BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,75
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. június 28. 05:58
  • objektív: Pentax FA 77mm f/1.8 Ltd.
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Mónika

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. augusztus 15. | 23:18 | kistuszek

Először is gratulálok a képhez!
Két apróság, amivel nekem jobban tetszene a kép: A szemhez közeli tincset lehetne valahogy lágyítani, mert elvonzza a tekintetemet. Valahogy kirúzsozódott a modell foga, ezen lehetne egy kis utólagos fehérítést eszközölni. A kép idealizáló jellegét erősítené talán.
( Szóval a szabály szerint javítandó = 3 :-D
Szerintem meg ha lefényképezek egy sima fehér lapot, azt ízlésesen bekeretezem, és azt a címet adom nemki, hogy fehér, berakom a humor kategóriába... akkor az jó kompozíció, pont ott éles ahol kell, jól kezeltem a fényt, és kreatív voltam => hiba egy szál se 5 :-D )
Szerintem még rakj csak fel hasonló minőségű képeket, és derülj rajta ki mit mond!
Én nem vagyok egy nagy ász, sőt , de azt látom, hogy ez egy igen jó kép!

Más: Szerintem a hozzászólásokat kellene pontozni attól függően mennyi hasznos információt hordoznak... A képek értékelése pedig úgy történne, hogy hány kreditet utaltak át a sajátjukból az értékelők, meg hányan nézték meg... Az lehet mutatna valamit...

Remélem konstruktív voltam :-)
üdv : tuszi

_-csOnt-_ válasza:
köszönöm, hogy benéztél :)))

adott pontszám: 5
2007. július 17. | 16:32 | lupe

Szeretem az ilyen egyértelmüen tiszta, klasszikus portrékat, ami arról szól, hogy van egy "modell"( számomra mellékes, hogy ismert vagy ismeretlen), és őt megpróbálja valaki bemutatni. Szerintem ez a portréfotózás, és nem az a mellékes belemagyarázás, amiből már nekem is kezd elegem lenni! Nagyon jól megoldottad a világítást, az esetleg előnytelen vonások (amik a főfény- derítőfény fényerősségének erős különbségéből adódna) így nem jelentkeznek. Viszont nagyon szép utómunkát végeztél, szinte porcelán bőre lett, amit godnolom egy kis retussal is segítettél. A vágását is jól megválasztottad, a színek pedig a természetes árnyalatokat adják vissza. Sajnos ez utóbbi itt már kezd nagyon nem divatos lenni.

_-csOnt-_ válasza:
nagyon köszönöm a véleményed :)

2007. július 8. | 19:33 | nologo32

Na! Semmi ledorongolás? :) Amúgy én örülök! Szia! :)

adott pontszám: 4,9
2007. július 8. | 18:48 | nologo32

Na akkor ezt figyuzd! Jön a kötözködés! :) Na jó, nem...

Szóval az én ízlésemnek kicsit túl borotva a szemhéjon és az ajkakon, illetve a hajon (vagy csak kicsit korpás?:) Egy kicsit túl plasztikátlan az arcon (világítás, lágyítás, utóapróságok), de ettől - vagyis az én ízlésemtől - eltekintve annak, aminek készült, tökéletes, vagy tökéletes közeli. A műfaji követelményeknek maximálisan megfelel, a háttér utólag bármikor cserélhető, jó is, hogy semleges, a csaj hozza a hibátlanság és kívánatosság illúzióját és még meg is lehet ismerni :) Máris jobb, mint a Vogue címlapja... :)
A kekec mitugrászokkal nem kell törődni, ők is szeretnének ilyet, de valamiért nem megy nekik. Vagy a nő nincs meg hozzá, vagy a tudás. Vagy a pénz a lámpákra, mittomén :) Ha benézel hozzám, láthatod, más világ az enyém, mint ez a kép, (vagy már láttad is), de ez nem zárja ki a munkád megértését és megbecsülését. Na jó, akkor most nyomok egy kettest, oké? Hiszen ez egy tucatfotó, minden benzinkút ilyen címlapokkal van tele! Vagy nem?:) Szia! :)

Na jó, nem, de juszt se ötös, mert én egy szánalmas, irigy, vérszagra gyűlő kreditvadász (ezt kihagytad!) kötözködő vagyok! :) 4,999-et meg nem tudok nyomni, azt nem hagyják! Vedd még számításba lécci, hogy én a nullától pontozok felfelé, mert ez a "rontsuk a pontot lefele", ez valami szánalmasan destruktív... Szia! :)

_-csOnt-_ válasza:
köszi, hogy benéztél :))

2007. július 1. | 22:39 | zone66

Nagyon ütős kép! Ez a kép él!

_-csOnt-_ válasza:
köszönöm

2007. július 1. | 10:58 | f.c.u.k.

Tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen fotót kár magas ison készíteni, mivel fényből van elég, így levágtam, hogy nem az érzékenységből kifolyólag alakult ki. Mindettől függetlenül itt sztem ízt ad a képnek, tapinthatóvá teszi.
Egyszer szívesen beszélgetnék veled személyesen vagy mailben erről-arról.
Persze csak ha nem zeverlak.
Üdv!

