BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. június 20. 22:09
  • érzékenység: auto
  • fókusztávolság: 11 mm
  • rekeszérték: f4
  • zársebesség: 1/1000
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balaton
  • Készítés ideje : 2005-07-10
Végjáték / Dac / Düh

A korábbi kommentár törölve, kiváncsian várom az értékeléseket. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. január 29. | 20:17 | jonasbalu

szia. a kép kreatív, a kislányon is látszódik "kis" hiszti jele és a növényzet színe is szép élénk, azt viszont sajnálom h az ég elég halvány, lehetne egy kicsit kontrasztosabb, de ettől még megnyerő a kép

adott pontszám: 3
2007. július 19. | 14:14 | Paralatai

Szia!

Szepek a szinek, jol elkapott pillanat, jo cim.
Szerintem a savok rosszak. Ez a harmadolos kompozicio jo otlet itt de tul keves a zold es ez tartalmilag nem ad hozza a dologhoz. A tetejebol igazan lehetne vagni, igy elvesz a kislany alakja, tul nagy a kep, es semmit nem mond a felhos eg, foleg a teteje (ami egy enyhen kiegett osszefuggo felhotakaro). Szerintem a ket nagy pamacs eleg a felhokbol, meg folotte kell annyi hogy ne legyen tul szuk.
Az arnyekokra viszont jobban kellett volna figyelni, mivel a kislany fejenek az arnyekat majdnem levagtad, nem is beszelve a halo arnyekarol, bar az szerencsere nem olyan hengsulyos.
Viszont jo a harmassag az arnyekokban, nagyon tetszenek a sotet vonalak a homokon.
En mondjuk ugy vagtam volna hogy a halotarto arnyeka az also szelen mettsze a kepet.
Kar hogy a kislany arca nem latszik eleg jol, de3hat a fenyek. Esetleg ha sotetebbre veszed akkor az arnyek teljesen kitakarja az arcot es nem ilyen zavaro hogy ott dereng. Bar ugy kicsit morbid lett volna... talan.
Vilagosabbra semmikepp nem lehetett csinalni, sotetebbre se nagyon (a nad igy is alig latszik.
Ja igen, es a kis alakhiz lehet hogy jobban illett volna a nagyobb ter (fektetett keppel) bar akkor a mogotte allo alak is bekerult volna, ami nem biztos hogy elonyosebb.
De balra mindenkepp kicsit tagitani kellett volna.
Esetleg a halo szogen kellett volna meg valtoztatni, feladni a kislany arcat es csak az alakra koncentralni.
De az alapja nagyon tetszett es megertem hogy gyorsan kellett, ahhoz kepest jo lett.
Para

Belbo Manana válasza:
Köszönöm a részletes értékelést.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2007. július 6. | 02:40 | nologo32

