BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,91
KATEGÓRIA: koncert - színpad
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. július 30. 14:33
Gondolkozz, Ember!

Nem csak "lenyomják" a koncertet, de előadják azt. Ez egyre kevesebb manapság. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2007. augusztus 29. | 15:54 | mazsolda

Zavaró a lámpa a háta mögött, és hogy takarja az arcát.
Bár maga az elgondolás jó, a fényekre jobban figyelj máskor.

newxid válasza:

A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2007. augusztus 21. | 00:25 | zöldlific

Hello!

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nekem azért nem tetszik ez a kép, mert alig látszik az énekes arca, és valahogy nekem nem jön át a "koncertfíling"...
Persze ez szubjektív...

adott pontszám: 2
2007. augusztus 13. | 16:12 | paragon

Mint a pontszám után olvasható, tucatfotó. Valami érdekes beállítás kellene, játék a fényekkel. Tényleg tucatfotó. De ez ne keserítsen el, mert otthoni fotónak és emléknek nagyon jó, csak ha beküldesz, akkor egy picit kreatívabban. Ezzel pedig bátorítani akarlak, és nem elvenni a kedved! Mert fotózni, jó fényképeket csinálni mindenkinek adott, és nem csak gép kérdése!
Szép napot

adott pontszám: 1
2007. augusztus 5. | 19:50 | bali_az_állat

Szevasz, kedves Képkészítő!
Ez a kép igen igen rosszul sikerült, gyakorlatilag tartalmazza mindazon hibákat, amik miatt az elkészülte utáni második másodpercben törölni kellett volna.
Nézzük:
-a kép erősen zajos, ez főleg a sötétebb részeken jelentkezik látványosan, nem ismerem a géptípust és nem tudom milyen lehetőségeid vannak az érzékenység állítására, de valószínűsítem, hogy nem sok és mivel gyenge a rászerelt optika fényereje ezért kénytelen vagy magas isoval lőni, ami ezt produkálja (kár, hogy nem mellékeltél exif-et)
-az élességgel is van némi probléma, ami vagy teljesen máshol van (az alany szemén a helye), vagy a valószínűsített hosszú záridő miatt sehol (azaz bemozdult). ennek a megállapításárá nem mernék teljes bizonyossággal vállalkozni.
-jabocs: vakuztál, akkor a záridőd 1/60 és a rövid gyújtótávolsággal(amire később még kitérek) elvileg lehet bemozdulásmentesen exponálni, apropo vaku: sikerült megjelenítened énekesünk szemgolyójának hátsó falán az érhálózatot, ez talán csak az albínó nyulaknál nem jelent problémát, most igen.... írnám hogy bármely képmódosító programmal könnyen kezelhető a probléma, de nem éri meg a fáradságot, persze, ha szép emlék, akkor mindenképpen javaslom.
-a perspektíva választása rendkívül előnytelen, az énekes jobb könyöke kvázi böki a szemem, továbbá a mikrofon kitakarja a fél arcát, a kábel egy darabja még a jobb szemébe is belelóg.
-nem is lehet különválasztani a hibákat, mert függenek egymástól: a beépített vaku "ereje" kicsi + a zoom tele állásban f5.6, vagy roszabb---> rövid gyújtótávolság --->közel kell menni és alulról(ha van színpad, de az is lehet, hogy beguggoltál alá)---> torz alak---> katasztrófális háttér.
-a háttér..... nna az aztán a semilyen, az a ház darab azzal a lámpával...khm...tehát rövid gyújtótávolság = élesség mélységének széles tartománya, ami nem segíti az alany elválasztását a háttértől. (természetesen nem állítom, hogy nem lehet nagylátószöggel látványos fotót készíteni...sőt, csak sokkal-sokkal nehezebb.)
Összegzésül: a kompakt gépek általában tökéletesen alkalmatlanok az efféle "fotók" elkészítésére, erről nem tehetsz. Neked már csak annyi dolgod van, hogy ezt belásd és más műfajokban éld ki alkotói vágyad.
Bocs a nyers modoromért...., nem lehettem kellemes vendég....
üdv: bali az állat

newxid válasza:
A vendég, az vendég :)
Köszönöm.

