BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,17
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. december 20. 19:45
  • Készítés helye (ország): Románia
Egy raktár új alapterülete!

Ez az első képem amit ide feltöltötök. Sokan nem tudjátok értelmezni. Mivel a képből nem jön le. Ezért itt leírnám, hogy ezta területet, ahol ez a csodás patak folyik, eladták egy multinak, hogy egy raktárat építsenek. Ebben az én szomorúságomv an benne, hogy így fog elvészni midnen kincse a világnak. :) technikailag 0vagyok :) de várok mindenféle kritikát. Ja és köszönöm az értékes időtöket:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. október 20. | 00:32 | PaloAlto

Megvágtam a képedet. Átküldöm mail-ben. Kíváncsi vagyok, mit gondolsz róla.

Suti válasza:
Köszönöm :) Várom :)

adott pontszám: 3,7
2008. január 19. | 13:39 | ati928

Hello! A kivitelezés tényleg nem jött össze. :) Ha nagyot akarsz ütni akkor én azt javasolnám, hogy csináld meg a képet úgy, hogy valami jó beállítással és álvánnyal és nem ilyen fényviszonyok között és úgy, hogy kicsit többet mutass az erdő szépségeiből. Komponálást ki tudod nézni a sok feltöltött fotóból (de ez se annyira rossz). Tedd el. És amikor megépítették a raktárat menj vissza és csinálj még egy képet és tedd egy képre egymás mellé. ;) Nagyon szomorú a történet egyébként. :((( De ebből sztem lehet még valami!

Suti válasza:
Köszönöm :)

adott pontszám: 3
2008. január 17. | 12:02 | efi

ertekelesem nem a pataknak szol, maga a taj nagyon szep lehet.
kicsit ero s a patakrol a visszatukrozes, ugyanakkor az arnyekos reszekben tul sotet van.
erdemes lenne a vagy hosszabb idovel fotozni, hogy a hullamok kicsit selymesebbe valjanak, vagy kivalasztani valami csobogosabb reszt, ami a felfreccseno viztol erdekesebb lenne.
szep fenyeket hozza. es a feltoltesnel figyelj arra, hogy a tobbsegunk monitora csak 1024*768 felbontasu, igy ennel nagyobb kepet felesleges feltolteni.

Suti válasza:
Rendben köszönöm szépen :)

2007. december 29. | 17:14 | erőslacc

Van azoknak pénznyelő autómatájuk, csak kiteszik a kocsmákba, hogy a szegény emberek pénzét nyelje! Az egyik módszer a hirtelen meggazdagodásra! Bár már egyre kevesebbet tudnak beszedni onnan, most már máshonnan nyomorítanak... BÚÉK!

Suti válasza:
Igen, és a leggerinctelenebb, hogy "beteg" embereket rövidítenek meg az automatákkal. Mert akik igazán nagy pénzeket veszítenek el, azok egytől egyig már függők. De sajnos ez az élet rendje. Azért vannak a fotósok, is meg minden lelkis médiás, hogy az emberek szemét 1 picit próbálja kinyitni. Ha mindenki 1 embernek kinyitja aszemét az már fantasztikus elörre lépés. Nkeed is Búék

adott pontszám: 4,5
2007. december 29. | 16:14 | erőslacc

Nagyban megnyitva fantasztikus ez a fotó.A géphez képest a minőség is jól sikerült. Csodaszép a hely, nagyon szépek a fények. A patak vizében kicsit erősek a csillanások, de hozzájárulnak a nagyszerű hangulathoz, miként az előtérben lévő szikla is a lágy vonalaival. Nagyon pici sötétítést talán elbírt volna még a fotó, a bebukás határáig, de számomra fantasztikus a hangulat, tetszik a szerkesztés is. Szomorú a történet amit elmeséltél, ezek az újgazdag etikátlan emberek tönkretesznek mindent kishazánkban, bármerre nézek a pusztítás és a saját vagyon gyarapítása folyik, az emberek nagytöbbsége meg nélkülöz... További jó fotózást!

