BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,23
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. október 30. 13:10
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2006-10-29
εїз

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2007. november 25. | 00:23 | newgam

Kicsit több élesség, több derítés az arcra és akkor jöhet a hófehér háttér.
A belógó térd olyan sutácska,a kép szempontjából kár volt,hogy felemelte modelled.
Amúgy a szerkesztése és a modell "kinézése",mosolya jó hangulatot biztosít a fotónak.
Üdv!.

tremt válasza:
Thx

adott pontszám: 3
2007. november 10. | 21:04 | ISOtónia

Nehéz szívvel adok kevés pontot, mert félek, bántásnak veszed. De mégis értékelem, mert remélem folytatod! Szóval: ha ilyen szűk a kivágás, zavar a térd. A messze merengő tekintet a lényeg, ami sötétben van kicsit a kevésbé fontos nyak/dekoltázshoz képest..., ahogy nagy a kontraszt a háttér erős fehérsége és a sötétbe bukó arc között. További jó fotózást!

tremt válasza:
Nagyon köszönöm, hasznos, átgondolandó véleménynél, ahol hasznos tanácsokat kapok (mint itt is) nem veszem bántásnak, sőt örülök, ha elmondják mi a helyes (hisz ezért is vagyok itt^^). Köszönöm a segítséged! Jó fényeket!

2007. október 31. | 12:05 | Farkas

Szivesen.

tremt válasza:
^^

adott pontszám: 3
2007. október 30. | 19:07 | erőslacc

A sötétrészen lévő színzaj nem valami esztétikus, ff-ben jobb volna szerintem, bár túl sok a sötét rész, nehezen kivehető az arc alakja. Az alsó részt nem értem miért hagytad benne, talán a térde? zavaró. Nagyon szép a modelled, szerintem megérdemelne egy igényesebb fotót. Remélem nem sért a véleményem. További jó fotózást.

tremt válasza:
Dehogy sért, örülök az ilyen hasznos hozzászólásoknak! A modell meg meg is fog még érdemelni jobb fotót is^^! Jó fényeket!

adott pontszám: 4
2007. október 30. | 17:30 | Papp Attila

szia szerinten nagyon jó hangulata van a képnek. az átlag pontozásból úgy sejtem, találni véltek benne hibát bőven. szerintem egy hajszálon múlt a teljes siker. két dolog zavar engem. az egyik a belógó térd. ha már csak ennyi fért bele, inkább ne is legyen ott, amúgy meg sokat selytet a lány poziciójáról, ami nagyon jól illik a hangulathoz. így én egy lényegesen tágab vágásban el tudnám képzelni amibe belefér az alsó lábszáron összekulcsolt kezek. már csak azért is mert a portré nem feltétlen arckép. a másik észrevételem a szemet érinti. a rendezői jobb oldalon a szem annyira kinéz hogy a fehér rész túl nagy és zavaró. szóval tágabb vágásban és egy picit errefelé tekintve lenne tökéletes... szerintem. további jó próbálkozást. hálás téma, megéri.

tremt válasza:
Köszönöm! Igen a térdet, én is apozíció észlelése miatt hagytam ben, de lehet h tágaba tényleg jobb lett volna! Köszi!

adott pontszám: 3,8
2007. október 30. | 17:15 | roxor

Bájos modell.....az elöbukkano térdkalács kevésbé....
A bal orcát kissé világosabbra deríthetted volna...egyébként tetszik az elképzelésed a megvilágítást illetöen.
Kreatív alkotás de javítando, az alap, a szép modell megvan hozzá :)
Udv.

tremt válasza:
Köszönöm. Lesz még kép a hölgyeményről!^^

adott pontszám: 3,5
2007. október 30. | 16:07 | Farkas

Erről a hejes kislányról sokkal jobb képet is lehetne csinálni, csak a világításra kelett volna nagyobb gondot fordítani, hogy az arc ne legyen enyire árnyékban,a vakító háttérrel szemben.
Az árnyékokon még utólag lehetne is egy keveset javítani, de a háttérrel sajnos nem tudsz mit kezdeni. Újra kell fotózni, egy matabb és sötétebb felület előtt. Úgy, hogy kapjon egy kis derítést az arc jobb oldalról.

