BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,2
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. április 26. 23:56
  • érzékenység: 100 ISO
  • fókusztávolság: 110 mm
  • forrás: papírkép
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Stúdió
páros

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2007. május 21. | 15:56 | aceton

Szép szerkesztésű fotó, tetszik az alacsony kontraszt, illetve a fények is. Talán nagyon szubjektív az, amit írok, de engem iszonyatosan zavar, hogy egy műkörmös kéz fogja meg hátulról... Egyszerűen elrontja számomra az egész összhatást, elveszi a természetességet. A vágás azonban nagyon jó ötlet, érdemes lenne folytatni.

belafoto válasza:
Nem hiszem, hogy műköröm lenne a hölgy kezén, de bármi elképzelhető. Minden elismerésem a szemednek, hogy egy 640x480 méretű képen ezt látod.

2007. május 2. | 09:24 | Gotcha

Számomra ellentmondásos ez a beállítás. Nem gondolom, hogy a nő ilyen közeledésére a férfinek ez a nonverbális reakciója. Ha mégis, akkor valami "baj" van, ez viszont nem derül ki a képből.

A kép címén változtatnék. A "Páros" helyett a "Nem!" szerintem kifejezőbb.

belafoto válasza:
Kinek a pap, kinek a papné.

2007. április 29. | 14:22 | Herceg

A válaszban leírtak, teljes mértékben igaznak bizonyultak. De ez egy amatőr oldal és az oldal szabályzata "belekényszerít" abba, hogy mindenki értékeljen. A legtöbb felhasználó csupán csak amatőr, legtöbbjüknek ez csak egy hobby. Nem lehet elvárni mindenkitől, hogy profi, részletes értékeléseket írjon.
Én a későbbiekben szeretnék a fotózással komolyan foglalkozni, de jelen pillanatban és sem vagyok azon a szinten, hogy teljesen pontos, részletes leírást nyújtsak egy képről. Én is csak próbálok olyan dolgokat leírni, ami az én saját véleményem, benyomásom egy fotóról. De én is arra törekszem, hogy fejlődjek és igyekszem a lehető legtöbbet megtanulni a fotográfiáról. Amit a véleményben leírtam, az egy teljesen amatőr véleménye, de attól függetlenül, az nem biztos, hogy rossz. Hiszen a képek embereknek készülnek, hozzájuk szólnak, tehát mindenkinek lehet róla véleménye, mindenki más szemmel nézi. Ezektől függetlenül nekem még mindig ugyanaz a véleményem a fotóról, amit lent leírtam. A hölgy keze azért nem tetszik, mert a bal oldalon túl hirtelen szűnik meg, lehetett volna egy kicsit többet hagyni belőle, vagy egy kis átmenetet alkalmazni, bár őszintén nem tudom, hogyan készült a kép, nem ismerem a technikát, de azért a végeredményről még lehet véleményem.
Ui.: a könyv ajánlásoknak mindenképp utána fogok nézni. Köszönöm.
Üdv.

belafoto válasza:
Köszönöm! Ugye ki tudtad fejteni a véleményedet sokkal bővebben is. Igazából nem is volt más célom, mint figyelemfelhívás. Attól, hogy ez egy "amatőr" oldal, ami hál' Istennek a képek egy részén egyáltalán nem látszik, néha csak egy kis energia kell ahhoz, hogy el tudjuk mondani úgy a véleményünket, hogy az alkotó tanulni tudjon belőle. Nem feltétlenül kell mindent elfogadni, de mindent meg kell hallgatni. Azt látom problémának, hogy igazán nagy látogatottsága az aktnak és a tájképeknek van, mintha mást nem is lehetne fényképezni. Na mindegy.
Köszönöm a reagálásodat. Remélem, hogy esetleg más is elolvassa és talán hasznosít belőle valamit.
Jó fényt és szép tartalmas fotókat.

adott pontszám: 3
2007. április 28. | 01:52 | Herceg

Nem lenne ez egy rossz fotó. Amit én mindenképp máshogy csináltam volna, az a vágás és a keret. Nem nagyon illik a képhez ez a keret, hogy így elveszik a fehérben. Főleg a hölgy kezénél zavaró. Mintha kivágtak volna belőle egy darabot. Egyébként az árnyalatok szépek rajta, én még talán egy kis utómunkával sötétítanék rajta.
Üdv.