Most mi van, kötekedsz? :) Amúgy sajnos a középszerűség, ha nem is pejoratív jelző (dehogynem!), akkor sem jó. A szó is ezt jelenti, hogy igaz, hogy nem rossz. De attól még nem jó. Persze mégiscsak sokkal inkább rossz, mégpedig a hatásai miatt: mert nevel, arra, hogy a jót, a nála jobbat ne is fogadjuk el. Mert ugye minden, a rossz is arról akar meggyőzni, hogy jó. Pedig nem az! :) Továbbá a középszer unalomra nevel és szellemi tohonyaságra, lustaságra. Merthogy épp attól, hogy középszer, nem sarkall fokozott működésre, se szellemileg, sem a fantáziát, sem az abszrahálóképességet, sem az asszociációs képességet tekintve. Így az egyik legalattomosabb eszköz, amivel annyi mindentől lehet embereket megfosztani, miközben ezt észre sem veszik és nyugton maradnak. Mert olyan megnyugtatóan kényelmes. És mintha válaszod utolsó mondatából az sejlene - pláne az után a "szerintem az nem pejoratív" duma után - hogy az az összefüggés, hogy magadat se tartod többre. Ezért volnál olyan megengedő a középszerrel szemben? Pedig jobb lenne, ha a helyén, a megfelelő értéken kezelnéd magadat és a képedet, mert lehet hogy több, azt kell mondanom, tájékozatlan, képet nem, csak élességet-életlenséget és beégéseket látó középszerű, vagy attól alacsonyabb szintű hozzánemértő buzgómócsing nekimegy a képednek - attól az még jó kép. Még ha ezt kevesen mondják is. Naná, hát kevesen értenek a képekhez, még ha fotózni annál többen megtanultak. Párhuzamnak álljon itt a Dogma filmesek esete, nem tudom, ismered-e őket. Trier, meg a többi nordikus. Nézd meg, mondjuk a Születésnap, a Táncos a sötétben, vagy a Hogy szeretsz? című filmeket. Tele vannak ilyen képekkel, mint a tiéd - és mi áll össze belőlük? Pedig ugyanilyen látszatcivilek, azaz azok, de mégis van bennük valami... Ne, például ezért érdemes dolgozni. És nem kedvetlenkedni és "énúgysemjövökvisszamertnincskedvem"-ezni. Ha ilyet tudsz, ez a dolgot, mutasd meg! Ne légy rest! Szia! :) Ja, csak annyit még, hogy ne jöjjön senki azzal, hogy a jó is relatív, mert kinek mi, meg ilyenek. De ez mellébeszélés, épp a középszer egyik kedvenc fogása így elúsztatni a lényeget. Mind tudjuk, hogy a jó az egyetemes fogalom. Legfeljebb nem mindig ismerjük fel, vagy rejtőzködik, vagy rossz az ízlésünk, erkölcsi érzékünk (bár ki az a marha, aki ezt elismeri?), vagy mittomén, bármi lehet. De a jó mindentől függetlenül jó, mert az egyetemleges, hallgatólagosan az egész emberiség által értékeknek tekintett dolgokon alapszik. Na! És ha meghalunk, akkor már nem is lesz, nem is fog létezni a jó, mert ugye olyan relatív, hogy akkor már kinek legyen? :)

