BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,59
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. május 26. 19:47
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2007-05-12
Balaton

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. május 28. | 22:56 | Eszkiesz

Nem értem, miért ilyen alacsony a kép átlaga, de erőt veszek a kíváncsiságomon, és előbb leírom a véleményem, és csak azután olvasok bele a többiekébe.
Gondolom sokan leírták, hogy üres a kép, mert nincs rajta se vitorlás, se naplemente, se madarak, de még egy árva horgász sem. Én a Balaton mellett élek, és tudom, hogy ez A Balaton nyáron este, közvetlenül naplemente előtt, amikor a levegő lassan már hül, és egy kicsit alábbhagy a nyüzsgés. Ez az a rövid időszak, amikor viszonylag csönd és nyugalom van. A sok nyaraló már hazament a strandról, mindenki a szállásán készülődik, hogy induljanak vacsorázni, vagy bulizni, vagy csak sétálni egyet.
Annyira jól adja vissza ez a kép azt a hangulatot!
Egy dolog van, ami - szerintem - javíthatna a képen: ha mindkét oldalon lenne a nádból, és keretet adna a víznek. Vagy ha több látszana a vízből, kevesebb a nádból. Így egy kicsit billen a kép.

Denise válasza:
Köszönöm a véleményed.Pontossan látod,mit szerettem volna megmutatni a Balcsiból:-)
Jó fotózást,szép fényeket.
Denise

adott pontszám: 3,9
2007. május 28. | 11:23 | baukov

Hát, ha csak ezt a képet láttam volna a balcsiról nem mennék oda nyaralni az biztos. A jobb oldali nádas túl sötét, a táj unalmas, lehet ez volt a célod, megmutatni milyen nyugott a víz, nekem ez nem jön be.

Denise válasza:
:-) Köszi a véleményt.Nem az volt a célom,hogy túristákat csalogassak,mert akkor tényleg nem jó a fotó :-)
A nyugodt,csendes Balatont szerettem volna megmutatni,nem egy emberekkel hemzsegő strandot.Nekem így is szép a táj.
Jó fotózást Neked.
Denise

adott pontszám: 4
2007. május 27. | 15:25 | Zöldike

Kellemes részletét fotóztad a tónak, bár kicsit színtelennek találom. Némi kontrasztot, fényt elbírna a kép... Egy szolíd, sötétebb, de derűs zöld keret sokat emelne rajta. Így is szép, talán lehetne még egy csöppet szebbé tenni...

Denise válasza:
Köszi szépen,maradtam az eredeti színeknél :-)
Jó fotózást!
Denise

adott pontszám: 5
2007. május 27. | 12:23 | Andy

Szia! Tavaly volt szerencsém hasonlóan nádas helyen járni a Balatonon.Nekem vissza adja azt a feelinget amit akkor és ott éreztem.Szerkesztése jól sikeült ,a vízből és az égből is épp annyi látszik,amennyi kell,a színek eredetiek.Kicsit sajnálom,hogy a naplemente nem látszik,de ez sz.tem nem hiba :)
Andy

Denise válasza:
Köszi,hogy tetszik!
Jó fotózást!
Denise

adott pontszám: 3,7
2007. május 27. | 12:20 | praefect

Van benne elképzelés, nem rossz a szerkesztés, a fények is jók, látszik, hogy jó úton haladsz, gondosan próbálod alkalmazni a szabályokat.

De nincs benne kraft. Kicsit magas, feleslegesen magas, kellene rá keret, talán nem ártott volna rávillantani a nádra, és jó volna, ha valami még történne a vízen.

Mindent összevetve: alakul.

Denise válasza:
Köszi szépen,ez most így sikerült :-) Talán lessz még az idén alkalmam odalátogatni.
Jó fotózást!
Denise

adott pontszám: 2
2007. május 26. | 23:54 | Gonzo

Sajnos a fények nem voltak veled. Ha jól sejtem késő délután készült a kép, úgy gondolom, hogy ha megvárod a naplementét, sokkal érdekesebb képet készíthettél volna a nyugvó balatonról. Nekem így hiányzik belőle a kontraszt, és a színek is. A kompozícióban sem érzek semmi extrémet, szokatlant. Inkább a nádasra helyezted a hangsúlyt. Hiányolom a képből, kompozícióból a tudatosságot, kreatívitást. Elkattintott, átgondolatlan kép ez nekem. Inkább elfogadható. Sajnálom, próbálkozz még, kicsit másképp, más időben.

