BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,8
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2007. november 6. 10:43
 • érzékenység: 200
 • fókusztávolság: 17mm
 • objektív: Sigma 17-70 F2,8
 • rekeszérték: F8
 • zársebesség: 1/400sec
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Solt
 • Készítés ideje : 2007-11-03
Természet fotós

A csipet csapat túra tagjainak ajánlom. Köszönöm ezt a szép napot nekik! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. december 5. | 19:01 | roxor

Tájképnek jo....szép színek, jo szerkesztés....de az a feketés bigyo az aranymetszés környékén kicsit zavar :-)
Grat!

keri válasza:
Köszi :)

2007. december 5. | 14:47 | arnieee

valamiért nyugtató hatást vált ki belőlem ez a kép, határozottan tetszik. most látom, Sigma 17-70-el készült. mennyire vagy megelégedve vele ? Nekem is van egy ilyen, és szintén 30D-vel nyúzom. üdv !

keri válasza:
Jó kis objektív. Imádom a nagy fényerőt és a nagy látószöget. Legtöbbet ezzel az obival fotózok, mert szinte minden helyzetben megállja a helyét. Makrózni gyenge, de az átfogása ideális általános objektívvé teszi. A minősége nekem megfelelő, de azért nem érdemes L-es objektívekhez hasonlítani. A fókusz sebessége is meglepően jó. A másik objektívem ultrahangos, és csak kicsivel gyorsabb. Persze az ultrahangos kevesebbet bizonytalankodik a gyengébb fényviszonyoknál, de ezzel sincs sok bajom.

2007. november 7. | 15:14 | svitti5

Szia! Sajnálom, ha így látod! Úrinő becsület szavamat adom, h semmi ilyesmi nem volt bennem! Mármint bántó szándék!
Képem még nincs, mert nem elég a kreditem, h feltöltsek. De nagyon várom ( negatívat is) a kritikákat!
A mobilos dolgot meg arra értettem, h nekem széles a kép egy kicsit .( A telefonnal nem lehet pl. ráközelíteni semmire csak nyomsz egy gomot)
Ha vártál volna míg közelebb ér az ember a színes fához és egy hangyányit közelebb van Ő is szavam nem lenne..
Különben van bemutatkozásom az oldalon, és BŐVEN van még mit tanulnom..
Ha nem tetszett volna meg a képed elsőre egy szót nem írtam volna róla! Csak annyi, h szerintem elkapkodtad. De tényleg ne haragudj rám, én nem leszek a Nat.Geo- nál fotós, az tuti. Csak azt mondam amit éreztem, ahogy a képre néztem, nagyarc nélkül.
Sok sikert! :)

keri válasza:
Elhiszem :)
Már megszoktam, hogy az újoncok gyakran nagyon nagy arcal jönnek és lekezelőek, ennek tükrében én is elég flegmán szoktam válaszolni az ilyenekre, de örülök hogy rendesen is lehet veled társalogni.
Ha javasolhatom a boldog közösségi élet érdekében maradj így :-)
Én is jobban fogadom a kritikát így ;-)

A kép szerkesztése miatt nem mentem közelebb. A bal oldali fasor ívei kellenek a képre szerintem, mert szépen megvezetik a szemet a sárga fára ami a színével emelkedik ki a képből. Ha nincs viszonylag fakó, illetve más színü környezet akkor ugye nem lenne miből kiemelkedni, csak egy sárga tömeg lenne.
Persze azon lehet vitatkozni hogy milyen arányban kell megjelennie a kép összetevőinék, én most egy ilyen képet akartam bemutatni amin az alföld nagy füves síkságának méreteit érzi az ember. Ugye mindezt a nagylátószöggel fotózva érheti el az ember, mert az tágítja a teret.
Az ember pedig csak azért kellet rá, hogy legyen viszonyítás a méret érzetéhez, és ehez szerintem jó hogy ilyen jelentéktelen része a képnek, mégis hozzáadja a mondanivalót. Ami a természet szépségéről, nagyságáról és az ember kapcsolatáról szól.

Persze már régen rossz ha magyarázni kell egy képet :D

Köszi hogy megnézted a képemet és valamenyire tetszett is.

Szép fényeket! Neked is sok sikert!

u.i.: szólj ha felraktad az első képedet, szívesen értékelem és ígérem nem leszek szőrösszívü

adott pontszám: 4,5
2007. november 7. | 10:52 | mihaly_zoltan

Eletet visz a kepbe az az ember es nem unalmas az egbolt sem, hangulatot teremt ahogy megy be az ember a kozeledo felhok ala, azt az erzest kelti bennem mintha elszant lenne es tortetne a sajat celja fele.
A hibat csak a szintelitettsegekben latom, lehetnenek egy kicsivel meggyozobbek.
De a kompozicihoz gratulalok

keri válasza:
Köszönöm! Örülök hogy tetszik!
Igen, a színekkel én sem vagyok kibékülve. Küzdök velük, de még nem jöttem rá hogy lehetne rendesen beállítani. Valószínüleg a fehér egyensúly nem a leg pontosabb, ezért utómunkánál kijönnek ezek a hibák. Be fogok szerezni egy szürkekártyát, hogy pontosan be tudjam állítani a helyszinen.

Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 09:45 | FuNS0f7

Annyira nem érzem kiemelkedő tájképnek. Átlagos fák, átlagos felhők, egy számodra ismerős fotósalak /de más számára nem az/. Csupán egy jó kompozíció, erős egyéni befolyásoltsággal.

keri válasza:
Azért szép ez a táj, mégha átlagos magyar is ;-)
Nem az emberen van a hangsúly, ezért olyan pici, csak hozzátesz a képhez, de ez keveseknek jön át.

Köszönöm a véleményedet, szép fényeket!

adott pontszám: 2
2007. november 6. | 16:34 | svitti5

Hahó! Részemről a mobilommal követtem el ilyeneket, szerintem ezen a képen kiabál az a részlet amit kiemelhettél volna, h ez egy jó fotó legyen! A gyönyörű nagy fa a jobb szélen, fölötte a kék ég és a fű színei elötte?! Nyílván a szívednek kedves kép, de több odafigyelés nem árthat..

keri válasza:
:-)))
De nagy arcod van, bár aki mobillal ilyen képeket tud fotózni az tényleg nagy művész lehet. Sajnos ezt csak feltételezni tudom mert, se bemutatkozás, se egy darab képet nem látok a neved alatt.

Azonban mielött belemennék bármiféle művészeti vitába tanulj még egy kis szerénységet. Utána visszatérhetünk erre a témára, hátha tanulhatok tőled valami ;-)

Addig is szép fényeket!
Addig is köszi hogy benéztél.

2007. november 6. | 15:41 | Dream

Szia!

Persze. a vita egészséges. Abból gondoltam, hogy a fotós a fő téma, mert a címe "természet fotós".

És mi sem bizonyítja jobban, hogy nem a kis képet néztem meg, minthogy észrevettem a "nagyítóval észrevehető zajt":)

Ja és remélem nem neheztelsz rám...:)

keri válasza:
Gondoltam hogy megnézted, csak úgy éreztem, a kis kép alapján alkottál véleményt.

A cím, nos ez is egy adalék ami hozzátesz a képhez. A képből valóban nem egyértelmü hogy természetfotósról van szó. Végülis ebben igazad van. A szép tájon felül az igazi hangulatot az érzi meg aki ott volt, de minimum voltak hasonló élményei.

No mindegy. A lényeg hogy amiket kifogásoltál azokról az elemekről konkrét elképzelésem van és nem egyezik a tieddel :) ezért vitatkozom, de egy egészséges vita az segíti a fejlődésünket, de sajnos sokan összetévesztik az ostoba veszekedéssel.

Az persze lejött nekem is hogy nem tartod anyira beszédes képnek. Nincs ezzel semmi gond. Kinek a pap....

Természetesen nem neheztelek, nem írtál hülyeségeket :)

További szép fényeket!

2007. november 6. | 13:41 | Dream

Szia. Nem akarlak megbántani, de neked és a csipet csapatnak biztosan emlékezetes lesz ez a kép, de nekünk kivülállőknak mást ad.

Az ember, a főtéma nagyon apró, és nem derül ki róla, hogy fotós, és az sem, hogy mit keres ott. Az ég nagyon zajos.

Szerintem tedd a nem pontozható kategóriába.

keri válasza:
Vitatkoznék: nem a fotós a fő téma :)
A természet és a színek. Az ember csak finom fűszerezése a képnek, és éppen csak akkor hangsúlyt kapott ami megfelelő hangulatot ad a képnek és elgondolkodtat. Ez az én stílusom. Nyílván nem egyértelmüen olyan népszerü mint egy "makro mókus" de én azért mégis tovább foglalkoznék vele :)

Amúgy felismerhető, hiszen egy irdatlan nagy Canon L-es objektívet cipel a hátán. Persze ez csak akkor látszik, ha nem csak a kis kép alapján alakítod a véleményedet.

De nem gond, csodálkoztam is hogy eddig nem kifogásolta senki hogy kicsi a "téma" :)

Zaj...nos ez a másik. Nem tudom hogy vagy vele de én imádom az NG-s képeken amikor a természetesség a film szemcsézetségében is megjelenik. Olyan igazivá teszi a képet. Egy vegytiszta látvány nem adna ilyen élményt. Apróság, sokaknak fel sem tűnik, de nekem számít.

Elismerem hogy ez nem egy NG szintü kép és a szemcsézetség sem filmtől származik, de a Canon 30D azon ritka digitális gépek közé tartozik amin a "zaj" ilyen szép filmszerü szemcsézetségként jelenik meg. Ezért nem rondítom el a képet a digitális zajszűrés jellegzetes és ronda nyomaival egy ilyen elképesztően enyhe szemcsézetség miatt, amit amúgy is csak nagyítóval lehet látni. Ráadásul a képnek összeségében nagyon jót tett az "élesítés" parancs ami kiemelte egy picit a 30D elképesztően alacson érzékelőzaját.

A képet pedig már csak azért sem teszem nem pontozhatóvá mert kíváncsi vagyok kinek hogy tetszik, érdekelnek a kritikák. A te kritikád is érdekel annak ellenére hogy vitatkozom vele :)

Köszi hogy írtál!
Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2007. november 6. | 11:13 | Yoachim

Számomre ez a kép az emléken kívül az ember - természet kapcsolatát közvetíti. Érezni lehet mennyire parányi kis hangyák vagyunk a természet méretei erői mellett. Az égi kép remek. A fények is szerencsések szépen megvilágítják a sárga ruhába öltözött fát. Grat! Örülök, hogy tetszett a túra!

keri válasza:
Köszönöm! Megtisztelő hogy elnyerte tetszésedet és örülök hogy sikerült átadni a gondolataimat a képpel.