BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,77
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2007. június 28. 23:00
 • érzékenység: 50
 • fókusztávolság: 28,8/146
 • objektív: beépített
 • rekeszérték: 4.0
 • zársebesség: 1/400
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Bp
 • Készítés ideje : 2003-07-12
Merengés

csak vágás 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. augusztus 10. | 23:06 | livi11b

szia szerintem kár hogy belelóg a keze az arcába... Viszont a téma az nagyon tuti-mire is nem képes a cigaretta és az alkohol?? Ja és a bácsi szeintem nem is annyi idős mint amennyinek látszik

adott pontszám: 4
2007. július 2. | 16:09 | lori_atya

szia!
nagyon karakteres portre, a 2.77 jo nagy alulertekeles szerintem.
biztos kaptal egy csomo szubjektiv izles-velemenyt ra. ami biztos hiba az a hatter, ami tul eles. makronal es portrenal egyik legfontosabb szabal hogy ha lehet a hatter eletlen legyen.
ennyi. a tobbi mind tetszik a kepen, de ha nem is minden, tisztelem a mas meglatast, en a cigi veget nem tettem volna a szeme ele, de ezt nem szamitom hibanak, inkabb megjegyzes.
nem tudom, probaltad-e, ff-ben lehet nagyobb atlagod lenne, foleg ha jol bekontrasztositod. habar lehet akkor mind olyanok irnak akiknek szinesben lett volna jobb :D
szia, jo fenyeket.

2007. július 1. | 23:34 | praefect

Nem mind a te hibád, a G3 beépített objektívének vannak korlátai.

adott pontszám: 3
2007. június 30. | 19:10 | Mirza

Az élesség a cigarettán van, és nem a szemeken. Mégnagyobb bajom a cigarettával, hogy belemegy a szemébe, söt, kitakarja a fél arcot. A portrénál a modell személyisége a lényeg, amihez mondjuk a cigaretta remekül hozzáadhat, de semmiképp' nem ajánlatos elötérbe helyezni.

adott pontszám: 3,5
2007. június 30. | 17:08 | Nikopol

Szia!
A legszembetűnőbb hiba szerintem az, hogy a modelled arcának nagy részét eltakarja a keze. Így nem látunk túl sokat belőle. Gondolom így akartad jobban bemutatni a személyiségét, hogy a képbe belekomponáltad a cigarettát tartó kezet is. A másik gond szerintem a háttérrel van. Én úgy látom, hogy a kép szereplője nagyon beleolvad a háttérbe. Talán egy egyszínű háttér előnyösebb lett volna. Próbáld meg újra fényképezni, hátha az jobb lesz. Remélem segítettem valamit. Sok sikert a továbbiakban!
Nikopol

adott pontszám: 2
2007. június 29. | 23:03 | praefect

Olyan a képed, hogy elképzelhető: az adott pillanatban jó képet is lehetett róla készíteni. Más szemszögből.

Mert a kéz kitakarja az arcot, sőt: annak leglényegesebb elemeit. A cigaretta -- miért ott van a fókusz, miközben a szemek már kásásan homályosak... -- mintha egyenesen a bal szemét égetné.

A háttér kissé mozgalmas, a fények kemények, az ing szinte kiég.

Az a meglátásom, hogy elkattintottad. Az élesség véletlenül került oda, hiszen egy gyors kattintás történt.

Nem látom a gondosságot. Pedig nagyon sok dolog adva volt.

Nem tucatfotó, de komoly hibái vannak.

loar válasza:
Szia,próbáltam lesni a technikát az általad készített portrékból, de nem jutottam előrébb, de azért köszi az értékelést

adott pontszám: 2,5
2007. június 29. | 23:01 | newgam

Az előtérben lévő kéz "elvitte" a fókuszt,ami így a cigit tartó kézfejen van a nem az arcon, illetve annak egy jellegzetes részén.
A kéz világosabb az arcnál,azt nem túl előnyösen kitakarja,az izzó parázs,mintha kiégetné a fotóalanyod szemét! Szerintem ez így hibás megközelítés.
A felülről jövő napfény mellett érdemes lett volna egy erősebb derítéssel fényt "csalni" az árnyékban lévő szemekbe.
Kissé fakó színek javítására 2/3 alexpo-t is elbírt volna a kép és, ami sokat dobna a témán az a színek eltűntetése(a háttér zavaró zöldje).Engedné,hogy csak a témára összpontosítsunk:)
Az adott pontot jószívvel nem tudnám besorolni egyik meghatározás mellé sem,(főleg nem tucat),de erőssen javítandó!
Üdv!