tremt válasza:
Köszönöm szépen, meglesz próbálva!^^

2007. október 30. | 15:59 | mifene

Felugró vakura érdemes müanyag flakonból barkácsolni kis tompítót. Én a BABA tusfürdő dobozát vágtam el, néha egész kellemes a hatása.

tremt válasza:
Köszönöm az 5letet! Majd kipróbálom^^

adott pontszám: 4
2007. október 30. | 15:55 | mifene

Nekem tetszik ez a kép.
Néha ennyi is elég lenne ahoz, hogy példa értékűnek mondjam a képet, de most be kell vallanom, befolyásol a felhúzott térd -már ha az látszik a kép alján. Ez a legnagyobb hibája szerintem ennek a képnek, de ez sem jelent semmit. (Semmi értelmét nem látom a képen, de azt elfogadom, hogy kell alulra annyi hely, mert különben igen furcsává válna a kompozició.)
Tetszik az ellenfény, szép mesélős a kép, és nekem ez sokat számít.
Gratula!

tremt válasza:
Köszönöm szépen (igen a térd az^^) Jó fényeket!

2007. október 30. | 15:14 | fulig jimmy

látszik, hogy nincs zavarban a lány a fotózás során, viszont a beállítás már túl direkt szerintem...egyrészt a fényviszonyok sem kedvezőek...nem tudom, hogy direkt szembevilágítást csináltál e valami lámpával, mindenestre túlzás lett...egyrészt írtó nagy kontraszt lett, amit ezek a ccd nem bírnak átfogni, másrészt teljesen részlettelen lett a háttér és már bántóan világos...a jobb oldalára a lányak derítés meg jól jönne...sokkal jobb lenne homogénebb fényeket használnod...
de ami emelett másik dolog ami nagyon zavar, hogy a lány tekintete túlzottan beállított érzést kelt azzal, hogy így elnéz...a térd felhúzása nem lenne rossz, de többet mutatnék akkor már belőle...ha még teheted fotózd a lányt többet és természetesen viszonyok között...
Fülig Jimmy

tremt válasza:
A fény természetes, egy óriási ablak volt mögötte, ahol elég meglepően, de betűzött a nap(még ilyen ramaty időben is mint a tegnapi^^ ). A lány tekintete se beállitott, sőt azért ilyen, mert zavarban volt:) Az igaz hogy ezek a ccd-k nem birják ezt, és az is hogy derités nem ártott volna, de mivel egy elkapott pillanat képp lett igy elég nehézkes lett volna hirtelen előkapnok egy fehér lapot, h jobb legyen :/ De esélyem van még fotózni és meg is fogom tenni:) neked meg köszönöm a véleményt és a tanácsokat! Jó fényeket!

adott pontszám: 3
2007. október 30. | 15:10 | Violator

Tudatos és kreativ a képed szerintem, tetszik a homályosított, lágyitott arc, meg hogy fehér az egyik oldal, és sötét a másik, van valami szépség és figyelem ebben a kontrasztban, szerintem ez tudatos volt. Szépek a jobb arcfélen, orron létrajött fehér fények is, szépen kimeli az orr, arcél ívét. Ami nagy hibája a képnek, az hogy teljesen beégett, besötétült a bal oldal, és ezzel együtt a jobb oldal sem éles, igazán. A jobb szemnek egy ilyen esetben élesnek és ragyogónak kellene lennie, sajnos itt ez nem sikerült. A lány szép, a légyság, a kontraszt, az elgondolás jó! Csak szerintem próbálkozz még a fényekkel! Alul a felhúzott rérde sem tetszik, kicsit bezavar a képbe. Csináld még! Jó lesz ez... Sok Sikert!

tremt válasza:
Köszönöm, fogok még próbálkozni! Igen az átmenet tudatos, de sajna sokan lehaúzták pont emiatt. No sebaj, majd legözelebb!:) Jó fényeket!

