BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,93
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 29. 19:34
  • Készítés helye (ország): Magyarország
?

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,8
2007. október 27. | 23:07 | trombone

Elsősorban a világítást tartom nagyon nyersnek és elhibázottnak. Nem tudom milyen fényforrást használtál, de borzasztóan erős és direkt lett. Valószínüleg kicsit alulról érkezett a fény ami nem előnyös portré esetében. Próbáld meg legközelebb lágyítani valamilyen pauszlappal, áttetsző anyaggal, hogy sokkal szórtabb megvilágítást kapj. Próbálkozz két fényforrással és inkább 30fokban balról és jobbról világítani a modelledet.
Nekem kicsit zavaró, hogy az egyik szemét csak félig látjuk. Vagy legyen teljesen "félszemes" portré vagy akkor inkább látszódjon mindkét írisz rendesen, vagy legyen rá utalás, pl. a sötétbe vész de a visszacsillanás miatt érzi a szemlélő, hogy ott van.
Beleragadt a szájfénybe a haja. Ezt a fotósnak kell látni.
Túl nagy méretben tetted fel. Azt a sötétedő keretet felejtsd el sztem. Vagy valami nagyon diszkrét vagy inkább semmi.
Próbálkozzatok sokat. Üdv, trombone

adott pontszám: 3
2007. október 18. | 10:35 | PentaxPhoto

Az ötlet teljesen jó, de a kivitelezés nem egésszen úgy sikerült ahogy kellene, és szerintem te sem így szeretted volna.
A haj pont eltakarja a retinát. Vagy teljesen, tehát a szem fehér részei sem látszik, vagy látszik a szem teljes egésszében. A másik az árnyékok a kéznél el kellet volna tüntetni vagy derítéssel, vagy egy másik felső lámpával. A felső lámpa még segített volna, hogy a haj ne olvadjon bele a háttérbe, és még egy kis csillogást is adott volna hozzá. A tekintet a vörös háttér jó választás. Szerintem próbáld meg újra.

adott pontszám: 4,5
2007. október 14. | 16:52 | csirek

szia, igazából nagyon megfogó kép így kicsibe, bár a nagy verzió tényleg túl részletes és így már nem túl jó, az árnyék zavaró hátul, a hajtincs a száj előtt, de megfogó, pár technikai hiba, de jó lesz

adott pontszám: 3
2007. október 4. | 12:46 | Cseh Dániel

helo! a modell jó, alakulni fog!
a megvilágítás kicsit direkt, szórt fények jobak lettek volna, persze egy HP-tól mit várjon az ember...
a bordó háttér viszont kifejezetten tetszik, csak ugye a szembevaku miatt odavágta az árnyék :(
a fejtartás: nem olyan vészes, csak a félig kitakart szem zavar.
a kép legfőbb hibája, ami a természetességnek ellentmond, a kéz: nem is inkább a kéztartás, hanem annak a vágása. kifelé szélesedő részeken nem tanácsos csonkolni. kb. 1/8-al a kép aljától felfelé vágva ez nem lenne annyira szembetűnő.

desir válasza:
köszi, ezt a vágást még tanulnom kell, de jóó h végre vki mond használható dolgot róla

adott pontszám: 3
2007. október 2. | 21:13 | gicica

Szia! Látszik, hogy tudatos, előre megkomponált képről van szó, ami látványnak sem utolsó. Szakmai szemmel azonban lehetne rajta javítani. A fényforrás jó megfelelő, viszont a háttérben lévő óriási árnyék miatt legalább még egy derítő-vakura is szükség lett volna. Zavaró, hogy a lány egyik szemét eltakarja a haja (nála ez vétek, mert szép, a kép központja lehetne), és a szájától is el kellett volna tűrni a haját.. De ha a kész képen kellene változtatnom, akkor kivágnám közelire, hogy eltűnjön a bal sarokból a nagy sötétség.
Jó úton jársz!!

desir válasza:
köszi, ez egy régebbi kép, erről a lányról még készült pár, az egyik fel is van töltve, amúgy már ez is vágott verzió mert ennél nagyobb volt, úgy csekély eszközökkel próbálok jót kihozni de lehetett volna ennél jobb is

adott pontszám: 3
2007. október 2. | 18:48 | Tax

Szia! Valójában tetszik a kép, viszont számos dolgot máshogy csináltam volna. Borzasztóan zavar a modell árnyéka, könnyen lehetett volna kompenzálni az érkező fényeket. Ez amiatt zavar, hogy szép a háttér, hozzátesz a képhez, viszont így akaratlanul megtörik rajta a pillantás. Valamint túl nagyban tetted fel a képet, összességében nehez értékelhető így. Mivel nagy, élesen látszik, ahogy a kép allján torzítja a karok színét a keret, olyan mintha éppen égne. A hölgy bájosan pózol, viszont megkértem volna, hogy simítsa el a szája és a szeme elől a tincset, hiszen nem csak a cicije fontos a képen, de látom te is így gondolod, hiszen élességgel az arcot hangsúlyoztad.

