BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,77
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. július 3. 22:41
  • Készítés helye (ország): Egyesült Államok
Monsters 2007

Június 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. október 17. | 19:37 | GőbölyLee

Látom Amerikában is voltál, gratulálok hozzá!
A képet nem tartom valami nagy kompozíciós remekműnek, szerintem csak úgy odaálltál és lefotóztad az autókat. De mégis van benne valami, amimegfogja az embert, ami miatt szimpatikus a kép. Lehet, hogy ez az erő ami ezek a szörnyek kifejtenek, maúgy nem szeretem az ekkora autókat a környezetszennyező mellékhatásaik miatt.
Sok ilyen autó van azon a földrészen vagy már felváltotta őket az európai laposorrú társuk?

Rigris válasza:
Igen, a nyáron eljutottam Amerikába, bár ez nem érdem, nincs mihez gratulálni - viszont irigykedni lehet bátran, mert nagyon jó volt.
Többen mondták hogy a kompozíció hétköznapi, lehet hogy így van. Sok képet készítettem kamionokról, lehet hogy ha újra kezdhetném, nem ezt tenném fel, de akkor így döntöttem. Igazából egyébként ott, a benzinkút melletti parkolóban az jutott eszembe, csinálok egy kamionos falinaptárat magamnak, ahhoz készültek ezek a képek. Eddig még nem készült el, de lehet hogy tényleg megcsinálom majd. A kép talán nem egy remekmű, bár szerintem azért nem rossz.
Egyébként a kamionok arrafelé 95 százalékban ilyenek. Valószínűleg az lehet az oka, hogy az utakon rengeteg a hely, nem szempont a szűk fordulókör, a jó manőverezőképesség, viszont a távolságok hatalmasak, a sofőrnek kell a hely a fülkében, hogy igazán kényelmesen dolgozhasson és pihenhessen.
De nem csak a kamionok mások ott - az ottani utakon nincsenek kisautók, vagy csak egy-egy, mutatóban. Innen nézve én sem értettem, de ott járva már tudom, egy Suzukiban én is félnék.

adott pontszám: 5
2007. július 4. | 08:43 | WILLYLONG

USA hosszú nyílegyenes utak a végtelenbe!
számtalan filmben voltak szereplők ezek a csőrös erőmonstrumok.Nagyon jellemző és kihagyhatatlan kép erről aföldrészről.
Köszönöm hogy megosztottad velünk.
A képmondanivalója fontos számomra természetesen a szerkesztés és a expo is tökéletes!
Gratulálok!
A kreditek pedig gyülnek majd szép lassan.
Elöbb v. utóbb mindenki válaszol.
Türelem!
Ervin

Rigris válasza:
Örülök hogy tetszik, meg hogy úgy érzed te is, ahogy én. Köszönöm a véleményed!

Én most akkor is mérges vagyok.

2007. július 4. | 07:38 | parfüm

" mint komor bikáé olyan a járása"

És az egész hangulata. Abban az erős napsütésben igen kiváló minőségű fotót készítettél ezekről a kihagyhatatlan kamionokról. Én nem mertem föltenni, pedig csináltam vagy 20 kamion fotót, álló és rohanó helyzetben.)))
Grat!

Rigris válasza:
Szerintem én sokkal többet:))) Köszönöm.

adott pontszám: 3,8
2007. július 4. | 07:29 | Diver

Nem lenne ez rossz kép de nekem pár dolog nem tetszik. A bal oldalából elhagytam volna, hogy elöl a kamionok elött több hely maradjon.Szerintem Te szemmagasságból fotóztad én ezt lejjebbről tettem volna, hogy nagyobb legyen a hatása a monstrumoknak. A szinekkel az élességgel semmi probléma, de így nekem kicsit túritafotó jellege van ! Valahogy számomra hiányzik belőle a plussz, aza plussz amit egy igazi fotós belerak a képbe.Remélem nem haragszol meg ezért a véleményemért !
Üdv' István

Rigris válasza:
A bal oldal elhagyásával nem értek egyet, a mélyebb nézőpontban igazad lehet. Sok fotó készült, ilyen is, olyan is, van ami kevésbé hétköznapi. Én ezt választottam, lehet hogy dönthettem volna jobban is. Természetesen nem haragszom meg, sőt, örülök hogy megírtad a véleményed!

adott pontszám: 4,7
2007. július 4. | 03:16 | istone

Szép kép lett az eredmény, de szerintem még jobb lehetne, ha jobbra tettél volna pár lépést.

Úgy ugyanis nem a hozzád közelebb álló kamion állt volna előrébb, hanem a hátrébb álló és így nem takarta volna ki a másikat.

A kép amúgy nagyon tetszik, igazi amerikai feelinget áraszt. Jók a fények, színek és az élesség is.

Rigris válasza:
Szerintem akkor már nagyon szemből kaptam volna el a bal oldali kamiont. Van persze olyan is, ezekről és másik gépekről is. Ez egy benzinkútnál készült, állt ott 10-15 hasonló, nekem meg volt negyed órám. Sok kép készült mindenféle nézőpontokból. Én ezt választottam, talán ez a leginkább naptárfotó-szerű.
Köszönöm hogy értékelted!

adott pontszám: 5
2007. július 3. | 23:25 | ..::Röno::..

Ezen mit húztak le 3.5-re??? Komolyan mondom az emberek nem tudom miket néztek és nem tudom valaha láttak e ilyet!?! Soha nem fotóztam kamionokat, pláne ilyeneket! De te megcsináltad! Én meg bepiáltam, de még ittasan is azt mondom, hogy remek expo, nem tudnám reprodukálni! Tehát számomra ez kitűnő!!! Gratulálok!

(már csak másnap látom, hogy valójában mit írtam, de jelenleg őszintén tettem, ettől függelten szerintem józanúl is tetszene!!!!) ;)

Üdv,

Viktor

(remélem helyesen írtam a hozzászólásom! :)))) )

Rigris válasza:
Teljesen rendben van, köszönöm:))) És a 3,5 ponttal sincs baj, még ha nem is értek egyet vele.
Szerintem azért te is tudnád reprodukálni, ennek ellenére köszönöm az elragadtatott értékelést!

adott pontszám: 5
2007. július 3. | 23:15 | impresszárió

Én világ életembe kamionsofőr szerettem volna lenni, Svájcban. A kép is jó.

Rigris válasza:
No de miért pont Svájcban? Befér egyáltalán egy kamion a hegyek közé?
Örülök hogy tetszik, köszönöm.

adott pontszám: 3,5
2007. július 3. | 22:48 | tamasvargyasi

A feher egyensulyal gondok vannak, nagyon kekes hatasba ment at a kep, inkabb azt az erzest kelti mintha valami regi szines kep hatasa lenne. Tulsagosan banalisan van fotozva, nem csak az szamit hogy mi van egy foton, hanem az hogy is van megorokitve. Egyszeru pillanatkepnek talalom egyszeruen komponalva. Ezzekbol az allatokbol sokkal tobb foto temat lehet kihozni mint amit lattunk.

Udv.Tamas

Rigris válasza:
Pedig ez egy új színes kép, és falinaptár-hatást igyekszik kelteni. Fotóztam ott ilyet is, olyat is, de ide az ilyet tettem fel. A fehéregyensúly szerintem rendben van, de te tudod.
Köszönöm hogy értékelted.