BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,65
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. június 25. 21:45
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 70mm
  • objektív: Canon 70-200mm F4
  • rekeszérték: F4,5
  • zársebesség: 1/2000 sec
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balatonfüred
Sandra a "Madárka"

„Madárlesen” című képen szereplő lány kicsit másképp. Csak azért raktam fel a képet, hogy ilyen fesztiválon is lehet közel jó képet készíteni. Szomorúan és elkeseredve olvastam a képhez tartózó negatív hozzászólásokat. Emberek, olyanról alkottak vélemény, amivel még nem találkoztak, nem vettek részt és egyből a fika. belphnaque – nek köszönet, hogy kiálltál azokért akik rész vettek a fotófesztiválon! Nagyon jól éreztem magam a fesztiválon, köszönet a szervezőknek, jövőre is megyünk. Ajánlom másnak is!!!! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2007. június 27. | 14:51 | Lukitom

Szerintem jó kép, engem csak picit a fal "hibája" zavar, de arról nem a fotós tehet. (Jövőre én is megpróbálok elmenni, főleg ha Trixi megint modellkedik :-)

bsatya válasza:
Köszönöm szépen az értékelést!

2007. június 27. | 08:16 | delta

Valami csíkok és nem tigrismintából fakadóan...:)

bsatya válasza:
Sajnos:)

2007. június 26. | 10:59 | delta

Azért a terhességi foltokat, striákat lejavíthattad volna. Olyan lehangoló....:(

bsatya válasza:
Szerintem az nem terhességi folt, hanem nyarancsből, de teljesen igazad van, le kellett volna szedni:)

2007. június 26. | 10:55 | _endlessly

Látom, sok embernek jobban bántja a szemét egy szép, nyári hangulatú bőrszín, mint egy természetben készült, a reflexfények, vagy csak rosszul beállított fehéregyensúly miatti gyönyörűen zöldes bőrszín (amilyen Shrek-é)

bsatya válasza:
:) Shrekné:)))), de nekem nem zöldes a kép.

adott pontszám: 5
2007. június 26. | 10:15 | bellusov

Szép kép, s bár modell mosolyt látunk, mit másét, de az előző képedet is látva, itt látszik átadja magát a fotósoknak a lány: -Csináljátok, hisz ezt akartátok! Szép fotó, lebilicselő hölgyel! Gratulálok!

bsatya válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelét!:) Lebilincselő volt, az egyszer biztos:)))

2007. június 26. | 08:55 | kogi11

Olvasva a véleményeket, nem tudom szó nélkül hagyni.
Lassan az jön le, hogy milyen ciki egy ilyen fesztiválon fotózni! Szerintem nem. De egy ilyen fesztivál nem is csak arról szól, hogy jó képek szülessenek! Sokkal sokkal többről. Én is ott voltam, bátran állíthatom, sokat tanultam. Profi fotósok voltak a segítségünkre, akik lelkesen segítettek, amiben csak tudtak!
Előadások, bemutatók, új trükkök, érdekességek, ismerősök, haverok... Szóval sok egyéb más is volt ott. Természetesen lehetett ott fotózni is, aminek a lehetőségével sokan éltek is! Sok fotósnak igazán csak ilyen helyeken van lehetősége modelleket fotózni. Ez ciki lenne? Nem.

Nem igazán értem az olyan hozzászólásokat, mint Lillafotó is tette: " nyomta a kolléganő agyába az adneralint.. " Ez volt a munkája.

Nekem van lehetőségem stúdióban fotózni, mégis "kattingattam" én is.
Én örülök, hogy vannak ilyen rendezvények, megyek máskor is, szívesen.

bsatya válasza:
Köszönöm a megerősítést, jól esett:) jövőre találkozunk:) Üdv S.

adott pontszám: 5
2007. június 26. | 08:43 | LeO78

Jó kép, szépek a színek, szép a modell bár a beállítás kicsit hatásvadász. A szerkesztés kicsit középre sikerült bár az előző képet elnézve nemtudom hogy lett volna-e lehetőség máshogy komponálni a korlát és a fal nem sok lehetőséget hagyhatott.

