BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,55
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. október 2. 23:12
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Biatorbágy (ami mostmár város)
  • Készítés ideje : 2007-09-29
Pihenő

Szeretnék tanulni, úgyhogy várom az építő jellegű kritikákat! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,6
2007. október 6. | 14:54 | TSboy

A téma nagyon tetszik, hiszen nalunk is van rengeteg munka a haz korul, es ismeros a gondolat :)
Bar a targyaknal meg kellene mutatni hogy tenyleg van munka...pl egy torott labu szek, vagy a befejezetlen festes jo lett volna.
A baloldali vaskapu szurja egy picit a szemet. Felul az eg olyan uresnek tunik, azon finomitani lehetett volna velemenyem szerint.
Egy keret ide nagyon illet volna. Jobban kihozta volna a kepnek a hangulatát. Vagy egy textura filter is megfelelt volna.
A tema meg mindig tetszik. Csak így tovább ;-)

crashy válasza:
Köszönöm a részletes értékelést, még lesz alkalmam próbálkozni! ;)

adott pontszám: 3
2007. október 6. | 02:42 | Don berthy

szükebbre, jobban a nénire vágni.vagy ha olyan sokat nem is, de balrol a kisházig mindenképp, meg a tetejéből egy kicsit. valami szép ff, és kész is az élet kép vagy egy tuti szocio foto.

B.

crashy válasza:
Köszi a véleményt! Üdv, Reni

adott pontszám: 3,5
2007. október 5. | 18:34 | kornboy

szia Szerintem ez elég jo téma. A cím alapján nekem egy kicsit tág ez a kivágás, sokkal hangulatosabb lenne ha közelebröl kaptad volna le az alanyt valami olyan szögböl ahonnan látszik, hogy valami nagy munka közepén megpihent egy szusszanásra. Amolyan porté félére gondolok ahol pont egy olyan pillanatot örokitesz meg ahol látszik a fáradság a modell arcán. Szoval az én tekintetem inkább elkalandozik a házon meg az udvaron és nem a nénire öszpontosul elsosorban. Ugyanakkor ha ugy nézem a dolgot ,,hogy sok munka vár még'' a ház körül, akkor teljesen més a helyzet. A néni testhelyzete mindenképp kifelyező. kezdetnek nem rossz. üdv ! jó fényeket!

crashy válasza:
Szia! A címmel kapcsolatban igazad lehet, túlzottan terelem a témát, holott a házat is meg akartam mutatni... Köszönöm a véleményt!

2007. október 4. | 08:42 | slapaj2

Koncentrálj a nagyira,merészkedj közelebb és hátul a ház ablakaira,szépen tükrözödik.oldalt szerintem nem kell bele a lépcső.Az égre is figyelj,hogy ne égjen ki.Sok sikert.

crashy válasza:
Köszi még egyszer, hogy írtál, majd lehet, lesz olyan képem is egyszer! Üdv, R.

adott pontszám: 4
2007. október 3. | 17:53 | GőbölyLee

Kár hogy nem vágtál fentről meg balról így a nénike nincs túl kihangsúlyozva ,túl sok környezetet mutatsz közben nem azon van a hangsúly !HAsználhatáál volna szűrőt ha már meg akartad mutatni az eget .Nem túl éles a kép de azért átjön valami a néni hangulatából
ÜDv!

crashy válasza:
A környezet részeként akartam megjeleníteni, ezért nem vágtam szűkebbre. Köszönöm, hogy írtál! A szűrővel kapcsolatban igazad van, de még nem sikerült vennem, pedig elvileg létezik a gépemhez. :)
Üdv, Reni

adott pontszám: 3,7
2007. október 3. | 15:30 | EOSztéta

Elég sok szociofotót látni mostanság, ez persze nem feltétlenül jelent rosszat.
Kicsivel szűkebb vágással(fent az égből felesleges ennyit megtartani) nem kalandozni ennyire el a tekintet, és azért megmaradna a környzet is. A portréalanyon kicsit kevés a fény, ez PS-ben levels-szel korrigálható. Általában az ilyen képek ff-ben hatásosabbak, koncentráltabb lesz tőle a képi világ.

crashy válasza:
Köszönöm a véleményt, ff-ben nem tetszett igazán a fotó (nem vesz el belőle, de nem is ad hozzá szerintem). Üdv, Reni

adott pontszám: 3,2
2007. október 3. | 13:11 | almitra

Én a helyedben sokkal közelebb mentem volna a nénihez, és úgy fotóztam volna, hogy az ég már ne legyen benne (ami egyébként ki van égve ezen a képen). Tehát a téma érdemes a fotózásra, de picit jobban meg kell komponálni, hogy ne legyenek fölösleges elemek a képen, csak az, amit épp meg akarsz mutatni. Azon kívül egy kicsit utómunkálni kellene, hogy ne legyen ilyen szürkés az egész: vag tedd fekete-fehérbe + kontrasztemelés, vagy élénkítsd egy picit a színeket.