_-csOnt-_ válasza:
Írj bátran,

üdv

photo@istvancsont.com

2007. július 1. | 08:00 | erőslacc

Lehet, hogy engem minősít a dolog, de én nem tudom ki ez a hölgy! Fel lehet ezt róni a számlámra...én úgy néztem a fotóra mint egy fotós által készített portréra...nem úgy mint egy tv-s sztárra. Szerencsére nem köt le a tv-nézés, mióta 24 órából 12 reklám, és abban is a gyerekekhez szólnak, őket mérgezik minden T...gazdaságos szeméttel, hogy közben kiürítsék a szülők pénztárcáját... Aztán ez a nagytestvér, meg hasonló szennyműsorok + politikai hülyítés teljesen leszoktattak a televíziónézésről... bla bla bla...Talán akkor riportfotó...(?) de akkor mégsem róható a Te számládra a dolog, elnézést kell kérnem! Jó hétvégét!

_-csOnt-_ válasza:
én élveztem az eszmecserénket és köszönöm, hogy kitartotál. üdv

adott pontszám: 5
2007. június 30. | 22:17 | f.c.u.k.

Ez aztán az ízes fotó!!
Minden apró részletében tökéletes. A színek harmóniája nagyon tetszik. A nyaklánc csillogása szép. A modell meg még mindig az. Vágás tökéletes. Zajosság unikumként hat.
De ami igazán lenyűgöz, az a nagyon visszafogott hajfény. Csodás!!
Az általad említett okok miatt nem töltöttem fel már nagyon rég fotót, pedig volna mit...

_-csOnt-_ válasza:
köszönöm, hogy benéztél. mivel grafikus vagy gondolom sok fotót dolgozol fel. kiváncsi vagyok, hogy a "zaj" az neked lejött-e, hogy a "kép része" vagy iso zaj hatása van. Imagenomic RealGrain Kodak porta NC emuláció valójában, természetesen az eredetin mivel iso100-on rendes fényeknél készül gyakorlatilag tökéletesen zajtalan. Ezt tudom, hogy pl.a "Canonosok" nagyon csípik, (régebben én is az voltam:) de szerintem pl. egy ilyen portrét "agyonver". Na mind 1 , kiváncsi vagyok a véleményedre.

2007. június 30. | 16:59 | erőslacc

Köszi a válaszod, még csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy mint fotó nagyszerű! Tetszik a homogén háttér, jó a szerkesztés, szépek a szinek, jó az élesség, egyszóval technikailag is hibátlan az én szememnek! Nem akarom túlragozni a dolgot, de egy ilyen profin kidolgozott képnél egy jó fotósnak még azt is kell látni, ha sok a smink, és ez lehet zavaró körülmény SZERINTEM, hiszen nálam már zavaróan hatott, habár nem vagyok a kategória zsánere...de...További jó fotózást!

_-csOnt-_ válasza:
Értelek. Ez nehéz kérdés, ha olyan emberekkel dolgozol együtt akik a saját területükön elismert emberek. Aki készítette évek óta sminkeli Mónikát az RTL-ben. Valamint ott volt az újság stylistja 8aki szintén nő) Ott nekem ebben a kérdésben nem nagyon "osztottak lapot" és elég kínos is lenne ha én kezdeném el "megfejteni", hogy szerintem milyen a jó smink. Remélem átjön hova akarok eljutni ezel:)

2007. június 30. | 07:42 | Renzo

Az ember mindíg remél és ezért folyamatos csalodások érik :)

ez az oldal soha nem fog megváltozni..... legalábbis a morál és a szabályzat , ami erre készteti a társaságot...

_-csOnt-_ válasza:
hát... úgy tűnik nem változik :)

2007. június 30. | 06:40 | erőslacc

Vannak itt gyönyörű portrék, gyönyörű természetes arcokról, ez is gyönyörű arc, csak nem látom a sok festéktől, mondj egy részt ami természetes az arcon! A haj festett, a szem festett, a száj festett, az arcbőr festett, talán a szemgolyók nem((?), de kontaktlencsén sem csodálkoznék...)és ez mind látszik!

Biztos láttál már filmet, ahol a nyolcvanéves szinészből próbálnak húszévest varázsolni," 100 óra" smink, és kész, csakhogy nem a valóságot látjuk. Itt nem látok valóságot, ez olyan mintha az egyik tájképfestményemet lefotóznám, és betenném a tájkép kategóriába! Nem akarod megérteni mire gondolok?

_-csOnt-_ válasza:
A műtermi portré fotózás sajátsága, hogy sokkal inkább egy idealizált szubjektív valóságot mutat be, mint a nyers szigorú valóságot. A fotózás kezdetekor a FF képeket ugyan úgy retusálták mint a 60-70 évek első színes címlap lányait és ma sincs ez másképpen csak az eszközök változtak. Ez egy ilyen műfaj erről szól.

2007. június 29. | 17:38 | erőslacc

Itt most nem a sminkessel van a gond, hanem egy portrét mutatsz elvileg, de én nem látok arcot! Ezzel az erővel egy busó népviseletet viselő alakot is betehetnél ebbe a kategóriába SZERINTEM...így inkább absztrakt kategória, de nem akarok senkit megsérteni...csak bróbálom elmondani hogyan gondolom, bár egyáltalán nem biztos, hogy nekem van igazam! További jó fotózást!

