BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,75
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. november 16. 01:15
  • érzékenység: ISO 400
  • fókusztávolság: 28mm ekv.
  • rekeszérték: F2.8
  • zársebesség: 1/40
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Az ebédlő
Monológ?

Elkapott pillanat is és vicces is, meg abszurd Idézet két kommentre írt válaszomból: "Először én is úgy éreztem, hogy elrontja a képet, hogy az emberek élesek a háttérben, de aztán arra gondoltam, hogy ez végülis rólu(n)k szól, és nem a macsek szájpadlásáról :) Majd egy pár nap után beírom a kommentbe részletesebben, hogy nekem mi jut eszembe a saját képemről. Remélem, hogy ez a fotó nem monológ a részemről, és többen lesznek olyanok, akiknek hasonló dolgokat juttat eszébe, és esetleg le is írják. Üdv" 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 1
2007. december 14. | 15:34 | Zuzmo

Szia,

Nem akarlak megsérteni, de ez nem sikerült.
Nemrégiben volt egy cikk, hogy milyen képeket érdemes feltőlteni, szerintem érdemes lenne elolvasni. A macska zavaróan életlen, rengeteg zavaró elem a képben. Szétesik a kép, mivel a macskát nem túl kellemes nézni, egyrészt mert életlen és a fejéből kiáll a hátul ülő hölgy. A hátérben lévő dolgok keszekuszasága rettenetesen zavaró.
Ez egy nagyon rosszúl elkapott kép.
Üdv

Csiga34 válasza:
Hali!
Te mindíg úgy viselkedsz, ahogy mások megmomdják neked?
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2007. november 22. | 18:44 | michael.wientze

Úristen :) Ez a macska kegyetlenül beásított a képbe. Én is úgy gondolom, hogy a háttér túlzott élessége és a macska életlensége rontja a képet, ezért 3,5 pont.

Csiga34 válasza:
Hali!
Annak ellenére, hogy ilyet nem lehet beállítani, szándékosan ilyen a kép.
Üdv!

2007. november 21. | 16:09 | Jávorka

Szia!
Biztosan elég sok hibát fel lehetne sorolni, de a képet nézve nem a hibák jutottak eszembe, hanem hatalmasat kacagtam. A vicces kategóriában elért a célját!

Csiga34 válasza:
:)
Örülök neki!
Üdv

adott pontszám: 5
2007. november 17. | 13:27 | Sandra'86

szerintem ez elképesztően joo! =DD
hattalmas pillanat, már mikor először láttam
meghaltam rajta kábé. szegény macs, biztos baromi izgalmasnak találta a háttérben zajló beszélgestést. térben meg olyan mintha rárabolna a mögötte lévő tejesüvegnek láccó tárgyra. lehet hogy a képkivágást átgondolnám, bár a kicsavarodott macskatestért lehet megéri így hagyni, az ff en viszont mindenképp alakítanék. azonban ezek mit sem változtatnak az osztályzaton, joo hogy feltöltötted! grat
sandra

Csiga34 válasza:
Köszönöm szépen!
Nekem meg most az jutott eszembe, hogy olyan a szája középen, mint egy hatalmas örvény :) a kép aljáról már minden történést benyelt :)
Üdv!

2007. november 16. | 18:09 | Menyeszke

Hát nem fogok beállni, az tuti :) jelenleg ezen a néven egy feltöltött képem van, de még az is nagyon megosztotta a közönséget. Ha van kedved nézd meg. Ja bár csak akkor nézheted ha értékeled is...

Csiga34 válasza:
oks

adott pontszám: 5
2007. november 16. | 16:32 | Menyeszke

Tudod, ha jó eredményeket akarsz elérni, akkor olyan képet kell feltölteni, ami nem osztja meg a közönséget, hanem egyszerűen szép, kész. Tapasztalatból tudom, hogy azok a képek, amik nem populárisak, vagy nehezen érthetőek, azokat lepontozzák. Én is jártam már így még régebben, egy másik profilommal, amit ki is töröltek az alacsony átlag miatt. Akkor döntöttem úgy, hogy visszatérek, és nem adom fel ilyen könnyen, mikor némely esetben nem a képeimben volt olyan nagy hiba. Nos, ezzel a képpel is ez a helyzet. Megosztja a közönséget, szokatlan, nem populáris. Nekem viszont határozottan tetszik, és mivel ez olyan kép, ami eléggé szubjektív, hogy kinek jön át a mondandója, és ki keres benne hibákat (amik ez esetben nem is igazán hibák). Hát ennyi. De én már úgy vagyok vele, hogy sokkal izgalmasabb egy képre a kettestől az ötösig mindent kapni, mint csak ötöst. Szóval ez igenis jó kép, annak aki megérti. Bocsánat a hosszú monológért.

