

adott pontszám: 3
2008. január 9. | 20:50 | hangaszál

Szia, túl sok a "minden" körülötte, persze, a bazár hangulatát így is vissza lehet adni, de frappánsabb szerintem, ha kisebb szeletet mutatsz meg belőle. Így a néni majdnem elvész a saját sátrában. A becsillanó szemüveget ha más szögből fotózod....No és a FF nekem itt túl egysíkú. További jó fotózást :-)

zenyit válasza:
:)) igen, pont azokat sorolod hibának (édességekben elveszés, csillanószemüveg), amik nekem képpé teszik ezt a negatívot. a 3ast erősnek tartom, de azért köszönöm szépen! üdv

adott pontszám: 3,9
2008. január 9. | 20:46 | blazeusz

szia.kicsit olyan mintha egy 40éves kifakult negativ lenne..pedig csak 2 éves negativ.érdekes ez a szerkesztés,nekem nem igazán tetszik.meg ez a "szellemkép" hát ez nem tom mi,de nagyon nem kellene oda..amugy sztem eléggé életlen a kép..

zenyit válasza:
hát sztem elég erősen osztályoztál.. a szerkesztésben semmi érdekes nincs, sőt egész egyszerűen középre van helyezve az alany. a negatívnak nyilván nem ez az eredeti színe, az itt látható kép eredete egy negatív ugyan, dehát azért létezik utómunka is a világon. gondolod, hogy egy ff negatív kék lenne? a szellemkép sztem bájos, ezt szubjektíven eldöntheti mindenki. amúgy valszeg fényt kapott a film, azért van. ugye egy régi zenittel csináltam a képet, tehát ez előfordulhat. életlenségről pedig sztem csak a gigaéles digifotókkal szembeálítva beszélhetünk.
azért köszönöm, hogy itt jártál! hasznosnak sajnos nem túl sok dolgot találtam az értékelésedből. üdv!

2008. január 9. | 17:06 | weinmaster

A minap láttam Andreas Heumann egyik fotóját egy újságárus bácsiról, akit nagyjából így vettek körül az eladandó holmik, ő pedig bablevest kanalaz jóétvággyal.. nos arra a képre emlékeztet ez a fotó...
Szerintem jó régi lehet a negatív, mert az idő vasfoga látszik rajta... amúgy nem baj, mert ettől van hangulata .. egyébként is (talán nem haragszol meg a kifejezésért, lehet, hogy nem is jó) van valami esetlen bája a fotónak, ami miatt jólesik ránézni és sokáig nézegetni...
Nekem állandóan cukrosbácsinak áll össze, mert olyan sármos, VágóIstvános szakállt vélek felfedezni az állán, nyílván az árnyék miatt.. ezt akár hibának is lehetne nevezni, de én inkább humorosnak tartom.
:)
üdv -W-

zenyit válasza:
:)) köszi az összehasonlítást.
tényleg férfias kicsit, de néni.. és asszem kis szakállkája is van, de ezt nem tudom pontosan. ebben a korban már előfordulhat. köszi weinmaster! örültem neked hogy visszatértél :)

adott pontszám: 4
2008. január 9. | 16:03 | ph_5.5

Nekem ez portrénak túl tág... inkább ember. Még így FF-ben is túl bonyolult a környezet,m elyben elvész az igazi téma, maga az alany. A bolt ablakai mint keret és annak szerkesztése majdnem tökéletes, tudom ott a függőlegesre nehéz volt figyelni.. azért utólag PS-ben vissza lehetett volna hozni. A kép igazi hibája számomra a minőség... látom papírkép.. de nem a 60-as évekből... az elmúlt 2 év nagyon megviselte, de ha jól sejtem akkor az eredeti sem volt tökéletes.

zenyit válasza:
bocs, elszúrtam, nem papírkép hanem negatív. csak olyan hülyén van az a kiválasztási lista, nem egymás mellett vannak a szavak és a pöttyök és elrontottam. nah. szerintem függőleges a függőleges a képen, én nem nagyon látom hogy borulna. lehet, hogy rossz a szemem. a minősége az eredeti negatívnak nem túl jó.. ha lenne mondjuk olyan kategória, utómunkabemutatás, akkor ezt betenném oda. szóval elismerem, hogy az eredeti nega nem a legfényesebb, meghát életem első filmes tekercséről való. és mostanra lettem akkora "psguru" (azért ez túlzás), hogy kihoztam belőle asszem a legtöbbet.
a portré szerintem elég tág fogalom. emberek munka közbeni ábrázolása is a portréba tartozik. őt így lehet ott látni azóta is piaci napokon, és előtte is így volt ez jópár éve már. (és igen, a szemüvege is mindig csillog(:) köszi az értékelést, és a figyelmet!

adott pontszám: 5
2008. január 9. | 15:36 | Rijn

Jaj dejó....Hangulatos lett nagyon...még ilyet!

üdv,
-R

zenyit válasza:
köszönöm Rijn!
egyre kevesebbet fotózok filmre, meg amúgy is.. ezt a régi lsők közt találtam és mára megtetszett.
de igyekszem :)
üdv

adott pontszám: 4,8
2008. január 9. | 13:42 | bazsitoo2

Szia! Nekem nagyon tetszik a fotód hangulata. Első ránézésre azt gondoltam, hogy kb 1980 körül készült a fotó, utána néztem csak a készítés idejét. Úgy látszik csak a néni örzi 1980 hangulatát. Ami kicsit zavar, hogy picit dől a kép és a néni szemüvege nagyon visszaveri a fényt, ami sajnos teljesen láthatatlanná tette a szemeit, pedig kíváncsi lettem volna, mert a mimikája sokat elárul! Grat!

zenyit válasza:
szerintem meg pont az poénos benne, hogy a néni szemüvege és a fogai is visszaverik a fényt. ettől "cukros" nekem. :) az sem lenne rossz, persze, ha látszódna a szeme, annak is örülnék, igazán. üdv és köszönöm!