BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,2
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 27. 21:17
Víztározó

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2007. október 1. | 18:13 | T Tommy

Nagyon tetszik a kép szerkesztése! Talán a vezetékeket retusáltam volna. Ha egy picit alul exponálod, már nem bírta volna el? A tározó lábánál mintha kicsit ki lenne égve. Mindenesetre nagyon tetszik!!! :-)

vargacsaba válasza:
Ilyen éles fényviszonyok között digi kompakttal nehéz a tónusokat kihozni. Végül is nincs kiégve sehol, de néhol a határon van.
Kösz a véleményt.

adott pontszám: 5
2007. szeptember 28. | 11:03 | Viti

Nagyon hangulatos kép, eltalált fekete-fehér árnyalattal. Talán az alján egy kis helyet hagytam volna még...lehet h ebben nincs igazam. Viszont a széles keret nem tetszik, fele ekkorában nem vitte volna el a szemem a témáról.

vargacsaba válasza:
Az aljáról írtam korábban.
Hogy tudja egy fehér keret elvinni a tekinteted a témáról? Ha megnézed a fotókiállításokat, mindenhol széles paszpartuval teszik ki a fotókat, egyszerűen így esztétikusabb. Ajánlott, hogy a képet eggyel nagyobb keretbe kell tenni (A4->A3 keret). Ezt próbáltam digitálisan imitálni.
Kösz a vélményt.

adott pontszám: 4
2007. szeptember 28. | 08:53 | Geryke

Jól megkomponált, tónusokban gazdag, kontrasztos kép. Valószínüleg, ha nem dél környékén készült volna, még jobb lehetett volna, mert helyenként nagyon erősek az árnyékok. Nem értem, miért nem színes. El tudom képzelni, hogy a látványelemek úgy méginkább elkülönülnének. A cím ugyan leírja a helyszínt, de szerintem az itt lényegtelen. Adhattál volna valami ötletesebbet, elvontabbat neki. Mint alapötlet, nagyon jó. További jó témákat kívánok

vargacsaba válasza:
A címről elébb.
Kirándulás közben készült, így sajnos nem én választottam a napszakot. Én sem ilyenkor mennék oda, ha direkt fotózni indulnék.
Kösz a véleményt.

adott pontszám: 4,2
2007. szeptember 28. | 08:26 | tarant

A cím ellenére ea kép a zsilipről szól, s az elképzelés jó, hogy miként lehetne a betontömeget érdekessé tenni. A kompozíció alapgondolata - átlós lefutás - is jó, s mégis kicsit szokványos kép keletkezett. Alapvető probléma az alsó képszegély vágása, vagy levegősebben még egy kis vizet kellett volna hagyni, vagy keményen levágni az alsó részéből a zsiliphengernek, mert ez a legrosszabb vágási vonal. Tágabb kivágással jobban a címnek megfelelő hatás keletkezik, a szűkítés a műtárgyra koncentrál, mindkét irány elfogadható. Dicséretes még a nagyon helyes és kiegyensúlyozott tónusterjedelem.

vargacsaba válasza:
Alsó vágásról elébb.
Ne ragadj le a címnél, próbálok egyszerű címeket adni, mert amiket látok a legtöbb kép alatt, az nevetséges (vagy inkább sírnivaló műveletlenségről vall).
Kösz a véleményt.

adott pontszám: 5
2007. szeptember 27. | 22:14 | dantealigérti

Nagyon hatásos vágás, az alsó felével nem értek száz százalékosan egyet, de elfogadom. A víznek nem ártana még plasztikusabbnak lenni, és a torony fehérje a kiégés széléhez közelít. Van még a témában azt hiszem.

vargacsaba válasza:
Alsó vágásról lásd elébb.
Nem vagyok híve az agyonkontrasztozásnak, ezért a víz ilyen, sajnos ez az obi (L-es)is csak ilyen képet produkál.
Kösz a véleményt.

adott pontszám: 4,5
2007. szeptember 27. | 21:42 | sunnyblue

Jo tonus, jo meglatas. Kicsit szuk nekem alul, picit belevagtal az oszlop aljaba. Amugy nekem nagyon tetszik.

vargacsaba válasza:
Többen felvetettétek az alsó vágást, van benne valami. Nem volt könnyű bejátszani a cuccot a képtérbe, és alul meg kezdődik a part is, azt már nem akartam belevenni.
Kösz a véleményt.