BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,2
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. június 21. 21:56
  • objektív: 18-55
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Győr
  • Készítés ideje : 2007-06-06
-

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. június 22. | 11:59 | ltmika

Komolyan mondom nem értelek...kiteszel egy képet az oldalra, kapod a véleményeket aztán bevágod a durcit ha valaki nem a tetszésednek megfelelő pontot adja. Akkor már egyszerűbb ha kinyomtatod és kiteszed az íróasztalodra ott nem kapsz rá értékelést.
Azt hiszem (a helyesírási hibáktó eltekintve, soha nem voltam jó helyesíró) nem kétsoros lebecsmérlő, személyeskedő véleményt írtam....és jónéhány elég alapos értékelés megírása után elhiheted nem a lepontozás a célom.
Az képről csak a látvány árulkodik és ha az azt mondja, hogy így nem jó, akkor 100 óra is lehet benne nem lesz jobb.

Javaslom kicsit olvass a fórumon és a cikkek között...a tipikus bevágomadurcit témával kapcsolatban.
Természetesen, hogy nem tartod hasznosnak amit írtam elfogadom és tiszteltben tartom.

dizi válasza:
hidd el nem természetes. ne hidd, hogy annyira exhibicionista vagyok. sokkal kevésbé mint egyesek itt az oldalon és ez nem ujjal mutogatás, csak úgy általában. olvastam a fórumon is, rengeteg cikket, könyveket, tény, rengeteg-rengeteg sok fejlődnivalóm van, de melyik kezdőnek nincs?

adott pontszám: 1,8
2007. június 22. | 08:57 | ltmika

No az ilyen képekkel, nohaha sok embert megragad a téma, vigyázni kell, több szempontból is.
Először is vannak olyan zavaró és nehezítő elemek amiken nem tudunk változtatni (lencse torzítása stb.) így különös tekintettel kell eljárni és több utómunkára van szükség. ennek itt a teljes hiányával állunk szemben. Van a Ps-ben egy nagyon jó felület (Filters/distors/lens correction) ahol a fizika okozta hibákat korrigálhatod.
A kép véleményem szerint teljesen szerkeszetetlen. Nagyon kell ügyelni a kompozícióra, ami az alsó perspektív amiatt nehéz. Az arányok nem jók, sok felesleges hely van alul, az íly módon vágott ablak nagyon zavaró a szemnek. Keresne az ember valami párhuzamosat a képszélekkel, de se a lámpa, se az ablak semmi, tudom nem könnyű...de írtam a téma sem.
Az életlenség már sajnos csak fokozza az előbbi negatívumokat. ezen is lehetett volna utólag segíteni akár a smart sahrpennel, akár más trükkel.
Átmértezésnél használj bicubic sharper opciót a ps-ben, csökkentheted a tömörítésből származó életlenséget!
Kicsit több gondot a jövőben a téme hálás csak nehéz!
További szép napot!

dizi válasza:
azért nem mondanám, hogy teljes hiány az utómunkában. ha már véleményt írsz, légyszi, legalább a helyesírásra figyelj!nekem tetszik így a kompozíció, és az ablak direkt van félbe, utólag vágtam. lehet, hogy több utómunka kellett volna, de abszolút nem tartom hasznosnak az értékelésedet.Ha jó napot szereztem ezzel, hogy lepontozhattad, akkor örülök!

adott pontszám: 2
2007. június 22. | 08:49 | trombone

Túl azon, hogy ezek az ablakfotók már iszonyatosan tucat és elcsépeltek lettek itt a fotózzon, sajnos a tied még technikailag sem sikerült túl jól. A már általad is említett hibákon kívül (amik azért valóban nem apró hibák) elsősorban a kompozíciót tartom teljesen átgondolatlannak, vagy ha mégis direkt akartad ilyenre akkor nem jól kivitelezettnek. Az ablak nagyon furán lett kettévágva. Ha az lett volna koncepciód, hogy az ablaknak pont a fele legyen a képben akkor eleve nagyobb képkivágással kellett volna fotóznod, számolva azzal, hogy a függőleges torzítást majd ki kell egyenesíteni, és akkor sok leesik a képből. Szóval roppant zavaró, hogy tök ferde az ablak. Ez nyilván a nagyon alacsony perspektíva miatt van, ha egy picit hátrébb mész akkor ez már javult volna és könnyebben lehetett volna módosítani utólag. A lámpát épp nem középről fotóztad, így pont a bizonytalanság uralkodik a képeden. Sztem egy lépést jobbra kellett volna lépned. Legközelebb jobb lesz ha ezeket megfogadod, és keress izgalmasabb témát. Üdv

dizi válasza:
Ha nagyon messzire megyek, nem tudok így ráközelíteni. NEm szeretem a túlságosan tökéletesen kettévágott dolgokat, pont az tetszett meg a képben, h olyan tökéletlen. nekem ez is nagyon izgalmas volt. köszi az értékelést! szép napot!