_-csOnt-_ válasza:
Nem teljesen értem mire gondolsz. A retusra?
A sminkre? Nagyon eltévedtél szerintem. Vagy valami "szocio portrét" kellene készíteni reggel 8-kor ébredés után smink nélkül ablakfénynél? Mindezt egy ismert televíziós hölgyról egy női magazinba? Te melyik bolygón élsz drága barátom? Újságot mikor vetél a kezedbe utóljára?

adott pontszám: 5
2007. június 29. | 15:35 | keji

Nagyon szépen kivitelezett kép gratulálok. Természetesen a modell ismertsége nagyban meghatározza a róla alkotott véleményeket. Szerintem jórészt betudhatod ennek is az alacsonyabb pontokat. Előrebocsátom, hogy nem tudok ilyen képet készíteni, nekem a száj tartása nem tetszik, bár a retekklubbon is sokszor látható így. Szerintem, ha mosolyogna nekem többet adna, de ez teljesen szubjektív és a kivitelezéshez meg semmi köze.
Az pedig 5.

_-csOnt-_ válasza:
köszönöm, hogy benéztél

2007. június 29. | 13:47 | dymanfish

miert nem muxik a honlap?

_-csOnt-_ válasza:
Még messze fejlesztés alatt van sajnos eddig volt időm eljutni vele :)

2007. június 29. | 13:37 | dymanfish

megint irok, nem birok leallani :D
eloszor is elmondom azt, hogy nagyon jol esett amit irtal valaszkent, koszi.
igazat adok neked abban amit irsz, es latom hogy sok dilettans es irigykedo velemeny is van itt az oldalon.
sajnos vannak ilyen emberek, de az ilyeneken mosolyogni kell egyet es hagyni hogy almodjanak egy szebb jovorol amelyben majd ok is jol fognak fotozni.
sajnos nem sokat erunk el.
lattam en is olyan 5-os kepeket, amelyeken egy homalyos mellen kivul semmi nem volt ami erdekes legyen, es volt olyan is ami tele volt hibaval, ferden belogo feher oszlopok,, csaladifoto minosegu kattintasok, csak mert tetszett a modell.
es azzal en sem ertek egyet SOHA hogy egy kepen a modell szepsegebe vagy kevesbe szepsegebe kossunk bele. itt a fotorol van szo, mint olyan, es ha a modellnek mondjuk nincs 90-60-90-es merete az nem valo a kepek alatti kritikak koze. mert a fotos is ember, es ha a fotot szapuljak azt meg elturi, es ha olyan beallitottsagu akkor el is gondolkozik rajta, mert azt meg lehet ismetelni, de attol h valaki kijelenti hogy ez vagy az a modell nem a modern szepsegideal es emiatt lepontoz, azt en az adminok helyebe kihuznam.
ugye hogy megvaltozott a hangvetelem ha nem vagyok ideges. ez a kulcs. ha nagyon felhuz valaki a kritikaval, ajanlom neked is es magamnak is hogy ne valaszolj egybol, mert a felindult ember nem tud jozanul gondolkozni. :D
amugy valoban kivancsi vagyok a regebbi kepeidre, es szivesen vennem ha megnezned a fotoimat es kommentalnal rajuk, ha erdekel, mert latom hogy jo fotos vagy, es en valoban csakis ebbe az egy kepbe kotottem bele, mint kep, korulmenyek es irigyseg nelkul.
ugy erzem tanulhatok toled portre dolgaban, mert a stiliszta hibain kivul a kep nagyon jo, es a masik monikas kep meg jobb. a tobbit megnezem a weboldaladon :)
ja, es tudom, hogy nem tokeletesek meg a potreim, nem varok rajuk 5-ost, inkabb valami tanacsot, ha lehet, mert azokat egyelore meg szomjazom. tobbet tanulok a sajat kepeim hibajabol mintha vegigolvasnek 100 fotos konyvet ugy erzem :D

udv,
bognar

PS.: mi van velem, nem tudok rovid velemenyt irni? megint regeny lett :(

_-csOnt-_ válasza:
Végig nézem majd a képeidet és írok. Én régóta tag vagyok itt, régen cosmicX néven voltam. Nemrég töröltem a galériámat kb 50 képet és azóta szinte csak kísértek itt, mint egy szellem :) Jobb ha nem "puffogunk" tovább ez igaz azt hiszem "megpihenek" kicsit :)

üdv,
Csont

2007. június 29. | 11:50 | Alpár

Nem értékelem a képed, csak kiváncsi vagyok mit reagáltak az itteniek:P A kép nekem tetszik szerencsés vagy hogy médiában szereplő embereket is fotózhatsz!

_-csOnt-_ válasza:
Vagy szerencsétlen... legalábbis ha elolvasod amiket írnak :))

2007. június 29. | 08:55 | dymanfish

ja meg egy kis tanacs, ha megfogadod: ne irj olyanokat igy nyilvanosan mint "Nem tudok nyilatkozni nem vagyok sminkes.", meg "Ott volt a fotózáson az újság stylistja ha őt nem zavarta, onnantől kezdve az nem az én dolgom.", mert en tudom hogy igazad van, de egy ido utan kezd kialakulni mindenkiben hogy te vagy az a szemely a studioban aki nem csinal mast csak eppen lenyom egy gombot :D
tudom, h ennel tobb vagy, ez csak egy artatlan megjegyzes volt.

_-csOnt-_ válasza:
Nem kell az embereket félrevezetni. Akkor tanulják meg, hogy működik ez a valóságban, ha beszélünk róla. A fotósnak a berendezés fényelés és a fényképezés a dolga. Ha egy félbevágott sertést tesznek oda, akkor azt világítja és fényképezi. Szerintem jobb ha ezt tudják.

