BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,36
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. november 24. 22:59
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Alpokalja, Soproni-hg.
  • Készítés ideje : 2007-09-29
A mi kedvenc helyünk

Időnk nagy részét itt szoktuk eltölteni és itt szoktunk beszélgetni mindenről ami minket érint! Ez a hely tudja kik vagyunk! :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,2
2007. november 26. | 14:39 | steverage

Elég hangulatos kép.Szép a színvilága.A vágás annyira nem jön be.A lombkonorában lévő lukat én már nem hagytam volna benne a képben,ellenben a padon ülő lányok lábát igen.A padon ülő lányok elég életlenek és alexpósak lettek.Mivel a kép róluk is szól,ez nem túl szerencsés....
Lehet érdemes lett volna vakuval deríteni.
Szép fényeket!

kiwigirly válasza:
Köszi! :)

adott pontszám: 3
2007. november 25. | 21:30 | odrii

Az ötlet jó,de Én nagyon beállitottnak érzem a fotót,annak ellenére,hogy szerintem egy pillanatot szeretnél megmutatni vele.Az élessége sem elég pontos...
További jó fényeket,ötleteket kívánok.

kiwigirly válasza:
Hát tudtuk, h fémyképezés lesz, de senki sincs beállítva, mindenki úgy ült le, ahogy szeretett volna! :) Köszi a hozzászólást!

adott pontszám: 4
2007. november 25. | 20:07 | lori_atya

szia!
hat ez nagyon tetszik ez a kep nekem :)
a szerkesztes kulonosen jo, a szinek is, kicsit sotet l;ett a kep, ennyi a belekotnivalom, meg a fejetek folott az a kis vilagos haromszog. az sem kell. kiretusalando szerintem.
az ut iranya jol atloz a kepen, a csoport is jo helyen van, es a fak is jo helyre vannak teve a kepen.
ugyes kep!

udv, loriatya

kiwigirly válasza:
Köszönöm szépen Atyám! :) Igen a kontrasztot én rontottam el utólagos szerkesztéssel! :(

adott pontszám: 3
2007. november 25. | 15:06 | efi

mehr licht!
nem lenne ez rossz kep, de:
tobb fenyt igenyel elsossorban, masreszt a szuk melysegelesseg megbosszulta magat, ezert a jobb szelen levo lany mar az eletlenseg hataran van.
es akarhogy is nezzuk, ha 300kb a feltoltheto kepmeret, akkor az 53 kb nagyon keves, ami ohatatlanulis a minoseg rovasara megy.

de a kedvenc helyetek igy feluletes megtekintesre is tetszetos.

kiwigirly válasza:
Szia, háát az úgy volt, hogy a képet eredetileg png formátumban menttem el, mert nem gondoltam, hogy máshol is fel fogom használni, mert a png szerintem a legjobb minőség, legalábbis nekem eddig úgy tűnt. De a png formátumban eredeti méretben ez nagyjából 3000 kb, és ezt még régen lekicsinyítettem, az a kicsinyített kevesebb lett (olyan 500 kb) és gondoltam most ezt majd átkonvertálom jpg-be, mert ugyebár ide csak azt lehet feltölteni, ezért a lekicsinyített képet, aminek millioszor jobb minősége volt, azt átkonvertáltam jpg-be, és ilyen minősége lett. Hát nagyjából ennyi! Köszi a véleményt! :)

adott pontszám: 3,8
2007. november 25. | 14:19 | álomlakó

Nagyon hangulatos ezzel a sötét tónusvilággal, bár néhol utólagos fényezést elbírna.
Jó kis elvonulós hely.
Kár, hogy bemozdultatok, életlen, de ezt már gondolom, hogy leírták.
Alul hagytam volna még egy kis teret, miért vágtad?