Üdv.:Gonzo

Denise válasza:
Szia! Elfogadom az értékelésed,de mivel a fotót én készítettem kicsit belekötnék a pontozásba.
Nem egy extra fullos géppel készítettem,ennyit tudtam kihozni belőle.Sajnos a naplementét nem tudtam megvárni,mivel kiránduláson voltunk ,kötött programmal.A célom pedig a nádas és a nyugvo Balaton,a szinekkel igen játszhattam volna ,de nekem igy tetszett "ártatlanul" :-)
Üdv: Denise

adott pontszám: 4
2007. május 26. | 23:35 | lalow

Szép kontraszt, jól eltalált expo, említésre méltó hogy nem túl sötét a nád azonban nagyjából még is megkapjuk az ég eredeti színeit. A vágás is rendben lenne, kár érte, hogy lemaradt a nád teteje.

Denise válasza:
Köszi szépen,hogy értékelted. Úgyveszem észre Te is az én szemszögömből próbálod nézni a fotót,ami jólesik :-)
Szép fényeket Neked.
Denise

2007. május 26. | 23:16 | Yoachim

Nem akartam rontani az átlagát ezért így.
Megpróbálom a te szemszögedből nézni a képet, és próbálom megérteni mi fogott meg benne. Igazábol nem nagyon találom a miértet. Talán a végtelenek tűnő víz, talán a nádas, talán a színek. Személy szerint én úgy érzem, hogy esetleges a kép, mindenből van benne egy kicsi, de egyik sem annyira erős hogy a vállára vegye. Igazábol nagyjábol ez a Balaton valóban de mégse. Kellene valami téma valami különleges a képre. Ez sajnos nincs jelen. Azért értékelem a képet mert a következ kép készítéséhez esetleg hátha segítek valamit. Kezdjük a kompozícióval. Függőlegesen a harmadolást szépen követted, a vízet akartad kiemelni ezért az 2/3 az ég 1/3-ad. Ezzel nincs semmi gond. Ellenben vízszintesen a nádas a szélén van ami jó is, de a kép egyensúlya erőssen billen, mert jobbnehéz. A nádas a legerősebb képelem és ugye ez egy oldalon van, ezt persze lehetne egyensúlyozni, ehhez kellen egy ellenpont bal oldalon. Pl egy vitorlás.
Ha az ott lenne a képed nagyságrendekket lépne előre. Ezzel kapnál még egy jellegzetes képelemet és helyrebillene az egyensúly. Érdemes keresni valami átlót, pl ha volt módod a nádas elé menni akkor ha úgy fotózod, hogy a nádfal vonala látszódjon szépen vezeti a tekintetet ami nagy előny. Keresd az íveket az átlókat és meglátod sokkal izgalmasabb kép lesz az eredmény. Az expót végülis megoldotta a masina, nincs bebukás és beégés, de egy kicsit élőbb színek szeirntem előnyösekk lennének. Hogy ezt meg tudd tenni érdemes lenne visszavenni kicsit az ég fényerejét. Egy átmentes szürke szűrő sokat segíthetne ebben. Egyenlítődne az expó és jobban élnének a színek. Várom a folytatást! Biztosan lesz jobb is.

Denise válasza:
Köszi szépen a tanácsokat,megfogadom :-)
Aznap volt a vitorla bontó ünnep a balatonon,de ez a hej az érintetlen balaton,így erre nem jártak épp a vitorlások,max halászok :-))
Az érintetlenséget szerettem vona kifejezni a képpel,ami az én ízlésemnek sikerült,de nem vagyunk egyformák.
Tényleg köszönöm a részletes útmutatást,remélem legközelebb sikerül egy kicsit jobban.
Szép fényeket!
Denise

adott pontszám: 4
2007. május 26. | 21:25 | erőslacc

Szerintem ff-ben jobban mutatna, kontraszton kellene húzni a kiégés határáig, vagy pedig jó sok szaturáció, színkorrekció, kontraszt, színtelítettség, mert így üresnek érzem a képet, hiányzik a hangulathoz a szín, vagy csak ff. Vagy más wb, vagy több alexpó, a géppel is lehetett volna játszani, hogy több élet legyen a fotón... Egyébként hangulatos a hely, tetszik a minimál. További jó fotózást.

Denise válasza:
Köszi szépen,megpróbáom ff-ben is :-)
Neked is jó fotózást.
Denise