BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,9
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. július 26. 22:51
  • rekeszérték: f/3
  • zársebesség: 1/20 mp
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Vigyázok rád

Ici-pici cicák:) ( A képet elrontottam túltömörítettem és nagyon elhomályosodott, aki nem hiszi elküldöm neki az eredeti képet:))) Ja és köszi a véleményeket 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. július 30. | 10:03 | morris

Légyszi a kommentbe ne írj marhaságokat, magadat teszed nevetségessé vele... Egy digitűális fotó NEM TUD elhomályosodni...

vermokus válasza:
igazad van nem tud.... De nem is tartom magam mesternek... Az meg hogy mit írok oda én felelőségem, és ha hülyének is néznek nemérdekel. (PONT!)
Szerbusz.

2007. július 29. | 09:20 | lupe

Az élességgel vannak gondok, mert pont a másik álmát vigyázó cicus tekintete homályos, utólag javítható, mert nem vészes. Szerintem kifejkező kép, talán túl sokat mutatsz a környezetből bal oldalt, de ez az elbújás, rejtőzködés annyira jellemző rájuk.

vermokus válasza:
Köszike, pont ezt akartam megmutatni hogy milyen félősek... de nem sokan veszik észre:))) annyira még sajna nem értek a ps-hez, de a többi képem már alapból jobb:)

adott pontszám: 2,8
2007. július 28. | 14:57 | FuNS0f7

Valóban bájos felvétel, azonban a vágás elég rosszul sikerült: ha már az alapkép olyan, akár egy kis utómunka gyanánt, de simán le lehetne vágni a felesleget a képről. Zavaró a kép bal oldala és felesleges is témához. A cica mancsa sajnos a fehér résznél erősen kiégett, és a téglalap elrendezés helyett egy négyzetes vágásban véleményem szerint sokkal jobb lenne az összhatás. Ne haragudj, de így valahogy nem áll össze egy képpé a felvétel.

vermokus válasza:
Köszi.

adott pontszám: 2,4
2007. július 28. | 14:41 | digit_07

Kedves állatbarátok ! jómagam is az vagyok,de kénytelen vagyok most negativ kritikákat is felhozni a fotó láttán. Szerintem nem nyújt különleges élményt a kép,mindennapos látvány. A téma elötti és mögötti rész zavaros,kusza.

vermokus válasza:
majd lesz jobb is csak rakhatnám már fel...

adott pontszám: 2,9
2007. július 28. | 11:43 | éjkirálynője

de édes cicák, csak azt sajnalom,h nem a legjobban sikeredett a kivitlezés..kicsit homalyos, nem jo a vagas,(persz szerintem csak) s igy lemaradt a fekete cica, a fule is szegenynek.. a hatter sem tul jo.. probalkozz, olyan aranyosak, biztos ki tudsz hozni beloluk vmi jot :)
udv
agica

vermokus válasza:
kössz, majd feltöltöm a többi képet is ha fel fogom tudni:)

adott pontszám: 2,5
2007. július 28. | 08:36 | Menyuka

A vágás nagyon előnytelen, a kép felét elfoglaló bútor elég zavaró. A háttérben belógó fehér valami sem szép. Az egyik cica mancsa beégett, ráadásul az élesség is inkább azon asztallábon vagy min van. Nagyon aranyosak a cicák, de más előnyt nem is igazán tudok mondani.

További jó fotózást!

vermokus válasza:
köcce

adott pontszám: 2
2007. július 27. | 22:45 | A-K-T

Úgy tűnik, mintha az élesség elcsúszott volna a bal oldalon lévő fa lábra vagy mi a szösz az. A cicák részlettelenek, a szőrzetük elég homályos, és nem is értem, miért van bennehagyva az a kopott ronda deszkadarab. Semmi jelentősége nincs, sem mondanivalója, viszont elveszi a fotód 1/3 részét.
Amit viszont díjazok, az a szemszög. A cica szemvonalából fotóztad. De valahogy nekem inkább egy emlékfotónak tűnik, amit a családi albumba betesz az ember, és nem egy fotós oldalra való műnek nevezném.
További élménydús fotózást.