2007. június 29. | 08:51 | dymanfish

koszi az utolso valaszodat, amelyet teljesen el tudok fogadni.
tudom milyen egy studioban, igaz nem divatfotos vagyok hanem operator, reklamfotos es reklamtervezo, es filmeztem mar hirbejatszasokat, reszt vettem jatekfilmekben es dokumentumfilmkeszitesben is.
azt is tudom, milyen hajsza megy vegbe.
a hibakat a kepeden nem is azert emlitettem, hogy kotekedjek, hiszen nem csak te olvasod, hanem sokan masok is, akik hobbifotosok, van idejuk 1-1 fotora, es lehet hogy elolvasva rajonnek arra, hogy ezekre eppen nem figyelnek, es ezutan erre is figyelni fognak. en ezen a modon sokat tanultam a portrerol nemcsak itt, hanem mas forumokon is, es most kezdek csak bele, eddig makrokat fotoztam inkabb, es a munkakorom is inkabb a targyfotozasbol all, a hireknel, interjuknal pedig nem volt soha annyira fontos a megvilagitas mint amennyire egy igenyes portrefotonal.
csak az esett rosszul hogy annyira tamadasnak veszed ezeket a kritikakat, szerintem az elso kommentjeikben senki se rolad irt, hanem magarol a fotorol, es ha a fotot nezzuk akkor nem azt nezuk hogy hogy siettel vagy nem, hanem magat a fotot, amiben ha tetszik ha nem, akadnak hibak. te tudod a korulmenyeket, de mi nem. mi csak azt latjuk, hogy egy jo kepen alap esztetikai hibak maradtak (kiveve a szemen valo tukrozodest, ami aztan vegkepp nem hiba, sot szep). azt sem tudhatja senki, hogy ez hataridore elkeszulendo megrendeles-foto, mert lehetne akar egy hobbifoto is, szepen studioban kivitelezve. az, hogy szelgepet hasznaltal csak utolag derul ki, a kepen nem az latszik, mert csak a rendezoi jobb oldalon van egy kis hajmozgas. es vannak ujoncok is, akik nem tudjak mit kell nezzenek. nem kell veluk sem gunyolodni, ki lehet javitani normalisan is, mert ugyanugy ahogy neked elmegy a kedved a feltoltestol ha ilyen kritikakat kapsz, masnak elmegy a kedve a velemenyenek megirasatol az olyan valaszok utan. eppen azt szeretem itt, hogy altalaban van egy barati legkor meg akkor is ha nem ismerjuk sokan egymast, es mindenki a lehetosegeitol es kepessegetol fuggoen megprobal valami hasznosat mondani abban a remenyben, hogy hatha tud vele segiteni valamit.
ezektol a kritikaktol szerintem nem fugg a munkahelyed es az elert atlagodtol sem, nem kell szivre venni. mindenki megirja mit gondol, aztan ha tetszik elfogadod, ha nem tetszik akkor nem, es ha egyszeruen leirnad hogy miert van benne ami benne van akkor senki sem fortyanna fel a valaszaidtol, de sajnos nagyon szarkasztikusan reagaltal arra ami nem 5-os volt.
sajnalom hogy visszaszemelyeskedtem, eleg nem szep volt tolem.

udv, bognar

_-csOnt-_ válasza:
Köszönöm a viszont reagálást. Most, hogy mind ketten bővebben ismerjük a körülményeket és a hátterét a dolgoknak, talán az elkövetkezendőkben jobban tudunk egymás sori között olvasni. Remélem, hogy ez egyben lehetőséget teremt egy őszinte és elmélyültebb szakmai hangvételre.

Más:
Ami az oldal közösségének működésére jelemző és évek óta nem sikerül megbarátkoznom vele az a folyamatos kettős mérce. Röviden, hogy mire is gondolok és ez gyakran előfordul sokmindenkivel egy egy munkája kapcsán. Még egy fának, fűnek, falnak, támaszkodó fiatal (gyakrat barát barátnő) ismeretlen lányzó van egy felvételen, láthatóan privát jelleggel készült amatőr felvételen mindenki őszintén örül neki. Főleg ha a felvétel tényleg jó, akkor teljes a "siker" :)
Aztán benyitnak egy ilyen képet mint pl. ez (vagy a sorozat egyébb darabjai) amin az összes hibájával és sutaságával együtt is messziről lekiabál, hogy "itt valami más történik" rögtön bekapcsol az üzemód váltó a véleményezőkbe. Régebbi képeimen amin más ismertebb emberek voltak, de itt is tapasztaltam akár érdemes elolvasni, hogy kép kritika gyanánt leírja a magánvéleményét az alanyról. Ezen alapban is bosszonkodni szoktam, mert néha nagyon bántóak és nekem ezek az emberek ismerőseim, barátaim, vagy munka kapcsolataim. (régi galériám már töröltem sajnos nem tudsz beleolvasni mik voltak ott)
És ne vedd magadra, (tényleg ne!!!) ilyenkor hatványozottan kerülnek elő a haj és ruha problémák, meg szemcsillogás vagy élfény és hajfény problémák. És a sima szürke háttér is elkezd probléma lenni. Az ékszer csillogása is hirtelen "hatalmas" probléma kezd el lenni csak úgy mint egy a fülnél belógó hajszál. Nem kell hozzá paranoidnak lenni, hogy ilyenkor "levágja" az ember mi van. Semmi nincs nincs csak bakapcsol a jó öreg magyaros "irigység" faktor vagy inkjább csak egy "szoftosabb" (anyádat) faktor. Én ezt így látom 4 év fotózz.hu tapasztalattal a hátam mögött.
És lehet, hogy naív ember vagyok, de őszintén csodálkozom, hogy tényleg, de tényleg semmi fejlődés nincs a közösség működésében.