Várgesztesen ott voltam, élveztem szerettem volna elmenni erre is, de nem úgy hozta a sors. De mindenképpen ajánlom mindenkinek !

bsatya válasza:
Köszönöm szépen az értékelést! Én nem érzem, hogy középre lenne koponálva, de lehet:) Jövőre lehet hogy talákozunk:) Üdv S.

2007. június 26. | 07:24 | csondy

Egyet kell értsek Lillafoto-val, aki tökéletesen megfogalmazta mitől üres a kép.
Egy észrevétel még: nem éles. Ez szerintem nem elhanyagolható. Innentől kezdve szerintem nincs értelme a az előnytelen fényekről és az erőltetett beállításról beszélni.
Majd jövőre ;)

bsatya válasza:
Köszönöm az értékelést. Sokat tanultam belőle:) Na majd legközelebb:)

2007. június 26. | 06:40 | _endlessly

Nah, a csíkokat meg az utómunkát benéztem, de nem zavar... Ha nincs rajta PS, még nagyobb gratu, mert a bőrszín zseniális... És még valami...Szerintem még jobban megérdemli a dícséretet, mert úgy lőtte 1 workshopon, hogy abszolút nem tudott teljes kontaktust teremteni a modellel, és valószínűleg a modell sem vele.... Ügyes, na, legközelebb az utómunkát ne felejtsd :-)

bsatya válasza:
Köszönöm, meglesz:)

adott pontszám: 5
2007. június 26. | 06:35 | _endlessly

Remek színek (szép a bőrszín, és az ég és a fal színe is), jó utómunka, szép a modelled, akit 1 remek pillanatban kaptál el, vagy jól állítottad be, igazából édesmindegy, remek kép... Rendben van a ruha, a smink, sőt még a köröm is... Igazából egy teljesen jól összerakott, nyári stílusú divatfotó, elmenne sok bikinianyag részeként is...

A negatív hozzászólásokat elolvasom, és véleményezem majd azokat is...

bsatya válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleményed! Mivel Workshopon készült, smink ruha, stb. nem az én érdemem, de megköszönüm a nevükbe is:)

2007. június 26. | 01:43 | _-csOnt-_

Mivel nem tudom a körülményeket inkább nem pontozok. A póz és a kompozíció jól eltalált. A modell kissé elmerengő arckifejezése szerethető, de nagyon nincs összhangban a fürdőrucival és a kitolt popsival.
A fényviszony viszont elég alkalmatlannak tűnik a képből megítélve. Nálam ez az első számú szempont. Ilyenkor én gépet sem veszek elő. 1 szó mint 100, kicsit "vegyes" a végeredmény.

bsatya válasza:
Köszönöm szépen az értékelést! A fotó fotós workshopon készült, ha voltár már a körülményeket el tudod képzelni, ha nem akkor mindenképp ajánlom, ki kell próbálni:)
Szerintem, meg pont naplemente előtt 1 órával jók a fények, mint itt. De izlések és pofonok:) avagy kinek a pap kinek a papné, de nekem a lánya:))))

2007. június 25. | 23:38 | belphnaque

OK, azt gondolom, hogy mindenkinek vannak részigazságok a szavaiban.
Fontosnak tartom kiemelni ugyanakkor azt a két dolgot, hogy ez az amatőr fotózók (szemben az itt nagyon jól magukat érző profikkal) honlapja eredetileg, és nem hiszem, hogy végtelen módon kiélezett kritériumoknak kellene megfelelnie a képeknek. Nézzétek úgy, hogy hol van egy ilyen fotó a túristaképek és a profi képek közt. Szerintem egyesek ezért már pénzt is adnának !
A másik, hogy a Fotózzon jellemző rendszer az, hogy ha teccik, akkor 5, ha nem annyira akkor tizedeket levonnak, és ha nagyon gáz, akkor 3. Ha ennél kevesebbet adnak, akkor az egy telefon fénykép volt. (Sarkítottam.)
Így azt gondolom, hogy érdemes lenne kicsit barátságosabban, jobb hangulatban társalogni, tanácsolni és bátorítani, nem pedig könyökölni. No persze nem rátok gondolok, de sok ilyet látni. Az internetes társalgások egyébként sem árnyaltak, nem hallani hanglejtést, mosolyt, nem érezni a vállon veregetést, és ezért egyből mindenki ugrik.
Szerintem változtassunk !
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