Üdv: A K T

vermokus válasza:
Köszi.

adott pontszám: 4
2007. július 27. | 22:32 | draculea

Azért tartom jónak és egyedinek a fotót, mert olyan meghitt, kedves pillanatot örökítettél meg.Ez szerintem ritka, hogy két cica van egyszerre a fotón, általában vagy egy alvó cica van a képen, vagy egy éppen aktiv. Itt a délutáni szundítási időt örökítetted meg, gondolom. Nagyon tipikus, hogy szeretnek például a papucsokon aludni, és a biztonságot jelentö valami alá elbújni. Nekem tetszik, hogy így ábrázoltad őket, szerintem ez éppen ugyan az, mint amikor valaki a bogarakat a fűszálon mutatje be, ahogy másznak rajta, vagy a porzóra szálló méhecske. Csak ott kevesebbet vonnak le egy belógó füszál miatt, vagy a háttér kevésbé elmosódottsága miatt. Én azt hiszem, a cirmos kicsúszott az élességtartományból, vagy legalábbis nem tünik eléggé élesnek, de ezt leszámítva aranyos kép, talán szükebb vágással érdekesebbé tudtad volna tenni.

vermokus válasza:
Köszi szépen, télleg elrontottam a vágást mert lehetett volna előnyösebben is, de a homályosság csak picit csúszott el, a többit a tömörítéssel rontottam el:) Köszi szépen, és végre valaki meglátta a témát:)

adott pontszám: 3
2007. július 27. | 19:02 | dbella

szia! jaj nagyon sajnalom ,de nem lett valamilyen sikeres kep.nem hozza elonybe a kicsi cicakat.az az asztal laba(gondolom) a kep felet elfoglalja az a feherseg ott hatul nagyon zavaro.en elhiszem,hogy ez egy olyan elkapot pillanat volt de szerintem meg problakozz jobb korulmenyek kozt,ugymond tobbet lasunk a cicusokbol,a modellek tenyleg aranyosak ugyhogy nemhiszem,hogy lesz problema.tovabbi jo fotozast!
udv:bella

vermokus válasza:
Köszke próbálkozom, de most még nem tudom a jobb fotókat feltenni:) a kredit miatt, de nemsokára.

adott pontszám: 2,5
2007. július 27. | 13:10 | Taama

jaj de kár ezért a képért.
kedvenc állatkáim a cicák. tündériek.
viszont a kép nem sikerült túl jól. a fekete cica feje le lett csípve a cirmosnak meg az asztal avgy szék (nemtudom) lóg bele a fejébe. a kopozicióban nem látok tudatosságot. kicsit olyan mintha csak odamentél volna és pikkpakk kattintottál volna a géppel mert aranyosak a cicák. az asztal lábát látom élesebbnek nem a cicákat. a kép minősége sem a legjobb, bár ez nem a te hibád. ismerem a 3500-öt és tudom h nem a legjobb minősége van. (volt nekem is).
tudom hogy nem vehetted fel a kismacskákat és mondhattad meg nekik h kicsit arrébb viszed őket és ott viselkedjenek természetesen:)
de nemlehetett valahogy kicsit jobbról fotózni őket h mind a ketten teljes egészükben benne legyenek? vagy máshonnnan?
mert megérné őket szépen lefotózni.
remélem nincsen harag.
T.

vermokus válasza:
Dehogy. Nem lehetett és sajna már nem is lehet mert már nincsenek nállunk. A kép minőségét a tömörítéssel elrontottam mert túlságosan betömörítettem mert majd 1megás volt:) egy állatfotóban csak úgy lehet szerintem tudatosság ha beállítjuk az állatokat... na majd a következő jobb lesz , csak van vagy 8kép már amit fel tudnék tölteni de nem tudok választani, hogy állatos vagy makró fotó legyen. de lehet már nem is fogok csak az új géppel készülteket.
Köszi az értékelést

adott pontszám: 2,5
2007. július 27. | 10:54 | Szeki

Ne haragudj, de sajnos nem igazán lehet látni a tudatosságot a képen, családi albumba elmegy, de nem erre az oldalra való.
A fekete macska lábán a szőr kiégett, a kompozíció esetleges, bal oldalt a bútordarbnak semmi funkciója nincs, a macskák életlenek, a hátsó állat fölött lévő fehér valami figyelemelterelő.

vermokus válasza:
Nem haragszom:)ezt csak most vettem észre a lába télleg kiégett:) az életlenség azért van mert lehet hogy túltömörítettem, mert kétszer akkkora volt amit fel akartam rakni mint amekkorát lehet, de amugy annyira nem pengeéles, az hogy miben látjuk a tudatosságot... szerintem véletlenül nem fotóz magától a fényképező ilyen helyzetet. a funkciója a bútornak meg szerintem a téma szempontjából meg az hogy takarja, elrejtse őket.
Köszi az észrevételt, mindenből tanul az ember:)

adott pontszám: 2
2007. július 27. | 10:42 | seribery

Szia,

látom próbálkoztál a kis fujival. Ami becsülendő, hogy a látó szemszöget levitted az állatok szintjére,de a képed nagyon életlen lett, és nincs egészséges helyen a fő téma. kicsit elvágtad szegény jobboldali macsekot is.

