BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,53
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. december 17. 10:24
  • objektív: 50/1.8 !!!
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nógrád
  • Készítés ideje : 2007-12-13
Szánom-bánom...

Nem állatkerti fotó! Céges összejövetel volt... nem is gondoltam, hogy vadállatokkal is találkozunk majd, így a 70-200 helyett az 50-es obit vittem. Üsse kavics, akkor portrézunk. :-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. január 10. | 23:54 | gpuska

Szia V. M. Virág!
Megleptél..., de köszönöm a kreditet. Igyekszem jól hasznosítani.
Jó fényeket!
Üdv.: G.

-vadvirag- válasza:
Szia Gpuska! Hasznos dolgokat írtál, úgyhogy a kedit mindenképp jár! :-) Tudom, hogy vannak hibái a képnek, de lesz majd még jobb röfis képem is, akkor majd lehet nézegetni, hogy honnan hova fejlődtem.
Üdv és Neked is szép fényeket!
Virág

adott pontszám: 3
2007. december 26. | 15:42 | Gabesz923

Önmagában az hogy "nemállatkerti" nem erény. Gondolom, ez egy eredeti képkivágás tehát a 8 megapixelbő 0,3?? A képminőség a félprfi obi ellenére csapnivaló, nagyon homájos, életlen, konteraszttalan. Amit méltatni tudokaz a szerkesztés. Nagyon ötletes így ez a vaddisznóortré, érdemes lenne nagyobb rákészüléssel jobb minőségben szebb fényeknél újrafotózni ezt ugyaníg. Ha már úgyis tudod hogy hova érdemes ilyen képért menni. Így sajnos csak egy fájdalmas fotó: megvolt a nagy lehetőség de nem vot nálad a megfelelő technika a megörökítéshez.

-vadvirag- válasza:
Nem eredeti képkivágás, csak pocsék fények voltak. Az eredeti képkivágás talán 1200 pixel magas lehetett, de mindenképp 1000 fölött volt átméretezés előtt.

Köszi, hogy írtál, neked még küldök egy kreditet, de a később szólóknak már nem.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2007. december 21. | 20:56 | vera27

Vadvirág, Te egy rejtély vagy! A korod, nem kérdezem, mert "látni" Mitől szorult beléd ennyi bölcsesség (valahol olvastam a blogod)
ennyi, szuperegészséges gyűlölet a Globalizmus, mint életünk ledózerolója ellen, mitől az egészséges, mai fiataalokra nem jellemző nosztalgia, egyáltalán KIVAGY?

Kellemes...
http://upload.vipmail.hu/dl/?tid=389e1c6bd3a7bdada2c55

Szevasz: Vera

-vadvirag- válasza:
Szia Vera/János!

Nem is illik egy nő életkora után érdeklődni. :-)

Nem egyszerű ám válaszolni egy ilyen üzenetre - ha a fotóról írtál volna, könnyebb lenne -, de nem, Te arról írtál, amilyennek engem látsz. Az értékeléseim, a fotóim, a blogbejegyzéseim alapján "belém vetítesz egy sajátos képet arról, amilyennek látni vélsz - és ki vagyok én, hogy pár sorban mindezt romba döntsem? Aggodalomra tehát semmi ok, mert az vagyok, akinek ismerni vélsz, és olyan vagyok, amilyennek gondolsz. Pontosan olyan." (H. A. után szabadon)

Utólag is boldog ünnepeket, tudom, kicsit megkésve, de az okot ismered. Köszönöm, hogy gondoltál rám karácsony előtt.

Virág

adott pontszám: 3,6
2007. december 18. | 19:51 | gpuska

Hmm.... 50-es obival jó közel kellett menned, vagy jól álcáztad magad.
Elég jóllakottnak tűnik a nézése, bár a szemei kissé elvesznek. A címmel, megjegyzéssel együtt tetszik, a szerkesztést egy kicsit szűknek érzem, és a részletek (fények?) főleg a szem körül kicsit hiányoznak.
Jó fényeket!