Csiga34 válasza:
Mésem monológ!! (egyikünké sem)
Köszönöm szépen!
Üdv!
(Ui: régebben én is csak olyan képeket töltöttem fel, de azt javaslom, ne áll be a sorba)

adott pontszám: 2
2007. november 16. | 15:50 | mni

Minden bizonnyal ez egy véletlenül elkapott fotó, unatkoztál, kattintgattál és éppen beleásított a macska az obiba. Szépnek nem szép, mondanivalója sem sok van - ez így nálam maximum kettes. Sorry :(

Csiga34 válasza:
Hali!
Úgy látszik, mégiscsak monológ....
Annyiban igazad van, hogy ilyen képet nem lehet órákig komponálni, vagy előre megtervezni. Vagy jó lesz a kép, vagy nem. A bébi a káposztalevelekkel egy jólsikerült, jól kitalált, átgondolt, sok munkával készült, kedves (tulajdonképpen szépnek is mondhatjuk) emlékkép. Vajon annak több a (van?) mondanivalója? Milyen az a világ, amiben mindenki csak magától értetődő képekkel akarja megmutatni magát, mert csak az olyanokat értékelik?
Üdv!

adott pontszám: 4
2007. november 16. | 15:12 | gyveres

Elgondolkoztam azon amit írtál és valóban igazad van, hogy nem a macska szájpadlása a lényeg, habár elősször engem is zavart, hogy nem éles, de úgy elég nehéz is lett volna elkészíteni. :) Véleményem zserint viszont túl sok a macskából a képen. Legalábbis szerintem jobb lenne a kép, ha a háttér egyenes lenne és több látszódna az asztalkából és a bal oldali személy nem lenne lefejezve, az ő tekintete sokat dobna a képen. Mindenesetre ez biztosan egy érdekes elkapott pillanat, amit nagyon nehéz jól elkészíteni...

Csiga34 válasza:
Hali!
Ez egy totál "dekomponált" kép, az összes létező "általános" "hogyan csináljunk jó fotót" szabályt felrúgja.
- A fókusz a háttérben lévő embereken van (direkt nem azt írom, hogy a téma a háttérben van, mert ez nem egy portré)
- durván ferde a horizont
- az előtérben lévő macsek életlen, és "túldimenzionált"
- félbevágott emberi alak a bal oldalon, keszekuszaság az előtér és a háttér között
- mégcsak a világítás sem figyelemre méltó
Mitől jó mégis akkor ez a kép? (legalábbis szerintem)
A látszólagos unalom (a macsek ásít) ellenére tele van feszültséggel a kép, pont a sok "elrontás" miatt. A macsek és a háttérben levő nő ellentétes irányban néznek, ráadásul míg a kép alja totál statikus, míg a felső harmadban "zajlik az élet", amihez további feszültséget ad a ferde horizont (a balról jobbra lejtés miatt ennek negatív hangulata van)
(mégsem bírtam megállni, hogy a saját képemet analizáljam)
Üdv!

adott pontszám: 2,5
2007. november 16. | 13:50 | amatör89

Nem értem a mondani való és a kép (ill.magyarázat) kapcsolatát. A szocifoto szerintem egy olyan kép, amely társadalmi szokásokról, problémákról szól. Amit már nem elmagyarázni kell, hanem csak egy címmel rávezetni. Talán egy kicsit kifejezőbb módon ábrázold!

Csiga34 válasza:
Hali!
Van igazság abban amit írsz, életkép is egyben. Ha még át lehet rakni, átrakom oda. Rávezetni meg azért kell ilyen esetben a nézőket némi magyarázattal, mert a két képi elemnél többet tartalmazó képeken könnyen eltévednek.
Üdv!

