BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,84
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. augusztus 31. 17:19
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés helye: Erhwald
Seebensee

Zugspitze-vel szemközti hegyen :D 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,9
2007. szeptember 1. | 18:18 | ovarnet

Tegnap este óta már legalább 10x megnéztem a képedet. A látáványa állandóan visszavonz.

Nagyon szépen mutat a két hegy között a felhőzet. Nem baj a kis kiégés, azonban jobb oldalon a csúcs teljesen benne van, a másik oldalon pedig nem, ez picit zavarja a szememet. A tengerszem picikét kifolyik a képből alul. Nem ismerem a helyet, de vagy a körnél zártam volna be, vagy még többet mutatnék. Így hiányérzetem van. Grat nagyon szép kép.

Zoollanderhu válasza:
A hely a Zuspitze-től nem messze van,a szemközti hegy. Sonnenzpitze? osztrák oldal . Erhwaldnál van, tulajdonképpen Garmisch-től félóra autóval a német határól, a tiroli Ausferdenn.... :D Szép hely érdemes oda is elmenni...bár Salzburgerland is szép ;)

adott pontszám: 4,4
2007. szeptember 1. | 18:01 | jhszabo

Jól sikerült a felvétel, annak ellenére, hogy a táj - számomra - nem túl érdekes. (Talán ez magyarázza az eddig viszonylag alacsony számú hozzászólást is...)

A hegycsúcsokat takaró felhők kiválóak volnának egyfajta misztikus hangulat megjelenítésére, de ehhez túl világosak. Két megoldás kínálkozik szerintem: 1) Átmenetes szürkeszűrőt kellett volna alkalmazni a föld és ég közötti nagy dinamika áthidalására, 2) fekete-fehérbe kéne konvertálni a fotót (de ez ennél a tájképnél talán annyira nem szerencsés).

Másik észrevételem: a bal oldalon talán túl szűkre lett vágva a kép. A sétaútnak ott is legalább annyi teret kéne hagyni, mint a jobb oldalon. Így picit olyan, mintha 'nem lett volna már elég hely'. Ez persze lehet az objektív befogása miatt is... (Érdemes volna tudni, milyen fókusztávon, milyen objektívvel fotóztál és hogy panorámakép-e, amit látunk!?)

Zoollanderhu válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelést!

adott pontszám: 5
2007. szeptember 1. | 09:34 | zedraptor

Méltatlannak érzem hogy senki se értékelte a fotód. A nézőpont szerintem jól megválasztott, a nagy látószög hihetetlen panorámát mutat. Kiemelném azt is, hogy jópár embert is láttatsz a fotón és igy a figyelmes szem felmérheti a méreteket.
Az ilyen helyen levő fényekkel, fátyolos kékkel tisztában vagyok, így érzem hogy pont azt adtad vissza, ami a valóshoz közelít. Persze, lehetne telíteni a színeket, de feleslegesnek érzem, az csak a látványosságot emelné de nem a kép értékét.
Személy szerint nekem tetszik, nem látok benne kivetni valót.

Zoli

Zoollanderhu válasza:
Köszönöm szépen az alapos értéklést és hogy vetted rá a fáradságot !
Üdv, Zoollanderhu

adott pontszám: 4,6
2007. szeptember 1. | 00:28 | Jackassbomb

A helyedben előrébb mentem, és álló képet készítettem volna. Úgy nem látszanának az emberek és a tó is kerek, szabályos formát venne fel, ami itt jól mutatna. Ezenfelül a baloldali domb nem passzol a másik kettőhöz valahogy. Talán a felhők hiánya. A többi rész viszont határozottan tetszik és nagyon gyönyörű a tó felszíne, látszik a képen a tudatosság.

Zoollanderhu válasza:
A tó tökéletesen nem szabályos alakú van egy másik képem ahonnan felülről látszik.... :D Köszönöm szépen az értékelést :D