2007. június 29. | 19:38 | ltmika

Huh lehet, hogy félreértettél. Én sem szeretem amikor valaki műszineket, olyan utómunkát csinál egy képpel ami már akár 3D studio max-al, vagy AutoCAD-el is készülhetett volna :)

A rossz fényképezési szög alatt azt értettem, hogy egy lépés balra máris nem takar ki a szivar a szemből.
Rekeszeléssel elérhető, hogy a szem éles és a szivarka is még beleesik az élesség tartományába. A fókuszponttól előre kicsit hosszabb az éles tartomány mint hátra. Ez ahogy látom auto modban készült és a gépre van bízva az élesség. Ha AV (Canon Power Shot gépen van ilyen funkció) módban csinálod már jobban tudsz játszani a mélységélességgel. Ezzel éles a szem, és a szivar is, megvan a lényeg, vagyis nem takaródik ki.
A fehéregyensúly is auto modban volt, ez nem baj, de az utólagos korrigálás még nem természetelellenes szinek kreálást jelenti. A déli verőfényes nap gyakran becsapós és kicsit fakó szürkésebb-kontraszttalanabb színeket eredmenyez...átveri az elektronikát.

A digitális fotozás velejárója az utómunka ez az analóg világban is megvolt, csak ott hivásidőt vagy hivóoldatkoncentrációt változtattak.

"Tudatosan nem szerettem volna olyan képet csinálni, mint amilyenek divatújságba valók, mikor az alany maga se ismer a képre a sok utómunka miatt" Ezzel maximálisan egyetértek, mint írtam az már nem digitális fotózás.

Lehet, hogy kicsit túl részletesen értékeltem, de a pár sorosoknak nem tartom sok értelmét.
További szép napot!

adott pontszám: 3,5
2007. június 29. | 18:01 | PekZo

Sajnos a kéz nagyon rossz helyen van, az arc felét eltakarja, ha lejjeb, a szájhoz közelebb lenne, sokkal jobban mutatna.
A gép is a kézre mérte az élességet, az arc többi része már kicsit életlen.
Nekem a színek is túl harsányak, így színesben még a háttér is zavarólag hat.

loar válasza:
köszi

adott pontszám: 1
2007. június 29. | 16:39 | ltmika

Ilyen "merengő" portrét bizony nem könnyű helyesen kiexponálni. Sajnos ez a felvétel több sebből is nagyon vérzik...már bocsáss meg a fogalmazásért. Először is nem az alanyt és nem a készítőt értékelem, hanem a képet.

Technikailag a legnagyobb hiba, hogy a fókuszpont a kézen, pontosabban a szivarkán van. Egy arc ábrázolásánál mindíg (jó, az esetek 99.9%-ban) a szemen kell lennei a fókusznak, a néző ösztönösen keresi a szemkontaktust, legyen szó egy fotórol akkor is.
A kompozíció nagyon semmitmondó, átgondolatlan, az alany néz ki a képből, ráadsául az egyik szeme takarva van, ez a jövőben mindenképp kerülendő. Érdemes ilyenkor egy sorozatot csinalni, az igazi képhez kell egy kis szerencse is.
A színek csapnivalók, kontraszttalan, fakó. Minimum egy szintkorrekció, amely kontrasztemelkedést is eredmnyez. Az oldalarányok helytelenek, semmi sincs kiemelve a képen. Rossz a fotózás szöge, a bal szem sötét..ilyenkor szoktak egy kis derítést alkalmazni...persze ezt a fehér ing csak nehezíti.

Kicsit több körültekintés, átgondolás és jobb lesz.

