BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,25
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. december 21. 10:31
  • érzékenység: ISO-64
  • fókusztávolság: 42 ekv.
  • rekeszérték: 3,2
  • zársebesség: 1/1,6
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nyírszőlős
  • Készítés ideje : 2007-11-01
Elmúlás

Sajnos mindennapi életünk egy jellemző jelensége a halál is. Kicsit abszurd ugyan, de sajnos így van. A héten egy barátom édesapja távozott közülünk idejekorán. A képet fogadjátok tiszteletem jeléül korántsem mindennapi személye előtt. szerk.: Nem a technikai megoldások miatt került fel a kép, mögöttes mondanivalója van, de lehet csak számomra. Kérlek, hogy ha csak a vágásba vagy a színekbe kötnél bele, esetleg, hogy ferde, vagy szimplán csak a kredit kell, akkor van itt még megannyi kép! Köszi! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. április 21. | 10:54 | fefe

Szia!Nekem átjön a kép hangulata és azt,amit kiakartál fejezni vele.A sejtelmes háttér még inkább fokozza ezt az érzést.Igen,kicsit abszurd,de ettől még jó kép lett.Szerintem a színek is rendben vannak.Jó fényeket!

bike3al válasza:
Köszönöm szépen. Meglepett, hogy érkezett még értékelésem, pedig egy jó ideje nem került fel képem. Sajnálom, hogy az előttem szólóval vitába keveredtünk, amit az érzelmeim váltottak ki, annak ellenére is, hogy úgy tűnhet az alulértékelés vagy valami más miat pattant ki a szikra.

Köszönöm mégegyszer! Jó fényeket Neked is.

adott pontszám: 3,5
2008. január 19. | 01:49 | nologo32

Olvasva a kommentet, nyilván erős érzelmi motiváció áll a kép mögött. Ezért érdekes a tanulság. Érthető a kép mondanivalója, de sajnos ezt a képi megjelenítés nem hordozza olyan erővel, mint kellene. A "mint kellene" azt jelenti, amit feltételezhetünk a komment alapján. Nem az a kérdés, mit látunk a képen (mert el lehetne azt is mondani, hogy "csak" ezt meg azt látunk), hanem, hogy mit vált ki ez a nézőből. A képed érthető, de gondolom, a kép készítésének célja, hogy azt add vissza, amit te éreztél. Kegyelmi állapotban és szerencsével ez sikerülhet. Ez esetben nem így van. Nem tudom, mivel kritizáltak a többiek, de a visszafogott lelkesedés azt igazolja, amit mondtam. Még ha - a kérdésed ellenére - esetleg a technikai részletekben találtak kivetnivalót. A kérdésedre visszatérve pedig lenne még valami: helyes az, hogy az érzelmeidre hivatkozva kéred a kötekedés mellőzését? Ha az volt a cél, hogy megoszd a bánatot, vagy a tiszteletet a többiekkel, miért pontozhatónak tetted fel a fotót? Ne haragudj a kérdésért, de eszembe jutott, világosíts fel, ha van valami amit nem tudok és ami miatt helytelen a kérdésem!

bike3al válasza:
A nem pontozható kép 1,5 kredit, a pontozhat az 1. Nem volt módom nem pontozhatóként feltölteni. Minden esetre teljes mértékben egyetértek a véleményed minden sorával, ezzel tisztában voltam már amikor felkerült a kép, úgyhogy nem haragszom és nincs is semmi amiről nem tudsz.