üdv,
Csont

2007. június 28. | 22:39 | erőslacc

Nem irigységből mondom, de nagyon sok a festék, a rúzs, már messziről világít...Nagyon helyes a modell,meg tetszik minden, technikailag szerintem ok., de miért kell az a sok festék? Lehet, hogy maradi vagyok, vagy nem értek a fotózáshoz, de számomra ez egy rejtély, egy csinos hölgy, egy gyönyörű arc, festék mögé bújtatva... ?...

_-csOnt-_ válasza:
Nem tudok nyilatkozni nem vagyok sminkes.

2007. június 28. | 21:42 | BenKee79

Persze, persze, a kettő együtt jár. Nem értem miért nem kategóriákra bontott a súlyozott átlag. Lenne pár ötlet a reformra.

2007. június 28. | 21:25 | Endruboy

Helló!
szerintem nagyon jó címlapfotó lenne vagy mi ;)

_-csOnt-_ válasza:
arra lenne jobb a sorozatban, de szerintem ez is cuki :)

2007. június 28. | 21:04 | dymanfish

szia. most utoljara irok mert kezdem unni a szemelyeskedeseidet.
eloszor is, lehet nem volt szamodra erdekes az a resze a hozzaszolasomnak, ahol elismertem hogy a kep igenis nagyon szep, es tetszik is. raadasul apro hibanak vettem a hibakat. a 4-es azt jelenti, hogy APRO hibaval.
a problemak amikbe belekotottem, igaz, hogy nem technikai, megvilagitasi problemak hanem egyszeruen az igenyessegrol szolnak. ha teged nem erdekel hogy a pantja ki van fordulva vagy akar forditva veszi fel a ruhat, akkor sok mondanivalom nincs es eleg sokat elarul arrol, hogy hogyan allsz neki egy kep elkeszitesenek. a megcsavarodott pantokbol igenis megtanulhatunk egy fontos lecket. azt hogy mielott exponalunk, elobb nezzuk meg mit fotozunk. a masik keped nagyon jo, es azzal semmi baj, de akkor az 5-osoket a stiliszta kapja ezek szerint es nem te, hiszen te csak bekapcsoltad (?) a szelgepet es exponaltal. remelem a fenyek legalabb a te muved, vagy azt is mas tervezte meg?
sajnalom hogy szanalmas kotozkodesnek veszel olyan hozzaszolasokat amelyek igyekeznek nagyon tapintatosan kozolni egy-ket apro hibat ami talan elkerulte a te vagy a stilisztad figyelmet.
nyugodtan tolts meg fel fotokat es a megjegyzesbe ird be hogy szigoruan csakis azok pontozzanak akik nem latnak hibat a kepeiden, vagyunk annyira tapintatosak hogy ezt tiszteletben tartsuk. es akkor boldog lehetsz abban a tevhitben hogy te vagy a tokeletes fotos akinek csak tokeletes fotoi vannak.
ha pedig az a magazin elfogad egy ilyen technikailag jo, de kivitelezesben igenytelen fotot, akkor jo kis csapat vagytok. de ha csakis a stiliszta dolga hogy a modell jol nezzen ki ez rendben legyen, akkor ezen kep utan lehet jobb otlet kirugni es ujat alkalmazni helyette. mert neked mint fotosnak apro hibak ezek itt, de akinek az lenne a dolga hogy ezekre figyeljen, annak nem.
jo fenyeket.

_-csOnt-_ válasza:
Nem tudom mekkora studió rutinod van, vagy dolgoztál együtt újsággal, de gyanítom nem. Ez itt nagyon nem így működik. Ez úgy működik, hogy van 3 órád össz vissz. Arra, hogy beállítsd a fényeket, még sminkelnek az első beállásra. Fénymérés, teszképek, javítás a fényállásokon, élfények belövése stb. és elindul. Aztán új smink, új haj, új ruha, más setup. Mindenki menne már. nagyon. 3 óra van mindenre. 3-4 féle ruha, más hajak, közben tárgyfotózás átöltözés alatt. Hidd el nekem, hogy a megcsavarodott ruhapánt és a kósza hajszál ilyen feszes tempóban nem a fotós kompetenciája. Bele is bolondulnál. Azért van ott a többi ember aki segít. Én azal foglalkoztam, hogy szépen legyen világítva megfelelően exponálva és komponálva. Amiről te beszélsz az a boldog felhőtlen lelkes amatőr világban működik, ill. a nagyon felső kategóriás divat magazinoknál, mikor egy fotós veheti a bátorságot, hogy leugassa a megrendelőt és a stylisztot, hogy "hello" ruha meg , hogy néz ki"? :)
Welcome to the real world. ... !

üdv,
Csont

adott pontszám: 5
2007. június 28. | 19:45 | Krizzzti

marpedig elegans visszafogott es nagyon kifejezo. remek a smink, a nyaklanc. szep a tekintet es gyonyoru a haj. nekem nagyon tetszik de a kakan is csomot kereso tarsadalomtol ne varj tul sokat.

_-csOnt-_ válasza:
köszönöm, hogy benéztél

2007. június 28. | 19:40 | Renzo

Ezt már sokan észrevették és leléptek innen :)
vagy megszokod vagy te is lelépsz :)
a képről csak annyit, hogy nekem ez tetszik de nagyon sima a bőr....