kiwigirly válasza:
Hát az az igazság, hogy én rontottam el a kontrasztot, ez sokkal világosabb kép volt, de szerkesztettem és belátom, így utólag, hogy kár volt! :S
Hát csak fölülről vágtam, alulról nem, azért ilyen, mert nem állt a kamera mögött fotós, hanem időzítős képre volt állítva és a legközelebbi padra volt rátéve a gép és hát ennyi látszik a lábakból onnan... :) Köszönöm a hozzászólásodat! :)

adott pontszám: 2,8
2007. november 25. | 13:53 | erőslacc

Életlen az egész, a hosszú záridő, a gyenge fények miatt bemozdulhatott a géped. Alexpós sötét, kontrasztalan, az arcok zöldes árnyalata is zavaró. Ha a környezet lenne a lényeg, mutathattál volna többet is belőle, mert így nem tudom, hogy a környezetet nézzem, vagy az arcokat, ha együtt az egészet, meg nem valami érdekfeszítő számomra. Biztos kedvesek ezek az emberek neked, de én nem ismerem őket, úgyhogy az arcok láttán sem tudok felugrani örömömben, és ha a technikai részét nézem akkor sem. Egyszóvak szerintem ez a fotó, otthon a fényképalbumba megállja a helyét, de ahhoz hogy nyilvánosan mutogassuk, picit igényesebben kellett volna mutatni szerintem. Légyszives ne haragudj a véleményem miatt, de én így látom. Talán más napszakban, szebb fényeknél, jobb minőségben érdekesebb lenne. További jó fotózást.

kiwigirly válasza:
Nem haragszom, örülök, hogy véleményt nyilvánítottál! :) Hát én nem vagyok fotós és semmi ilyen, ez a kép úgy készült, hogy leraktuk a legközelebbi padra és onnan időzítővel fotóztuk, a gépemhez nem nagyon értek, és ez az első kép, amit felrakok, mert szeretném tudni jó úton haladok-e, ezek szerint szerinted nem! De köszi, legközlebb talán nem hozom nyilvánosságra a képeket, hanem berakom az "otthoni fényképelbumomba"! :) Köszi a hozzászólást! ;)

adott pontszám: 3
2007. november 25. | 13:51 | MurárG

Jó kompozíció. Kár hogy nem éles az összes figura. Talán álványról egy nagyobb mélységélességgel, kiküszöbölhető lenne a probléma.

kiwigirly válasza:
Hát problémakiküszöbölésében sosem voltam jó, sajnos ilyenekhez nemértek, mert béna vagyok és nem értek a gépemhez sem! Ráadásul álványom sincs! :( De legközelebb igyekezni fogok! :) Köszi a hozzászólást!

2007. november 25. | 13:17 | h.rom

Na hát akkor te vagy a legjobb a képen. :)

kiwigirly válasza:
Ehh köszönöm szépen! :)

adott pontszám: 3,8
2007. november 25. | 12:31 | pecci_

jo a vagas, vagyis az hogy ien hosszukas. jo a "temak" beallitas, vagyis inkabb erdekes. ha a cimhez szeretnel hu maradni akkor talan jobb lenna ha beszelgetnenek, vagy lagalabb egymasra nezneke, de igy is erdekes. egyedi hangulatot ad a kepnek.
ami nem tetszik az hogy nem igazan eles, es hogy a szinek kicsit laposak. ezen talan lehet ps-ben segitani.
a masik dolog ami szerintem javitando az eloterben levo betonoszlop, ugyanis kicsit elvonja a figyelmet
szerintem porbalkozzal meg ezzek a keppel
udv.

kiwigirly válasza:
Oké, próbálkozni fogok köszönöm a véleményt! :)

adott pontszám: 3,8
2007. november 25. | 12:09 | cider

kár hogy nem élesebb, és kár hogy nem épp beszélgetést mutat, de ezektől fügetlenül is: nekem tetszik
üdv

kiwigirly válasza:
Köszönöm szépen! :)

adott pontszám: 3
2007. november 25. | 11:34 | ovarnet

Picit alexpós a felvétel. A hozzánk legközeléebbi lány arca nem teljesen éles és a nadrágján nincsenek részletek. Az egész képet beállítottnak érzem. Szinte megfagy a levegő körülöttük.

kiwigirly válasza:
Pedig semmi nincs beállítva! Mindenki úgy ült, hogy leakart! :)
Köszi a pontot meg a hozzászólást! :)

adott pontszám: 4
2007. november 25. | 10:44 | jhszabo

Tetszik, mert egyedi. Szerintem jól megjeleníted a hely hangulatát, a csapatot, az elgondolkodást, egyszóval mindent, amit az "info mezőben" leírsz a szándékaidról. Jól láthatóan tudatos felvételről van szó: ügyesen pozicionáltak az emberek (kb. 1/3) és a beállításuk is szuper.