Köszönöm, hogy időt szántál rám!

adott pontszám: 5
2007. december 23. | 22:27 | bg70soft

Szia! Engem nagyon megfogott a kép, épp a mondanivalója miatt, sajnos rokont, barátot, ismerőst is veszítettem ebben az évben így számomra most a kép tükrözi hangulatomat, ezért döntöttem úgy, hogy első értékelésem erről a képről írom, azért is, mert pár napja sokat kísérleteztem gyertyaláng fényképezésével, szerintem az egyik legnehezebb műfaj lefotózni egy gyertya lángot. örülök, hogy a te képedhez írhattam először értékelést! -:)

bike3al válasza:
Mondhatom, hogy megtisztelve érzem magam, hisz képek ezrei találhatóak ezen az oldalon és mégis velem kezdtél. Ugyan most hasznosnak fogadtam el az értékelésed, de azt tanácsolom olvass nagyon sokat. A képem eddigi átlaga nem véletlenül volt 3,2, hiszen valóban technikailag talán a skála azon pontján helyezkedik el. És hogy miért fogadtam el ennek ellenére? talán mert Nálad érzem azt, hogy megpróbáltál a technikai dolgoktól elvonatkoztatni annak ellenére, hogy az oldal lényege mégis az marad. Ezt meg kell köszönnöm. Kicsit lázadónak érzem magunkat, de szerintem belefér! :)

Szép fényeket, Boldog Karácsonyt!

2007. december 23. | 13:01 | nemes_andras

Szia!

Direkt értékelek pont nélkül.
A fotó egy kifejező eszköz. Megmutathatod saját lelkivilágod, illetve megoszthatod egy kép segítségével, hogy egy-egy témáról mit gondolsz. Szavak, magyarázat nélkül.
Viszont ezeket csak úgy lehet igazán kifejezni, ha minnél több részlet a helyén van. Vágás, színek, kompozíció, stb. Ezekkel a dolgokkal tudod kifejezni a "mögöttes mondanivalóját".
Nem bántásnak:
Ha nem akarod, hogy a technikába belekössenek, akkor ne tedd fel ide. Csinálj egy webes albumot és ott mutasd meg. :)

Boldog Karácsonyt! :)

bike3al válasza:
Szia!

Köszönöm a tanácsaid és, hogy leírtad amit gondolsz. Szívem szerint törölném a képet, mert sajnos nem azt értem el vele amit szerettem volna, de már nem teszem meg, egyfelől gyávaságnak is tűnhetne. Sajnálom hogy így alakult.

Minden esetre tényleg köszönöm, hogy írtál és Neked, valamint szeretteidnek is Boldog karácsonyt, valamint egy szebb évet kívánok! Na meg persze sok szép képet!

adott pontszám: 3,5
2007. december 22. | 15:52 | ovarnet

Véleményem szerint többet is ki lehetett volna hozni a képből egy kis előkészülettel. A gyertyákat elrendeztem volan úgy, hogy alul ne legyen az a feketség és felül is lehetőleg a legkevesebb legyen belőlle. Az elfolyt mécsest tettem volna főtémának és a háttérnek a többit, ami még ég. A fókuszt az előtérre helyezve és nem felülről, hanem a gyertyákkal egymagasságból fotózva komponáltam volna. ÍGy picit rendezetlen és elkapkodottnak tűnik nekem.

bike3al válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed. A kép nem ide készült, és bár tudom, hogy tele van hibákkal, de az alkalom miatt került fel. Minden esetre tetszik amit írtál. Találtam benne hasznos tanácsot. Annyi még, hogy direkt ne mnyúltam hozzá, de igazad van, meg kellett volna tennem és akkor talán jobban mutatta volna, hogy nem csak elkattintottam. Köszönöm még egyszer az építő jellegű dolgokat. Szép fényeket, szép napot, szép Karácsonyt és egy boldogabb évet.

2007. december 22. | 13:07 | erőslacc

Jó lenne ha háborgás helyett inkább fotóznál. Már bánom, hogy 3-at adtam, módosítom 1-esre. Kerülendő hibás út a fotó, a belemagyarázásoddal együtt!

bike3al válasza:
Nézd, ez egy olyan oldal, ahol mindenki felvállalja mit készít, mire képes. Én is ezt tettem. Persze Neked nem kell ezt bemutatnom, beszélnek helyetted a képeid (rengeteg és szépek). Sajnálom ha Neked nem tetszik. A háborgásom talán kicsit soknak bizonyult, és újra átgondolva talán utólag egy pár dologért elnézésed kérem, de nagyrészét továbbra is így látom. Nem szeretnék vitázni, lehet annak látszik, de tényleg nem ezt szeretném. Egyszerűen csak nem egyezik a véleményünk és ennek eléggé elnagyoltan adtam hangot. Sajnálom.