adott pontszám: 3
2007. július 27. | 10:07 | Zoran_2

Nagyon szép, elkapott pillanat a kiscicák életéből. A figyelő, és az alvó :). Kár, hogy az alvó feje nem fért már a képbe. Ha módod lett volna a gépet kicsit jobbra mozdítani, és a felesleges bal oldali részt kisebbre venni, úgy hogy többet mutatsz a jobb oldali cicából is mindenképpen jobb lenne. A téma nagyon jó, a szerkesztéssel vannak a gondok. Zoran

vermokus válasza:
Hát úgy szerkesztettem hogy inkább a képen több cica legyen és ne több tárgy, mert a fekete állatból az eredeti képen ennyi látszik csak, ugyanis tőle jobbra is pad van:D Köszi.

adott pontszám: 3,5
2007. július 27. | 08:56 | sijo

Szia!
Beszédes a kis macsek tekintete (gyermeki féltést sugároz nekem), és tisztában vagyok vele, hogy nehéz egy örökmozgót fényképezni, mert amint megmozdulsz, megindul feléd, de... Szerintem a géppel kicsit jobbra kellett vonla fordulnod, mert nekem így nem annyira passzol a kép címével. Így, hogy az asztal/sarokülő lábából ilyen sok és a másik macsekból kevés látszik, így inkább rejtőzés jellege van, nem felvigyázás. Ezt erősíti, hogy a lábazat élesebb, mint a macsek. Az elképzelést jónak találom, de másabb képkivágással és élességgel - esetleg a mélységélesség játékával - jobban ki lehetett volna hangsúlyozni a védelmet.
Ami még zavar, az a lábazat alatti világos szőnyegfolt. Ha utólag a tömör fa alsó vonalánál levágod, akkor nem vesztesz sem az őrző, sem az őrzött macsekból, de így nekem zavaró.
Amit tennék - mivel most már nem lehet arrébb mozdulni -
- a lábazatot megvágnám kb. 20 %-al
- az alját levágnám a fent említett módon, majd a jelenlegi diszkrét keret vissza
- mivel az élességen már nem nagyon lehet állítani, így talán szelektív színtelenítéssel próbálnám kihangsúlyozni az őrszemet.

További jó "lövöldözést"!
SIJo

ui: látom, h feldolgozható, de sajna a jelenlegi gépem nem bírja a ps-t, így én nem tudok nekiesni... :(

vermokus válasza:
Köszi. Sokat gondolkodtam rajta hogy álló képet vágok, hogy csak a két apród legyen benne, de mivel pont az a lényege hogy elbújtak, ill. amiről te is beszélsz hogy nehezen felfedezhető helyen vannak, ezért gondoltam hogy inkább bennehagyom a környezetet.

adott pontszám: 2,9
2007. július 27. | 08:53 | nemlasep

szia! Itt nem erzem indokoltnak a kozepreszerkesztett cica fejet. Inkabb kimpozditottam volna a kozeppontbol, es ugy meg kevesebbet is lattattal volna az asztal lababol,ami ide abszolut felesleges es nem is illik.
Jobb lett volna a cicakat termesztetes kornyeztetukben lefotozni, kint a szabadban, a fuben, vagy viragok kozott bujocskazva...
Ujrafotozassal lehetne javbitani.

vermokus válasza:
Köszi, van sok hancúrozós kép is de azok valahogy nem ,de télleg nem ide illőek, a fotózás minősége miatt.

2007. július 27. | 08:04 | c0y0te

Igazából kevesebb asztallábbal és több macskával nézne igazán jól ki. És a mélységélesség is fontos. Itt pld. ha eltoltad volna a kompozíciót balra úgy, hogy ne vágj bele az alvó cicába, és a háttérben levő kíváncsi szemekre esett volna az élesség, nagyon ütős fotó lenne :). Persze ez csak az én meglátásom, azért is pont nélkül!

vermokus válasza:
Kösszencs, megfogadom, de úgy vágtam hogy a kép jobb oldalán inkább a macska látszódjon mert sajna elbujtak ezek az állatok, és amugy sem látszik belőle sok minden.