BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: riport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 30. 12:24
  • forrás: negatív
  • objektív: Pentacon 2,8/29
Paprikaszezon III.

Fuji Superia 100 A sorozat előző részei a galériámban... 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Első dolgom ismét a szerző képeinek megtekintése: vajon e kép jellemző-e munkásságára, vagy csak egyedi vállalkozás a riport műfajában? Nos, a legtöbb kép az "egyéb" kategóriás. Ez is inkább egyéb... Kedves Laci! Eltünsz a dzsungelben! Annyi mindennel foglalkozol, hogy nem jut idő egy-egy téma, műfaj alaposabb tanulmányozására. Riport jellegű képet látunk sok-sok apró hibával. Nem látom a célt: emberek munka közben, vagy paprikafeldolgozás, vagy, vagy... A riport kategória ugyanúgy megkívánja az alapos előkészületet, a pontos szerkesztést, a kép felépítését, mint egy művészi akt. Ismét csak azt javaslom mindenkinek, hogy tanulmányozza elismert alkotók munkásságát pl. a riport műfajon belül. Alapos képelemzések során megfejthetjük az alkotói módszereket, melyeket a későbbiek során hasznosan alkalmazhatunk.
Értékelte: Máthé András
Fotóművész, a debreceni Tanítóképző Főiskola, illetve a fotós szakiskola tanára és a Digitális és filmes fotótanfolyam oktatója. www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. december 30. | 23:03 | Rob-100

Szia Laci!
Tényleg nem a legjobban sikerült képedet sikerült profi értékelés alá vonni. Például az "Elsősorban" c. képednek a fotozz.hu első 100 képében ott a helye.
Valóban sok témával foglalkozol, néhány év múlva biztos megtalálod az utad.
Boldog Új Évet Kívánok!

slacus válasza:
Szia Rob!
igen igaz hogy sok témával foglalkozom!de sztem mindent ki kell próbálni ahhoz hogy megtudd hogy miben vagy a "legjobb" de legfőképp azt hogy mi érdekel a legjobban!
ha csak egy témát feszegetsz egész életedben akkor sosem szerzel tapasztalatokat és lehet hogy sosem találod meg azt amiben igazán örömödet leled!
ezért "foglalkozom" sok mindennel!
Néhány év nem fog kelleni mert már most tudom hogy mi az ami érdekelne, de ettől függetlenül pl nem fogok elmenni egy szép táj mellett csak azért mert nem fotózok tájképeket...
de erről sokat lehetne beszélni...
köszi!

2007. december 30. | 17:43 | 7of9

Jó ez, bár nem vagyok profi.

slacus válasza:
én se.

2007. december 30. | 14:32 | praefect

off

www.mathefoto.hu

on

slacus válasza:
:)))köszi!

2007. december 30. | 14:15 | Krizzzti

csak latnek mar egy linket ahol megtekinthetoek a PROFI FOTOS kepei

slacus válasza:
;)

2007. december 30. | 11:49 | vargacsaba

A képeket az adminok jelölik ki...

slacus válasza:
bezony:)

2007. december 30. | 08:58 | Zoran_2

Szia Laci.
Kár, hogy nem a parikaszezon I vagy II válaszottta a sorozatból a profi értékelő, mert szerintem azok jobbak. Ki tudja miért pont ezt? Mindenestre ebből a véleményből is lehet tanulni ... és ismerve eddigi fotozz-os hozzáállásodat ez a vélemény is az épülésedre válik majd.
Az a tény mindenesetre, hogy ez a kép került értékelésre azt bizonyitja, hogy nem egy a tucatból.
Szia!
Z☼ran

slacus válasza:
persze hogy lehet tanulni!sőt!
örülök is hogy nem egy sima dicsérő kritikát írt!igaza van mert télleg majdnem minden témába próbáltam belekapni kisebb nagyobb sikerrel!de sztem meg kell kóstolni minden hogy megtudd mi az ami a legfinomabb!:)
most már nagyjából kirajzolódott bennem hogy mi is az ami igazán "izlene" reméljük sikerül is majd fejlődni is sokat ezen a téren!:)
köszi hogy írtál Zoran!