_-csOnt-_ válasza:
frissen borotválkozott :)) hát igen, lehet, hogy nekem sem kellene sokáig széllel szemben....

2007. június 28. | 16:42 | photobalance

... bár ott tartanánk, ahol elkezdődött. :D ... nem Szilvinek hívták a sminkest véletlenül?

_-csOnt-_ válasza:
Nem Szilvi volt az tuti... :9

2007. június 28. | 16:24 | _béem_

Arról beszéltem, hogy szép kép egy nőről, aki akárki lehetne, nem fontos, hogy ki van rajta. Ezért lepett meg amikor felismertem, mert arra gondolnék, hogy aki országosan ismertté válik, az ha fotózkodásra adja a fejét, akkor az egyéniségét szertné hangsúlyoztatni, vagy viszontlátni a képeken, nem pedig a felcserélhetőséget.

_-csOnt-_ válasza:
A celebritásokról, főként a hölgyekről készült képeken általában a szépséget kevésbé az egyéniséget szeretik bemutatni a magazinok. Főleg egy divat mellékletben, (búlvárról már nem is beszélve) ahol minimális az igazán értékelhető információ tartalom. Ha megnézed a vezető női magazinokat százával botlik bele az olvasó ebbe a jelenségbe. Fotós oldalról ez egy alkalmazott műfaj nem pedig önmegvalósító.

adott pontszám: 4
2007. június 28. | 15:37 | ningbo

Ne aggódj, lesz ez még rosszabb is, nézz be hozzám, és hasmenésed is lesz...:)

A képről:
Először, ami nem tetszik. Vagy a világítás volt erős, vagy a ruha anyaga okozza, de a vállpántok kiégésgyanús világossága vonzza a szemet (itt nem a fonott pántokra gondolok, mert az remek). A nyaklánc fényvisszaverődése, becsillanása sem előnyös, és bár ezt nem tartom hibának, de ebben az esetben mindenképpen borítja a szimmetriát. Nekem jobban tetszene, ha a fejtető is benne lenne.

Sok utómunka látszik az arcon, de az összkép, amit a hatása eredményzett nem tökéletes. Oldalt a fül előtt egy sötétebb folt, olyan, mintha szőszálak lennének, ezt eltüntetném, mert elég illúzióromboló. Ezzel ellentétben áll az arc, ami pedig már elég porcelános lett, elveszítette a struktúráját. Egyedül a szemhéjaknál vélek felfedezni egy kis maradványt a valódi bőrstruktúrából, ezt viszont az élesítés teljesen tönkreteszi. Valószínűnek tartom, hogy ez okozza az arcon fellelhető zajosságot is. Azt feltételezem, hogy már a kicsinyített képet élesítetted utólag - ez is okozhat ilyan eredményt. Szóval az utómunka kicsit mű hatást kelt.

Ami tetszik: a modell remek arckifejezése, csöppnyi erotika a szájtartásban és a pillantásban, amit a tökéletes smink még fel is erősít. Külön kiemelném az alig észrevehető hátsó oldalfényt, ami a hajon megcsillan, ez sokat emel a kép nyújtotta vizuális élményen.

Szerintem az utómunkát próbáld újra, ha az alapkép minősége megfelelő. A kép felépítése alapvetően tetszik, de az utómunka nekem nem jön be.

Üdv

_-csOnt-_ válasza:
köszönöm, hogy vetted a fáratságot és részletesen leírtad a véleményed. Az eredeti kép minősége szép részletes, igazából sokféle képpen fel lehet dolgozni, kíváncsi vagyok ha újságba kerül ott mit hoznak ki belőle.
köszönöm

2007. június 28. | 15:00 | _béem_

Az összes a Pokrivtsák Mónika? Mert érdekes, hogy többin egyáltalán nem hasonlít magára.
Amúgy jó képek, de a Mónika különösebben nem izgalmas személyiség a számomra, se amúgy, se a képeken, ezért a képed is inkább egy bárki modellről készült divatportrénként élvezhetők, mint érdekes Mónikaportréként.

_-csOnt-_ válasza:
Nem értem valójában miről beszélsz.
Nyilván való, hogy a képet mint egyfajta divat-portrét lehet és kell értékelni. Ez itt nem egy Mónika fun club. Az, hogy számodra ki izgalmas vagy sem szerintem elég érdektelen a felvétel szempotjából és talán kicsit bántó is a személyeskedő hangvétel.
Gondolj már bele, ha minden portrénál elkezenénk leírni, hogy mit gondolunk a modellről? Mekkora zsákutcában jársz te?

2007. június 28. | 13:58 | nagysz

Munkáid, felszerelésed látva vszínűleg profi fotós vagy. Akkor meg mi a bajod? Nincs önbizalmad?
Egyáltalán nem is értlek titeket párótokat, minek raktok fel képet? Úgyis mindig lesz aki beleköt vmibe akkor meg dühöngesz. Megkímélnéd magad... Ha ennyire zavar, hogy olyan ember aki nem tud a hobbijából megélni leszól, miért teszed ennek ki magad?
Pontozni nem tudom mert kíváncsi voltam min akadtál ki. A kép sztem 5, (((de a modell nagyon betegesen néz ki, sztem természetellenes ennyire lefogyni, még ennyi smink alatt is olyan egészségtelen beesések karikák vannak az arcán)))

ui.: Mit szóljunk mi akiknek még a tapasztalatból eredendő önbizalmuk is hiányzik?

