BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,86
KATEGÓRIA: gombák
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. augusztus 25. 16:53
  • Készítés helye (ország): Ausztria
légyölő galóca

kíváncsi vagyok a véleményekre. első képeim egyike:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2007. szeptember 8. | 13:34 | klaco

Sajnos nagyon zsúfolt a kép. A gombán kívüli dolgokat odébb kellett volna hajtani, vagy másik gombát kellett volna keresni. A gomba színei szépen átjönnek, kár, hogy sérült.

aniko_01 válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 3,2
2007. augusztus 30. | 19:01 | Alcedo_atthis

Üdv! Hát hogy is kezdjem. Szerintem a fekete-fehér környezet jó abból a szempontból, hogy kiemeli a galócát. DE a gomba nem mutat vmi jól eme pozícióban. Érdemes lett volna a kalapját letisztítani és vmivel nagyobb teret hagyni körülötte. Esetleg egy érdekesebb szögből elkészíteni a képet. A rágásra is rá lehetett volna menni.

Ahhoz képest, hogy első képeid egyike, jól bánsz a képszerkesztővel. Ha minden eredeti színében lenne, lehet hogy még rosszabb lenne.

Sok sikert a továbbiakhoz.

aniko_01 válasza:
Köszönöm szépen:)

adott pontszám: 2,9
2007. augusztus 26. | 18:14 | torika83

Hát akkor üdvözöllek!:)Ha ez az első feltöltött képed, de ha nem akkor is.
Hát, nem is tudom, először is nagyon sok a giz-gaz, ami elég zavaró szerintem, legalábbis soakt takar a gombából.
A képet szerintem túl szükre vágtad, hatalmasra sikeredett a gomba, ami véhülis enm lenne baj, csak nagyon közelről mutatja a gizgazokat is, amiket kitépegethettél volna, vagy legalább leszedegethettél volna a galócáról.
Nem értem a színmódosítást sem, bár nem rossz ötlet, csak kissé erőltetettnek érzem, gondolom akartál valami pluszt vinni a képbe.
Felül beégett a kalaptya neki,és az élességen is lehetne javítani.
Én így gondolom.

aniko_01 válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 2,5
2007. augusztus 26. | 15:50 | butilacika

Remelem nem veszed srtesnek ha a hibaidat fogom itt reszletezni en is tanultam es tanulok a mai napig is....Ugyelj hogy mikor hol vagy es mit fenykepezel, a map az nagyon kitud szurni az emberrel ha nem tudod mikor jo kimozdulni ha o is kibujik a felhok kozul, termeszt fotokat inkabb a delutani napfenynel erdemes csinalnod sokkal intenzivebbek es erosebbek a szinek.Szep a fak novenyek arnyekolasa es a vonalvezetes kiemelodik, es hangsulyosabb tud lenni a fotod...egy kis olvasassal a neten megtanulhato...es sok fotozassal tesztelheted magad is.
A fotodon elegge kiegett a gomba kucsmajan a feher foltocskak az eros naosutesnek koszonhetoen, a fuszalakon latszik ahogy a nap rasut es csunyan beegeti a fotodat, probald a temat jelen esetbe a gombat ne kozepre elhejezni sokkal erdekesebb ha a foton valamelyik szelen vagy sarkan helykezkedik el a temad...A fuszalak hogy miert vannak ilyen kuszan a gombadon azt csa te tudod de semmi mondanivalot nem latok...ne vedd sertesnek.
Na remelem segitettem es nem keltettem haragod benned...
Jo fenyeket es szep napot...
Udv laci

aniko_01 válasza:
szia!sajnos nem volt időm tovább ott lenni, kb. 2 percem volt, hogy lefotózzam.de ha nem kellett volna sietnem, akkor biztos jobban odafigyeltem volna a dolgokra.köszönöm a tanácsod!:)

adott pontszám: 1
2007. augusztus 26. | 14:53 | Fauna

Remélem, nem haragszol meg, de ezt a fotót kerülendőnek érzem. A kompozíció olyannyira keszekusza a belógó fűszálak összevisszasága miatt, hogy egyáltalán nem érvényesül a gomba szépsége. Szerintem az sem szerencsés, hogy egy sérült példányt fotóztál. A szelektív színtelenítés véleményem szerint fölösleges ebben az esetben, egyáltalán nem válik a fotó javára. Az élővilághoz hozzátartoznak a színek. Gombát szerintem így nem érdemes fotózni, de hogy hogyan, arról erőslacc képei között találhatsz pozitív példákat.

aniko_01 válasza:
szia! nekem pont az tetszett, hogy egy "harapás" van rajta. köszi az értékelést!

adott pontszám: 2,5
2007. augusztus 26. | 11:36 | FuNS0f7

Lehetett valami a moderátorok javaslatában, mivel jelenlegi formájában nem túl erős a kompozíció. Mindennapos gombaforma, nagy piros kalappal, mindez egy kusza környezetben lefényképezve. A szelektív színtelenítésnek jelen esetben nem igazán látom értelmét. Bocs, de kevés a művészi szál benne, így csupán egy átlagos megközelítést sikerült készítened. Ennél sikeresebb felvételeket kívánok!