2007. december 22. | 12:46 | petee85

Köszönöm!

adott pontszám: 3
2007. december 22. | 12:37 | erőslacc

Ez egy fotós oldal, és pontozhatónak tetted fel a képet, hát ha nem haragszol élek is a lehetőséggel. Azért is mert igaz kreditem sincs, itt virít a fotó az oldal tetején. Mit is láthatok, ha már megmutattad és megjegyzést írtál akkor az a szembetűnő, hogy ez valószínű csak neked jelent valamit, de nekem mit mutat?. Ezek mécsesek amik világítanak, és ennyi. Semmi nem utal arra miért készült, mikor, milyen alkalomból sima tárgy fotó. Ha tárgyfotó, akkor azt látom, hogy a lángok kiégtek, meg a szerkesztés sem jó, amit már te is említettél. Kezdjük előlről. Ha nem olvasnék megjegyzést akkor unalmas tucatnak tűnne, de az élesség jó és a színek tetszenek, de a lángok akkor is részlettelenül kiégtek, úgyhogy bármerről közelítem meg a témát nekem abszolút nem mond semmit. Ha én lefotózok egy papucsot mondjuk, ami le van dobva a földre, (de rosszul szerkesztettem kiégett részek vannak rajta) és oda írom, hogy ez a papucs nagyon kedves nekem, mert nagyapámé volt, de erre semmi jel nem utal, csak én tudom, hogy az övé volt, akkor, nem is várom el másoktól, hogy példaértékűnek tartsák a képet. Szóval már túl sokat magyarázok, ez a kép szerintem javítandó. További jó fotózást.

bike3al válasza:
Bár hasznosnak jelöltem meg az írásod, egyáltalán nem tartom annak. Főleg vicces, hogy nem is tagadod, kreditgyűjtés miatt írsz.
És igen, ez egy fotós oldal, ezt jól látod. Már írtam más írására reagálva is, megteszem itt is. A fotózás nem csak szabályokból, hanem érzésekből áll. Mivel leírtam, hogy ha valakiből nem vált ki semmit, azt is elfogadom. Mikor feltettem a képet vállaltam, hogy lesz pozitív vélemény mellett negatív is. Egy kicsit nagyobbra nyitod a szemed, akkor az Életképek kategória és a leírás szerintem egértelműen rávilágít, hogy nem azt akartam bemutatni, hogyan kell mécsest fotózni. Sajnálom, hogy ez a tudatodig nem jutott el. Kissé sértve érzem magam.

De nézzük a másik odlalról:
Én is láttam már itt olyan képeket, amiket megnéztem és hemzsegett a hibátkól, ezeknek persze a felhasználók hangot is adtak, de a fotós nem ismerte el. Ennek mi az oka? Hogy hozzám hasonlóan olyan képet töltött fel, ami neki kedves, és teljesen más töltettel bír, máshogy néz a képére. És itt jön a fordulat. Én látom, hogy ez a kép nem idevaló, mert itt csak technokrata felhasználók vannak (néha persze magamat is beleértve), tisztelet a kivételnek persze. Csak olvasd el az előtted írót. Neki a leírás elolvasása nélkül is szívéig hatoltak az érzések. Nem várom el ezt az emberektől, de örülök, hogy valakit egy kicsit is gondolkodásra késztet a képem. Téged nem? Ez nem gond, de ha egy képet nem értesz, akkor nem muszáj rá reagálnod, főleg nem olyan dolgokat, aminek (mivel nem érted a képet) ugye köze sincs hozzá.

És majdnem nem fogadtam el az értékelésed. Haragszom Rád, nem ismerlek, a tudásod és "látásod" sem, de haragszok.

Most módosítom majd a leírást, akár magadra is veheted az ott leírtakat, hiszen vállaltad.