Belbo Manana válasza:
Ja, kötekedni szeretek, csak ne vágjanak képen, mert akkor sírok ;)
Jól látod az összefüggést, magamat sem tartom igazán többre középszerűnél. Fotózásban. És sok másban sem. Amiben többre tartom magam, az például az, hogy nagyon jól ismerem magam és tisztában vagyok a korlátaimmal. Adott esetben a középszerűségemmel. És néha olyan hülye vagyok, hogy erre büszke is tudok lenni.;)
Nehezen tudok kiválasztani a képeim közül olyanokat, amiket szívesen megmutatnék másoknak és érdekesnek is tartok. Pedig 10ezer expó fölött tartok és nem mind cicáról meg méhecskéről készült (bocs, akinek belegázoltam az izéjébe). A képeim nagy része családi emlékkép meg portré. Ezeket túl intimnek tartom ahhoz, hogy másoknak, akárkinek megmutassam. Van közte olyan, amit revelatív erejűnek tartok...
Azon vagyok, hogy megmutassam, mit tudok. De mivel nem vagyok egyértelműen és zseniálisan elsöprő (vannak ilyenek az oldalon, ízléstől függetlenül is), a képeim nem jönnek be mindenkinek. Kísérletezek, hogy az objektív korlátaim (képességek, körülmények) és a választott korlátaim (öncenzúra) mellett van-e olyan képem, amit a többség érdekesnek talál. A többség ebben az esetben átlagot jelent, ami a középszer. Tudok-e középszerű képet bemutatni, az átlag alapján mérve a sikert. Mi ez, ha nem a középszerűség jutalmazása? Mint egy szépségverseny: a közízlésnek leginkább megfelelő nyer. Nem véleményezek olyan képeket, amiket érdektelennek vagy értéktelennek tartok, mert elfogadom, hogy nagyon mások vagyunk. Bizonyos kategóriák általában nem hoznak lázba, ezeket kerülöm. Ha valami megragadja az érdeklődésem, ahhoz szólok hozzá. Nem mindenki így gondolkodik persze, részben ennek a következménye az átlagom, ami nem érdekel ugyan, de az itteni tevékenységem szükséges feltétele. Hidd el, 1-es átlaggal is boldogan el lennék itt, nem dohognék, hogy nem értékelik a dolgaimat. Mert a jó nem relatív. Én csak tudom. És mindenki más is...
Persze erősen csúsztatok, játszok... Egyetértek veled, hogy a jó nem relatív. De elismerem és tudom, hogy sokan ezt szűklátókörűségnek tartják. De nem érdekel. Nem ezen a téren akarom megváltani a világot. Nem a fotózás az életcélom, bár erősen vizuális típus vagyok (a férfiak már csak ilyenek...)
Ha már vizualitás: egy időben erősen vonzott a film, valóságos mozilexikon voltam. Aztán elhagytam, mert azt gondoltam, a \\\"saját filmem\\\" lehet sokkal érdekesebb, fontosabb (lásd: pótcselekvés, eszképizmus). A dogmásokat részben ismerem, vegyes érzésekkel. A Birodalom sorozat megborzongatott, nem kerestem a TV-ben, de ha véletlenül rátaláltam, nem tudtam elkapcsolni. A Születésnap egy erős filmélményem, de a Táncos a sötétben iszonyúan feldühített: buta, manipulatív, hatásvadász érzelgősségnek láttam. Ha már filmek: a Coen-fivérek látványvilága sokkal közelebb áll hozzám. A Hollywoodi lidércnyomás vagy Az ember, aki ott se volt, csak a képek szintjén is lenyűgöző. Vagy a Nagy Lebowski bowling-álom-jelenete. Egy vizuális orgia. És sikeres, sokan szeretik. Tömegek. Az átlag. Tehát középszerű.
Szerintem a megfelelő helyen kezelem magamat és a képeimet is. Az emberek többsége azt gondolja, hogy ő különb, mint az átlag - vannak erre felmérések - , de ez ugye nem lehet.
Fájóan hiányolom itthon itthon a középszert, szinte minden téren. A tisztes középszert, az iparos átlagot. Ami semmi különös, csak rendben van. Helyette van a silány, a gagyi, a mű, a mintha, a kivagyi. Adjuk meg a rangot az átlagnak, hogy a kiemelkedőket még inkább meg tudjuk becsülni.
Talán a Zrínyi kiadónak van egy könyve, azt hiszem egy Hódmezővásárhelyi fényképész a XIX-XX század fordulóján lefényképezte a még élő 48-as honvédokat a városban. Száznál több kép, beállított műtermi felvételek korabeli techikával, azt hiszem üveglapra. Csupa középszerű emberről, névvel, foglalkozással. Ha hozzájutsz nézd meg ezeket a képeket. Számomra letaglózó erejű üzenete van a hétköznapiságról, az átlag erejéről és tiszteletreméltóságáról.
Bár annak látszhat, nem szeretem a tiszteletköröket és a hamis hízelgést: a galériád alapján meg vagyok tisztelve, hogy ennyi időt és energiát szántál a párbeszédre velem. Azt veszem ki a szavaidból, mintha értékelnéd a képeimet, vagy látnál bennük fantáziát. Az empátiádat illetően finom jelzésnek veszem, hogy azért nem pontoztad a véleményezett képemet ;)
Köszönöm.
Na, ezt át kellene olvasni és átszerkeszteni logikailag, szövegileg, de nincs hozzá erőm, kedvem. Manana. Egy csomó nagy szó... Marad ilyen középszerű;)
Lehet,hogy sikerült nálad is többet írnom? ;)

2007. július 5. | 00:47 | nologo32

De jó új név alatt regisztrálni, mert nem szabad hagyni, hogy a középszer és a kreditvadász hiénák kiszorítsák a nívót. Millió éve ez a kérdés, hogy tud fennmaradni az, aki nem középszerű és átlagos. Gondolj csak bele! :) Amazok sokszor nemhogy nem értik, nem is látják meg, hogy valami mitől jó, kiemelkedő, már csak azért sem, mert nem az ő "szókincsükből" épül - legyen az verbális, zenei, képi, vagy formai szókincs... Én pedig szeretem a jó fotóka, úgyhogy lécci, ne kókadj! Szia! :)

Belbo Manana válasza:
Kösz a biztatást. A középszer/átlag az én szememben nem feltétlenül pejoratív jelző... De ez a téma messze vezet.
A bizsergetően/kiemelkedően jó fotókat pedig nem biztos, hogy én fogom szállítani. De kókadásról szó sincs!
Szép fényeket!