Tényleg sorry, további szép képeket és több szerencsét!

loar válasza:
Köszi a véleményed. Néhány megjegyzésem lenne csak. Egyáltalán nem érzem zavarónak, hogy nem a szemen van a hangsúly egy olyan embernél, aki meglehetősen erős dohányos. Lehetett volna a kép címe az hogy "cigizem". Alany néz ki a képből- egyik szeme takarva van. Gondolkozó embert általában nem szemben gondolom, hogy helyes fotózni és nem igazolványképet akartam csinálni. Sajnos a természet színei ilyen csapnivalóak, tudatosan nem akartam műszíneket kreálni. Megjegyzem sok embernek meg bejönnek ezek a színek. Ízlések és pofonok..A fotózás szemszöge tudatos, hangsúlyozván a cigarettát. Tudatosan nem szerettem volna olyan képet csinálni, mint amilyenek divatújságba valók, mikor az alany maga se ismer a képre a sok utómunka miatt:). Én is ismerek ilyeneket.
Mégyegyszer köszi az értékelésed

adott pontszám: 3
2007. június 29. | 15:06 | _-csOnt-_

Az arc beszédes és ez sokad ad a képhez, de a felvétel technikai megvalósítása elég gyenge színvonalú. Én nagy hibának érzem, hogy az élesség nem a szemén van hanem a kezén van és a fényviszonyok is nem lettek megfelelően megválasztva. Elég harsány és rossz szögből érkezik. A szűk vágás miatt kicsit furán hat a cigarettát tartó csuklótól belógó kézfej. Az egész kép hangulatát erősen rombolja a kép tónusainak és színvilágának feldolgozatlansága. Nem lehet kikerülni az alapos utómunkát a canon gépek különösen alkalmasak amolyan "videós" hangulatot árasztani. A háttér üde zöld színei a téma ellen dolgoznak az FF sokkal jobb választás volna.
üdv,
Csont

loar válasza:
Köszi a véleményed. Néhány megjegyzésem lenne csak:volt olyan aki szerint jó hogy a cigin volt az élesség. A harsány rossz fényviszonyt én választottam, szerintem a nap így jobban kiemeli a cserzett bőrt. Ha kevésbbé vágom, akkor meg a keze/lába lesz levágva. A kép tónusait nem akartam megváltoztatni, lehet, hogy nem szép, de ilyen volt a bőr színe. FF-ben gondolkoztam, de 5-ből 5-nek nem tetszett.
mégegyszer köszi az értékelést.

adott pontszám: 5
2007. június 29. | 14:21 | tropauer

Szia! Érdemes lett volna még tágabb blendét alkalmazni, hogy még kisebb legyen a mélységélesség. Az szerintem nem baj, hogy a hamu az éles, de jól nézne ki, ha még kevésbbé lenne éles az arc. Ezzel persze a háttér is életlenebb lett volna.
Ami miatt mégis ötöst érdemel az az, hogy merted bevállalni, hogy a kéz ennyire kitakarja az arcot, ezzel egyedivé téve a portrét.

loar válasza:
Köszi az értékelést, ez volt a max, amit ki tudtam hozni a mélységélességből

adott pontszám: 4,5
2007. június 29. | 10:24 | WILLYLONG

A tekintet kiválló!!!!
Sajnálom hogy az élesség nem a szemen van, pedig az a mesélő.Egy kicsit nagyobb f érték és a kéz is benne van a DOF-ban, a fény elegendő volt a záridőből adodóan.
További szép képeket!
Ervin

loar válasza:
Igy jött össze akkor.Köszi az értékelést.

adott pontszám: 5
2007. június 29. | 10:10 | zölseges

Hello!
Kivallo kep Gratulalok!
Nagyon jok a kep szinei es a mondanivaloja is igen atjon legalabb is nekem.Van benne valami szomorusag.
Grat!

loar válasza:
köszönöm

adott pontszám: 4,8
2007. június 29. | 08:17 | drhouse

Szia!A pillanat,az arc tetszik.Ami számomra zavaró az a cigi(szivar) parazsának elhelyezkedése.Talán szerencsésebb lenne ha nem a szeme előtt lenne közvetlenül.Egyébként tatszik a képed,kifejező.Grat!

loar válasza:
Mindenképpen akartam, hogy a cigi legyen elől. Amikor fotóztam nem volt zavaró.
Köszi az értékelést

adott pontszám: 4,8
2007. június 29. | 07:45 | Lukitom

Nekem kicsit zavaróan lóg a kéz az arcba, kár hogy nem tartja kicsit lentebb azt a cigarettát. Úgy talán a merengés érzés jobban kijönne. Ettő függetlenül tetszik a kép, gratulálok.

loar válasza:
Ez volt a legjobb szög. Úgy gondoltam, hogy egy erős dohányosnál legyen hangsúlyos a cigi.
Köszi, hogy értékeltél