desir válasza:
köszi, az árnyék tényleg nagy probléma, majd a köv.ben próbálok jobban figyelni rá, na igen a cici is fontos, bár nem egy ilyen képnél sztem :)

2007. október 1. | 13:39 | CsonTipiri

Nem kellet volna levágni a modell kezét s nagyon zavaró a feje felett lévő óriás árnyék!

desir válasza:
köszi

adott pontszám: 3
2007. szeptember 30. | 14:54 | kriszberecz

Szép kép lenne, csak egy-két apróságra oda kellene figyelni. Szerintem nagyon lehúzza a képet a modell mögötti hatalmas árnyék, illetve a karjának az árnyáka a testen. És talán egy picit erősebb vakut használtál a kelleténél.

desir válasza:
a vaku egy 500wos reflektor volt :)

adott pontszám: 3,5
2007. szeptember 30. | 10:41 | DénesPapa

jól érezted a beállítást..érdekes a felülről póz - bár a kéz csonkolása olyan befejezetlen érzést hordoz.
nagyon nagyban raktad fel, ami igen zavarja az élvezhetőséget..de nem ez a legnagyobb baj.
annyira megvakuztad szegényt, hogy teljesen eltűntek a vonásai.
a másik, hogy a szemet látnunk kellene, mert így, hogy csak a fehérje látszik, nem az igazi.
ami jó: a háttér és a beállás olyan buja érzetet hordoz..
üdv
d

desir válasza:
köszi :) igen a beállításra koncentráltam, örülök ha tetszik, a többin majd javítok

2007. szeptember 30. | 00:18 | roxor

Nem értem.....ha ilyen modellem van, akkor TELELÖVÖM a 2 gigás kártyám :DDDDDDDD
Ha pedig telelőttem, akkor akad ennél jobb kép is..... :(((

desir válasza:
sorry

adott pontszám: 1,5
2007. szeptember 29. | 23:36 | sztyopka_remixx

hát hát... mondhatnám, hogy alul jól megvágtad... ez a kep elegge natúrra sikeredett - poz, fenyek. a modell benne az egyetlen pozitivum. latszik, hogy bizik benned es korrektek is az adottsagai. a keret nagyon gaz. a mertet meg illik 800*600 körülire venni. Lehet hasznalni erős árnyékokat, akkor, ha az árnyékoknak szerepe van. Itt csak az látszik, hogy valami reflektorszerűséggel telinyomtad...

Várom a folytatást. remélem nem ez az egyetlen fotó, de glamourfotós szemszögből nézve 2 alatti.

desir válasza:
köszi

2007. szeptember 29. | 23:12 | nightmare_photos

Szia!
Jó kép lenne, ha nem lenne ennyire világos, vagy más világítást használtál volna! Lehet ez csak az én idiótaságom, de én az akt képeket vagy az ilyen jellegű portrét csak félhomályosan tudom elképzelni, mert Én úgy gondolom a sejtetetés a lényege az ilyen jellegű képeknek, bár ez az Én elképzelésem! De ha adhatok tanácsot, akkor használj más világítást, mert úgy sokkal szebb képet tudsz szerkeszteni! Pl. használja valamilyen lámpát akár szobait is csak a gépedben be, kell jól állítani a fehér egyensúlyt és észre, se lehet venni, hogy szobai lámpával világítottál, de vannak gépek, amik automatában megcsinálják! De ha minden képpen vakuzni szeretnél, akkor ne az alanyra vakuzz, mert így az alany által vetett árnyék ott lesz a háttérben és az nem szép! Jobb, ha a plafonra vagy esetleg a falra villantasz, vagy ha felraksz a vaku elé egy diffúzort! Ha nincs ilyenre lehetőséged, akkor akár pausz papír vagy sütőpapír is megteszi! Az a lényeg hogy így kevésbé lesz éles a vaku, által vetette árnyék! De még mindig a több fényt tudom tanácsolni! Remélem hasznosnak, találod, amit írtam!

desir válasza:
köszi, igazad van, próbálok majd ilyenekkel bár nekem a félhomályos portrék már annyira nem jönnek be, próbáltam inkább más utat járni persze lehet h nem a legjobb ha nem lenne egy hiba akár jó is lehetne, de ez saját vélemény:)

adott pontszám: 3,8
2007. szeptember 29. | 22:33 | most

atya te úr isten... remek jeány remek háttér de ha nagybaaa nézem akkor mitha egy horrofilmből lépett volna ki... az a (rendezői) bal szem... jaj hát az de ilyesztő, a világítástól sem vgayok oda.. mondjuk azt pesze lehet hogy ilyenre akartad... de hát ez a szem.... én vagy eltakarnám az egészet vagy megmutatnám... tudom hogy apróság de sokat ront rajta
hajrá

desir válasza:
köszi, ez a szemes dolog tudtam h mindenkit megfog :)

adott pontszám: 3
2007. szeptember 29. | 20:58 | Késes78

Az ötlet egész jó a kivitelezés lett kicsit gyengébb. Jó nagyban töltötted fel, így kijönnek a hibák. Elsőnek elkéne egy lágyítás a bőrre, aztán egy kis játék a színekkel, hogy jobb hangulata legyen. Mert így telibe vakuzva nem az igazi.
Üdv. KG.

desir válasza:
köszi, sajna nem én kicsinyítettem, bíztam egy ismerősben és nem néztem meg előtte

adott pontszám: 3
2007. szeptember 29. | 20:45 | rogerrabbit

A fotód értékelésekor a következő szempontokat vettem figyelembe, alapul véve az oldal üzemeltetőinek kritériumrendszerét (lásd: pontszámok melleti szöveg), plusz a moderáció során tapasztaltakat.