bsatya válasza:
Igen, vannak:) és egyetértek veled. Teszik a hozzáállás:)))))))) Csak így továbbb:)

2007. június 25. | 23:37 | Lillafoto

Hat igen ez amolyan királyréti solyom esete a fotosokkal sztori!

Gyakorlatilag ilyen körülmények közt lehetetlen olyan képet késziteni ami valamelyest megmutatná milyen komunikacio "él" a fotos és a modell közt!tehat a fotozasnak az igazi sava borsa nincs meg, amolyan gruppen fotozas!

Biztos nyomta a kolléganő agyába az adrenalint a sok 30d zarcsattogasa!Ha nem haragszol nem pontoznam!

Inkabb emlékképnek tartom!

udv Li

bsatya válasza:
Köszönöm az értékelést! Valamelyest egyetértek veled. De nem is azért megyünk/mennek egy ilyen workshopra hogy az évszázad képt megcsináljuk. Azt gondolom sokat lehet tanulni, gyakorolni és nem utolsó sorban Haverok, Buli, Fanta.:) Az emlékképet kicsit erősnek tartom, de mondjuk nem láttam a képeidet, lehet ez a tieidhez képest az:) Azért, egy két embernem örömet szereztem így is. Ezért már megérte:)

2007. június 25. | 23:10 | bölcs27

"A 3-as szerintem nem a képnek hanem személyemnek és a irományomnak szól:)"
Szia!

Mivel sosem találkoztunk, nem ismerlek, valamint amikor írtam az értékelést, nem is tudtam, hogy ki készítette a fotót, ezáltal nem igazán értem ezt a mondatot.

A 3-as osztályzat: "tudatos, kreatív, javítandó"

Szerintem még felül is osztályoztam.
Tudatos?
Igen. Hiszen elmentél egy "workshopra", erőt, energiát fektettél bele.
Nem. Mert nincs kontakt a modellel, valaki odaállította egy rossz helyre, rossz időben és te lekaptad rossz szögből.

Kreatív?
Nem. Határozottan nem. De ez nem feltétlenül hiba, főleg egy ilyen típusú képnél nem elvárás az újszerűség. Sokan feltalálták már a spanyolviaszt, egy szép lányt meg kell mutatni. Meg kell mutatni az arcát, a fenekét , a lábát, a mellét, a nyakát...stb. Sok újat nem tudz hozni, nem is kell.

Javítandó?
Igen. Szerintem legalábbis. Számomra igenis zavaró a fal hibája, az is a kép része. Zavaró a bal alsó fehér falrészlet a távolban. Az árnyák zavaró, a beállítás rossz, amiért alulról fotózod a modellt. Ezek részben nem a te hibád, hanem az "értő" workshop-vezetőé.

üdv
istván

bsatya válasza:
Köszönöm a kimerítő választ. Igazad van valóban rosszul fogalmaztam és félreértettek, elnézésedet kérem ezért. A workshopon készült ennél sokkal jobb kép is,(szerintem, lehet töltök is fel) azért ezt a képet töltöttem fel, mert pont akkor készült, mint a werk. A leírtakban van igazság, és remélem a későbbikben javamra válik. Azért várnék a kategóriába legalább egy képet tőled. :) És a negatív krítia, helyett várnék javaslatokat, segítséget hogy te miként készítetted volna el a képet és hogy legközelebb mire figyeljek. Üdv és Köszi S.2007. június 25. | 22:32 | zedraptor