crashy válasza:
Köszi a véleményt! Szerintem már az összes említett dologra válaszoltam lentebb.
A színekkel még dolgozhattam volna, igaz.
Üdv, Reni

adott pontszám: 3,5
2007. október 3. | 11:58 | sijo

Szia!
Ahogy ránéztem a képre, valami zavart.. Számomra zavaró a tető feletti beégett égbolt. Talán szerencsésebb lett volna nagyobb előteret hagyni s kevesebbet az égből. De ha már ilyenre sikerült, akkor annyit módosítanék, hogy egy kicsit "wide-screen"-esre vágnám meg a képet (mondjuk a padlásajtó Z erősítésének tetjéig lecsípni a kép tetejét, az alját meghagyni). Eztán ha európai szemnek barátságosat akarsz csinálni, akkor egy-egy fekete sávot be lehet rakni alulra és felülre, hogy a 4:3-as arány visszatérjen.
Emellett úgy tűnik, hogy nem a nénire sikerült helyezni az élességet, hanem inkább az épületre. A cím és a kép hangulata alapján inkább a nénire helyeztem volna.
Remélem, nem lomboztatalak le nagyon.
További jó "lövöldözést"!
SIJo

crashy válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy észrevetted a padlást! :) Mondjuk azt is max a tetejéig lettem volna hajlandó megvágni, de ez már szerintem ízlés dolga.Mondjuk az ég kiégése tény, de én azért nem tartottam problémának, mert ennyi erővel a ház fehér színe is probléma lehetne, de azon végképp nem tudok változtatni. (Tudom, te nem említetted a kiégést, csak most jutott ez eszembe). Készült olyan fotó is, amin nagyobb az előtér, de akkor már tényleg "túl" középre került volna a Nagymamám. Az élességet a tömörítés vágta oda, majd erre jobban ügyelek legközelebb.
Nem lomboztál le nagyon, köszi a véleményt! :)
Üdv, Reni

adott pontszám: 3,3
2007. október 3. | 11:50 | Slowman

Jó kis kép lenne és a cím is találó.Nem egy szokványos bemutatkozó fotó nem is könnyű az ilyen életképeken visszaadni a megfelelő hangulatot.
1.A kép közepére helyezted a témát nem pedik a harmadoló pontokra.Ez nagyon fontos szempont.
2.A második, hogy szerintem sokkal szűkebb vágás is elég lett volna, hogy csak a fehér falú házrész látszódjon, de mondenféleképpen az a kinyitott rács és kémény ront az össz képen meg nem kellett volna lecsípni annak a téglarakásnak a szélét.Kicsit kevés az előtér és túl sokat hagytál az égnek ami ráadásul beégett ez nagyon elhúzza a tekintetet a támáról.Az a terranovás vödör is zavaró bár ha elkapott pillanat akkor nem lehet rajta variálni.Ügyelj a becsillanásokra is mint például az üvegen is.
3.Kicsit szűrke a kép.Ráférne egy kis kontraszt meg szint korrekcio.Vagy esetleg elmehetsz a másik irányba is amikor kicsit lentebb veszed a szaturáciot meg ilyenek az is tud adni egy kis hangulatot.Ez már ízlés kérdése.Meg kép től is függ.
4.Kicsit zajos a kép ami lehet, hogy a tömörítés, de lehet, hogy túl magas ISO-t alkamaztál bár ezt nem derül ki mert nem írtad meg.Ezen a zajszűrés kicsit segít de nem művel csodákat.Egy kevés élesítés is ráférne de nem számottevően ront a képen.
Amúgy tényleg van hagulata és jó pillanatot találtál és a környezet is hangulatos.Remélem segítettem.
Sok sikert és így tovább!
Üdv.:Slow

crashy válasza:
Szia!
1. A középre helyezés jelen esetben teljesen szándékos volt (én is olvastam NG-s könyveket :), szerintem így tökéletesen passzol az alak és a környezet, nem akartam kiszakítani onnan, úgy akartam ábrázolni, hogy ő a része, sőt a középpontja, ő fogja össze ezt az összevisszaságot, van élet ebben a réginek és düledezőnek tűnő házban.
2. A vágáshoz ragaszkodom, én azt szerettem volna, ha a padlásfeljáró is benne lenne a képben. De úgy tűnik sokatok fölöslegesnek tartja. Az ég tényleg beégett, ez annak a hibája, hogy szűrőt még nem sikerült szereznem, pedig elvileg ehhez a géphez is létezik...:S
3. Az utómunkában valószínűleg igazad van, kicsit kevés rajta.
4. Inkább a tömörítés vágta oda, 100-as volt az ISO szint rajta, amin még az én gépem is tud kevés zajjal fotózni.
Mindezek ellenére, hogy kicsit hárítottam a véleményed és ragaszkodtam a magaméhoz, hasznos dolgokat írtál, amiket majd egy másik képen valószínűleg megfogadok! Bár az valószínűleg mást fog kifejezni, mint amit ez a kép akart.
Azért örülök, hogy összességében a pillanatot meg a témát jónak találod! :)
Üdv, Reni