-vadvirag- válasza:
Köszi a részletes értékelést! :-) Sajna el voltam havazva, ezért csak most tudok írni.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2007. december 18. | 16:17 | bollinger

Ötletes a cím és tetszik az állat elkapott tekintete! Kíváncsi lennék az eredeti kivágásra (hogy milyen közel mentél hozzá).

-vadvirag- válasza:
Köszi! :-) Mindjárt felteszem. Nem kellett közel menni, jött ő magától. :-) BUÉK!

adott pontszám: 3
2007. december 17. | 22:27 | Damson

Úgy tűnik, ez a kép az 50es obi képének egy kicsiny, kivágott része... Gondolom magas ISO-n lőtted, mert pl. az orrán és a szeménél nagyon meglátszik a képzaj. Ezek eredményeként technikailag sajnos nem sikerült jól.
Asszem, mégis kellett volna az a 70-200... :)

-vadvirag- válasza:
Végül is nem olyan kis kivágott rész, kicsinyítés előtt 1200x800 pixel lehetett, vagy még egy kicsit nagyobb. ISO 800 volt... eléggé alkonyodott már. Na majd legközelebb, és akkor viszem a 70-200-at is. BUÉK! :-)
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2007. december 17. | 21:43 | Fiká Zoltán

Ezek szerint én is esélyes lennék a cserkelésre az r1-el, de félő, hogy simán beájulnék ilyen közelségből tőle :D
Szóval, nem is tudom, mit írhatnék a képről, mert roppant elfogult vagyok. Dícséretes, hogy sikerült megörökíteni ezzel a technikával, éles, jól szerkesztett, talán lehetne világosabb, de akkor már az orrán a hó beégett volna. Szóval grat! én szabadban szemtől szemben egy közeli fáról hívtam volna segítséget :D

-vadvirag- válasza:
Simán esélyes lennél. :-) Én egy közeli traktorra menekültem fel, bár roppant barátságos jószágnak látszott, de én nem bízom olyan állatban, aminek 4 vagy több vagy kevesebb lába van. :-)

Köszi, hogy írtál és örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 3
2007. december 17. | 18:42 | rajli

Sajnos nem egy túl jól sikerült fotó! Először is nagyon zajos (szín), továbbá baj van az élességgel is. Túl szűknek találom, különösen felül és oldalt, a füleit lenyesszentetted szegénynek. Jó közel lehettél hozzá, hogy egy ilyen obival le tudtad fényképezni!
Üdv: Laci
Ui: legalább egy zajszűrést megérdemelne!

-vadvirag- válasza:
A színzajban egyetértek, a vágást ilyenre akartam, de a kedvetekért felteszem majd tágabb kivágásban is. :-)

Zajszűrésben eléggé ügyetlen vagyok, de emlékeim szerint volt itt egy cikk, azt áttanulmányozom és a zajt is megpróbálom kiiktatni a tágabbra hagyott verzióban.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2007. december 17. | 16:06 | kissendre

Köszönöm szépen a kreditet,Üdvözletem.

-vadvirag- válasza:
Szívesen! Én köszönöm az ötleteket! :-)

2007. december 17. | 15:57 | harminchat

Köszönöm szépen a kreditet! Én kis naiv azt hittem havas az orra.... azért látszik, hogy erőslacc mennyivel otthonosabb a témában. :)
Üdv és ha van másik verzió szívesen megnézem!

-vadvirag- válasza:
Elsőre én is azt hittem, hogy hó, az is volt a környéken... :-) Amint végzek a melóval, teszek fel másik verziót is.

Üdv! :-)

adott pontszám: 4
2007. december 17. | 15:51 | kissendre

De jó így közelről.Azért ehez bátorság kell,mármint az ennyire szűk vágáshoz.Kár hogy kissé életlen ,így nem érvényesül igazán a durva vaddisznó sörte.A szemeknek is hiányzik az élesség.Tömörítás után szoktam utóélesíteni talán ezzel javíthetó lenne a helyzet...Azét így is tetszik ,ritka a portré erről az állatról...remélem van még róla más pozitúrában is...További jó fotózást.Üdvözletem.