Adraszteia -val értek egyet. És szerintem azért ez a hely, hogy véleményt alkossunk pro és kontra. Sőt az benne a jó, hogy véleménye lehet bárkinek.
Én is nyilatkoztam a kép alatt. Maga a fotó miatt írtam. Mert van benne jó látásmód és humor. Aki meg ezt nem érti, annak magába is kell nézni.
Semmi baj a workshopokkal. Kell. Lehet tanulni. De egy idegen nyelvet se úgy tanulunk meg jól hogy 50-en vagyunk egy osztályban, hanem akkor ha 2-3 ember ül neki beszélgetni. De kell néha a közös gyakorlás is. De az alap nem feltétlen ez.
Bocsánat hogy offoltam egy kicsit.

Zoli

bsatya válasza:
Köszönöm a véleményed! Igen, akkor jó egy fórum, ha értelmes gonolatok cserélnek gazdát és a vélemények, hozzászólások építő jellegüke. Azzal is egyetértek, hogy véleménye lehet bárkinek, de amikor olyan emberek írnak véleményt valamiről, amihez valymi kevés közük van, azok véleményét nehéz elfogadni. De egy két hozzászóló" szánalmas" megjegyzésem azt hiszem sértő azokra nézve akik részt vettek a fesztíválon. És nem is azokkal a hozászólásokkal volt bajom akik viccesnek találtam, mert valahol tényleg az:) A képeidet látva, már van tapasztalatod, modell fotózás terén ezért elfogadom. A fotós feszítválok nem csak a közös nagy fotózásról szólnak, azért jó találkozni a rég nem látott fotós sulis csoporttársakkal, egy jó sör mellett:) Köszönöm mégegyszer, hogy írtál. Üdv S.

2007. június 25. | 22:23 | Adraszteia

Háááát, a leányzat bőre igencsak csúnya. A combján, a csípőjén a striák ... nem biztos, hogy a modell szakma a legjobb választás. A fotóban nulla kreativitást látok. Falhoz állítottatok egy nem éppen különleges lányt, előnytelen fényekbe, és kollektíve rálőttetek. Szórakozásnak biztos jó volt, de fotótörténeti mérföldkő nem született.

bsatya válasza:
Köszönöm az értékelést! A modell bőrével egyetértek. Szerintem, hogy egy lány szép avagy nem, és hogy kinek mi különleges az rendesen szubjektív, de nekem konkrétan tetszik, de elfogadom, hogy neked nem:) A helyszínen más beállítással is készült kép:) csak az előző werk kép miatt raktam ezt fel. Asszem igazad van, abban hogy egy fotósfesztíválon ahol 50 ember fotózz 2-3 lányt, ott nagyon maradandó nem fog születni, de mint tudjuk senki se születik profinak(de lehet, hogy vannak kivételek) és odáig csak kemény gyakorlással és tanulással lehet eljutni. Üdv S.

2007. június 25. | 22:11 | belphnaque

Kedves Bölcs !
Asszem valami másér van ott az a hármas, mint a kép értékelése. Nem kellene ezen elgondolkodni ?
Mutass már egy ilyen képet magadnál !!!
Mit tudhatsz erről akkor ?

bsatya válasza:
Kiváncsian várom a válaszát és remélem megtisztel minket azzal, hogy feltölt a ketegóriába egy képet, ha már ilyen kemény kritikával illetett.

2007. június 25. | 22:06 | pfarnady

johndoe értékelésével teljesen egyetértek.Üdv

bsatya válasza:
:)

adott pontszám: 4
2007. június 25. | 22:06 | eleven_11

na azért nem hármas.
biztosan sokan adnak majd rossz jegyet azért mert látva a werket nem tudják megérteni, hogy ilyen egy workshop. vagy résztvesz valaki ilyenen vagy nem, de ha nem vett még részt akkor ne alkosson róla véleményt.
azért nem adok 5öst mert azért egy erős retus ráférne a lányra. a combján/fenekén fogyáscsíkokat látok és nem túl szép a bőre.
a másik hogy nincs szemkontakt. ha ennyien fotozzátok igen nehéz hogy pont rád nézzen, de nyugodtan szólj neki oda, hogy "nézz ide légyszives" és jelzel hogy ki szólt. utánna többször fog felédnézni:)
ne foglalkozz azokkal aki a workshop miatt anak rosszabb jegyet. kitartás
11

