BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. augusztus 28. 12:59
  • érzékenység: ISO 80
  • rekeszérték: F3,2
  • zársebesség: 1/13sec
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Újpest
  • Készítés ideje : 2007-08-14
Dunaparti séta

A képet egy hangulatos nyáresti séta alkalmával készítettem az újpesti dunaparton. Előzmény: Foto_ID=148945 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. szeptember 26. | 20:35 | ramacapturetrav(r)

Nehezen lehet egy olyan képet, aminek a lényege egy hangulat megragadása, esztétikai szabályok szerint értékelni. Nyilván nem az volt a szándékod hogy forradalmian kreatív képet csinálj vagy csak művészkedj egy nagyot. Nincs benne semmi különös, naplemente is volt már ilyen meg lesz is, a képet nézve mégis rengeteg érzés tolul fel bennem , honvágytól a fiatalság utáni önbecsapó nosztalgiáig. Néha nem kell több egy élményt jelentő képhez. Nem hiszem hogy itt a kép lényegét jelentő hangulaton még lehetne volna javítani. Ehhez jön a nagyon jól meglátott (vagy csak szerencsés) perspektíva a sziluett és a gyárkémény között, úgyhogy a képalkotási szabályok fetisisztái is megkapják a maguk adagját. Tetszik.

keri válasza:
Köszönöm! Valóban nem világmegváltó képnek indult. Ez amolyan tanulókép. Kiültünk a Dunapartra és elkezdtem próbálgatni az ötleteimet, a tanult fotózási ismereteimet felhasználva.

Szép fényeket!

Köszönöm az értékelést!
Szép fényeket!

adott pontszám: 3,5
2007. augusztus 30. | 21:48 | crashy

Szia! Azt hiszem, sejtem mit akartál lefotózni. Majdnem jól sikerült, szerintem az alaknak az előtérben kicsit sötétebnek kéne lennie. Középen kicsit sok az üres tér, aminek nincs túl sok funkciója. Talán egy lentebbi nézőpontból fotózva.... Különben a színek nagyon el vannak találva!

keri válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2007. augusztus 29. | 09:07 | almitra

Sajnos ez a kép nem túl érdekes. Szépek a naplemente színei, fotózásra késztetik az embert, de ha nincs különösebb téma, akkor nagyon unalmas tud lenni. A hölgy úgy áll ott, mint akit odaállítottak. Természetesebb, nem beállított tartással sokkal jobb lenne, így egy kicsit mű.

keri válasza:
Szeretném leszögezni, ez nem csak egy elkattintott kép a séta közben, hanem direkt naplementét mentem fotózni és ennek megfelelő felszereléssel és elképzelésem szerinti gondos beállításokkal és kompozícióval láttam neki, és az elképzelésemet sikerült is megvalósítani.
Ennek fényében: Egyetértek, a naplemente önmagában unalmas lenne, ezért helyeztem bele ezeket a színeket és fényeket egy környezetbe és egy élethelyzetbe.
És igen, beállított, sablonos. Szerintem ez nem baj, nem díjat akarok nyerni a kép egyediségével, csak egy szép képet akartam fotózni. Dehát nem mindenki lehet egy véleményen, mert akkor unalmas lenne az élet. Bár sikerült már jobban is megvágni ezt a képet, nekem mindenesetre tetszik...igaz én elfogult vagyok :-)

Mindegy. Naplementés képem nem lesz több. Bár szerintem technikailag és hangulatilag 3pontnál jobb képek ezek, de a úgy tűnik mégsincs tehetségem ebben a témában, mert a közönség mindig csak 3 pontra értékeli, és nem igazán értem hogy jónéhány téma nélküli egyszerü naplementét mitől értékelnek sokkal jobbra.

Nem azt mondom hogy azok a pontok érdemtelenek, hanem hogy valószínüleg én nem értem a téma lényegét, mert szerintem minden szakértelem nélkül is, minden ember el tudja dönteni tetszik e neki egy kép vagy sem. Persze vannak kreditvadászok, de önmagukban nem tudnák lehúzni a kép átlagát, mert a súlyosabb felhasználok akiknek a pontozása erősebben befolyásolja az átlagot azok nem kreditvadászok (remélem :D )

Szép fényeket!

adott pontszám: 3,4
2007. augusztus 28. | 17:28 | Black Rose

Szépek a színek, megfogó a hangulat, ám én a kompozícióban látok hiányosságokat: túl sok a középen lévő "nyugalom", és valahogy nagyon kiszorult a kép felső és alsó szélére a történés. Lehet hogy középen megvágtam , illetve összevágtam volna a képet. Az viszont nagyon tetszik hogy a bal oldalon látható rúddal pont átlósan áll lent a lány. Jó az átlós kompozició ötlete, csak a középső résszel csinálnék valamit. Vagy ott is lehetne történés, vagy inkább kivágnék belőle. Persze, ez szubjektív vélemény, lehet hogy csak az én szememet zavarja. Egyébként hangulatában, színeiben, ötletében nagyon tetszik a kép.

keri válasza:
Papírra kicsit nagyobb kivágással nyomtattam ki, most összehasonlítva az jobban néz ki, ott nem tünik soknak a vízfelület, de ott borulnak az arányok, és a stégből is több van amit nem akartam túl sokat rajtahagyni.

Köszönöm az értékelést, örülök hogy tetszik a képem!

2007. augusztus 28. | 16:08 | holloo

Szerintem túl sötét lett a kép, néhány perccel korábban kellett volna készíteni.

keri válasza:
Szándékos alexpoval készült kép, mivel a naplemente fényei és hangulata a kép lényege, ezért az expozíciót ilyenre kell állítani. Ha több fény kell akkor nem korábban fotózon, hanem annak megfelelően állítom be a gépemet, de akkor jellegtelen bénaság lett volna belőle. A hisztogram alapján úgy nézem rendesen ki van exponálva, tehát bár a kép sötét tónusokra épít, a fények mégis pont megfelelőek.

Esetleg javasolhatom a monitorodon a fényerő felcsavarását hátha úgy neked is megfelelő lesz :-)

Szép fényeket!

adott pontszám: 3
2007. augusztus 28. | 15:59 | torika83

A háttér szép, kellemes naplementés színvilággal, viszint a víz nekem túl sok, az alakból meg vagy túl sok vagy túl kevés látszik, ha teljesen fekete lenne, vagyis sziluett jobb volna!A ferde stég is zavaró!

keri válasza:
Jól látod a színvilág a lényeg. Ezért van rajta a vízfelület is, mert szép higanyos fényben csillog az apró hullámokon a naplemente csodás színvilága.

Az én monitoromon elég sötét az alak. Nem akartam hogy bebukjon feketébe, minimális tónussal jól néz ki. Sajnos ugye a monitor beállításokon sok függ, ezért optimális a papír verzió ami az elképzelésem szerint került kinyomtatásra, az elég sziluett szerü és ebben te sem találnál kifogást szerintem (persze ha nagyon akarsz... :)

Szép fényeket!