_-csOnt-_ válasza:
Engem inkább az késztet csodálkozásra, hogy az oldal 4 éves működése után, még ugyan ott tart az egész ahol elkezdődött. Vagy talán még ott sem... és ez nagyon szomorú szerintem.

2007. június 28. | 13:45 | BenKee79

Gratula az egész sorozathoz. Pontozni azért nem pontozok mert nincs értelme, mint ahogy nálad is kiderült! :D

_-csOnt-_ válasza:
Nem a pontok számítanak, hanem amit írnak hozzá. Én azon fáradtam be most egy picit talán jobban a kelleténél.

2007. június 28. | 13:43 | Zoran_2

Pont nélkül, de szerintem ez 5-ös fotó. Aki akar biztos talál hibát ... gratulálok. Zoran

_-csOnt-_ válasza:
köszi

2007. június 28. | 13:33 | finnegan

Hm, meg jobb lenne, ha a a commentbe a "kellemes studiokep" = 4.3 idezetet raknad, azzal sem torzitanal nagyobbat. Nem csak a hatterrol irtam, noha nyilvan egyetertunk abban, hogy a portret nem csak az all+orr+fulek+szemek kombo hatarozza, meg, hanem a szukebb es tagabb kornyezet is. Tovabbra is gondolom, hogy a szurke hatter nem emeli ki a modellt.

Rendkivul sajnalom ,hogy valaki a szemfenyt dilettans kritika ala vonva orli idegeidet, s azt is, ha az en velemenyem boszitett, annak viszont orulnek, ha azzal a csusztatasssal nem elnel, hogy a hatter volt kizarolag a kritika targya.

Baratsaggal-

_-csOnt-_ válasza:
Nem, nem semmiképpen. A szürke háttér a magazin kérésére volt.

adott pontszám: 5
2007. június 28. | 13:18 | n00bi

Valóban irigyek az emberek... néha én is tapasztalom. Örülök, hogy írtál a képeimre, mert jó fotósnak tartalak. Nem az a megoldás, hogy elfutsz... meg kell válogatni, hogy kinek a véleményét fogadod meg. Nincs ezzel a képpel semmi gond... Szép a szemben a softbox fénye. Látszik, hogy nem egy összecsapott munka, hacsak a sminket és a modellt nézzük.
Ugyan én imádom a szűk, közeli vágást és talán a vállak, engem zavarnak, de hibának semmiképp nem számítható, csak az én ízlésem más. Szépek a képeid, bocs, hogy csak erre írtam, de lusta vagyok nagyon :S
Esetleg egy contact csere? Szívesen elbeszélgetnék veled erről-arról

_-csOnt-_ válasza:
köszi, hogy írtál, nekem is a közeli képek a mániám! :) photo@istvancsont.com
szia

2007. június 28. | 13:08 | -Vadkinder-

Rosszabb lenne... érdemes megnézni igen tisztelt fotótechnika tanárom képeit... az UNESCO-nak jó, nemzetközi elismeréshez jók... itt stabil hármassal szerepelnének... :D

_-csOnt-_ válasza:
:)) simán elhiszem... sajnos

adott pontszám: 5
2007. június 28. | 12:58 | Aramiss

Szépen bevilágított igényes portré, ahol az utólagos jótékony : ) bőrsímítás még a természetes határán belül maradt. Mindemellett hozzám közelebb állnak a -mondjuk úgy- hétköznapi, elkapott pillanatszerű, kevésbé beállított arcképek. Mégis elismeréssel adózom e fotónak. A ruha fehérjén, az ezüstszürke kiegészítőkön és szürke háttéren át a haj feketéjébe futó fekete- fehér tónussor visszafogott és elegáns alapot ad a vörös ajkak bombasztikus hatásának, a bőr diszkrét színével együtt kifejezetten finom és mégis izgalamas összhatásban.

_-csOnt-_ válasza:
köszönöm, hogy benéztél

2007. június 28. | 12:28 | dymanfish

szia. ha gondolod hogy a vogue-ban megjelenhetnenek a kepeid, akkor hajra!
lassuk mit szolnanak hozza! es a szelgep nem rossz dolog, de a kulonallo egyetlen hajszalak akkor is csufak sajnalom. igy oljan mintha legalabb 3 szelgep kulonbozo iranybol fujna.
ja es a vallan el lehetett volna rendezni a pantot, mert ki van fordulva :P
johetsz hozzam is nyugodtan bosszupontozni, vannak portreim.
ha meg annyira biztos vagy benne h a kepeid tokeletesek, minek teszed ide?
en szemely szerint azert hogy hatha van benne valami hiba amit en nem vettem eszre.
folytasd csak igy nyugodtan, biztos sokat fogsz fejlodni.

_-csOnt-_ válasza:
a vogue-ba egyelőre nem nagyon készítek képeket:) de nyilvánvalóan ez is magazin megrendelésre készült, azért azt gondolom/remélem látszik rajta, hogy nem kifejezetten egy hobby kép. A hazai színes magazinok átlagát bőven hozza ez a kép azt hiszem nincs miről vitatkozni ezen.
Valóban azért teszi fel bárki is a képeit ide, hogy kritikát kapjon rá és okuljon belőle. A fénykezelés és a kompozíciós dolgok azok amiket érdemes kifesézni egy portrén, a "megcsavarodott pántok" nem tartoznak abba a kategóriába amit ha megbeszélünk abból sokat lehet tanulni. Ott volt a fotózáson az újság stylistja ha őt nem zavarta, onnantől kezdve az nem az én dolgom.
szép fényeket.

