BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 26. 19:07
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balatonakali
balatoni délután

A Nap kicsit beégett, de nem tudtam rajta segíteni. A többi hibát Ti mondjátok meg:)! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2007. szeptember 29. | 16:38 | Bringás

Szia!
Általában zavar, ha egy fotón beégés van, de ezen a felvételen nem olyan nagy baj, hiszen maga a Nap is látszik a képen. A kép színei nagyon tetszenek, különösen jó a fa kontrasztja az égbolttal. A keretet szinte sosem szoktam megvéleményezni, mert teljesen szubjektív dolognak érzem, de ezen a képen nagyon eltalált. Enynit a kép erényeiről. A kép hibái közé tartozik, hogy dől a horizont, nem is kicsit. Ez főleg a kenesei szakaszon szembetűnő, az íves akali részen már nem annyira. Én a Napot a bal oldali térségbe, a fa koronáján kívülre komponáltam volna, hogy ne vegyen el az ágak pazar kontrasztjából. A kompozícióról még annyit, hogy bár helyismeretem nincs, de valahogy magasabbról jobb lett volna fotózni. Arra gondolok, hogy az alsó nádast kissé fölöslegesnek érzem míg a kép teteje "hiányzik", több víztükör is elment volna. És még valami. Sajnos nagyon kicsiben töltötted föl a képet, így nem túl élvezetes.
Fény Veled!

Jakobinus válasza:
Ha tudnám véleményezni akkor ötöst adnéka véleményedre :). Tényleg nagyon köszönöm, részletesen leírtál mindent és ez sokat segít. Sajnos fentebbről nem tudtam volna fényképezni (max létráról:)). A hibákkal pedig egyetértek, sajns tényleg így sikerült ez a kép. A kis méretért meg én vagyok az oka, mert túl nagy felbontásban mentettem el és a méretzét csökkentettem, pedig nagyban tényleg szép (már amennyire :)).

adott pontszám: 3
2007. szeptember 27. | 13:07 | ovarnet

Nagyon pici méretben tetted fel a képet. A nap pont középen van és bizony ki van égve. A horizont is eléggé ferde lett, utólag könnyen javítható lett volna.

Jakobinus válasza:
Hát már megbántam, hogy ilyen kicsiben töltöttem, de most már nem tudm nagyobban, mert ha letörlöm nem kapom vissza a kreditet (asszem), úgyhogy később, ha összegyűlik a kreditem, talán feltöltöm nagyobban. Nem tudom, megéri-e :D. Kösz a véleményt!

adott pontszám: 2,9
2007. szeptember 26. | 20:43 | roxor

.....túl kicsi a kép, nincs semmi ami megfogna, a kiégés nagymértékű, az alsó sötét rész nagyon zavaró, a kompozíció rossz....találhattál volna sokkal jöbb szöget a felvételhez

Jakobinus válasza:
Ehhez képest nem is adtál rossz osztályzatot :). Nem értek teljesen egyet, de tény, hogy vannak hibák. Kösz, próbálok javítani a hibáimon.

2007. szeptember 26. | 20:36 | eibmoz

A ferde horizont szerintem javitható, hiszen gondolom Te fotóztál. Állvány nélkül is lehet vizszintest fotózni szemre ..
Bocsi nem vitázni akarok, csak ennyit még szerettem volna reagálni a válaszodra!
Minden jót!

Jakobinus válasza:
A horizont témában igazad van. Azt szerettem volna mondani, hogy elég sietősen kellett lefényképeznem, és erről a témáról ezt az egy képet csináltam, így nem tudtam korrigálni. Persze ez nem oldja fel a hibákat, így elfogadom. Köszi!

adott pontszám: 3
2007. szeptember 26. | 19:58 | solkimcsavok

Kicsi és nem éles, nagyobban jobban mutatna.

Jakobinus válasza:
Kösz, mondjuk ezen kívül mondhattál volna valamit még. Sajnos meg van szabva, hogy 300 KB méretig lehet feltölteni. Az eredeti 2200 Kb és kb háromszor ekkora, de sajnos így lett 290 KB-os a kép. Erről nem tehetek :S.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 26. | 19:50 | EOSztéta

Nagyon domináns a fa a képen, elnyomja a többi részletet. Ettől függetlenül nem baj, hogy a képbe komponáltad, csak meg kell találni a megfelelő arányokat.
Megfelelő szűrők nélkül nehéz ilyen fotót készíteni, amin a Nap még ráadásul ilyen magasan is van, mert könnyen kiégnek a részletek, mint itt is a vizen. Ajánlom az ND szűrőket, és persze az alacsonyabb napállást.
A horizont is elég ferde lett, ez PS-ben is korrigálható.

Jakobinus válasza:
Köszönöm a véleményt! Kompakttal fényképeztem, ahhez nehéz szűrőket szerezni és nem is fogok. Egy pentaxot szeretnék venni, ami már sokkal jobb minőséget ad.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 26. | 19:31 | eibmoz

Szerintem a nap be/kiégésével nem lehet mit kezdeni. Az ember szembe lővi a napot akkor az ilyen...
Sokkal inkább zavaró a kesze-kusza előtér, a nádas az jó , de a fa túl sok. Másik, itt semmi nem indokolja a horizont dőlését, hiszen a címből és a kategóriából inkább valami nyugodt fotóra gondol az ember.
Minden jót, szép fényeket!

Jakobinus válasza:
Lényegében a fa lett volna a lényeg, csak nem akartama kép közepébe szerkeszteni, mert ha a tavat akartam volna mutatni, valószínűleg nem teszem be a nagy fát előtérnek:). A horizont dőlése valószínűleg abból adódhat, hogy kézből fotóztam, mivel nyaralásra nem vittem magammal állványt. Köszönöm a véleményt!