1. szempont 40-50%-ban: Számomra mennyire érdekes, izgalmas a kép. (Szubjektív dolog, egy tucatkép is tetszhet, még egy eredeti, de elvont nem)
2. szempont 10-30%-ban: Technikai kivitelezés (Amely során csak kevésbé viszonyítok a géped paramétereihez, mivel a végeredmény szempontjából ez szerinetm mellékes. Mindenki ismeri a gépét és annak lehetőségét, így ahhoz mérten kell elkészíteni a fotót. )
3. szempont 10-30%-ban: Komponálás, képi elrendezés, megjelenítés
4. szempont, a keret: általában nem foglalkozom vele, mindenkinek szíve joga milyen keretet/paszpartut használ. Ha nagyon rossz, akkor az ajánlás szerint max 0,5-det esetleg levonok, de ez nem jellemző rám. Ha jó és egyedi, akkor szintén 0,5-del emelheti az átlagod.
A címmel nem foglalkozom, 99%-ban semmitmondó tucatcím kényszerből adva. Ritka a jó, esetleg humoros cím. Persze a földrajzi helyek nevei szvsz. rendben vannak.

A fenti szempontok alapján (ahol nem számolok matematikai átlagot) a képed
1. szempont "tetszik/nem tetszik": 3 esetleges a fotó
2. szempont "technika": 2 telibevakuzva
3. szempont "komponálás": 4,5 oldalt picit szűk
Ha egy(két) szóval jellemezném, ez jutott eszembe: barátnő

A pont a képnek és nem készítőjének szól!

desir válasza:
a 2. szemponttal egyetértek, a többivel nem igazán, és tényleg a barátnőm volt nagyon régen :) azt viszont h a képnek és nem a készítőjének szól a pont nem igazán értem de köszi

adott pontszám: 3
2007. szeptember 29. | 20:20 | ningbo

Alapvetően jó elképzelés hibásan kivitelezve.
Túl erős fényeket használtál, túlexponált lett az arc, az árnyékok is zavaróak. Vagy oldalról világíts, vagy az objektív közeléből, vagy használj több lámpát.
A vágás elég szerencsétlenül sikerült a könyökizületnél, ezt kerülendőnek tartom.
A kitakart szem borzasztóan hiányzik, sokat ront a képen. A hajtincset ki kellett volna venni.

Hogy jót is mondjak: a modell szép, előnyös a szerkesztés. A pillantás nagyon jó lenne, ha nem takarná a haja a szemét. A háttér megválasztása a feketéhez jól sikerült.

Fuss neki újból, érdemes.

Üdv

desir válasza:
köszi

adott pontszám: 3,6
2007. szeptember 29. | 20:00 | Arács

Szép a modelled, inkább talán glamour kategória a kép. Nem lenne rossz a beállítás sem, ha nem felülről fotóztad volna és nem nézne direkt a gépbe. Amúgy brutálisan belevakuztál a témába, nagyon direkt, harsogó kények és sötét, árnyékos részek keletkeztek. A jobb szem így eltakarva nagyon nem esztétikus, nagyon szép zöld szemei vannak a hölgynek, érdemes megmutatni.

desir válasza:
ennyire nem jó a felülről fotózás? ilyet senki nem használ?

adott pontszám: 3
2007. szeptember 29. | 19:55 | leslie_mandoky

Feltűnnően érdekes beállitású portré.. A kezek beállitása nagyon zavaró hatású. A modell haja eléggé szerencsétlenül takarja a jobb szemét. A túl nagy méretben való feltöltése a fotónak,nagymértékben megneheziti az értékelést.. Szerintem mint portré,sok hiányosággal biró munka. Több előkészitést,tervezést igényelt volna ez a fotó..

desir válasza:
való igaz, köszi

adott pontszám: 3
2007. szeptember 29. | 19:48 | h.rom

A szembevakuzás csak ritkán szerencsés megoldás, és itt sem az: a bal kar testre vetett fekete árnyéka nem szép látvány, az arc pedig már túlvilágított, a hipófehér tónusok uralkodnak rajta. A kép minőségével is súlyos gondok vannak, úgy látom megpróbáltad ezt a túl nagy méretet belezsúfolni a 300k-ba, amit ráadásul ki sem használtál, mert még 200k sincs ez a 1019x1460-as file. Mellesleg ide bőven elég lenne a 800x600-as méret is. Remélem lesz majd jobb is erről a fotogén lányról.

desir válasza:
túl nagy tudom, ez rossz így, kicsibe jobb