BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,1
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. december 7. 20:02
  • érzékenység: ISO-200
  • fókusztávolság: 23 mm
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 1/500
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2005-10-28
Átszűrődés

Mi mást írhatnék, egy hangulatra, az elmúlásra... "Október, a szél körbejár, a nap átszínez minden fát A nyár elveszti hangulatát, ízére sem emlékszik már Október, zörejek útja már ez a hancúrozó világ, Nyugodt, fáradt borongás vár rőt-elázott minden utcán"  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2008. január 5. | 22:04 | bugsinajar

Nagyon szépek a színei, éles ahol kell, talán a baj oldalán nem kellett volna annyira az a zöld levél, a kompozíció miatt, de a színekhez illik. Szép lett, bár nekem a hangulata nem annyira jön át, a leírásból inkább egy ködös novemberi kép van a szemem előtt... :)

Gamerotti válasza:
A leírás valóban inkább őszi, mint ez a szikrázó napsütéses kép...
Köszönöm a figyelmet.

2007. december 9. | 13:12 | Gabesz923

A leveles lombrészlet elmosódva lett volna jó háttér. Egy tükörreflexes gép sokat javítana a helyzeten.

Gamerotti válasza:
:)

adott pontszám: 3,6
2007. december 9. | 09:42 | Gabesz923

Az alapötlet nem rossz, de a fotótéma kiválasztásában és a kivitelezésben akadnak hibák. Tehát alap: ellenfényes téma a sarokból indulva fokozatosan tisztuló kompozícióval, ez még 5 is lehetne, bár én úgy gondolom hogy már az sem jó hogy a sarokban ilyen kuszák a levelek. Tehát a témaválasztásnál, próbálj egy olyan leveles ágat választani amit fel tudsz venni úgy hogy más ( többi levél ágak kusza háttér ) nem zavarja meg a kopozíciót. Az hogy felűről lóg le az tetszik. Nem feltétlenül szerencsés az ég felé megpróbálni kiexponálni, tehát ha sikerül valami egyéb homogén hátteret biztosítani akkor jobb, persze akkor is olyan leveleket keress ami lellenfényben van, de ne közvetlenöl szemből próbáld meg felvenni a levélen átszürődő fényt, hanem valamilyen szögből a fénytörést, az eredmény egy részletgazdagabb felvétel lesz. Ez a kék-sárga együttes nekem túl intenzív. A háttérben lévő száraz ág sem szerencséz. A záridőt ha lehet állítani a gépeden akkor úgy próbáld belőni hogy ne legyenek beégő foltok. Ha az egész háttér olyan lenne mint a jobb fölső sarok nálam az lenne az ideális. Tetszik hogy törekedtél rá hogy a sárgát sokféle árnyalatban mutasd meg. A kép mostani átlagát reálisnak tartom, de adok rá 3,6-ot hogy sugalljam vele hogy a fotósnak van helye az oldalon. Várom a folytatásat.

Gamerotti válasza:
Igen a záridő és rekesznyílás állítható a gépemen, de nem a valós képet látom, és s okszori próbálkozás sem elég célravezető. Ezért van sok kiégett részlet a képeimen, egy gépcsere időszerű...
Lehet, hogy zsúfolt lett volna háttérnek az a leveles lombrészlet.
Köszönöm a figyelmet, tanulságos volt.

adott pontszám: 3,7
2007. december 9. | 09:35 | Tgely

Tetszik pár dolog, ami elméjülté teszi ezt a fotót. A kék ég nagyon eleven háttér. A témáról lépcsősen levezető térszeletek. Az elmúlás őszi fokozatai szellemesek. Nagyon finomnak érzem a mélység-élességet és a tárgy élességét. Az álló kivágás és a fürtös motívum érthetően világos.
Amit másként gondolok, de ez elsősorban látásmód beli különbség, az az alulról benyomuló száraz faágcsúcs. Szerintem az teljesen indokolatlanul szemtelenkedik. A másik zavarónak tűnő "beégés" a sárga leveleken van, de úgy érzem a nap erejének belekomponálása tudatosan azért még értelmezhető is.
A színek harmóniáját látom egy kicsit hidegnek. Ez azért érdekes, mert az ősz színeiben általában meleg tónusokkal jellemezhető. A kék ég és a kontrasztosság merevíti a témát, talán azért mert nagyon direktek a fények. A mélység lágysága és a direkt fényhatás nagyon ellentétes hatást fejt ki.
Összességében a mélység érdekes de a színek és a fényviszonyok diszharmóniát adnak.