2007. december 30. | 01:10 | Csíter_Láma

yeah! :)

slacus válasza:
:))

adott pontszám: 4
2007. október 21. | 15:57 | yyyy

Remek kép. Nagyon jól elkaptad, a két nő kamerába nézése és az, hogy egy pillanatra megálltak a munka közben tökéletesen kontrasztban van a hátul pakoló munkással. És akkor még a mosolygós pali középpen:)
Egyetlen negatívum a jobb oldalt belógó zöld valami.

slacus válasza:
köszi!

adott pontszám: 4,5
2007. október 1. | 00:06 | Cpt

Nem rossz kis életkép (inkább, mint riport), jók a szinek, nagyon picit túlexponált alul (bár lehet, más zavar ott, csak nem jövök rá:).
Viszont a jobbra dölést ki kellene javítani.

slacus válasza:
elég nehéz fényviszonyok voltak és a fénymérő sem mőködik a Zenitben szóval ennyire tellett...:)
köszönöm szépen!!!

2007. szeptember 30. | 20:58 | Zoran_2

Itt a pontokat meghagyom másnak. nem rossz, de az előző kettő jobb. Jobban visszadja a paprikaszedés hangulatát. tudom ez is része: zöld ládák (amik itt nem is azok --hihi), meg válogatás: I-osztály, II-osztály ...
Nemrossz, de................ már írtam

slacus válasza:
ma már csak ilyen kékládák vannak ez az EU-s szabvány!:)
valóban nem tökéletes de én valamiért így szeretem!:)
köszi a véleményt!!!

2007. szeptember 30. | 17:47 | roxor

Csak pont nélkul...számomra zavaro, hogy mindenki az obiba néz, még hátul a piros inges alak is, mintha mindenki megdermedt volna...igy nem olyan "riportos"

slacus válasza:
igen igazad van!de ha nem szólok akkor meg egyáltalán nem lettek volna a képen arcok!nekem meg kellettek az arcok!:)

adott pontszám: 5
2007. szeptember 30. | 16:33 | fulig jimmy

...amióta ismerem a képeidet, (a kutyusos, vadászos óta) reméltem, hogy a dokumentarista, riport fotózásnál fogsz kikötni. Az alapján úgy is éreztem, hogy fogsz is. És örömmel látom, hogy egyre jobban a hatalmába kerít ennek a szépsége.

A mostani dokumentarista fotóidról...
az ember- társadalomábrázolása igen empatikus, őszinte...a a színekkel figyelemfelkeltőek, de még mindig szerintem túlságosan erősek néha ahhoz, hogy ne befolyásolja annyira a riport jellegét. (nem mintha nem szeretném is néha túlzásba vinni:) Azt tudom, hogy nagyon szereted a színeket, de szerintem idővel letisztultabb lesz ez is, sőt szerintem az ff korszakod is hamarosan eljön...

a képeket érzelmi oldalról nagyon jó pillanatban vannak megörökítve...
a kompi fesszessége, izgalmassága, sajátos, egyedi képi világ lehetne még egy kicsit erősebb, de egyébként pl. ez a paprikaszezonos képriport hangulatos lett....(és itt nem a színek miatt, habár itt pont paszintos, mert nincs annyi sárga benne) azért mert érezni, hogy "közel" voltál az emberekhez...

csak így tovább Lacus, további jó változást, fejlődést:)

slacus válasza:
:)
valóban így van!egyre jobban kezdem megkedvelni ezt a műfajt!
mióta elkezdtem a fotózással "foglalkozni" igyekeztem kirpóbálni minden stílust az absztarktól a tájképig, a portréktól a riportig, hogy hátha megtalálom azt amiben a legnagyobb örömömet lelem és ami meg tud mozgatni!
nem tudom hogy véglegesen a dokumentarista stílus az aminél kikötök de jelenleg ez az ami a legjobban érdekel!tulajdonképpen mindegy is nekem a helyszín és az idő csak lényeg hogy ember (egy vagy több) legyen a képen és azt az embert olyan pillanatban örökítsem meg hogy az kifejezzen egy érzést vagy egy történést...egyszóval legyen tartalma azon túl hogy egy emberi alak van a fotón!
igen a szineket nagyon szeretem de mostanában kezdem elhanyagolni egy kissé azt a megszokott keresztbehívásos kékes sárgás színvilágot és próbálok valami mást és újabbat összehozni mindig az adott témához illően!
az ffet is nagyon szeretem, legtöbbször a képeket megcsinálom ffben is és aztán döntöm el hogy a szines vagy az maradjon...és hát legtöbbször győznek a szinek!:)
most egy jó darabig ilyesmi témával szeretnék foglalkozni...vannak is már tervek a fejemben különböző hasonló sorozatokhoz csak meg kéne őket valósítani!:)
mindenesetre jól esik amit írtál és örülök hogy figyelemmel kiséred a munkáimat!:)