Suti válasza:
Köszönöm szépen. Kicsit megleptél ezzel a sok jóval. Hálás vagyok érte :) Mellesleg igen ez engem is mérhetetlenül felbosszant. Az a legfőbb baj, hogy mig a golfosoknak van golfpályájuk addig az újgazdagéknak meg nincsen pénz nyelő automatájuk. Egyszerüen nem tudnak vele mit csinálni. Ez a legnagyobb baj!

adott pontszám: 4,8
2007. december 26. | 12:30 | Ebpm

Nem tudom megérteni, hogy miért kell ennyire leértékelni ezt a képet. Pedig szerintem tök jó. Az nagyon helyes, hogy mondani akarsz valamit, egy üres kép nem sokat ér. Szerintem a színei is igen kellemesek. Az is jó, hogy az előtérben ott van egy szikla, de tudnám javasolni, hogy állj egy kicsit hátrébb, mélyebbről fényképezz és fordítsd a gépet egy kicsit felfelé. Így a szikla megmarad az előtérben és a fenti fákból egy kicsit több látszik. Ügyes elgondolás, így tovább!

Suti válasza:
Huh nagyon szépen köszönöm a segítséget. :) Az igazat megvalva, most iskerült egy d70-et szereznem és jelenleg próbálkozok, a ki ismerésével, tehát remélem mostmár technikailag jobb képeket lessz módomban csinálni. Jah és már szerincsem idén nyáron már nem fogom ott megtalálni ezt a patakot, tehát valszeg utolsók között voltam, akik megörökíthették. (úgy ahogy)

adott pontszám: 2,5
2007. december 24. | 10:12 | Chaval

Kompozíció: sajnos elég érdektelen szögből kaptad le a patakot, nekem üresnek tűnik az egész kép. Nem jön át az, hogy ezért a természeti szépségért kár lenne - bocs!
Techika: Kicsit életlen a kép; baloldalt zavaró a nagy sötétség (PS: Adjusment/Shadows&Highlights talán segítene); legközelebb kicsit kisebb eredetit tölts fel.
Üdv!

Suti válasza:
Köszönöm a segítséget, sajnos még nincsen efajta tapasztalatom, hogy hogyan is kell jól megmutatni, bele rajzolni úgymond az érzéseket!

adott pontszám: 3,3
2007. december 21. | 20:38 | mgyula

Szia!

Az ötlet jó, de a megvalósításban még sokat kell fejlödni, igaz egy automata géppel nehezebb ilyen jellegő fotokat késziteni, mivel a kép bal oldala teljesen sötét lett, az automatika nem a legjobb, ilyenkor. Azt se tudod megcsinálni hogy több képből illeszted össze a fotodat, ugy esetleg lehett volna sokat javitani a szineken.
ami tetszik a képben ,az a víz csillógása, mert valószínű,hogy eredeti :)

Suti válasza:
IGen nem könnyű :) Köszönöm a segítséget!

adott pontszám: 2,5
2007. december 21. | 11:50 | K.Geri

Szia!
Nagyon nagyban raktad fel, így minden hiba nagyon kijön.
Kicsit életlen a fotó.
A dinamikatartomány a gépednek nem a legjobb, a fényerő különbséggel nem tudott megbírkozni.
Egy kicsit balra dől.
A megválasztott nézőpont nem az igazi, nincsen benne semmi izgalmas.
A megjegyzésben írt történet nagyon szomorú. Sajnos ez van mostanában.
További szép fényeket, üdv: G.

Suti válasza:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

adott pontszám: 2,5
2007. december 21. | 08:29 | ovarnet

Sajnos a kép sem techikailag, sem esztétikailag nem a legjobb.
Nem túl szerencsés úgy komponálni a születő képet, hogy erős fények és árnyékok legyenek rajta mivel a gép nem képes ilyen méretű átfogásra, ezért vagy túl világos részek vagy túl sötét részek lesznek a képen, ami nem túl szép.
A kép szerkesztésénél ügyelni kellett volna, hogy legyen a felvételen vmi központi téma, ami elviszi a képet. Itt hiányzik. Továbbá a kép picit ferde is lett.

Suti válasza:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

adott pontszám: 3
2007. december 21. | 07:42 | epgyor

természetvédő szemmel követendő dolog bemutatni azt, ami elveszik valamilyen okból.
De ez mégis egy fotós oldal, ahol ezt megfelelő
minőségű képekkel kellene tenni .Én úgy látom mintha ez bemozdult volna ami hiba ,ezenkívül az expozíció helytelen mivel a kép jelentős része
fekete és nem mutat semmit. ezek mindenképpen korrigálandó hibák

Suti válasza:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

adott pontszám: 2
2007. december 20. | 22:13 | csiszerlaszlo

Szia..bizony bizony...sic transit gloria mundi...de hát..sajnos a technikai dologban is igazad van. De ez az énvéleményem. Amit ki tudok emelni, az a tudatos, vgay annak tűnő szerkesztés. Nagyon kevés éles pont van a képen, valahogy a géped nem találta a fókuszt, a víz összezavarta biztossan. Csillog, mint Salamon...tőkéje :) Nem tudom, ki lehet-e hozni igazán jó képet ahelzyetből, hiszen van egy patak, belógó ágak..nincs igazi téma sajnos. Egy hosszú záridővel, szűk blendével lehetne valéamit talán kezdeni..de így sajnos ez jajaj.