Üdv

Gamerotti válasza:
Igen az a belógó faágcsúcs alul elkerülte a figyelmemet, nem is értem hogyan.
A komponálásaim során jelenleg a rekesz és záridő még nem szerepel teljes súlyukkal. Ezen dolgozom...
A kék és sárga komplementer egyensúlya normálisan 70/30 %, ami itt erősen a sárga felé billent, ezért inkább melegek a színek, szerintem. Az erős kontrasztok nem túl ritkán fordulnak elő ősszel, mert a nap még sokszor elég meredeken süt. Az ellentétes hatás (mélység lágysága-direkt fény) ezért nem szokatlan ősszel, szerintem. Ez egy őszi "zsánerkép" akart lenni, jellemző színekkel, fényekkel, hangulattal.
Köszi az értékelést, elgondolkodtató volt.

adott pontszám: 3
2007. december 9. | 09:20 | ovarnet

Igen hangsúlyos lett a a sárga leveles rész. Szép az erős, fényes színeivel, de egyrészt a háttérben lévő ágak zavaróak, másrészt pedig azonkívűl, hogy egy ág levelekkel így ebben a szerkesztésben ez kevés. Kellene még a képre valami plussz vagy egy lényegesen kisebb részlet, ami lehet, hogy több lenne.

Gamerotti válasza:
Ok. Megfontolandó, amit írtál.
Köszi

adott pontszám: 3,5
2007. december 9. | 02:00 | VG101976

Jók a színek, szép őszi a hangulat, a kompozícióval viszont gondjaim vannak.
A főtéma az előtérben jó, viszont a háttér nagyon zavaró, kusza.
Az alul jobb oldalt belógó kopasz ág, fönt a lombos ágak mind folyamatosan elterelik a figyelmet a gyönyörű sárga levelekről.
Azonkívül az alsó levelek kiégése is zavaró, semmilyen részlet nem látható rajtuk.
A következő hasonlónál próbáld meg a hátteret jobban elmosni, vagy eleve nem belekomponálni a zavaró elemeket.
A kiégésen rövidebb záridővel vagy a rekesz szűkítésével tudsz segíteni.
Üdv: Gábor

Gamerotti válasza:
Köszönet a figyelmes kritikáért. A rövidebb záridő sötétebb színeket eredményez, a szűkebb rekesz a mélységélességet befolyásolja. Jól tudom?

2007. december 8. | 10:48 | Zuzmo

Szia,

Fantasztikus a hangulata képnek, mintha egy mesében lenne. Az oldalról jövő fény nagyon szépen megvilágítja a leveleket, engem még az sem zavar, hogy középen a levelek kicsit kiégtek. A szerkesztés is jó, bal felső sarokból belogó levelek és a tiszta kék ég.
Gratulálok

Gamerotti válasza:
Köszönöm, sajna rosszul szerepelek az utóbbi időben...

adott pontszám: 3
2007. december 7. | 23:13 | kissendre

A színei szépek,de zsúfolt a kép,alul furcsán hat a belógó száraz ág is. .Az erős, direkt fényt kapott részek a sárga leveleken kiégtek.Ezenkívül túl nagy a méret ,még közepesben is csak gördítve nézhető. .Bocs de így látom.Jó fotózást.Üdvözletem.

Gamerotti válasza:
Azt reméltem, elég kicsire sikerült, azt az ágat simán le kellett volna vágnom... nem baj, legközeleb jobban figyelek.
Köszi

adott pontszám: 4
2007. december 7. | 21:55 | joiner

Szia! Tetszik a képed! Jó a vágás ezzel a bal felső sarokból induló "levélfürttel". A színvilága is jól visszaadja a napos öszi színeket. Kár azért a pár levélért amik beégtek, és a kép alján lévő kis ágacskát én leszedtem volna ps-ben.
A vers nagyon jó választás! A verset olvasva és a képet nézve már 5-ös...

Gamerotti válasza:
Köszi az értékelést.