-vadvirag- válasza:
Köszönöm a részletes értékelést. Igazad van az élességgel kapcsolatban, sajnos gyáva utóélesítő vagyok (csak kaszabolni szoktam bátran). Megpróbálom majd! :-)

Örülök, hogy tetszik és még egyszer köszönöm a hasznos ötleteket. Szép fényeket!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2007. december 17. | 15:13 | erőslacc

Életlen és tiszta színzaj az egész, egyszóval nagyon rossz a minőség, és a szerkesztés sem tetszik. Túl szűk, és a fülei nem látszanak, vaddisznó fül nélkül...de ha ezt nem is vesszük hibának a szemei teljesen eltüntek. Nem állatkerti, de gondolom, hogy nem nyakigérő bokrasban cserkelted be...Gondolom szórón lehetett,(vagy valamelyik vadász tanyáján, mert mintha gabona darabokat látnék az orrán...Érdekes volna, ha több dologra figyeltél volna. Szerkesztés, minőség...stb... Remélem nem bánt a véleményem, további jó fotózást.

-vadvirag- válasza:
Nem bánt, sőt, köszönöm, hogy leírtad ezeket, jó megfigyelő vagy. :-) Pont ezért tettem fel, hogy begyűjtsek néhány hasznos ötletet a következő alkalomra. A Nógrádi Vadasparkban készült (a bokras nem is, de a sár majdnem nyakig ért), nem terveztük előre, így történhetett az is, hogy a tele nem volt nálam.

Zajról, vágásról írtam már lentebb, terepszemlének azért jó volt ez a mostani. Majd megyek felkészültebben is. :-)

Szép fényeket!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2007. december 17. | 13:51 | harminchat

Szia! Tetszik a kép vágása. Szűken, de minden benne van. Ezek a vaddisznók igy szemből nem annyira fotogének a mélyenülő szemeikkel, de nagyobb baj, hogy nagyon zajos a fotó, kicsit zöldesek az árnyékok.
Gondolom távolabbról készült és sokat kellett vágni belőle.
Azért igy is bátor dolog lehetett lencsevégre kapni, ha szabadon kószált.
További jó fotózást!

-vadvirag- válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelést! :-) A Nógrádi Vadasparkban készült. Kellett azért vágni, ahogy írod is, szerencsére nem jött _ennyire_ közel.

A zöldes árnyalatokat észre se vettem az otthoni monitoromon, ennek a végére járok. Sajnos a zajt nem tudtam megelőzni, az árnyékos, késő délutáni fényviszonyok miatt a magamfajta remegős kezűeknek muszáj felturbózni az ISO-t.

Szép fényeket!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2007. december 17. | 13:32 | fchili

köszi a kreditet!!!!!!! várom a szélesebb vágást :-)

-vadvirag- válasza:
Szívesen!
Egy kicsit most belep a meló, de este felteszem.

adott pontszám: 3
2007. december 17. | 12:59 | fchili

imádom a vaddisznókat... sajnos nekem a szeme nagyon hiányzik a képről, de persze szabadban fotózzon valaki jobbat... érzésem szerint a füleit is benn kellett volna hagyni a képben... és az arcát is teljes szélességében...ebből következik, hogy nekem alul felül, szük a vágás... de gondolom nem számítottál a találkozásra, és ezek a modellek annyira nem is együttműködőek :-)

-vadvirag- válasza:
A szemét sajnálom én is, hogy egy pici fény nincs benne, de bevallom, ahhoz nyuszi voltam, hogy levakuzzam. :-)

Ami a vágást illeti, egy fill-the-frame kompozíciót szerettem volna csinálni, érzékeltetve a közelségét (szerencsére _ennyire_ közel nem jött, vágtam a képből). Lehet, hogy felteszem majd tágabb vágásban is.

Köszi az értékelést, szép fényeket!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.