Ami nem tetszik, az a nagyon világos folt, pont a fejük felett. Enélkül talán még elmenne a sötét hangulat, ami bensőségességet, az erdőben rejtőzködést közvetíti számomra. Így azonban nagyon bezavar a fényes folt. Tehát vagy más szögből kellett volna, vagy retus az utómunka során.

A másik problémám a picit gyenge képminőség. Biztosan a magyas ISO (kevés fény) miatt van, de mivel nem írtad ide ezt nem tudhatjuk... Esetleg érdemesebb lett volna alacsonyabb ISO-t, hosszabb záridőt és egy állványt bevetni! :-)

A jó úton jársz, csak így tovább!

kiwigirly válasza:
Szia a gépet leraktuk és minket fényképezett, nem állt mögötte fotós. :) Én csak gyorsan odafutottam, és mindenki úgy ült, hogy szeretett volna, nem voltunk beállítva.
Sajnos a fényképezéshez nem nagyon értek! Tehát az utolsó bekezdésedet sem nagyon értem! :(

Nagyon köszi a véleményedet! :)

adott pontszám: 3
2007. november 25. | 10:10 | h.rom

Tudatos, de van benne némi hiba, ami jelentősen lerontja. Pl. hogy a kép teljes egészében életlen, vagyis nem egész, olyan mintha az ösvény kavicsaira, száraz leveleire esett volna a fókusz, ami szerintem mellékes, mert a fő téma itt a lányok lennének ugyebár...
Valamint nagyon alexpós a felvétel, sötét és zajos. talán egy kis vakus derítést elbírt volna, mert ezzel a fénymennyiséggel nemigen bírt megbirkózni a kompakt. A legközelebb ülő modelled teljes közönnyel szerepel a képen, látszólag teljesen inkatív résztvevő. A másik kettő viszont, a "gondolkodó :)" és a visszanéző viszont egész jó. Szóval, lehetett volna sokkal jobb is, de nem akarok szigorúbb lenni.

kiwigirly válasza:
Szia, sajnos nem értek a fényképezéshez, de mostantól kezdve, hogy kapom a hozzászólásokat, megpróbálok rá figyelni és a gépemet is megpróbálom megismerni! :) Hát ez egy olyan kép, hogy leraktuk a gépet és visszaszámlált, tehát nagyon nem tudtam foglalkozni vele! :( Meg hát az egyik "modellem" az én magam vagyok! A visszanéző.
Köszi a véleményt! :) További jó fotózást!

adott pontszám: 3
2007. november 25. | 01:35 | Pálfi Balázs

Helló!
A kép alapötlete jó és valóban személyes.
De a kivitelezés...lehetne jobb is.
Ami elsőre szemetszúrt hogy nagyon sötét és tónustalan,illetve a WB el van csúszva.A másik a kompozíció, alapjában véve nem rossz.Hatásos az üres tér, kissé komor hangulatot áraszt, viszont levágtad a hölgyek lábát.Meg nincs előtér pedig nagyon jót tenne a témádnak.
Az alpötleted jó volt de elkapkottad a képet.
Jó fényeket!

kiwigirly válasza:
Hát igazából, ezt a képet senki sem fényképezte, előteret nem tudtam hagyni mert a pad melett volt egy másik pad, aminek a hátsó tartó betonkövére ráraktam a gépet és visszaszámlálósra állítottam! A géphez, pedig nem nagyon értek, a fényképezéshez sem nagyon! :D
Köszönöm a véleményed! :)