Suti válasza:
Köszönöm a részletes segitséget. :) Igen szerintem a legfőbb hibám az volt, hogy elragadott a tény ami ott volt. Lehet mondjuk jobban járok, ha az információt szolgáló táblát fotózom le valmai kreativ módon :) Köszi

adott pontszám: 3,8
2007. december 20. | 22:13 | newgam

Jó lenne, ha nagyobb teret mutatnál a patak környezetéből.
Aztán.
Túl sok a víztükör becsillanása, itt nem előnyös a rövid záridő, megállította a víz sodrását, ámbár gondolataid olvasva, akár még jelentéssel is bírhatna.
A nap szépen sütött a szurdokba(?) csak azt kellett volna " kifigyelni, hogy hová érdemes helyezkedni, hogy a fény árnyék arányai megmaradjanak.
Nagyon sötét a bal oldal, a szikla árnyékos csúcsa is ebbe az irányba billenti az arányokat( akár egy mérleghintán, ha az egyik oldalon túlsúlyos gyermek ül).


Amit leírtál az megdöbbentő,csak remélni tudom, hogy a "piszkos" anyagiak helyett mégis a józan ész kerekedik felül.
Üdv!

Suti válasza:
Sajnos ez már egy lejátszott ügy ebben az esetben. Tovább köszönöm a rengeteg segitséget jegyzeteltem :)

2007. december 20. | 21:40 | toroktibor

Minden elismerésem amiket eddig ki probáltál :) Gratulálok.
Kalocsai vagyok ha Kecsó felé járok Gongot szoktam amúgy hallgatni :)

Suti válasza:
Köszönöm akkor már 2-en hallgatjuk biztosan :)

2007. december 20. | 21:28 | kakadu

na így már értem, köszi!

Suti válasza:
Örülök :) és ksözönöm a türelmed :)

2007. december 20. | 21:23 | kakadu

:) hát köszönöm, hogy fáradozol miattam, de nem vagyok előrébb... mi köze ennek az egésznek egy raktárhoz ill. annak az alapterületéhez?

Suti válasza:
Igen ez azt hiszem nem eggyértelmű. Ezt a területet eladták egy múltinak aki ide a hegygerincbe foglya felépítenia raktárát.

adott pontszám: 3
2007. december 20. | 21:22 | toroktibor

Szia!

Kicsiben még érdekes a kép és nekem ott testzik is. De viszont nagy méretben már nem annyira élvezhető át és nem adja át a kép a hangulatát. Sajnos nem a legjobb a fények és a szerkesztés sem lett előnyös.
Probálkozz, ne add fel.
Üdv: T

Suti válasza:
Nagyons zépen köszönöm. Azt nem igérem, hogy nem adom fel de 1 évet mindenképp adok magamnak. :)

2007. december 20. | 21:18 | kakadu

Szia, bocsi, hogy nem a képről írok, de hülye legyek, ha értem a címet. Elolvastam a magyarázatot a címről és úgy még annyira sem értem mint anélkül. Bocs, de nem hagy nyugodni...

Suti válasza:
Köszönöm Javítottam :)

adott pontszám: 3
2007. december 20. | 21:12 | Fiká Zoltán

Kicsiben szemlélve a képet kompozíciójával jónak tűnt. Rögtön megragadta a tekintetet a víz és magával ragadta kanyarogva. Sajnos azonban pont ez a hatás sült el balul nagyban nézve, mert a fókusz nagyon az előtérbe esett. A tekintet, pedig a távolban csak az életlenségbe vesz el. Ilyen kis kompaktoknál vigyázni kell az exponál, meg kell várni amig beáll az élesség. Elnézést, ha nem emiatt lett ilyen, de sok kezdő ebbe a hibába esik és csupán ezért életlenek a képeik.

Suti válasza:
Szia
Nagyon szépen köszönöm. Tehát ha jól értem akkor figyeljek oda afókuszra, és legyek picit türelmesebb lenni. Nagyon szépen köszönöm a segítséget :) Annak viszont örülök, hogy kicsiben nem rossz :) Már az első lépés megvan azt hiszem.