Azért örülök, hogy benéztél, és pont az én képem volt az, ami hozzájárult a kreditjeidhez.

És ősszegezve:
Tedd fel a képet arról a papucsról, én nem fogok hozzászólni, mivel nem érzem át, amit Neked jelent. Nem fogok belekötni. Az írásodnak csak azon felével értek egyet, miszerint pontozhatóvá tettem a képet, így leírod a technikai felét!

Semmi többel!!

Szép fényeket, Kellemes Karácsonyt és Boldogabb évet!

2007. december 22. | 10:53 | airek

Szerintem megrendítő a kép, és nem a megjegyzés miatt. "Gyertyaláng életünk", ez jutott eszembe róla. A szétolvadt, teljesen megsemmisült gyertya végtelenül szomorú a többi, még ép mécses mellett. Nekem a szívembe hasított a fájdalom.
Jól tetted, hogy megosztottad ezt a képet! Köszönöm!

bike3al válasza:
Köszönöm, hogy megnézted! Örülök (nagyon rossz szó ide), hogy Te is látsz benne valamit. Már ketten vagyunk.

2007. december 21. | 19:39 | K.Geri

Szia! A megjegyzést most olvasom csak utólag, nem nagyon szoktam értékelés előtt elolvasni. Sajnálom, ami történt...
G.

2007. december 21. | 19:38 | K.Geri

Szia! Nézegettem a képed, látom nem sokan írnak rá, így megteszem én pont nélkül. Pontot nem adok, mert nem biztos hogy jól esne a pont amit adnék. (2)
A téma eléggé elcsépelt, és ez a megközelítése nem túl eredeti. A temetői fotókról, különösen a november 1-i képekről van egy véleményem, de ez nem tartozik ide.
Az hogy egy pár mécsest egy síron közelről megörökítessz önmagában kevés. Nem izgalmas, újszerű a nézőpont, hiányzik az egyediség, az ötlet. Ha szűkebb rekeszt használsz, F11 körül már szépen csillagos lesz a becsillanás a fények körül, ami már egy izgalmasabb képi elem lehetne.
További szép fényeket, üdv: G.

bike3al válasza:
Nem írtam le a leírásban, megteszem itt. Az a baj a fotozz.hu felhasználóival mostanában (ne sértődj meg kérlek), persze velem is, hogy a dolgoknak nem a mögöttes tartalmát nézik. Szerintem a fotózásnak nem csak technikai oldala létezik, nem véletlenül hívunk egyes embereket fotóművészeknek. Itt persze nem magamra gondolok. A művészet elvont dolog, ehhez nem fér kétség szerintem. A szabályosságon túl talán mondanivalója, vagy akár egy egész története is lehet egy képnek. A temetőben sétálgatva bármelyik síron találtam volna ennyi mécsest, de ilyen kompozícióban nem hiszem. Nem változtattam rajta semmit, így találtam. Nem a fotozz-ra szántam, de most alkalom van, így tettem fel, vállalva azt, hogy a kép technikai kivitelezése miatt romlik az eddigi első képemmel elért 5-ös átlagom.

És, hogy mit látok én a képben? Mi az, amiért felraktam? Egy temetés jutott róla eszembe. Ahogyan a már másvilágról visszatekintő, kiégett gyertyát körülállja a gyászoló tömeg (jobbról), "középen" a szertartást vezető pap feketében, és balról a családtag. Nekem ezt mondta. Látom Neked nem, de nincs harag, ilyen ez a fotózás, tele van sajátos meglátású dolgokkal.

Azért örülök, hogy benéztél, és önző módon, egy kicsit örülök, hogy nem pontoztál. Tudom, hogy technikailag a nullához közelít a kivitelezés, hiszen tényleg semmilyen extra nincs benne, de összességében szerintem 3-3,5 körül pontot ér, elnézve, hogy mostanában ezen az oldalon mik kapnak 4 körül.

Remélem nicns harag, és bocs, ha kicsit hosszan válaszoltam, remélem elnézhető!