belafoto válasza:
Nem személy szerint neked, hanem úgy általában: Mindig csak digitális technikában tudnak a jelenlevők, tisztelet a kivételnek, gondolkodni. Indokold meg nekem, mi zavar a hölgy kezénél. Konkrétan. A fotográfiai tudás ott kezdődik, mikor véleményt tudok mondani egy képről esztétikai és technikai szinten egyaránt. Jó magam 2 évtizede foglalkozom ezzel a műfajjal és számomra nagyon tanulságosak az itt leírtak. Sajnos nagyon sok jelenlévőnek a minimális szakmai alapjai sincsenek meg és a névtelenségbe burkolózva írnak véleményt egy-egy alkotásról. Azt hiszem, hogy attól alkotás született, mert megnyomták az exponáló gombot és feltették a világhálóra. Sajnos nem így van. Ez egy nagyon jó hely képmutogatásnak, de sajnos tanulni naygon keveset lehet, ha csak valaki erre hagyatkozik. Néha olvasni kellene Sevcsik-Heffelét, Dulovitsot és a régi nagy öregeket. A technikai dolgok egy része megváltozott, de e fény, hál' Istennek nem, amit az Úr teremté a Fotográfus számára. Ja ha esetleg nem tudjuk, hogy a fennt említett uark kicsodák, akkor nézzük meg a könyvtárban, vagy az interneten. Üdvözlettel minden Fotozz. hu olvasónak

adott pontszám: 4
2007. április 27. | 09:20 | Kaviaar

Eredetiben biztos szép tónusokkal rendelkezik, de itt ezt nem sikerült visszadnod. Egy középformátumú géptől sokkal jobb minőséget vár el az ember.

Nagyon dokumentarista jellegű egy stúdióképhez képest, a megvilágítással nem sokat variáltál. Az utólagos maszkolás helyett a test kiemelését, és a fej sötétbe bukását nagyon szépen meglehet oldani a fényekkel is. Nincsenek előitéleteim az ékszer viseléssel kapcsolatban, ha izléses, és a képhez hozzátesz akkor örülök, itt a gyűrű viszont csak bontja a kép egyszerűségét, szerintem.

Jó kép, a 4-es nem "hibák" miatt, hanem a minőség + a rám gyakorolt "impact" miatt.

adott pontszám: 4,7
2007. április 27. | 03:22 | Bongo 0

Hát, ma már volt legalább egy mamiya és stúdió, de a veszett ebek egyesülete kekeckedjen velem, ha ez fontos.
Ellenben ez a fotó szerintem nagyon ötletes, olyan kifejezetten kedves, családias, egyéni. Másrészt, minimális, csak a mondanivalónak megfelelő, ahhoz kellő cuccok vannak rajta, igazából nagyon tetszik és alapvetően irigyelem.
A szabdalások itt-ott mindenfélle oldalon, azok viszont... Szóval nem hiszem, hogy nem lehetett volna ezt valahogy hihetőbben, természetesebben, szebben körbevágni, ha már körbevágni kelll....Igy olyan mesrterséges. Photoshop, élek, izé, lágítása vagy mi... elfelejtettem, hogy hívják angolul, pedig mostanában írtam valakinek...

belafoto válasza:
Az a bajotok, hogy csak digitálisban tudtok gondolkodni. Els em tudjátok képzelni, hogy ennek a képnek az előállítása kb. 2 perc. Mivel annyi idő alatt lehet előhívni egy hagyományos fekete-fehér nagyítást. Javasolnám minden fórumozónak, hogy ismerkedjen meg a hagyományos technikákkal is. Nem kell művelni, csak ismerni és értékelni.

2007. április 27. | 00:24 | Lillafoto

Nem valami férfias momentum ez igy egyben!
Olyan mintha a nő bátoritaná, támogatná!

Szamomra esetlen megörökitése egy esetleges pillanatnak!

3 ast adnék!

belafoto válasza:
Sajnálom, hogy így gondolod. Esteleg keresd meg a XXI. Barátság Hídja Nemzetközi Fotópályázat katalógusát. Tanulságos lehet számodra.