adott pontszám: 3
2007. június 22. | 07:04 | dte

Valóban könnyen megihleti az embert az efféle jelenség...
Ha valami művész kiállításán látjuk, azt mondjuk, micsoda művészet, stb.
Itt azonban nagyon zavaró az életlenség és az objektív torzítása (dőlő ablak).
"Tudatos, kreatív, de javítandó"

dizi válasza:
ja, köszi:) haszontalannak érzem felrakni élesített verzioban, mivel annyira nem nagy szám. köszi az értékelést!

adott pontszám: 4
2007. június 21. | 23:58 | mmit

Szép helyen jártál - és érdekes lenne a kép - de sajnos a fények nem voltak veled! Jó lenne ezt a képet reggeli vagy délutáni fényben újrafotózni, ahol nagyon szépek az árnyékok - így sajnos nincs meg az a varázsa fotódnak, ami lehetne. Ne add fel, lesz ez még jobb is!

dizi válasza:
Köszi az értékelést! Remélem én is a legjobbakat. Nincs messze, úgyhogy próbálkozom még! üdv. dizi

2007. június 21. | 23:40 | Sincerus

Javaslom, hogy mielőtt felteszed az oldalra mindig csinálj a kép mentése előtt egy élesítést, mert a lekicsinyítéstől mindig életlenné válik...
Nem tudom, hogy te milyen programot használsz a file kisebbé tételére, de javaslom az Irfanview-t ahol a mentés előtt csak rákattintasz a sharpeningre és máris behúzza neked élesre:)
Egyenesíteni is lehet : photoshopban. De ezt most hosszú lenne leírni, ezért ajánlom, hogy keresgélj neten...

dizi válasza:
ismerem az egyenesítős sztorit, igaz én más progiban szoktam. irfanview-t is használok, de valahogy ez az élesítés nem volt annyira fontos, inkább az esztétikumra voltam érzékeny. ezek szt ebbe az is beletartozik, és valószínű, igazatok is van, hogy ez egy fontos momentum. Máskor odafigyelek! Köszi!

adott pontszám: 3,5
2007. június 21. | 23:30 | Sincerus

Szia!
Kicsiben tetszett a fotó, így rákattintottam, hogy megnézzem magamnak nagyban is...
És akkor láttam, hogy ez bizony életlen, de nagyon. Zajos is. És kontraszttalan is.
A vágással sem vagyok teljes mértékben kibékülve, mert nekem hiányzik az ablak fele.
Emellett pedig dől az egész, bár ez szerintem a perspektivikus torzítás miatt lehet így...
Ezért nálam ez egy jó, tudatos, egyedi, kreatív de hibákat tartalmazó fotó, amit szerintem kis odafigyeléssel könnyen korrigálni lehetne...

dizi válasza:
Igen, élettelen, a zajosság meg a szaturáció növelése miatt van sztem. Direkt csak az ablak fele látszik. Igen, a vágással nekem is vannak gondjaim, de a teteje az expo miatt ilyen. Látom én is, hogy dől, ilyenre sikeredett, nem tudom, egyenesíthető-e. A kontraszttalanságot nem értem mire írtad. Köszi az értékelést, hasznos volt, remélem, tanulok belőle! üdv, dizi

adott pontszám: 3
2007. június 21. | 23:26 | Toth.E

Nem igazán értem a kép mondanivalóját, ha egyáltalán van neki...! Egy egyszerű fotó egy házfalról és az ablak is görbül...vagy csak a perspektíva? Egyáltalán nem is éles és az ablakkeret is ki van égve...
Remélem nincs harag, de nekem ennyit mondd a kép...

dizi válasza:
Nekem többet mond hálisten. köszi az értékelést!