2007. június 22. | 11:12 | dizi

igaza van marcusnak, nem kell ezt ilyen gyorsan feladni. most én is nagyon mérges vagyok és ki akarom adni a dühöm, úgy a legjobb. Nem számít annyira az ittenieknek a véleménye, főleg akik tényleg csak "lepontozni járnak ide". sajnos nem is kevés az ilyen. azoké akik jószándékból írnak és segíteni akarnak, azok úgysem adnak pontot, vagy nem pontoznak le. hát ilyen világban élünk, és ezen én meg sem lepődöm. Szép fényeket és kitartást! üdv, dizi

Belbo Manana válasza:
Nem érdekelnek igazán a pontok, nem ezt tartom a lényegnek, de ezek alapján "maradhatsz életben" az oldalon. Azt gondoltam a negyedik képem feltöltésével elébe megyek a végzetemnek. Nincs kedvem új néven regisztrálni, csak ennyi.

2007. június 22. | 10:06 | Farkas

Szivesen.

2007. június 21. | 23:48 | nologo32

Fel a fejjel, ne keseredj, én is harmadszorra vetettem meg a lábam, röpke 25 évnyi fotózással a hátam mögött... Jó, tudom, a sok idő sem garancia, de azért ennyi idő alatt, ha az ember vak és tehetségtelen, akkor is ragad valami... :) Úgyhogy ha kiesel, gyerünk, új név, új élet! Vagy nem új név, csak kicsit más, egyéni döntés kérdése...

Belbo Manana válasza:
Nem kapaszkodom annyira és nem szeretem elveszíteni a múltamat - a hibái ellenére. Nem feltétlenül a magas átlagú felhasználók járulnak hozzá az oldal tartalmasságához, bár a tartalmas fotók szinte mindig magas átlagúak, úgy látom. A szabályzat ezen pontját egyszerűsítő butaságnak tartom.
Amúgy köszönöm a biztatást, kedves tőled :)

adott pontszám: 3,8
2007. június 21. | 16:53 | Kertász

Nekem túl üresnek tűnik a kép, nem vonzza semmi a tekintetemet,szegény gyerek meg teljesen elveszik a képen, pedig gondolom ő lett volna a téma.Kicsit sötétnek is érzem főleg a növényzetet.

Amúgy ez egy jó kép a családi albumba.

Jó fotózást

Belbo Manana válasza:
Nem, a téma ez a kép volt, minden elemével és arányával együtt. Én szeretem a kicsit alexpós képeket, ráadásul ilyen erős napfényben félő volt a beégés (ráadásul kis dinamikájú kompakt...)
A családi albumot többre tartom ennél ;)
Jó fotózást és köszönöm, hogy véleményezted a képem.

adott pontszám: 4
2007. június 21. | 12:06 | Farkas

Ne haragudj a véleményemért de elmondom.
A kép témáját, elnyomja méreténél és helyzeténél fogva a háló.
Pedig nem az a dühös, hanem a háttérbe szorított kislányka. Akit a kép szélére tettél. és nem a súlypontjába.
Ráadásúl a távolság miatt sem érvényesül a kislány mérge. Más szöget kelletett volna keresni, ha ez lehetséges lett volna, úgy hogy ne zavard meg a kislányt a fotózással.
A kép egyébként szép szinvilágú, jól érvényesül a nádas, feletti felhős ég. A további hiba, hogy a lányka arca árnyékban van.
Enek a korrekcióját utólag meg kelett volna próbálni az árnyékos világos menüvel.
Illetve fotózásnál, egy derítő vakuzással.