bsatya válasza:
Köszönöm a véleményed! Maximálisan egyet értek veled, nem túl szerencsés ha valaki olyanról alkot vélemény, amihez vajmi kevés köze van.:) A retus az nagyon elfért volna, 0 utómunka (csak kibontottam a raw-ot), hirtelen felindulásból:). Megfogadom tanácsod és mégegyszer köszönöm!!!!!

adott pontszám: 5
2007. június 25. | 22:05 | belphnaque

Hú, azt hittem, hogy nekem is sikerült egész jó pózt és tekintetet elkapnom, de ez jobban tetszik.
Sandra dekoratív volt, de nem minden esetben volt szép a mosolya.
Itt kellemes a tekintete, és a beállíás nagyon erotikus, szépen hangsúlyos, igazán esztétikus.

bsatya válasza:
Nagyon Szépen Köszönöm! Igen néha nem volt könnyű a modellekkel, de egyszerre csak egy helyre tudtak figyelni, mi meg voltunk ezren::DDDD Üdv S.

adott pontszám: 5
2007. június 25. | 22:04 | pfarnady

Többet ér ez a kép egy hármasnál.Légyszi nézzetek körül a honlapon milyen képek kapnak ennél sokkal jobb értékelést.Nálam márcsak a bőrszín megér egy csillagos ötöst . Bár megért volna egy kis odafigyelést az utómunka de megelőegezve.5

bsatya válasza:
Nagyon szépen köszönöm! A 3-as szerintem nem a képnek hanem személyemnek és a irományomnak szól:), de lehet a képnek is szólhat mert nem tökéletes, de "kezdő" modell fotósként én ennek is örülök.:) Üdv S.

2007. június 25. | 21:57 | johndoe

Szerintem nincs ezzel semmi baj. A fotózás a modell fotózás szerintm eléggé magányos müfaj. (Eltekintve attól ha profiban nyomja vki)Engem még portréknál is zavar ha van ott valaki. Azt meg elképzelhetetlennek tartom hogy 6-an löjünk egy nöre. Valaki erre valaki msára esküszik.

Üdv: age

bsatya válasza:
Köszönöm. Igen, azért szokni kell a helyzetet, de az ilyen alkalmak jók, hogy szokja az ember a modell fotózás, ha szeretne egy kicsit komolyabban foglalkozni ezzel a műfajjal meg ha nem is:). Gyere el következőnek :)Üdv S.

adott pontszám: 3
2007. június 25. | 21:56 | bölcs27

Szia!
A másik kép nagyságrenddel jobb és több mondanivalót tartalmaz. Ez egy elkattintott kép egy rosszul beáll(ít)ott modellről. A éles napfény agyonvágja a részleteket, az árnyék zavaró. Miként zavaró a lehulló vakolat, a meredező popsi. A bőre nagyon csúnya lett valamiért.
üdv
istván

bsatya válasza:
Szia,

Köszönöm a bölcs értékelés:) Kérlek, mondd el nekem, hogy milyen mondanivalót kellene, hogy tartalmazzon a kép? És mi alapján hasonlítottad össze a két képet? Miért rosszul beállított a modell? Azt írtad:"az éles napfény agyon vágja a részleteket" A kép naplemente előtt készült kb 1 órával. Nem értelek? A vaklotot is felróttad hibának egy modell fotónál, ebben is kérnék segítséget, mit kellett volna tennünk? Vakolni? :) A modell fenekét illetően igazad van, de 0 utómunka van a képen, ez felróható nekem, hogy lusta voltam foglalkozni a képpel. Várom építő jellegű hozzászólásod, hogy következőnek ne fussak, fussunk ezekbe a hibákba. Légy hű nevedhez. Köszi S.