adott pontszám: 3
2007. július 31. | 16:37 | melis82

Lehet, hogy az együttes is, meg az előadás is kitűnő, a kép viszont inkább csak dokumentálása egy koncertnek, ahol magad is ott voltál. Számomra hiányoznak a szinpadi fények, ehelyett csak egy utcai lámpát látni, meg a vaku fényét, hiányzik a mozgás, a dinamika, amitől valóban olyan koncertes hangulata lenne, és mindenekelőtt hiányzik az énekes arca, amit jól láthatnánk, ha kicsit oldalból fotózol.

adott pontszám: 2
2007. július 31. | 16:13 | lipacs

Szia!Szerintem kár,hogy az énekes keze pont eltakarja az arcát,hiszen onnan lehetne látni az érzéseit,gondolatait... ha egy kicsit vársz még,lehet eljött volna a megfelelő pillanat.

adott pontszám: 2
2007. július 31. | 13:22 | bertiadi

Heló. Kicsit életlenek a szélek. Ebben a kategóriába kicsivel jobb képek szerepelnek így kár érte.

2007. július 31. | 08:43 | praefect

Kommunista szeme van.

adott pontszám: 4
2007. július 30. | 22:18 | Averyl

Szija! Számos képet csináltam énis a VEgáról, de egyiksem sikerült ilyen jól. Csak gratulálni tudok a képhez, nekem bejön, talán ami zavaró az a lámpa az épület falán, elvonja a figyelmet. Egyébként csütörtökön megyek koncertre:P JÓ kép,"... Ne add fel, ne hagyd ki! Inkább tanulj meg minél előbb tanulni ..."
Üdv!

newxid válasza:
Köszönöm :)
A lámpa engem is zavart, de bármerről is próbáltam fotózni, nem tudtam kikerülni.

"Mindegy, hogy honnan nézed, mivel méred
Ez a program, pont most és csak itt van...
Mindegy, hogy mitől érzed magad többnek?
Azért mert digitális kijelződ is van?!"

adott pontszám: 2,5
2007. július 30. | 21:00 | Taama

lehet hogy most majd útálsz..előre is bocsánat.
az tényleg értékelendő hogy ők előadnak és nem csak (ahogy te mondtad) lenyomják a koncertet, de a kép véleményem szerint nem lett túl sikeres.
még abból a szempontból sem hogy át tudná adni ezt az érzést. nekem az az érzésem hogy odaálltál és fényképeztél. a szeme piros (gondolom belevakuzál. javíts ha nem), alulról fotóztad ami igen kevés esetben tesz jót egy ember (akár portré stb) fotózásában.a lámpa fent igen zavaró. ki lehetett volna retusálni, de ez a legkevesebb. a kompozícióban nem látok tudatosságot, közép..jóaz. a színek sem előnyösek..gondolom erre is rásegített a vaku. én biztosan másképpen csináltam volna, de persze az már az én képem lenne. ellenben ez kevés szerintem.legalábbis nekem.
tényleg neharagudj. de én így látom. sorrysorry.
T.

newxid válasza:
Köszi.
Nem utállak.
Vaku, igen müködött a vaku, de a szeme nem attól piros, hanem a lámpáktól a megvilágítástól.
Ami a retusálást illeti, egyetlen dolgot szoktam tenni a képeimmel: vágok és max az kontraszton, fényerőn állítok. Nincs Ps-em, és nem is szeretném használni. Talán maradinak tűnik, de szerintem már az sem az én képem lenne, amin mindenféle technika segítségével változtatok. Koncertet pedig azt hiszem csak akkor tudnál nem alulról fotózni, ha fent vagy a színpadon.
Még egyszer köszönöm.

2007. július 30. | 17:03 | y4k

Piros a szeme.