Belbo Manana válasza:
Nem haragszom a véleményedért, nincs benne semmi olyan, ami haragra adna okot. A képelemek elrendezése tudatos, ha lehetek nagyképű. Így a képkivágás is, a lányka kis méretben való elhelyezése. De másoknak is hasonló véleménye volt, így lehet benne valami. A lányka háta mögül sütött a délutáni nap, derítésre nem volt lehetőség, a vakuzáshoz túl távol voltam és nem is szeretem a vaku "vasalós" fényét. PS-ben meg nem vagyok otthon.
Harag helyett inkább köszönöm, hogy részletesen véleményezted.

adott pontszám: 4,2
2007. június 21. | 12:04 | másikvanek

Nagyon jól elkapott pillanat, remek a kismodell. Szinte tényleg leolvasható a mozdulatáról valami dühös, mérges jelleg.
Ami nem tetszik az a vastag, sötétzöld sövény ami kettévágja a fotót és elvonja a figyelmet a kisgyerekről.
Üdv.
másikvanek

Belbo Manana válasza:
Köszönöm, a kettévágással teljesen igazad van, ez nekem nem tűnt fel, de mások is mondták.

adott pontszám: 4,5
2007. június 21. | 11:02 | mifene

Nekem tetszik ez a kép. HA rákérdezel, miért, akkor csak az egyszerűséget tudnám válaszként adni. Mármint az én egyszerűségemet.
Mindig megnézem nagyban is a képeket, tudnék-e olyan átalakítást, amitől jobb lenne, vagy vannak-e a képen számomra feleslegesnek tűnő elemek. Itt nem komponáltam volna másként, tetszik a sok tér az apró ember körül. Ami zavart,az a mellete belógó árnyék, de ezt is csak a kukacoskodás íratja velem.

Belbo Manana válasza:
Nekem is tetszik az egyszerűség, különösen a sajátom ;) Nagyban az átméretezés/tömörítés miatt kiábrándító lett. Az árnyék talán egy kis feszültséget visz a képbe.
Köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 4
2007. június 21. | 10:47 | turcsika

Szia!
Jó kis kép ez, az ötlet mindenképpen díjazandó:), bár szerintem egyfelől hatásosabb lett volna alacsonyabb nézőpontból fényképezni + ennyi eget sem hagytam volna rajta, és akkor a fő mondanivaló jobban megragadja a szemet

Belbo Manana válasza:
A nézőponttal teljesen igazad van, az égen tudnánk vitatkozni... Én szeretem a nagy tereket.
Köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 3,8
2007. június 21. | 09:43 | csiszerlaszlo

Az elgondolás szerintem jó, ez a játék utáni pillanat lehet talán? A fények sem rosszak...a rekesszel talán nem értek egyet, én tágabbra hagytam volna...ami viszont szerintem a kép technikai hibája: A kislányból arcából nem látszódik semmi, annyira árnyékba borult...nem ártott volna valamilyen deríítést használni, bár talán nehezen tudtad volna megoldani, mert így csak a testhelyzet árulkodik...kicsit a kép szélére is sikeredett. A háttér szépen harmadolt, csakhogy ráadásul még a nádas rész sötétsége jobban beleveszi a kislány fejét, ami szét is vágja szegénykémet! Ezeket látom én, de megbeszéljük, ha nem így van :)

Belbo Manana válasza:
Nekem is tetszettek a késő délutáni fények. Tágabb rekesz mellett a háttér nem biztos, hogy éles lett volna.
Ja, a derítés csodákat tud tenni tényleg, de ez csak egy elkapott pillanat, épp csak egy fürdőnadrág volt rajtam, a derítőkészletemet otthon hagytam ;)
A kislány fejével tökéletesen igazad van, ez nekem nem tűnt fel a képen, de ezután már mindig zavarni fog.
Köszönöm ;)
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2007. június 21. | 09:37 | tarant

A címből kiindulva, ez nem sikerült, valahogy "távol" maradtál a témától, nem igazán derül ki mire/kire vonatkozik a dolog. A feleslegesen nagy éggel nyitottá tetted és elterelted a témáról a figyelmet. Ha nagyobb méretben jelenik meg arc a kisgyerkőcön, akkor a kivágással mondjuk a háló ellen irányíthatod a dühöt, négyzetes vágással, amit fent az ég teljes levágásával javasolnék, utánna balról méretre vágva.