adott pontszám: 2,9
2007. október 30. | 14:44 | Zoran_2

Túl sötét lett abal és világos a jobb rész. Valószínűleg nem bírta el a gép, az ekkora fényérték közötti külömbségeket.
Ezért utólag kellett volna tlaán kezdeni valami vele. Mert nagyon zavaró, hogy a szerkesztői bal szem helyén csak világít valami,de nem vehető ki, hogy az a szeme.
A világos részek mondjuk nem annyira bántják személy szerint az én szemem, de lehet lesz aki szóvá teszi ezt is.
Alul az a térd (felhúzva), ha igen vagy több, vagykevesebb kellene, mert nem egyértelmű.
Az élesség sem a legjobb, a szemet, már ami látszik jobban ki kell emelni portrénál.
Nagyjából ennyi. Szóval majdnem kreatív javítandó kategória, mert elég sok a hiba. A modell helyes, jobb képek is készíthetőek róla. Szerintem még te is fogsz! Z.

tremt válasza:
Biztos vagyok benne^^ Tudom, h szerkesztói bal sötét:/ egy elkapott pillanat volt, ezért deriteni nem nagyon volt időm, és a PS-ben való korrigálás megsinylette volna (a söttét oldal még zajosabb lett volna:/ ) De tudom hogy nem túl jó, és köszönöm a hasznos tanácsokat! Legközelebb remélem jobban fog sikerülni! Jó fényeket!

adott pontszám: 4,5
2007. október 30. | 14:34 | Janka

hat, nem tudom, de nekem tetszik a kep, meg erdekesebbe teszi hogy a lany arca nincs teljesen megvilagitva, megis minden latszik. szep a modelled is, karakteres az arca, a szaja, a szeme.egyeduli ami zavaro az a kepbelogo terd, de azt ki lehet vagni, s szerintem akkor 5 pontos lesz:) gratulalok

tremt válasza:
Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy elnyerte a tetszésed!

adott pontszám: 3
2007. október 30. | 14:19 | jaxer

Szia!

Kezdeném a vágással, szerintem ha szűkebb volna és nem lenne a képen az alulról belógó térd sokkal hatásosabb volna. Azonkívül a szemcsézetség/zaj sem előnyös, szerintem többet ront az elvézhetőségen mint használ. Az ellenfény miatt egy kis derítés (vaku,derítőlap) sem ártott volna.

tremt válasza:
Tudom, de egy elkapott pillanatkép volt, és a derités igy nem volt túl lehetséges. A zaj az érzékelő miatt lett, nem birta a nag fény/árnyék eltérést:/ Köszönöm a véleményed és tanácsaid! Jó fényeket!

2007. október 30. | 13:51 | roberto87

Kreativ es otletes! Gratula a fenykepesznek de megnagyobb a fenykepezettnek! :-)

tremt válasza:
Köszönjük^^

adott pontszám: 2,5
2007. október 30. | 13:46 | slacus

hmm...hát ez nem lett a legjobb sztem!
kiégni kiégett nagyon de ez még nem lenne baj ha az arc másik felét is derítetted volna szépen!
aabban az esetben jót is tett volna neki hogy kiégett a háttér!
de így inkább a hátrányára vált mert az arc másik fele teljesen sötét maradt és nagyon zajos is és ezáltal az összes részlet eltünt...egyszóval a minősége is nagyon rossz!
a szemek is csúnyának hatnak főleg a jobb oldalo amin még valami be is csillant!pedig a szem a legfontosabb a portrénál!a dof jó de az alul belógó térd vagy mi sem kéne oda!
legközelebb próbálj meg deríteni valamivel...nem kell hozzá nagy cucc elége gy fehér papírlap vagy egy vaku (akár beépített)...

tremt válasza:
Köszönöm a hasznos tanácsot! Tudom, h sötét a bal oldal, sajna:/ vaku nem jó, mert nagyon gagyi a beépitett vaku, próbáltam használni, de hihetetlen rosz eredményt produkált. a fehár lap már segithetett volna, de ez eszembe se jutott...:S kösz szépen a hasznos tanácsot!