aniko_01 válasza:
Köszönöm az értékelésedet!

adott pontszám: 4
2007. augusztus 26. | 09:15 | viktor13

nekem tetszik a kép, ne hallgass másra! Ez teljesen szubjektív, mi a jó kép! kicsit lehetne alulexponálva, titokzatosabbnak hatna de egyébként jó! gratulálok!

aniko_01 válasza:
Köszönöm szépen:)

adott pontszám: 4,1
2007. augusztus 25. | 22:48 | gyak

Nekem ez a kep tetszik. Bevallom kicsit fura. De pont az egyszerusege tetszik. A bal oldal miatt lett csak negyes. A jobboldalon minden popec, balra viszont tul nagy a dzsumbuj. A harapas kaphatott volna nagyobb hangsulyt szerintem es talan picit kisebb melysegelesseg sem artott volna, nomeg ha sotetebbre fotozod.
De ezzel a kameraval en csak annyit javitanek hogy legkozelebb kicsit letakaritom az alanyt mielott fotozok.
Sokat kihoztal ebbol a kis gyufasskatulyabol, grat.

aniko_01 válasza:
szia! az eredeti képen bal oldalt van egy elmosódott fűszál, azt próbáltam levágni róla.hát így sikerült:) köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2007. augusztus 25. | 20:54 | verajulis

Szia!
Nagyon szép gomba a légyölő galóca. Itt az élesség rendben is van, de a fények miatt tetején a beégett rész és a kusza fűszálak elég zavaróak. Ennek a gombának a jellegzetessége (piros-fehér kalap) szerintem szelektív színtelenítés nélkül is kiemelkedő lenne a képen, így nem biztos hogy több lett a kép. A többi gombás fotó között ez nem igazán kiemelkedő. Szerintem hallgass a moderátorokra vagy nem pontozhatóként töltsd fel. További szép fényeket!

aniko_01 válasza:
köszönöm szépen!

adott pontszám: 3
2007. augusztus 25. | 20:25 | tibchi

Szia. Szerintem igencsak tudatos képnek mondható a fentemlített, látszik, hogy ügyeltél a vágásra és a kép keszekuszaságát próbáltad ellensúlyozni azzal, hogy a lényegi piroson kívűl mindent szintelenítessz. Szóval az ötlet jó. A megvalósítás már nem sikerült a legjobban. Ha annyit tettél volna, hogy a zavató gazokat félretolod, hogy ne legyenek útba, egész jó kép lehetett volna.Számomra még szűk is illetve túl középre van téve.Túlságosan nagy a gomba, szinte megfullad a képben.
Sebaj, legközelebb jobb lesz. Üdv.

aniko_01 válasza:
szia! igen, utólag én is látom, mire kellett volna jobban ügyelnem, csak sietnem kellett, szóval ez egy ilyen gyors-kép lett:) köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2007. augusztus 25. | 18:58 | PálcykaD40

Szia!
Hát azért nem rossz annyira hogy ne mutasd meg szerintem.
Vannak hibái szerintem is de ezek csak 2 pontot vesznek le nálam. A hibákat kifejtem bővebben.
Az elsö és legnagyobb a szelektív színtelenítés. Ezzel a növényt teljesen megfosztottad a természetes környezetétől. Ha ezt azért tetted mert zavarónak tartottad a körülöte lévö növényzetett akkor inkább takaritottad volna körbe.A növényeket célszerü velük egy sikból fotozni és szűk blendével elmosatni a hátteret.
A másik nagy hiba a becsillanás a kalpján, Vannak olyan témák ahol a kiégés jót tesz egy képnek de a növényfotózás nem az a kategória. Minden növény kölönleges és lehet hogy pont ott lett volna egy folt vagy valami más.
Hát én így látom.
Pálcyka

aniko_01 válasza:
Köszönöm, hogy elmondtad a hibákat!:)

adott pontszám: 3,5
2007. augusztus 25. | 18:26 | neni50

Szia!

Sajnálom de egyet értek a moderátorokkal... Erre a képre kapsz majd az értékelésemmnél hidegebbet és talán melegebbet is... Kiégett a gombának a feje és néhány fűszál is... Az sem jó hogy a témába belelógnak a fűszálak. Ennél a képnél nekem nem tetszik hogy egy részét ffbe tetted... A kompozició sem az igazi... talán egy keret is dobna rajta valamit... Azért további jó próbálkozást!! Gratulálok!
neni50

aniko_01 válasza:
Szia! Hát ennyire még nem értek a dolgokhoz, de rajta vagyok. Érdekes, nekem pont az tetszett, hogy rálóg a kalapjára egy pár fűszál:) Köszönöm!