adott pontszám: 4,5
2007. október 3. | 10:32 | Clipperfilms

hangulatos kép. talán én le vágtam volna a ház bal oldali másik részét. és a néni is közelebb búslakodhatna. ettő függetlenül szép. grat.

crashy válasza:
Talán végre valaki átérezte a hangulatot! :) Köszi a véleményt!

adott pontszám: 3
2007. október 3. | 10:24 | zoya

Hm.Nem rossz a kiinduló pont.Egyrészt amiről nem tehetsz,de nem túl pozitív,hogy az idő miatt teljesen kifehéredett az ég,ami kiküszöbölhető lenne ha szűkebb képkivágást alkalmazol.Tehát mondjuk aházikónál levágjuk,és akkor az ég kérdése megoldva.Hogy ne legyen olyan zavaros talán a bal oldalt is megnyesnám,az ajtóig.Amit viszont nagyon hiányolok,hogy erre a képre rá lehetne fogni hogy szoció és akkor rögtön rá kéne húzni a fekete-fehéret.Meg egy kis kontrasztot.Ha van photoshopod akkor a 'számítások' pont(calculation) alatt variálhatsz.Meg egy kis kontraszt és akkor minden javítással együtt ötös.

crashy válasza:
Hm. Van Photoshopom :) Különben nem tudtam volna jó szívvel ebből szociófotót csinálni, mert mégiscsak a Nagymamám van a képen. :) Portrénak mondanám, de abba a kategóriában meg erőteljesebbek az elvárások, amik ennek a képnek nem felelnek meg. Ezért maradt az egyéb. Köszi a véleményt!

adott pontszám: 3
2007. október 3. | 09:09 | Raki

Szia !
Kimondottan jo kep is lehetne . Igy viszont egy kicsit atgondolatlannak tunik , suta vagassal .
Jobban ki kellenne emelni az idos holgyet , az arcan tukrozodo erzelmekre es a testtartasara koncentralva . Nem ismerem a kep eredeti meretet , de nem lehetetlen hogy belefer az hogy a kozponti alak foglalja el a kep nagyreszet . A kep bal oldalat a bejarati ajto es tuzhely vonalaban vagnam , a jobb oldalat pedig a haz sarkan . A tetejet nem tudom , latni kene hogy mit mutat . Batran el lehet terni a klasszikus kepmeretektol .
Persze nem ertek hozza igy csak okoskodom :-)
Tovabbi szep fenyeket !

crashy válasza:
Szia! Vágni direkt nem vágtam belőle, mert számomra így teljes a történet. Közeli képeim amúgy vannak róla, de direkt nem portréval akartam nyitni, mert az aztán tényleg jól hátrakerült volna... Köszönöm a véleményt!

2007. október 3. | 07:39 | Arky

Mivel én is elég kezdő vagyok, tudom hogy mit jelent ha várod az értékelést,de nem jön. Szóval szerintem nagyon tágra hagytad a képet. Én vágnám felül az eresznél, balról meg az ajtó jobb oldalánál, mert ez így túl sok infó. Akkor is benne lenne minden és a nagyit jobban kiemelné, mert végül is Ő a fő téma. A többit majd leírják a nálam jobbak, de szerintem ez fontos.

crashy válasza:
Szia! Kicsit lehet tág, de nekem szűkebben nem nagyon tetszett, mert akkor nem adná át a kép az egész történetet. Lehet, hogy a cím nem volt elég kifejező... Köszi a véleményt!

adott pontszám: 3
2007. október 3. | 00:07 | slapaj2

Bocsi,lehet nem tetszik amit irok,de ez javítandó,mert sok a téma ill.a főtéma nem elég hangsúlyos.a színvilág nem az igazi,betudható ez a gépednek.Fenn az ég nagyon világos.Legközelebb jobban sikerül probálgasd újra.sok sikert.

crashy válasza:
Szia! Először is: köszi, hogy írtál. Különben tényleg azért tettem fel, mert tanulni akarok, úgyhogy ha már reagálnak rá, akkor elfogadom a véleményt is. :) Majd ha a Nagyi engedi, próbálgatom még, de nagyon hiú. :) Üdv, Reni