2007. november 16. | 13:21 | landraas

Nekem tetszik a pillanat, nehéz elmenni e fotó mellett csak úgy.. Jó kis szocifotó, mintha a cica is beleunt volna már a középszerbe...Grat.

Csiga34 válasza:
Köszönöm szépen!
Végre valakinek vannak gondolatai a képről
Üdv!
(akkor mégsem monológ :) )

2007. november 16. | 10:47 | Okeey

hihííí

ok

Csiga34 válasza:
Ok.

adott pontszám: 3,8
2007. november 16. | 09:12 | rover216

Nagyon megosztja majd a közvéleményt :) Részemről úgyérzem értem a miértjét. talán jobban kijönne az egész ha a macsek lenne éles, kicsit több kontraszt kis szintezés borongósabb hangulatot hozna.. talán aljáról vágtam volna egy keveset! Nemtudom van e utólagos zaj rajta, mindenesetre furcsán "apró" zajos.. nem hiszem hogy kell!

Csiga34 válasza:
Hali!
Azért tettem fel :)
Először én is úgy éreztem, hogy elrontja a képet, hogy az emberek élesek a háttérben, de aztán arra gondoltam, hogy ez végülis róluk szól, és nem a macsek szájpadlásáról :) Majd egy pár nap után beírom a kommentbe részletesebben, hogy nekem mi jut eszembe a saját képemről. Remélem, hogy ez a fotó nem monológ a részemről, és többen lesznek olyanok, akiknek hasonló dolgokat juttat eszébe, és esetleg le is írják.
Nincs rajta utólagos zaj, ISO 400-on készült, majd R30%, G60%, B10%-os channel mixerrel FF-be konvertálva, kis levels korrekcióval sötétítve, és 7 mpixelról lett ekkorára kicsinyítve, úgyhogy ezektől lett 'aprózajos' (egyébként pontosan a lehetőségekhez képest minél kisebb zaj volt a célom)
Üdv!

2007. november 16. | 08:12 | Virgonc

:DDDDD elképezelem ahogy a családi beszélgetést fotozod erre a macsak felébred feláll és belenyujtozik az optikába :DDDDD jaaa bocsiiiiiiaaaaaaa bennevoltam miau a képbe? sorry :DDD
vicces :D

Csiga34 válasza:
:)
Rá kellett segítenem, amikor láttam, hogy mire készül, direkt lejjebről fotóztam :D
Üdv!

2007. november 16. | 07:50 | torika83

Hát ez sajnos minőségileg nagyon rossz. Én értem hogy a cica itt ásítozva unatkozik, a háttérben meg "mulatozó" emberek, de szerintem pont hogy a cicán kéne az élességnek lenni,és a háttérben lévő emberkéket háttérbeszorítani, elmosni, mert így ahogy van nagyon zavaró ez a hatalmas elmosódott cicafolt itt elől.És túl soknak érzem a cicát, vagyis a háttérből többet meghagyhattál volna, ha már szociofotó kategóriába tetted. Ez vicces kép, de nem nagyon élvezhető ebben a formában sajnos.Inkább nem pontozom most kivételesen.

Csiga34 válasza:
Hali!
Először én is úgy éreztem, hogy elrontja a képet, hogy az emberek élesek a háttérben, de aztán arra gondoltam, hogy ez végülis róluk szól, és nem a macsek szájpadlásáról :) Majd egy pár nap után beírom a kommentbe részletesebben, hogy nekem mi jut eszembe a saját képemről. Remélem, hogy ez a fotó nem monológ a részemről, és többen lesznek olyanok, akiknek hasonló dolgokat juttat eszébe, és esetleg le is írják.
Üdv!

2007. november 16. | 05:33 | Fiká Zoltán

Énekelt ? :)

Csiga34 válasza:
:)
Igen, a "macskák"-ból azt a híres dalt (jajj, mi is a címe? :D)
Üdv!

2007. november 16. | 04:40 | erőslacc

Szerintem ez humor hehehehehe

Csiga34 válasza:
Hali!
Igazad van, meg most eszembe jutott, hogy kicsit abszurd is.
Üdv!