Belbo Manana válasza:
A cím inkább a saját játékomra vonatkozik az oldalon, de úgy gondoltam, talán a képhez is passzol. Az ég így tetszett, a bongyor felhővel. A négyzetes vágást jó ötletnek tartom, szerintem is javítana a képen. A képkivágás tudatos, mindent bele akartam foglalni, a düh kicsit belemagyarázás, talán a kislány testtartása idézi kicsit.
Lehet, hogy eljátszom a vágással, köszönöm az ötletet és köszönöm, hogy véleményezted.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,7
2007. június 21. | 09:33 | morrmota

jó pillanatnak tűnik, kár, hogy a kisgyerek arca nem látszik közelebbről, így csak a testtartásból lehet következteteni a cím segítségével.
fekvő kivágásban jobban mutatna sztem, főleg ha a háló másik oldalán nincs senki.
a színek laposak, de nem anynira, hogy ne lenne élvezhető a kép.
összességében nem olyan rossz ez, mint az átlag mutatja, talán csak picivel, de jobb.

Belbo Manana válasza:
A cím, khmm... Kettős értelme van ennek, mondhatnám Sékszpírrel. A fekvő vágás másnak is eszébe jutott, a szerkesztésnél elvész, mert ez az képkivágás és fekvőbe vágva balodalon túl kicsi lenne a tér. szerintem.
A színek lapossága szerintem ízlés kérdése is, én nem szeretem a harsány színeket.
Köszönöm, hogy véleményezted.

adott pontszám: 3,5
2007. június 21. | 09:13 | puxi

Szerintem ff- ben hatásosabb lett volna, és nem tiszta, a kép kicsit életlen. A háttér miatt elvész a téma.Én még megpróbáltam volna más szemszögből is , tudom egy elkapott pillanat.
Üdv Puxi

Belbo Manana válasza:
A gépem dinamikája nem elég a szép fekete-fehér képekhez, attól félek. Az életlenség a tömörítés hibája, az eredeti éles, mint a babám. A háttérrel együtt szándékos a téma szerkesztése, persze nem kizárt, hogy nem jó ;)
Köszönöm, hogy véleményezted.

adott pontszám: 4
2007. június 21. | 09:09 | Zoltanest

Szia. Jó a téma amit megragadtál. Kicsit világosabbra vettem volna a dolgot, és talán kicsit horizontálisabbra lehetett volna húzni a képet. ennek ellenére tetszik és megkapó.

Belbo Manana válasza:
Köszönöm. Van egy másik képem, ami ugyanitt készült, az kicsit világosabb, de a szerkesztés kb. ugyanez. Azon nincs emberalak.

2007. június 20. | 22:35 | marcustg

Üdv!
Szerintem nem érdemes iylen hattyú halálával búcsút venni az oldaltól..inkább figyelni kell azokra amiket a képeidhez írtak és megpróbálni jobb és jobb képeket csinálni!
Legalábbis szerintem nem érdemes ilyen gyorsan feladni!
További jó képeket!

Belbo Manana válasza:
Tudom, hogy a kisérőszöveg sértődöttnek látszik, de nem vagyok az. Próbálkozom, de nem akarok elismert fotós lenne. Tisztában vagyok vele, hogy nem kiemelkedően jók a képeim, de a saját hozzájárulásomat inkább a mások képeire írt értékelésekben látom. A szabályzat ezt nem díjazza. A szabályzat átlagra alapozott "túlélős" részét butaságnak tartom. Csak pontot akarok tenni a történet végére.
Belbo Manana esélyei nagyon gyengék az eddigi teljesítménye alapján. Vissza fogok járni, néma látogatóként.
Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot az üzenetre. Üdvözletem

adott pontszám: 4,6
2007. június 20. | 22:34 | dizi

kicsit élénkebb felhő-színnel nagyon jó lenne. habár így is az... tetszenek az arányok és a téma meg pláne. talán a kislány testtartása nem a legjobb, viszont legalább nem beállított. Teljesen korrekt! Grat!

Belbo Manana válasza:
Régóta gondolkodom egy polárszűrő beszerzésén, az talán élénkítené az eget. De ehhez is lusta vagyok. Manana...
Köszönöm az értékelést, én is az arányokat tartom a kép erényének. ;)