adott pontszám: 5
2007. június 28. | 12:27 | -Dorothea-

Hát jót derültem a kommentárodon és maximálisan igazat adok. A fotóról ordít, hogy profi munka és az ilyen képeket a kevésbé profik szeretik szétcincálni.
Nekem nagyon tetszik az egyedi perspektíva, ami Mónikának kimondottan jól áll. A technikai kivitelezést nem érzem tisztemnek értékelni, hogy aki ránéz láthatja, hogy az élesség tökéletes, a megvilágítás szép arányosan oszlik el és az utómunkban sem érezek semmi kivetnivalót. A porcelábaba-szerű hatást elérted, márha ez volt a célod. :)
Az ékszerek csillanása és a frizura dinamikát ad a képnek.
Csak gratulálni tudok!
Pont azok miatta, amiket a kommented elején leírtál nem kell a pontokat komolyan venni és a vicces véleményeken meg nevetsz egy jót és el van intézve. Csakazértse állj be a nem pontozható, megfutamodó kategóriába. Annak van szerintem a legkevésbé értelme. Nem a pontszám határoz meg egy képet, a baj ott kezdődik, mikor az átlagot veszi valaki alapul és aszerint pontoz. Ennek publikussága nagy hiba szerintem.. befolyásol ezerrel egyeseket, akiknek ponzotniuk sem lenne szabad. Bocs a bő lééért:)

_-csOnt-_ válasza:
Örülök, hogy bőségesen írtál és köszönöm is.
Mónikának nagyon fehér és szép bőre van, erre rá is dolgozott a sminkes is, aki nagyon rutinosan dolgozott az RTl-ben is Ő sminkeli. Valóban szándékos volt a "porcelán baba" effektus létrehozás :)
köszi, hogy benéztél

2007. június 28. | 12:07 | orotdenes

ne is foglalkozz velük:D azért a szemben tükröződés elég vicces volt:D no meg persze van aki legyeket tud jól fotózni;)

_-csOnt-_ válasza:
Azt hisezm utóljára az oldal indulása környékén sikerül engem itt így kiakasztani.
Jó darabig itt nem lesz képem az tuti.

adott pontszám: 4
2007. június 28. | 10:58 | c12

Ez a kép jólsikerult! Szép színek, éles kontúrok, jóválasztás volt a keret is. A szemekben a tükrozödest talaltam apró hibának.

_-csOnt-_ válasza:
Legközelebb sötétben fotózok. Nem értem miről bszélsz. Te legalább rendesen elolvastad egyszer?

adott pontszám: 4,5
2007. június 28. | 10:19 | Sajti

Minden róla készült kép profi hatást kelt és mindegyiken gyönyörű. A fényekkel, színvilággal, élességel stb itt is minden klappol, DE a nyakánál vagy az utómunka miatt, vagy nem tudom de zajos (szemcsés lett) és ez elég zavaró!
Üdv
Amúgy sztem még bőven folytathatod... :)

adott pontszám: 4,8
2007. június 28. | 09:33 | eos50D

Szinte tökéletes fotó,de aki ilyet csinál ,aki ennyire precizen kivtelezett és retusált képet alkot szerintem még jobban kéne figyelnie a részletekre.Itt gondolok én a itt a vállpántra ami kissé meg tekeredett.Rendezetlennek tűnik ,pedig maga a kép bődületesen jó.Sejtem hogy rengeteg utómunka van vele,de az nem olyan szembe tünő.Gratulálok a képhez és pontosabb kivitelezéseket kivánok

_-csOnt-_ válasza:
köszi, nem tudom miről beszélsz.

adott pontszám: 4,3
2007. június 28. | 09:15 | finnegan

Kellemes studiokep. Az aprosagok azonban osszesegeben egy kicsit ambivalens erzest teremtenek. A szurke hatter sztem nagyon kellemetlen, bar fenymereshez kivalo :); a tonusok nekem hianyozak az arcrol es a nyakek becsillanasa erdemtelenul odatereli a tekintetet. Nem tudom ,hogy a fenyero, vagy az ihlet miatt van ilyen tag rekesz, nekem az eles haj jobban bejonne, de ez mar szubjektiv. Udv-

_-csOnt-_ válasza:
tényleg rémesen kellemetlen a szürke háttér. Ótvar az egész!!!

adott pontszám: 5
2007. június 28. | 07:47 | eleven_11

nagyon szépen bevilágított portré. tetszik a kivágás, a bőr, a meglibbenő haj.
szerintem szép lett :)
gratulálok
11

_-csOnt-_ válasza:
azt hisezm te vagy az egyetlen akinek tetszik :)

adott pontszám: 4
2007. június 28. | 07:27 | dymanfish

szia.
nagyon szep portre, a szinek szepen harmonizalnak, ami zavar benne csak az hogy a fej teteje kilog felul es hogy a frizuban avannak eltevedt hajszalak felul, lehet jobb lett volna kiretusalni.
de a kep hangulata nagyon jo.
ez szubjektiv velemeny, en nemreg kezdtem portrekat fotozni, ugyhogy nem mbiztos h helyesen latom, de gondoltam azert megis leirom. :)
grat a kephez!

udv, bognar

_-csOnt-_ válasza:
legközelebb megmondom, hagy vagy leborotvált fejjel jön, vagy takarodjon haza. Tök igazad van!!!! Én barom meg "szélgéppel" dobálom itt a haját a hangulat miatt. Hogy mekkora egy állat vagyok???!!!